• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AŞIRI HAYAL KURMA

Ben de biraz fazla hayal kurarım ya. Yaşamak isteyip de yaşayamadığım şeyler mesela aşk , sevgi. Bazen başarılı bir insan gördüğüm de öyle başarılı olduğumun hayalini kurarım falan.

Sanki ben yaz
Öncelikle merhabalar.Benim malesef aşırı hayal kurmak gibi bir sıkıntım var.Sürekli istemsiz bir sekilde hayaller kuruyorum kafamda senaryolar oluşturup kafamda kurguladığım karakterlerle o senaryoyu oynuyorum.Bir tiyatro gibi adeta.Oyleki jest ve mimiklerimde oynattigim karakterlerle beraber değişiyor oynuyor.O karakter guluyorsa gülüyorum gibi.Odada sürekli gezinme isteği sürekli hayal kurma isteğim var.Asosyal bi insan degilim ama malesef sosyal iliskilerimi olumsuz yönde etkiliyor.

"Sizofreni olmayasın psikiyatr git"diyceksiniz.Gittim şizofren falan değilim zira bunların hayal olduğunun bilincindeyim.Psikiyatr kaldı ki dalgaya aldı gibi üstünde bile durmadı.

Bu lanet illet yüzünden odaklanma problemim var hiç ama hiç ders çalışamıyorum Çünkü kafam direk hayallere gidiyor.
Var mı benim gibi olan veya önerisi olan cidden artık hayatımı cooook etkiliyor.
Film izleyemiyorum kitap okuyup müzik dinleyemiyorum.Çünkü bunlar daha cok tetikliyor.
Edebiyatın sanatın olmadığı bi hayatı ne yapayim ben.Moralim çok bozuk.Zor bir çocukluk ergenlik geçirdim hala da zorluklar devam ediyor.Acaba diyorum bunlardan mı kaynaklı
Bende seninkinin aynısını yaşıyorum canm üniversite ogrencisiyim ama sadece odamda kalıp hayal kurmak istiyorum hayatımı cook fazla etkiliyor bu durum hiç odaklanamiyorum derslere , sınavlara calisamiyorum hatta dışarı çıkmak okula gitmek dahi istemiyorum bu yüzden mezun olamamaktan yada iş bulamamaktan korkuyorum bunlarda beni çok stresli hale getiriyor :KK61:yapmak istediğim yapmak zorunda olduğum milyon tane şey varken ben odada oturup olmayacak hayaller kuruyorum bir an önce bu halimden kurtulmak istiyorum ama nasıl yapacagimi bilmiyorum:KK14:

Ben erkek arkadasımla ilgili çok hayal kururardım, en buyuk hakkım olduğunu da düşünüyorum ciddi dusunuyoruz cunku, evlilikle ilgili kurardım daha çok, birgün beni bir bozdu aman yarabbi o günden sonra hayal kurmayı bıraktım onunla ilgili hic kurmuyorum

Benim küçüklüğümden beri var ancak son 3 sene zirveye ulaştı.Ne ders calisabiliyorum ne aklımı baska bir seye odaklayip dusunebiliyorum.Olumsuz etkiliyor hayatımı önümde okul dersleri kpss var

Psikolojik boyutunu maalesef bilmiyorum..

Peki dersler üzerine yogunlasarak hayal kursaniz?Mesela işte matematik öğretmeni olun , ders çalıştırın v.s.
O zaman belki derste çalışmış olursunuz.
Doğru bir yonlendirmemi yaptım bilemiyorum ama uzmana gorundugunuz için rahat konuştum.

Elinizde olmayan bir durumu kendi menfaatinize çevirebilirsiniz.

bahane buluyor da olabılırsın aslında kpps calısacagın zaman hayal kuruyorsan hayal kuruorum su an o yuzden calısmıyorum gıbı bahane yaratıyorsundur kndı kendıne. ben de hep çişe gıderdım sankı cok cısım gelıyor gıbı

Cok ilginc geldi bana :) oldum olasi piskolojiye ilgi duyarum nasil yani olmayan karakterlerle olmayan bi hayat hayal edip o hayatin icinde kendinize bir rol verip kafanizin icinde bildigin bir dizimi cekiyorsunuz.. cunku anladigim kadari ile benim yatarken uykuya dalmak icin kurdugum hayallerle (muratboz ile tesaduf eseri tanisip bana asik olmasi gibi ütopya hayaller :) hic alakasi yok sizin bu hayal dunyaninizin
Ve yine bi yorum daha yapacagim bence bunun bukadar icine girmenin tek sebebi tv ve dizileri filmler biraz uzak durup insanlari sokaktaki insanlari izlemeye calisin
Benimkiler de öyleydi aslında. Mesela Alacakaranlık'ı değiştirip kendimi uyarlıyordum :) Kendimi beğendiğim bir ünlü olarak hayal ediyordum. Bir de hayallerim de farklı farklı dünyalar oluyodu. Bu dünyalar yaş aralıklarına ve doğaüstü olmasına göre değişiyordu. Şimdi fark ettim de çok eğleniyormuşum :)

bendede var cocuklugumdan beri ailede sizofreni irsi oldugu icin hep korkardim sonra ogrendim bi yerden hayal kuran kafa saglikli kafaymis ama bizimki artik ucus modu yani ben bazen kendimi gulerken yakaliyorum hayal kurarak uyuyorum hala hayalkerde nerde olmak ve nasil olnak istiyorsan oyle olmak harika ama uyaninca dususu sert oluyo :))

muzik dinlerken cok yaparim senin gibi bos bos odada dolanirim kulaklikla. cok pis yakalanmisliklarimda var maalesef :)) cocukken yolda yururken annemleri arkamda birakir onden tek basima yururdum seslendikleri zamanda hayallerimi bozuyosunuz benle konusmayin diye bagirirdim :))

Aynı şey bende de var. Yazıya dökün hayallerinizi. Hayalgücünüzün kuvvetini olumlu şekilde kullanmaya çalışın. 50den fazla şiirim var şuan roman yazıyorum. İnanılmaz bişey belkide bu size lütuftur öyle düşünün. Hiçbi iş yapamazdım eskiden bu huyum yüzünden meğer kafamda hayal biriktiği içinmiş önemli olan bu duygunuzu tatmin etmeniz ben bunu farkettim tatmin etmedikçe hayal kurma isteği artıyor ve oturamıyorsunuz duramıyorsunuz. Ama dışarıya akıttıkça tatmin ettikçe mutlu oluyorsunuz. Buda anca yazarak oluyor

Birde bu hayal kurma durumu yüzünüzede yansıyor, birden gülüp gözlerin falan yaşarıyor.

Bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordumo_O şaşırdım yalnız olmadığım içinde sevindim.

Yalnız olmadığımı bilmek ne kadar güzel :) ben 36 yaşındayım hayatımın her döneminde aşırı hayal kurma olayını bazen yoğun bazen daha az olmak kaydı ile kendimi bildim bileli yaşıyorum. Bundan kimseye bahsetmedim tabi dünya üzerinde böle olan tek kişi ben sanıyordum kendimi ,ve bu konuda level atladım diyebilirim hayallerim de hep mutluğu değil mutsuzluğu bile yaşıyorum neler neler ..

Öncelikle merhabalar.Benim malesef aşırı hayal kurmak gibi bir sıkıntım var.Sürekli istemsiz bir sekilde hayaller kuruyorum kafamda senaryolar oluşturup kafamda kurguladığım karakterlerle o senaryoyu oynuyorum.Bir tiyatro gibi adeta.Oyleki jest ve mimiklerimde oynattigim karakterlerle beraber değişiyor oynuyor.O karakter guluyorsa gülüyorum gibi.Odada sürekli gezinme isteği sürekli hayal kurma isteğim var.Asosyal bi insan degilim ama malesef sosyal iliskilerimi olumsuz yönde etkiliyor.

"Sizofreni olmayasın psikiyatr git"diyceksiniz.Gittim şizofren falan değilim zira bunların hayal olduğunun bilincindeyim.Psikiyatr kaldı ki dalgaya aldı gibi üstünde bile durmadı.

Bu lanet illet yüzünden odaklanma problemim var hiç ama hiç ders çalışamıyorum Çünkü kafam direk hayallere gidiyor.
Var mı benim gibi olan veya önerisi olan cidden artık hayatımı cooook etkiliyor.
Film izleyemiyorum kitap okuyup müzik dinleyemiyorum.Çünkü bunlar daha cok tetikliyor.
Edebiyatın sanatın olmadığı bi hayatı ne yapayim ben.Moralim çok bozuk.Zor bir çocukluk ergenlik geçirdim hala da zorluklar devam ediyor.Acaba diyorum bunlardan mı kaynaklı

elbette şizofren değilsin.
ama senden süper yazar olur.
mutlaka hayallerini sabırla kağıda dökmelisin.

Ya ben bi tek ben böyleyim sanıyordum.Yalnız olmadığıma sevindim.Anormal bir durum olmadığına göre sanırım şuan için yapmam gereken tek şey kontrol altına almak normal hayatımı etkilemeyecek şekilde. :)

tek tek cevap yazamıyorum kusura bakmayın.Bu durumunuzu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim...
Bu konuda bahsedilen tüm semptomlar var bende :)

muzik dinlerken cok yaparim senin gibi bos bos odada dolanirim kulaklikla. cok pis yakalanmisliklarimda var maalesef :)) cocukken yolda yururken annemleri arkamda birakir onden tek basima yururdum seslendikleri zamanda hayallerimi bozuyosunuz benle konusmayin diye bagirirdim :))

hahaaaha sonuncusu süpermiş :KK70:

benimde yüzümde salak salak gülümsemeler olurdu hala olur da şarkıda insan kendini fena kaptırıyo

hahaaaha sonuncusu süpermiş :KK70:

benimde yüzümde salak salak gülümsemeler olurdu hala olur da şarkıda insan kendini fena kaptırıyo
hayat hayallerde guzelse hayal kurmanin ne zarari olabilirki ben cok mutsuz oldugum zamanlarda hayallerimle mutluyum cok sevipte kaybetigim insanlar bioe hala yanimda hep benimleler hastaliga donusmesin yeter bu bir mutluluk oyunu

hayat hayallerde guzelse hayal kurmanin ne zarari olabilirki ben cok mutsuz oldugum zamanlarda hayallerimle mutluyum cok sevipte kaybetigim insanlar bioe hala yanimda hep benimleler hastaliga donusmesin yeter bu bir mutluluk oyunu
bence insan pozitif enerji yayıyor bu sayede

Eskiden mutlu olmak içindi simdi beni mutsuz eden seyleri hayal etmeye kurgulamaya başladım.Ya ne zaman gececek bendemBu t sey yuzunden c bir işe odaklanamiyorum
Canım yaşadığın olaylar etkiliyo mutlaka.bende eskiden mutlu şeyleri hayal ederdim.dediğin gibi şimdi bazı problemlerim var evliliğimde bazen kötü şeyler hayal ederken buluyorum kendimi.sonra diyorumki evrene kötü enerjimi yolluyorum bazen gerçek olcak diyede korkuyorum.

konuyu gordum ve yazmadan edemedim :halay:
kendimi gordum sanki yazdiklarinizda hatta benim de buna benzer bir konum olmustu yaz aylarinda. Bir arkadas yazmis ya kulaklikla muzik dinlerken bos odada gezinip hayal kuruyorum haykirdim resmen onu gorunce ayni ben :KK70::KK70:kesinlikle yalniz degilsin bu konuda. Ben olayi iyice abartip hayalimde kurdugum adamlara asik bile oluyorum hatta:confused:
konsantrasyon konusunda acikcasi ben de zorlaniyorum dalip gidiyorum hayallere hep ama bir sekilde toparlamaya calisiyorum kendimi. hayallerinizde kurdugunuz karakterler gibi olmaya calisin mesela. zaten onlari kendimizden ozenerek yaratiyoruz. her biri bizim ozelliklerimizi tasiyor bence. caliskan bir ogrenci karakteri oynadiginizi dusunun mesela onun gibi oturun ders calisin. bu ozelliginizi bir avantaja cevirmeye calisin:KK48:

konuyu gordum ve yazmadan edemedim :halay:
kendimi gordum sanki yazdiklarinizda hatta benim de buna benzer bir konum olmustu yaz aylarinda. Bir arkadas yazmis ya kulaklikla muzik dinlerken bos odada gezinip hayal kuruyorum haykirdim resmen onu gorunce ayni ben :KK70::KK70:kesinlikle yalniz degilsin bu konuda. Ben olayi iyice abartip hayalimde kurdugum adamlara asik bile oluyorum hatta:confused:
konsantrasyon konusunda acikcasi ben de zorlaniyorum dalip gidiyorum hayallere hep ama bir sekilde toparlamaya calisiyorum kendimi. hayallerinizde kurdugunuz karakterler gibi olmaya calisin mesela. zaten onlari kendimizden ozenerek yaratiyoruz. her biri bizim ozelliklerimizi tasiyor bence. caliskan bir ogrenci karakteri oynadiginizi dusunun mesela onun gibi oturun ders calisin. bu ozelliginizi bir avantaja cevirmeye calisin:KK48:
o kulaklikla odada dolasan vatandas benim :))) yalniz hayallerdeki adama asik olma mevzusunu bitirin bekarmisiniz bilmiyorum ama evlenince aliskanliktan bazen akliniza gelebiliyo hos bi duygu olmuyo

Back
X