aşırı derecede karışık(doktora, kpss A, kpss B) beynimi yedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yeterlik de başlı başına zor bir sınav, şuan sadece 3 ay kaldı ve yeterlik sınavına 2 kez girebilirsin yoksa atılıyorsun. o yüzden bu dönem veya 1 yıl kesin dondurmam lazım. doktora kenarda dursun yanmasın diye.

ben hayatımda hiç düzenli çalışan bir öğrenci olmadım. doktora süreci de beni daha şimdiden bir hayli bunalttı, kaç yıl süreceği belli değil, işim olacağı belli değil. kpss B için 8 ay zaman var. tek motivasyonum da sadece 8 ay dişimi sıkıp düzenli çalışabilmek şuanda. o yüzden B'den hazırlanmaya karar verdim. şimdiye kadar da hazırlanmadığıma çok pişmanım. olmasa bile temelim olurdu mutlaka atanırdım ilerleyen yıllarda diye düşündüm. 28 yaşındayım şansımı deneyeceğim, geç kalmamışımdır umarım.

şimdiye kadar disiplinli bir şekilde çalışan bir öğrenci olmadım. şimdi 8 ay gibi bir süre var kpss B için. en azından olabilecek birşey için çaba göstermek istiyorum. doktora çok belirsiz. bende sadece 8 ay dişimi sıkıp çalışmayı düşünüyorum şuanda 90+alırsam ancak öyle garanti oluyor. 28 yaşındayım bunca sene okuyacağıma Bye hazırlansaydım diye pişmanım şimdi. ama denemeye değer gördüm şuanda ve başladım. sınavın çift yıllarda olması da dezavantaj. yine de vaktim var diye düşünüyorum

Kpss a ya 4 sene hazırlanmış. Türkiye derecesiyle bir sürü mülakattan elenmiş biri olarak konuşuyorum. Eğer arkanızda olacak dayınız, büyük yerlerde tanıdığınız yoksa girmeyin o işe. Kpss B den alın mis gibi puanınızı. Atanın içinizde çok kalırsa gene a ya hazırlanırsınız.
(hala atanamadım. 1 yaşında kızım var. Bu sene b çalışıcam)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…