Aşırı duyarlılık..

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.332
18.895
248
28
Hanımlar ben reddedilmeye ya da belirsizliğe karşı aşırı duyarlıyım mesela flörtüm ya da yeni konuşmaya başladığım biri sohbeti uzatmayıp kısa kesiyorsa aşırı geriliyorum hep düşünmeye başlıyorum. Hafif hoşlantı olsa bile böyle oluyor hemen depresifleşiyorum :( çözümü yok mu bunun sizler de de oluyor mu?

Belirsizlik ben de sevmem. Ama sizin reddetme hakkınız varsa karşınızdakinin de var. Nasıl ki siz herkesten hoşlanmak zorunda değilsiniz, karşınızdaki de hoşlanmak zorunda değil. Bunu kendinize kabullendirmeye çalışın.

Belirsizlik genel olarak herkes için problemdir,geleceği görememek sıkıntı yaratır.insan tabiatı gereği güvende hissetmek ister ve güvenini zedeleyecek olay ve kişilerden kaçar.bu bende de böyle, makul karşılarım bu durumu,kendimi bu sebepten üzmem.
Olumsuz bir durum gelişirse de çok derinlemesine düşünmemeye çalışırım,kendimi mümkün mertebe yıkıcı eleştirilerle yıpratmamaya gayret ederim.elbette olaydan dersimi alırım ama yargılayıcı olmamaya dikkat ederim.siz de insan olduğumuzu unutmadan yapıcı ve olumlu düşünce ve duygular geliştirin ve belirsizliğin belli bir süre için makul olduğunu kabul edin
Hanımlar ben reddedilmeye ya da belirsizliğe karşı aşırı duyarlıyım mesela flörtüm ya da yeni konuşmaya başladığım biri sohbeti uzatmayıp kısa kesiyorsa aşırı geriliyorum hep düşünmeye başlıyorum. Hafif hoşlantı olsa bile böyle oluyor hemen depresifleşiyorum :( çözümü yok mu bunun sizler de de oluyor mu?

Belirsizlik genel olarak herkes için problemdir,geleceği görememek sıkıntı yaratır.insan tabiatı gereği güvende hissetmek ister ve güvenini zedeleyecek olay ve kişilerden kaçar.bu bende de böyle, makul karşılarım bu durumu,kendimi bu sebepten üzmem.
Olumsuz bir durum gelişirse de çok derinlemesine düşünmemeye çalışırım,kendimi mümkün mertebe yıkıcı eleştirilerle yıpratmamaya gayret ederim.elbette olaydan dersimi alırım ama yargılayıcı olmamaya dikkat ederim.siz de insan olduğumuzu unutmadan yapıcı ve olumlu düşünce ve duygular geliştirin ve belirsizliğin belli bir süre için makul olduğunu kabul edin
Ama mesela şuan çok mutsuzum hayat durmuş gibi sürekli mesaj bekliyorum

Güvenin sarsılmış
Konularını takip ettiğim kadar en azından bende böyle bir izlenimin var
Ben senin yerinde olsam en az bir yıl kebdime izin verir ilişki olaylarından uzak kalmaya çalışırdım erkwkleri arkadaş dost olarak gör ilişki olarak bakma
Sonrada akışına bırak

Hayat durmuş gibi mesaj bekleyeceginize kendinize meşguliyet edinin. Disariya çıkın arkadaşlarınızla görüşün, spor yapin kendiniz icin biseyler yapın. Böylelikle kafanız dağılır daha az takarsınız.

Güvenin sarsılmış
Konularını takip ettiğim kadar en azından bende böyle bir izlenimin var
Ben senin yerinde olsam en az bir yıl kebdime izin verir ilişki olaylarından uzak kalmaya çalışırdım erkwkleri arkadaş dost olarak gör ilişki olarak bakma
Sonrada akışına bırak
2 senedir ilişkim yok:(

ben sende özgüven kaybı olduğunu düşünüyorum
bunda senin terkedilmenin etkisi var
evet terkedildim ben yetersizim bunu telafi için birilerini bulmalı kendimi kanıtlamalıyım
psikolojin bu
bu psikolojiden kurtulmalısın buda ilişkilerle değil seninle ilgilidir
sen bu psikolojideyken karşıdaki insanada istemesende içinde bulunduğun ruh halini yansıtırsın
özgüveni zayıf kırılgan biri gibi
bu konuda ilk yapman gereken profesyonel bir yardım alman kendi geliştirmen
arkadaş faliyetlerine katılıp bu kilidi kırman lazım eğer buna başaramazsan seni daha buralarda konu açarken çok göreceğiz demektir çilek

ben sende özgüven kaybı olduğunu düşünüyorum
bunda senin terkedilmenin etkisi var
evet terkedildim ben yetersizim bunu telafi için birilerini bulmalı kendimi kanıtlamalıyım
psikolojin bu
bu psikolojiden kurtulmalısın buda ilişkilerle değil seninle ilgilidir
sen bu psikolojideyken karşıdaki insanada istemesende içinde bulunduğun ruh halini yansıtırsın
özgüveni zayıf kırılgan biri gibi
bu konuda ilk yapman gereken profesyonel bir yardım alman kendi geliştirmen
arkadaş faliyetlerine katılıp bu kilidi kırman lazım eğer buna başaramazsan seni daha buralarda konu açarken çok göreceğiz demektir çilek
Özgüven kaybım var anlatmıştım zaten terk edilirken bana söylenen şeyleri. Arkadaşlarım var zaten ama elmanın yeri armutla dolmuyor maalesef

Birilerinin seni red etmesini ne ile bagdastiriyorsun?

Tanistigin kisilere umut baglama hemen..

Birilerinin seni red etmesini ne ile bagdastiriyorsun?

Tanistigin kisilere umut baglama hemen..
Tam reddetmek değil aslında,konu bitti yazmadı yani. Aklım takılıyor sürekli yazar mı yazmaz mı diye. Bi keresinde bir çocuk vardı pek beğenmemiştim ama karakterini sevdiğim için konuşuyordum o bir anda konuşmayı kesince resmen günlerce karalar bağladım

Tam reddetmek değil aslında,konu bitti yazmadı yani. Aklım takılıyor sürekli yazar mı yazmaz mı diye. Bi keresinde bir çocuk vardı pek beğenmemiştim ama karakterini sevdiğim için konuşuyordum o bir anda konuşmayı kesince resmen günlerce karalar bağladım

Hic kendini üzmeye degmez.
Tanistigin kisilere hemen umut baglama sende tanimaya calis..

Biraz da egodan geliyor bu. Ama realist olursan ozaman karsindaki insaninda seni begenmeme lüksü var yani.
Bu senin kötü biri oldugun anlamina da gelmiyor. Sadece kendince uygun görmemis seni. Dis görünüs olabilir veya zihin yapisi vs..
Karalara baglamaya gerek yok yani..
Kabul et ve önündeki maclara bak. Zaten seni istemeyen kisinin hayatindan ciktigi icin sükret. Önünü acmis oluyor seni seven kisi icin.

Ne erkekler var sonucta birini cepte tutan veya ne istedigini bilmeyen..

Hayatınızı birinin gelip değiştireceğine dair beklenti içine girmeyin. Böyle filmler izleye izleye buna inanır olduk. Böyle olursa en ufak bir olumsuzlukta yıkılır o kurulan şeyler.

Kendinizi illa bu olacak diye şartlandirmayin rahat olun olursa olur olmazsa onun kaybı diyin. Sürekli kendiniz ile böyle konuşun. Beklenti yoksa kırılma da yok.

Hic kendini üzmeye degmez.
Tanistigin kisilere hemen umut baglama sende tanimaya calis..

Biraz da egodan geliyor bu. Ama realist olursan ozaman karsindaki insaninda seni begenmeme lüksü var yani.
Bu senin kötü biri oldugun anlamina da gelmiyor. Sadece kendince uygun görmemis seni. Dis görünüs olabilir veya zihin yapisi vs..
Karalara baglamaya gerek yok yani..
Kabul et ve önündeki maclara bak. Zaten seni istemeyen kisinin hayatindan ciktigi icin sükret. Önünü acmis oluyor seni seven kisi icin.

Ne erkekler var sonucta birini cepte tutan veya ne istedigini bilmeyen..
O konuşmayı kesen kişinin sebebinin dış görünüş olmadığını biliyorum çünkü kendi konuşmak istedi tipimi beğendiği için. Sonra da “çok iyi biri olduğum” için konuşmayı kesti. Muhtemelen takılmalık birini arıyordu. Gerçekten bakımlı ve güzel biriyim ama olmuyor,olmuyor. Sıkıcı da değilim hatta çok “kafa” olduğumu söyler erkekler. Sorun ne anlamıyorum. Başta bir heves geliyorlar sonra bir şekilde yoklar

Back
X