- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Atanmak için KPSS b den kaç puan almanız gerekiyorbüyük dert değil gibi gelebilir ama her gün bu yoğun düşüncelerle uyanıyorum. belirsizlik beni çok yoruyor. daha öncede benzer konular açmıştım. hala karar vermiş değilim.
ben iktisat mezunuyum, çalışmıyorum, doktora yapıyorum ama çok bunalıyorum. ha öyle derste çalışmıyorum, çünkü içimden gelmiyor ama buraya kadar gelmişken bırakmak da saçma geliyor o kadar yüksek lisans yapmışım doktora 1.senemi geçmişim vakit harcamışım diren çalış diye kendime söylüyorum belki ilerde herşey yoluna girecek diye.
şimdilik okulu dondurmak istiyorum. önümde doktoraya devam etmek veya Kpss A ya da Kpss B'ye hazırlanmak gibi fikirlerim var. şimdi de diyorum apayrı bir yola girip B'den hazırlan mülakat vs. derdi yok puanı alırsan atanıyorsun en azından. yani şimdi de tamamen düşünmediğim bir yer tarih, coğrafya bilgim yok ama acaba beni rahatlatacak olan şey buna mı yönelmek olur diye düşünüyorum. tabi burda hedef düşürmüş oluyorum, düz memurluk dedikleri şey ama olacaksa bu olsun diyorum. tabi yine karışıklıklar devam ediyor.
sanırım en az 88-90 almak gerekiyor benim bölüm için.Atanmak için KPSS b den kaç puan almanız gerekiyor
Artık YouTube’da her türlü imkan mevcut. Hiç bir dersi es geçmeden güzelce ve istikrarlı çalışırsanız alırsınız. Benim matematiğim hiç yoktu coğrafyada üstün körü bakmıştım. Ama tarihim çok iyiydi 80 puan almıştım.sanırım en az 88-90 almak gerekiyor benim bölüm için.
ders dönemi bitti yeterlik aşamasındayım ama hiç çalışmadım o yüzden dondurmam gerekKpss a ile doktora hemem hemen ayni surede ders calisman gerekecek. Kpss b biraz daha yapilabilir. Bir iktisatci olarak sunu soyleyebilirim doktora tez asamasindaysan dondurmadan da kpss b calisabilirsin.
İktisat mezunuyum, mali musavirlik yeterlilik sınavını da geçtim. Niyetim A grubu kadrolardi ama beklenmeyen durumlar oldu ve çok uzun süre ise ara vermek zorunda kaldım. Bu arada yaş 35 oldu. A grubu kadrolarda yaş şartı var. B için hazırlanıp sınava girdim ve geçen yıl kurum sinavina da girerek atandim. Bir belediyede mali hizmetler görevlisi olarak çalışıyorum. Halimden oldukça memnunumbüyük dert değil gibi gelebilir ama her gün bu yoğun düşüncelerle uyanıyorum. belirsizlik beni çok yoruyor. daha öncede benzer konular açmıştım. hala karar vermiş değilim.
ben iktisat mezunuyum, çalışmıyorum, doktora yapıyorum ama çok bunalıyorum. ha öyle derste çalışmıyorum, çünkü içimden gelmiyor ama buraya kadar gelmişken bırakmak da saçma geliyor o kadar yüksek lisans yapmışım doktora 1.senemi geçmişim vakit harcamışım diren çalış diye kendime söylüyorum belki ilerde herşey yoluna girecek diye.
şimdilik okulu dondurmak istiyorum. önümde doktoraya devam etmek veya Kpss A ya da Kpss B'ye hazırlanmak gibi fikirlerim var. şimdi de diyorum apayrı bir yola girip B'den hazırlan mülakat vs. derdi yok puanı alırsan atanıyorsun en azından. yani şimdi de tamamen düşünmediğim bir yer tarih, coğrafya bilgim yok ama acaba beni rahatlatacak olan şey buna mı yönelmek olur diye düşünüyorum. tabi burda hedef düşürmüş oluyorum, düz memurluk dedikleri şey ama olacaksa bu olsun diyorum. tabi yine karışıklıklar devam ediyor.
B grubunda da yaş şartı var sanıyordum bu iyi oldu bende şuan 28 yaşındayım ama yine de belki bu da yıllar alabilir diye düşündüm.İktisat mezunuyum, mali musavirlik yeterlilik sınavını da geçtim. Niyetim A grubu kadrolardi ama beklenmeyen durumlar oldu ve çok uzun süre ise ara vermek zorunda kaldım. Bu arada yaş 35 oldu. A grubu kadrolarda yaş şartı var. B için hazırlanıp sınava girdim ve geçen yıl kurum sinavina da girerek atandim. Bir belediyede mali hizmetler görevlisi olarak çalışıyorum. Halimden oldukça memnunum
Bazı yerlerde var ama benim başvurduğum belediyede yoktu. Ortamım da çok güzel. Bence isim de. Gayet memnunum yani.B grubunda da yaş şartı var sanıyordum bu iyi oldu bende şuan 28 yaşındayım ama yine de belki bu da yıllar alabilir diye düşündüm.
yalnız doktoraya atılma geldi artıkOkulda hocalarla aranız nasıl, kadro açılsa girme şansınız olur mu?
Eğer yok ise;
kararım şu olurdu: okulu dondururdum, b den hazırlanmayı denerdim...çok sıkı çalışırdım, sadece buna odaklanırdım...İlk senede olmazsa 2.senede de bunu denerdim.bilgiler taze olacağı için...Bu arada araştırma gör. Kadrolarını da takipte kalırdım .
Buna rağmen b den atanamazsam, doktoraya devam ederdim ve bu sefer akademisyenliği denerdim...
Kpss a hiç o işe girmezdim oldukça zor
yalnız doktoraya atılma geldi artık
dersleri de vermiş, normalde 4 dönem ders 4 dönem de tez, hadi teze uzatma alsın tezi verene kadar en fazla 12 dönem hakkı var.
atılmak kalkmıştı o geri geldi kafasına göre 2 sene kpss'ye hazırlanamaz (2 sene zaten 4 dönem demek). yeterliliği vermezse atılır.
benim anlamadığım zaten çalışmayan bir insan kpss b'ye hazırlanmak için de neyi dondurmayı düşünüyor ki?
not: kpss'ye de girdim tez de yazdım yds'ye de girdim hepsi yaptığım şeyler yani hariçten gazel okumuyorum... yapma motivasyonu olan en azından b'ye girmek için dondurmadan yapar. A teferruatlı, onu kabul ediyorum.
doktoraya basladiniz diye bitirmek zorunda degilsiniz, oncelikle hedefleriniz ne, ne basarmak istiyorsunuz buna odaklanin. doktora insanin tam para kazanacagi zamanda, cok uzun surecli bir sey, eger kaldiramayacaksaniz tekrar dusunun derim. doktora size maddi manevi ne fayda getirecek iyi dusunun,büyük dert değil gibi gelebilir ama her gün bu yoğun düşüncelerle uyanıyorum. belirsizlik beni çok yoruyor. daha öncede benzer konular açmıştım. hala karar vermiş değilim.
işte şu anda dondursa, sadece 3 ay vakit getirecek bu ona, 3 ay tarih-coğrafya çalışsa zaten temmuza kadar unutur.Dondurma max ne kadar yapılıosa artık...
Ama hem doktora hem kpss olmaz bence
Kpss yüksek puan alınacaksa, oturup cok ciddi ve planlı programlı gece gündüz çalışılması gereken bi olay....Sırf tarih bile dünyanın işi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?