• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AŞIRI HAYAL KURMA

Fazla fazla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
147
185
103
Öncelikle merhabalar.Benim malesef aşırı hayal kurmak gibi bir sıkıntım var.Sürekli istemsiz bir sekilde hayaller kuruyorum kafamda senaryolar oluşturup kafamda kurguladığım karakterlerle o senaryoyu oynuyorum.Bir tiyatro gibi adeta.Oyleki jest ve mimiklerimde oynattigim karakterlerle beraber değişiyor oynuyor.O karakter guluyorsa gülüyorum gibi.Odada sürekli gezinme isteği sürekli hayal kurma isteğim var.Asosyal bi insan degilim ama malesef sosyal iliskilerimi olumsuz yönde etkiliyor.

"Sizofreni olmayasın psikiyatr git"diyceksiniz.Gittim şizofren falan değilim zira bunların hayal olduğunun bilincindeyim.Psikiyatr kaldı ki dalgaya aldı gibi üstünde bile durmadı.

Bu lanet illet yüzünden odaklanma problemim var hiç ama hiç ders çalışamıyorum Çünkü kafam direk hayallere gidiyor.
Var mı benim gibi olan veya önerisi olan cidden artık hayatımı cooook etkiliyor.
Film izleyemiyorum kitap okuyup müzik dinleyemiyorum.Çünkü bunlar daha cok tetikliyor.
Edebiyatın sanatın olmadığı bi hayatı ne yapayim ben.Moralim çok bozuk.Zor bir çocukluk ergenlik geçirdim hala da zorluklar devam ediyor.Acaba diyorum bunlardan mı kaynaklı

Bende de var bir dönem çok fazlaydı aynen dediğiniz gibiydim ama şimdi azaldı yinede arada hala dalıp gidiyorum. Bildiğim kadarıyla bazı yaşlarda sık karşılaşılıyormuş.

Bugun de hayal kurma uzerine konular.

Yani tek cozumu hayal kurmayacaksiniz. Kendinizden baska kimse yardimci olamaz ki.

Bende de var bir dönem çok fazlaydı aynen dediğiniz gibiydim ama şimdi azaldı yinede arada hala dalıp gidiyorum. Bildiğim kadarıyla bazı yaşlarda sık karşılaşılıyormuş.
Benim küçüklüğümden beri var ancak son 3 sene zirveye ulaştı.Ne ders calisabiliyorum ne aklımı baska bir seye odaklayip dusunebiliyorum.Olumsuz etkiliyor hayatımı önümde okul dersleri kpss var

Hayatımın yaklaşık 3 senesini bambaşka bir alemde geçirdim. O dönemde etrafımda olan bilenlerle ilgili hatırladığım pek bir şey yok. Şimdi de hiç hayal kuramıyorum. Gerçekliğin ortasında dımdızlak kaldım. Çok istiyorum bazen kendi beynimin içinde kaybolup gideyim diye ama odaklanamıyorum. Büyüdükçe mi geçiyor artık noluyorsa bu hayallere...

Malesef bilmiyorum türkçe kaynaklarda da yeterince bilgi yok.Nasıl başa cikicam ne tür bi yol izleyeyim bir fikrimde yok

Cok fazla bilgi yok aslinda siz gene de maldaptive daydreaming nedir yazip bir iki turkce yazi okuyun. en azindan yalniz olmadiginizi bilmek cok ise yariyor. su an firsatim yok ama firsatim olunca bir iki bilgi cevireyim.

Hah ışte malesef problem orda.istemsiz oluyor.yani dur ben bi ara vereyim yada simdi bi haka kurayim gibi bir sey malesef söz konusu değil.

Cok ilginc. Yukarida arkadasin dedigi
maladaptive daydreamingi arastirdim ve sanirim tam da buna uyuyorsunuz.
İstemsizce rollere burunme. Gercek olmadiginin farkindasiniz ama yine de kendinizi hayal kurmaktan oteye alamiyormussunuz . Turkiyede bir hastalik olarak gorulmuyor sanirim cunku Turkce bir kaynak yok.
Cozumu nedir bilemiyorum maalesef.

Hayatımın bir döneminde ben de yaşadım bunu. Geçici bir süre ama 1-2 yıl kadar.
Yaşadığım kötü olayların yansımasıydı farkındayım.
Kötü olan ne varsa onun tam tersini kurarak yaşıyordum kendi içimde, hatta bazen ona inanıp etrafıma o şekilde yansıttığım oluyordu.
Yardımcı olur mu bilmem ama bir süre sonra geçiyor..
Doktora falan da gitmedim, şizofren olduğumu düşünmedim.
Sanırım hayatımda bazı şeyleri düzene oturttuğum zaman ben de gerçeğe döndüm :KK66:

Cok fazla bilgi yok aslinda siz gene de maldaptive daydreaming nedir yazip bir iki turkce yazi okuyun. en azindan yalniz olmadiginizi bilmek cok ise yariyor. su an firsatim yok ama firsatim olunca bir iki bilgi cevireyim.
Cok sevinirim teşekkür ederim.Biraz göz gezdirdim ve sanırım baya varmış böyle.

Cok ilginc. Yukarida arkadasin dedigi
maladaptive daydreamingi arastirdim ve sanirim tam da buna uyuyorsunuz.
İstemsizce rollere burunme. Gercek olmadiginin farkindasiniz ama yine de kendinizi hayal kurmaktan oteye alamiyormussunuz . Turkiyede bir hastalik olarak gorulmuyor sanirim cunku Turkce bir kaynak yok.
Cozumu nedir bilemiyorum maalesef.
Aynen öyle.Maleswf bu konuyu kolay kolay birinede anlatamiyosunuz.Zira bu durumu yasayamayan anlayamıyor ve dalgaya vuruyor.Cidden kötü bi durum

bu bugün ikinci konu değil mi ya aynısından
dalga mı geçiyorsunuz siz hayırdır?

Hayatınızda hoşlanmadığınız, kaçmak istediğiniz durumlar var mı? Mesela ders çalışmak zorunda olmak, sevilmeyen bir işte çalışmak, ortamda olmak falan. Bazen olmak istediğimiz yerde değilsek bu bir kaçış olabilir.

Seni çok iyi anlıyorum.
Bende de var çünkü.Ben de konuştum doktorla bana yerine başka şeyler yapmaya çalış gibi bir öneri verdi.

Ben günde birkaç saatimi sadece buna ayırıyorum(bir de müzik dinleyerek yapıyorum ben bunu o daha hoş bak :KK53:).Kafamda sürekli bir şeyler oluyor falan çok değişik :KK53: Bir de küçük yaşlardan beri var,sende de öyle mi ?

Hayatımın bir döneminde ben de yaşadım bunu. Geçici bir süre ama 1-2 yıl kadar.
Yaşadığım kötü olayların yansımasıydı farkındayım.
Kötü olan ne varsa onun tam tersini kurarak yaşıyordum kendi içimde, hatta bazen ona inanıp etrafıma o şekilde yansıttığım oluyordu.
Yardımcı olur mu bilmem ama bir süre sonra geçiyor..
Doktora falan da gitmedim, şizofren olduğumu düşünmedim.
Sanırım hayatımda bazı şeyleri düzene oturttuğum zaman ben de gerçeğe döndüm :KK66:
Eskiden mutlu olmak içindi simdi beni mutsuz eden seyleri hayal etmeye kurgulamaya başladım.Ya ne zaman gececek bendemBu t sey yuzunden c bir işe odaklanamiyorum

Acıkcası ben bu tarz şeylerin trawmatik oldğunu düşünüyorum meselenin dibine inmek lazım. Biraz zihnimizi rahat bırakmak lazım...

Back
X