Aşırı kısıtlayan sevgili

sosislimilfoy

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2016
329
958
23
Evet kızlar derdim aşırı kısıtlayan , her şeyime karışan sevgilim. Kendisi mühendis ben ise öğrenciyim. Bu sene son sınıfım. Oldukça muhafazar bi ailede yetişen sevgilim hiç muhafazakar olmasa da beni aşırı kısıtlıyor. Ailesinden öyle geliyor , öyle normal gördü gibi kendimce normalleştirmeye çalışsam da normal değil farkındayım. Giyimimde %100 hak görüyor kendinde , yurt dışına çıkmamı istemiyor vs. Şu sıralar en çok yurt dışına çıkma mevzusu beni çok darlıyor. Ailemin durumu iyi değil ama ben kredi çekip çıkmak istiyorum , ben kendimde bu gücü görürken onun bana engel olması beni çok yıprattı. Belki şimdi yurt dışına çıkmam ileride bana çok kapılar açacak , güzel bir hayatımız olacak ama o asla bunu kabul etmiyor. Sallantıda bi ilişkim var ve bu kararı almam ilişkimi komple bitirebilir. Yaşım da 24 ( şimdiden söyleyeyim öncesinde 2 yıllık bir okul okudum) tekrar hayatıma biri girer mi onunla ciddi düşünebilir miyim , yoksa böyle biri olacağına hiç olmasın daha mı iyi , her şey yurt dışına gitmek değil kursla da istesem geliştirebilir miyim? Kafamda deli sorular

"Oldukça muhafazarbi ailede yetişen sevgilim hiç muhafazakar olmasa da"
Bu cümleye katılmıyorum ailede ne görürse birey odur. Sana olduğundan farklı davranıyor veya muhafazakar değilim diye farklı konuşuyordur. Zaten öyle olmasa bu kadar kısıtlamaz? Bence yasında ciddi kararlar için henüz küçük

Dinle çok fazla alakası yok , tüm kısıtlamaları kıskançlıktan geliyor. Annesi hiç evden çıkmadığı için benim isteklerim ona absürt geliyor. İleride eminim ki ailesi gibi olacak ama

Adamda n zaten vazgeçmişsiniz.Bencede yurt dışına kredi ile gitmeyin.Cok masraf olur.Yurt disina gideni ooo hg gel isin hazir diye karsilamiyorlar bu algi yanlis.Sizi geriyorsa ayrilin

Adamda n zaten vazgeçmişsiniz.Bencede yurt dışına kredi ile gitmeyin.Cok masraf olur.Yurt disina gideni ooo hg gel isin hazir diye karsilamiyorlar bu algi yanlis.Sizi geriyorsa ayrilin
Dil eğitimi için gideceğim yurt dışına. Yaklaşık 20.000 e mal oluyor. Adamdan zaten vazgeçmişsiniz derken bunu nerden çıkardınız

Dinle çok fazla alakası yok , tüm kısıtlamaları kıskançlıktan geliyor. Annesi hiç evden çıkmadığı için benim isteklerim ona absürt geliyor. İleride eminim ki ailesi gibi olacak ama
Bende bunu demek istedim hersey dini anlamda değil hayata bakış açısı, ilişkiye bakış açısı vs hersey etkilenir yetiştiği ortamdan dolayı

Bence 20000 diye yola cikarsiniz enaz 35bin olur o .Ben yurt disinda yasamis biri olarak söylüyorum kosarak gitmeye gerek yok okulunu bitirip ise girip gitmelisin.Vazgetiginizde tekrar baska niri olur mu diye dusunmenizden belli .

Tekrar seçemem gibi geliyor. Aşık olamam , evlenemem gibi. Sonra da diyorum ki evlenip boşandıktan sonra ya da evlenip mutsuz olduktan sonra evlenmem daha iyi
İnsanlar yıllarca evli kalıp boşanıp tekrar evlenebiliyorsa şimdi niye bu kadar karamsarlık tekrardan birini sevebilirsin sana daha uygun seni mutlu edecek birini

Kardeşim cekilecek gibi degil. eltimden biliyorum kaynim zor insandır, oda boyun egdi zamaninda. ve vaktinde yanliz adimini atamaz hale gelmisti. cocuklari oldu yok oyle parka yollamalar filan. ne anladim bu işten? gelmis simdi 30una merdiven dayamiş kocasi guya yeni rahat birakiyormus eskisi gibi kiskanmiyormus gezebiliyormus. buyuk konusmimde baslarim o kocaya insan hayvana bile ozgurluk tanirken bir insani nasi bu denli kisitlayabiliyor anlayamiyorum.
siz dik durun kendinizi kabul ettirin yoksa cok cok pisman olursunuz, ben canli ornegi i gordumde

Özgüvensiz 3 günlük adamlara yüz verirseniz karışır tabii ki. Bu tiplerin ruh sağlığı yerinde olmuyor. Karakterleri de bozuk oluyor. Hayatından def et gitsin. Anlaşılan sana göre değil bu kişi. Ha diyorsan ki çok iyidir, ben memnunum sevgilimden filan, o zaman şikayet etmeden o ne derse onu yapacaksın ki anlaşasın. Ama sen burayı dinle. Kendi karaktersizliğinden dolayı karşısındakini baskılayan, yönetmeye çalışan kişiden hayır gelmez. Annenize babanıza bile bu kadar karıştırtmazsınız kendinize, yalan mı? Yurt dışına gidecekmişsin. Anan baban bile bir şey demezken bu kişi kim ki senin hayatın üzerinden kararlar alabiliyor? Bırakın böyle tipleri. Hayatta sizi dibe çekenlerle değil, ufkunuzu açan insanlarla görüşün.

Adamı hayatınızda isteseniz bu soruyu sormazdınız bence. Oturup düşünüp yazmışsınız ve sormuşsunuz. Bitmiş yani sizde herşey. Ayrıca altı üstü sevgiliniz ne diye herşeyinize karışma fırsatı buluyor yahu?
Bende bu tipleri anlamıyorum. Anne baba bu yaşa kadar el bebek gül bebek kıymetli büyütsün hödüğün biri gelsin "onu yapma bunu yapma" desin.
Afedersiniz de hangi çağda yaşıyoruz? Dinle alakası olmadığınızı düşünüyorsunuz kıskançlık diyorsunuz. Bu kıskançlık değil ki. Hastalık derecesi kıskançlığı farklı yorumluyorsunuz.
Kendinizi geliştirin okuyun, meslek, maaş sahibi olun. Dil öğrenin sosyal açıdan çevre edinin aktivitelere katılın. Ne bilim yapın birşeyler. Güçsüz olarak tanımlamayın karşıdaki insana!

Seni bu kadar kısıtlayan biriyle mutlu olabilir misin bu soruyu sor önce kendine bence Herşeyin cevabı burada

Aşırı kısıtlayan sevgili diye bir şey olamaz, ona fazla yüz vermiş sevgilisi vardır ancak. Yüz bulmayan kimse başkasının kişisel alanına bu kadar rahat giremez. Yaşadığım için söylüyorum ki üzgünüm kıçı kırık bi sevgili tarafından kısıtlanıyorsanız sorun sizin sınırlarınızı karşı tarafa net şekilde belli etmemenizden kaynaklanıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…