Aşırı alınganlık,Ani parlamalar

Sjax

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
671
325
333
Eşimi çok seviyorum,çok ta iyi anlaşıyoruz aslında. Benim tek sorunum aşırı alınganlık ve ani patlamalar. Çok çabuk sinirlenebiliyorum.örneğin;çok çok iyi olduğumuz zamanlarda bile ,bir cümlesi beni şeytana çevirebiliyor resmen. Ağzıma geleni saydırıyorum sanki o an başka biri oluyorum. Halbuki özrde diliyor o amaçla söylemediğini yanlış anladığımı vs açıklıyor ama ben yinede o siniri üzerimden atamıyorum.oysaki kızdığım şeyler o kadar basit cümlelerki. abartılacak hiçbirşey yok ortada bununda farkındayım. Ama sanki o an gözüm dönüyor tabi arkasından tripler kırgınlıklar. allahtan herşeye rağmen küs kalmayı sevmediği için gelip gönlümü alıyorda barışıyoruz. eşim gerçekten melek gibi bir insan. normal zamanlarda çok iyiyiz dediğim gibi onu gerçekten çok seviyorum ama bu alınganlıklat,yanlış anlamalar ve öfkeyle nasıl başa çıkıcam inanın bilmiyorum. eşimede çok üzülüyorum.bazen hakikaten bende bir sorun olduğunu düşünüyorum.ne yapmalıyım nasıl başa çıkabilirim bunlarla sizce?

Son düzenleme:

bence;
eşinizin uslubunda deyişinde bi sıkıntı var. kurulan cümlelerde sıkıntı yok ama cümlelerin kullanışı dizilimi ses tonu vs. içindeki anlamdan çok hitabı öne geçiyo. yani tek taraflı bi sıkıntı değil. eşinizin üslubuyla da ilgili bi durum bu..

Evet kesinlikle. Bana sürekli söylenir o anlamda demedim yanlış tarafa çekiyorsun hep ,yanlış anlıyorsun diye. B'nde 'o zaman sende doğru anlayacağım şekilde vurgula ,kur cümleni 'derim sürekli. Herşeyi rağmen onun vurgusunda,söyleyiş tarzında sıkıntı olsada ,benm bu kadar küçük detaylara bu derece patlamalarım bence hiç normal değil

Kurulan cümle masum olabilir belki ama, seni sinirlendiriyorsa bence sorun sende değil. Eşini ikaz et, üslubunu değiştirsin, daha özenli kursun cümlesini.

Kurulan cümle masum olabilir belki ama, seni sinirlendiriyorsa bence sorun sende değil. Eşini ikaz et, üslubunu değiştirsin, daha özenli kursun cümlesini.

Sürekli söylüyorum zaten ama ona göre zaten onun üslubu normalmiş ben hep yanlış anlarmışım. Gerçektendefarkettm ama hakikaten düşünmeden ağzına geldiği gibi konuşuyor. Hani kendi niyeti neyse ,ne amaçla söylediyse üsluba pek bakmaz ,karşısındakininde öyle anlayacağını düşünür, hatta çoğu zaman şaşırır benm bu tepkilerime. Her zaman yanlış anladığımı söyler durur.

Son düzenleme:
Bu da bir yere kadar sürer.Bir süre sonra ilişki laçkalaşır,sen herşeyi saydırdığına göre yüzgöz olma yolunda ilerlersiniz ve alttan almaz artık.Belki alışkanlıktır senin ki,ailenle de öylemiydin.Evde çok mu bağırılırdı.Eşinden ilgi sevgi görünce onun şımarıklığı da olabilir.Ama kendini dizginlemelisin.

aynı biz... sevgilim onun hiç düşünmediği çıkarımlar yapıp onu yargılayıp kavga ediyorum diye beni suçlardı..

bende kendimi suçlar vicdan azabı çekerdim...

ama şunu fark ettik ikimizde deli gibi tartıştığımız bir kavganın sonunda ...
kavga bitmişti tatlıya bağladık ve bana dedi ki ''bu günü asla unutmayacağım'' bu söze 3 saat daha kavga edebilirdim ama gücüm yoktu... bende bu günü unutmayan tek kişi sen olmayacaksın dedim sinirle..

yanlış anladın bu günü çıkarttığım dersleri unutmayacağım demek istedim dedi... bende sana bir kavganın sonunda bu günü unutmayacağım desem ne anlardın ne kadar güzel bir gün sevgilim bu günü unutmayacak diye mi yorumlardın ya da tam tersini mi?
haklısın ben hep yanlış cümleler onun deyimiyle ofsaytlı cümleler kuruyorum dedi...

yani diyeceğim o ki size o cümleleri kurduğunda sakinlikle ne demek istedin diye sorun? cevaba göre de aynı şeyi ben söylesem ne düşünürdün diyin anlamasını sağlayın.. ama sakin kalın suçlamayın sadece empati yapmasına yardımcı olun..

Ailemle böyle değildim. Aslında şımartma kısmı doğru olabilir biraz fazla şımartıyor beni sanırım. Bir dediğimi iki etmemeye beni kırmamaya çalışır hep. Kızıp bağırdıktan sonra bazen drim ona 'kendime engel olamıyorum bir anda parlıyorum özür dilerim ama elimde değil,psikoloğa mı gitsem vs ' dediğimde bana diyor 'gerek yokki sende psikologluk bir durum yok .yeni evliyiz ,yeni ortam ,yeni insanlar,sorumluluklar.kolay şeyler değil zamanla aşılır' diyor hep.Ya bilemiyorum tek bildiğim buna artık bir dur demem gerektiği

ben de tam tersini düşünüyorun. yeni evlisiniz ve belli ki başka ciddi sorununuz yok. demekki sorun sizde herşeye küsebiliyorsunuz, ki siz de farkındasınız.

eşin kelimeleri nasıl seçerse seçsin sen istersen alınacak birşey bulursun. hakaret mi ediyor? aşağılıyor mu seni? bence kendine çeki düzen ver herkesin bir sabrı var. sevgi aşk bir yere kadar.

Keşke sakin olabilsem. O an mantıklı düşünemiyorumkiresmen herşeyi yanlış anlıyorum,bağırıyorum ,küsüyorum. Oysa bir dakika sakinleşip sağlıklı düşünebilsem,çok şey farklı olurdu

öfke kontrolü tarzı kişisel gelişim kitabı falan okuyun.

Son düzenleme:
Sorunun benden kaynaklandığının farkındayım evet.zaten bu sorunumu nasıl aşabilirm dye özellikle konu açma gereği hissettim. Eşim çoğu konuda sabırlı ama nihayetinde o da insan ve birgün onunda sabrı tükenecektir. İş o noktaya gelmesin diye zaten bu çabalarım

inanın o kadar iyi anlıyorum ki sizi...

ama çok sevdiğiniz size kıymet veren biriyle boş yere kavga etmek sizi zamanla yoracak gün gelecek o sizi suçlayacak siz onu... zamanla kendini size anlatmaktan yorulacak amaan diyecek belki küs kalacaksınız..

o yüzden içinin ne kadar iyi olduğunu biliyorsanız size kıymet verdiğini de biliyorsanız kelimelere takılı kalmayın.. sorular sorun ne demek istedin? anlayamadım? nasıl yani diye açmaya çalışın ardındaki düşünceyi...

en kötü ne demek isteyebilir ki sizi seven bir adam hemen kötü fikirlere uçmayın.. sıkın dişinizi

Ben anneme yapiyorum bir anda kizip delleniyorum cok üstüme düşülsun istemiyorum.disarda olmuyor kimse beni umursamiyor annem son damlayi koymus oluor patliorum sonrasinda üzülüyorum:44:

Bunu benim eşim de yapıyordu, evet kızılacak birşey değildi ama söyleyiş tarzı beni kızdırmaya yetiyordu. Söyleye söyleye düzelttim.

Bak mesela aynı şey eşimde de olur, ben birşey derim kızar ama kızılacak birşey değildir, ben artık neye kızıp neye kızmadığını bildiğim için aynı şeyi kızmayacağı şekilde söylerim. Yani düzeltilebilir birşeymiş, yeterki karşı tarafın ne istediğini bilelim.

Dediğim gibi tek korkum ileri yönde zaten. İçini biliyorum niyetini biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum çok ilginç bir ruh hâli. Önceye nazaran bu ara biraz daha iyeyim ama hala tam olarak istediğim aşamaya gelemedim. Bir haftadır o kadar iyiydik dün sinemaya gidecektik sadece ön iki sıra boş kalmış diye bana 'aşkm bu akşma gitmeyelim Cumartesi akşama erkenden daha güzel yerden tam orta sıralardan bilet alırız olmaz mı en önden kenarlardan izlenmez rahatsız eder bizi dedi. Senmisn diyen:) gitmeyi mi istemiyorsunda,paraya kıyamıyorsunda,vazgeçtim gştmeyecemler:)) düşündükçe sinirden gülenim geliyor:) gerçekten ilginç bir ruh Halim var:)

Anlatmak istediğim şey;

İşte keşke benm eşimde sizin gibi kendini düzeltme yoluna gidebilse. Sorunun çoğu bende kabul ediyorum ama keşke azcıkta üslubunu düzeltmeye çalışsa. O laf,o ağızdan o üslupta çıktıktan sonra ne dese boş benm için kendime engel olamıyorum. Erkekler düzler tek kelime. Oysa azıcık ayrıntılı kursalar cümleleri açıklayıcı şekilde daha anlaşılır olabilirlerdi. Bizimde yanlış anlamamıza fırsat vermemiş olurlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…