işte şu anda dondursa, sadece 3 ay vakit getirecek bu ona, 3 ay tarih-coğrafya çalışsa zaten temmuza kadar unutur.
dondurmak için normalde sağlık sorunu vs. soruyorlar ama keyfi dondurmak isteyene donduran okullar da var, dondurabilir. hadi dondurdu. yeterliği geçmediği sürece teze geçmiş olmuyor. yeterlik 5. dönemin sonuna kadar girmesi gereken bir sınav.
toplamda 4 yarıyıl dondurabilir. evet. ama yeterliliği ilk girişinde geçmesi gerekir o durumda...yeterliliğe de çalışmıyor ki onu nasıl gececek?
yeterliliği geçse ve tezi verememiş olsa o durumda 12 döneme oynayabilir ama o olmadan 12 dönem şansı da yok. hem kpss hem yeterliliği yapacak motivasyon göremiyorum ben arkadaşta..önceki konularını da biliyorum. dahası kpss için ne kadar temeli var hiç girdi mi ?
bence arkadaşın derdi şu:
doktora yapıyor ama motivasyonsuz yapıyor
kendine bırakmak için bahane arıyor
iş de özel sektörde içine sinmiyor.
kısacası çalışmak için motivasyonu olsa zaten çalışacak çok şeyi var karar verip motive olamıyor bir türlü.
KPSS'ye 8-9 ay süre var nasılsa diye düşünüyor o bahane olacak gibi sanki...
ve fakat benim bildiğim çoğu kişi kendini biliyor disiplinli şekilde 8 ay evden çıkmadan kafasını kaldırmadan ders çalışacağına inanmıyorsa, KPSS'yi tek seferlik bir şey gibi görmüyor.
ben hep anlatıyorum bu platformda kardeşim aynı sene hem kpss hem ales hem yds'ye girdi. çünkü tekrar girmek gibi bir amacı yoktu. 90+ puan aldı ama 1 sene ders çalıştı- o sene okulun son senesiydi. aynı zamanda derslere giriyordu yani.
böyle 1 senemi ders çalışarak geçirecem diyen kişi zaten motivedir ve böyle kararsız değildir. bakınca anlaşılan bir şey bu...