aşırı aktif, sürekli bagiran cocukla izin??

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Fikirlerinize ithiyacim var. Bu yaz tatilinde ins turkiyeye izine gidecegiz. 4 senedir gitmiyoruz. ama oglum okdr aktif bir okdrda huysuz sinirli, surekli aglayan bir cocuk. Bebekligi boyle degildi aksine hep uyuyan sakindi. Suan 17 aylik. Kara kara dusunuyom nasil gececek bu izin diye. Iki kizim daha var biri 7 digeri 5. Cocuk arabasinda bile durmuyor. Ucakta uc saat nasil gececek bilmiyorum. Benim gibi olan var mi? Cocuklar icin ozel bitkisel sakinlestiriciler oluyor. Almanyada olanlar bilir, homöopathisch urunler. yada baska farkli bir oneriniz. Oyuncakmis falan hicbirsey gözü gœrmuyor. Aldigi gibi yere firlatiyor. Istedigi birsey olmayinca yada istedigi yere yuruyemeyince felaket sinirleniyor. Anlatamam yani. Sastim kaldim

Valla benim kızım da öyleydi uçak la aktarmalı 1.5. Saat ve 40 dakika yolculuk yaptık burnumdan geldi resmen sürekli ağladı oturmak istemedi ve artık hostesler filan tüm herşeyi bırakıp kızımı susturmaya çalıştılar bence öyle bi ilaç varsa al kullan yoksa yolculuğunuz mahvolur bir defaya mahsus olduğu için ve bitkisel olduğu için sorun çıkacağını sanmam

Melatonin vererek uyutabilir misiniz
Melaonin uyku hormonudur netten araştırabilirsiniz
Homeopatic ürünler satan dükkanalrdan alabilirsiniz

Once bir çocuk doktoruna götürün. Onun verecegi ilaçları kullanın.

Ve uzun vadede de bir pedagog görsün çocuğu, derdi neymis anlarsınız. Yahut sizin çocuğa nasıl yaklasmanız gerektiğini.

Ilaç düsenecegin yerde, önce bu çoçuk neden bu tepkileri veriyor diye düsünmen lazim. Egitiminde birsey mi eksik? Cokmu simartiliyor? Yoksa hormonlarda, beyindemi birseyler var? En basit çoçugu bir pedagog'a götürebilirsin, yada bir doktora, kanina baktirabilirsin.

Bu konu üzerinde birçok kitapta vardir okuyabilirsin. En basit ceza/ödullendirme teknigi kullanbilirsin. Bir oyuncagi kiriyorsa, yüksek ses ile yaptigi çok yalnis oldugu ve 1 dakika "time out" verebilirsin. Iyi birsey yaptiginda ise "aferin oglumaa" "çook güzel yapmis bunu oglusum" ile ödüllendirebilirsin. Televizyondan uzak tut, beraber boya, oyun hamuru yapin,.. O yastaki çoçuk evet çok çabuk sikiliyor ve hizina her zaman yetisemiyorsun, ama deniyebilirsin.

iyi de ne zaman başladı ve ne gibi ortamlarda yapıyor

çocuğa uygun olmayan yerlere çok gidersen bu tip tepkiler artar mesela

çok dur sus kaldıracak yaşta değil

nasıl uyuyor mesela

uçakta uyutmayı deneyebilir misin

Ilaç düsenecegin yerde, önce bu çoçuk neden bu tepkileri veriyor diye düsünmen lazim. Egitiminde birsey mi eksik? Cokmu simartiliyor? Yoksa hormonlarda, beyindemi birseyler var? En basit çoçugu bir pedagog'a götürebilirsin, yada bir doktora, kanina baktirabilirsin.

Bu konu üzerinde birçok kitapta vardir okuyabilirsin. En basit ceza/ödullendirme teknigi kullanbilirsin. Bir oyuncagi kiriyorsa, yüksek ses ile yaptigi çok yalnis oldugu ve 1 dakika "time out" verebilirsin. Iyi birsey yaptiginda ise "aferin oglumaa" "çook güzel yapmis bunu oglusum" ile ödüllendirebilirsin. Televizyondan uzak tut, beraber boya, oyun hamuru yapin,.. O yastaki çoçuk evet çok çabuk sikiliyor ve hizina her zaman yetisemiyorsun, ama deniyebilirsin.
Pedagog veya doktora götürülür ama önce uçak için acil çözüm lazım bence :( En sağlıklı ilacı da doktor verir.

Bence forum yerine çocuk doktorunuzla görüşün konu sahibi. Aynı ilaç farklı bünyelerde farklı etkiler yapabilir.

Cocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.

Cocuk onu anlayacak yasta degil ki henuz. Surekli kosturmak istiyor, tehlike var mi yok mu bilmiyor haliyle. Cok denedim oyuncaklarla oynamayi, oyuncak hamurla. Keslinlikle istemiyor. Tas tava tencere kasik gibi seylerle oynamayi seviyor. Kafa sisiren seyler.

ama çocuğun sorun ettiğiniz durumu

kaşık alıp kaplara vurması mı

tecrübesiz anne de değilsiniz ki

her çocuk o çağda bunu sever ve yapar

bu bir sıkıntı değil

ne yapacağız uyuşturup kenarda biblo gibi durmasını mı sağlayacağız

17 aylık çocuk da anlar

ödülü cezayı hatta ters bakışı bile anlar

ona göre yetiştirirseniz sizi takip eder ve yapmasını istemediğinizi siz görmeden yapmaya çalışır vs

ama çocuğun taka tuka oynaması çokkk gürültücü vs olduğunu anlamına gelmez

Ya kızlar yanlış anlamayın da bazı çocukların gerçekten huyu bu oluyor. 2 sene pedagojik formasyon aldım. Bebek ve çocuk eğitimi Hakkı'nda 30 dan fazla kitap okudum. Ama bazen kızımın huysuzlukları karşında öyle çaresiz kalıyorum ki. Hele benim kızım neyse bir yeğenim var görümcemin kzı ya yok böyle inat ve takıntı. O çocuk kesin takıntı hastası olacak da be Zaman. Doktora danış o sakinleştirici ilaç verir. Bu arada huyu böyle olsa da pedagog ve eğitimle bir miktar otokontrol sağlanabilir. Tamamen sakin ve huzurlu bi çocuk olur mu derseniz ben zannetmem. Ama büyük ölçüde faydası olur.

Pedagog veya doktora götürülür ama önce uçak için acil çözüm lazım bence :KK43: En sağlıklı ilacı da doktor verir.

Bence forum yerine çocuk doktorunuzla görüşün konu sahibi. Aynı ilaç farklı bünyelerde farklı etkiler yapabilir.

Iyide kim bilir pedagog bir kaç teknik bilir o çoçugu rahatlatmak adina. Anladigim kadari ile bir iki ayi var daha gitmesine. Bu süreçte bu teknikleri kullansa bile yararina. Ben çoçuklara öylesine hap verilmesine karsiyim açikçasi. Kim bilir bu çoçugun derdi var, yada biolojik bir sorunu var.

Ve ne yalan söleyim, açikçasi birazda önyargi var bende. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki Türkler çoçuklarini hiç pedagojik büyütmüyorlar. Hatta sorsan o kelimeyi bilmezler bile. Saldim çayira sekilde büyüyorlar çoçuklar. Cocuk etkinligi oluyor ve Türkleri orada kesin bulamazsin, ama recep ivedik gibi filmlere 3 yasindaki çoçugu ile gelirler.

Yani aktif felan dediginde birazda bence yetisme tarzindanda gelebilir diye düsünüyorum.

Iyide kim bilir pedagog bir kaç teknik bilir o çoçugu rahatlatmak adina. Anladigim kadari ile bir iki ayi var daha gitmesine. Bu süreçte bu teknikleri kullansa bile yararina. Ben çoçuklara öylesine hap verilmesine karsiyim açikçasi. Kim bilir bu çoçugun derdi var, yada biolojik bir sorunu var.

Ve ne yalan söleyim, açikçasi birazda önyargi var bende. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki Türkler çoçuklarini hiç pedagojik büyütmüyorlar. Hatta sorsan o kelimeyi bilmezler bile. Saldim çayira sekilde büyüyorlar çoçuklar. Cocuk etkinligi oluyor ve Türkleri orada kesin bulamazsin, ama recep ivedik gibi filmlere 3 yasindaki çoçugu ile gelirler.

Yani aktif felan dediginde birazda bence yetisme tarzindanda gelebilir diye düsünüyorum.
Valla açıkçası ben tamamen uçaktaki yolcu olarak düşünüyorum :D :D

Kimse kusura bakmasın ama bir sağlık sorunu olmadıkça saatlerce ağlayan, bağıran, tutturan çocuklarla yolculuk yapmak çok zor oluyor.

Cocuk elbette ceza ve ödullendirmeyi anlar. Sesini yükselttiginde bile çoçuklar anliyor. Elbette o yastaki çoçuk tehlikelerden korkmaz. Bunun için zaten anne babanin egitimi vardir.

Ve çoçugun istegi tava tencere ile oynamak ise beraber oynayin. O yastaki çoçuklar ses'i çikarmaktan hoslaniyorlar. O sesi kendi yarattiklari için çok mutlu oluyorlar. Yigenimede eskiden kasik, tahta kasigi verirdik nasil oynardi yavrum. Demek ki ilgi alani o. Müzikli kitaplarda alabilirsin, mesela butona bastiginda inek, kus sesi çikan kitaplar var.

Gerçekten çoçuk gelisimi üzerine kitap okumani tavsiye ederim. Bir pedagoga gitmeni felan. Yani kirmak istemem seni fakat baya bilinçsiz bir sekilde büyütüyorsun çoçugu. Bunu sende degistirebilirsin tabiki.

Ya kızlar yanlış anlamayın da bazı çocukların gerçekten huyu bu oluyor. 2 sene pedagojik formasyon aldım. Bebek ve çocuk eğitimi Hakkı'nda 30 dan fazla kitap okudum. Ama bazen kızımın huysuzlukları karşında öyle çaresiz kalıyorum ki. Hele benim kızım neyse bir yeğenim var görümcemin kzı ya yok böyle inat ve takıntı. O çocuk kesin takıntı hastası olacak da be Zaman. Doktora danış o sakinleştirici ilaç verir. Bu arada huyu böyle olsa da pedagog ve eğitimle bir miktar otokontrol sağlanabilir. Tamamen sakin ve huzurlu bi çocuk olur mu derseniz ben zannetmem. Ama büyük ölçüde faydası olur.

evet komşumun da var öyle inat bir kızı

zira daha küçükken bu da babası gibi inat diye alışmış

çocuk sizi sınar

bir sınar iki sınar

ağlar mesela

ağlayınca dediğini eninde sonunda yaparsan daha fazla ağlar

iki saat mi ağlasın diyor evet çünkü artık iki saat ağlasa da yapacağını biliyor

küçükken yarım saat idi bu süre ama onu kaçırdı işte

çocuk tamamen karşısındakine göre davranır bana farklı babasına farklı

eşim nasıl senin yanında böyle diyor

zira benim sınırımı da onun sınırını da biliyor hatta babanın esneyeceğini de biliyor ona göre davranıyor

Valla açıkçası ben tamamen uçaktaki yolcu olarak düşünüyorum :KK70: :KK70:

Kimse kusura bakmasın ama bir sağlık sorunu olmadıkça saatlerce ağlayan, bağıran, tutturan çocuklarla yolculuk yapmak çok zor oluyor.

Hahahahaha! Ya bende sevmiyorum sürekli mizmiz çoçuklari, ancak çoçuguda düsünmek lazim. Bu sorun kökten çözülmesi lazim canim. Yani ne kadar kötü daha kücücük çocuga hap vermek yaa.

ama çocuğun sorun ettiğiniz durumu

kaşık alıp kaplara vurması mı

tecrübesiz anne de değilsiniz ki

her çocuk o çağda bunu sever ve yapar

bu bir sıkıntı değil

ne yapacağız uyuşturup kenarda biblo gibi durmasını mı sağlayacağız

17 aylık çocuk da anlar

ödülü cezayı hatta ters bakışı bile anlar

ona göre yetiştirirseniz sizi takip eder ve yapmasını istemediğinizi siz görmeden yapmaya çalışır vs

ama çocuğun taka tuka oynaması çokkk gürültücü vs olduğunu anlamına gelmez
Evde yapiyor ztn bunlari, sorun o degil. Tenvere tas tabagida mi ucaga sokayim, yada her gittigim yerde tas tabak mi mi tasiyayim. Sorun evin ici degil! Disarisi

Ya ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?

çocuğunuz ses çıkararak oynama döneminde. Nesnelerle ses çıkarabildiğini yeni keşfetti. Ve nesnelerle ses çıkarttığında insanlar tepki verdiği için bu hareketini yapmaya devam ediyor. Dönemsel bi durum. Uyku verici ilaçlar kullanmayın bence. yolculuğu çocuğunuzun uyku saatine göre ayarlayın derim

Hayir kesinlikle oyle degilim, herturlu kurslara gidiyoruz. Osteopatha bile goturdum bebekliginde.

Ya ben bir de şöyle bir şey duymuştum. Yurt dışında oyun parklarında falan Türk çocukları hemen belli oluyormuş. Sıra beklemeyen birbirini itip kakan çocuklar hep Türk çıkıyormuş. Ebeveynleri de kenardan bu durumu destekliyorlarmış. Bu doğru mu?
Ben kendi cocuklarimim adina bunu diyemem. Kizlarimin yani. Oyle seyle yapmazlar. Bu konuda tavrimi biliyolar

Back
X