Aşırı mutsuzum sebep evliliğim

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Merhaba bayanlar yaklaşık 10 yıllık evliyim, eşimle son 1- 2 yıldır çok sık tartışıyoruz özellikle bu durum çocuktan sonra başladı dersek daha doğru olur. Eşimin tahammül seviyesi çok az hemen sinirleniyor. Özellikle oğlum yaramazlık yaptığında. Ben bu durumdan artık okadar çok bunaldım ki 1 milyon kez konuştum ama artık usandım ya. İnsan kendini hiç mi düzeltmez devamlı çocupa müdahale yok yemek ye,yok hoplama, yok zıplama çocuk o ya çocuk tamam bazen bende zıvanadan çıkıyorum ama sabır demeyi biliyorum. Artık eşimin her yaptığı gözüme batmaya başladı. Sevgim dahi kalmadı düşünüyorum. Çocuğun psikolojisi bozuluo benim psikolojim bozuluo. Ne yapmalı nasıl bir yol çizmeli bilemiyorum. İçimi dökmek istedim.

Ne demek tahammülü kalmadı ? Babanızın evinden mi aldınız getirdiniz. Ne bekliyordu çocuk yaparken ?
Ama şunu da savunuyorum sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur. Çocuklar belli kurallarla yetişmeli. Yani siz hiç dur demiyor musunuz acaba ?

Ben anlayamadım. Cocuga ziplama, otur diyor diye aşırı kavga edip, cok mutsuz olunmaz ki

Ne demek tahammülü kalmadı ? Babanızın evinden mi aldınız getirdiniz. Ne bekliyordu çocuk yaparken ?
Ama şunu da savunuyorum sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur. Çocuklar belli kurallarla yetişmeli. Yani siz hiç dur demiyor musunuz acaba
Diyorum tabiki ama eşim herşeye karışıo nasıl anlatsam çocuk bu hoplar zıplar Allah göstermesin kendine zarar vermicek bi durumda neden müdahale edeyim çocuk bu hoplucakta zıplıycakta eşim mum gibi arıyordu galiba. Ne bileyim zorla yemek yedirme gibi bi sürü bişey yani çocuk eğitme konusunda çok farklıyız

Diyorum tabiki ama eşim herşeye karışıo nasıl anlatsam çocuk bu hoplar zıplar Allah göstermesin kendine zarar vermicek bi durumda neden müdahale edeyim çocuk bu hoplucakta zıplıycakta eşim mum gibi arıyordu galiba. Ne bileyim zorla yemek yedirme gibi bi sürü bişey yani çocuk eğitme konusunda çok farklıyız
Bu eğitim değil zaten. Saçma sapan bir baskılama. Yani boşansanız peki gidecek yeriniz var mı ?

Üç yol var gibi duruyor,
İlki eğer çocuğunuz her normal çocuk gibi normal sayılabilecek oranda yaramazlık yapıyorsa ve eşiniz buna tahammül edemiyorsa eşiniz psikologa gidip neden çocuğunu benimseyemediği ile ilgili destek almalı. Evliliğinizin geleceği için bu sorunun çözülmesi önemli.
İkincisi eğer çocuğunuz aşırı yaramaz ve kaba bir çocuk ise çocuğunuzu daha disiplinli yetiştirmeye çalışmalı ve mutlaka bir pedagog yardımı almalısınız. Konu bir çocuk ise düzelmeyecek bir şey değildir diye düşünüyorum. Değişime ve yeniliğe çok açık oluyorlar.
Üçüncüsü diğer iki seçenek de uygulanamıyorsa ya da işe yaramıyorsa ve siz zaten artık eşinizi sevmiyorsanız boşanmalısınız. Maddi olarak ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsanız zaten korkacak bir şey yok. Hep kavga ve mutsuzluk olan bir evde sağlıklı çocuklar yetişmez. Çocuğunuzun psikolojisi en önemlisi.
Bekara boşamak kolay derler, benimkisi sadece düz mantık bir öneri. Ne yaşayıp ne hissettiğinizi yalnızca siz bilebilirsiniz. Dilerim mutlu olursunuz.

Çocuğun hoplayıp zıplaması evin içinde normal bir durum değil, apartmanda yaşadığınızı varsayıyorum alt komşuyu da düşünmelisiniz. Eşiniz dışarda da mı karışıyor çocuğunuza? Her yaptığının gözünüze battığını yazmışsınız bu yüzden daha hassas olabilir misiniz acaba? Çocuğun eğitimi konusunda bir ortak nokta bulamıyorsunuz demek ki bu böyle olmaz ama acaba uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?

Sadece huzur istiyorum inanın sinir stresden usandım çocuk büyütmek bu kadar zor olmamalı, bana göre zor değil ama eşim penceresinden hep zorlaştırılıyor. Uzansa tv karşısına elinde tel. Valla bıktım ya çocuk bu enerjisini atacak az oyna bari çocukla demi sırf ben dediğimde. Çocukla ben bilye oynuyorum ya. Oğlum evet oynarımda oynuyorumda ama sen erkeksin babasın biraz rol model ol de mi

Sadece huzur istiyorum inanın sinir stresden usandım çocuk büyütmek bu kadar zor olmamalı, bana göre zor değil ama eşim penceresinden hep zorlaştırılıyor. Uzansa tv karşısına elinde tel. Valla bıktım ya çocuk bu enerjisini atacak az oyna bari çocukla demi sırf ben dediğimde. Çocukla ben bilye oynuyorum ya. Oğlum evet oynarımda oynuyorumda ama sen erkeksin babasın biraz rol model ol de mi
Abla kızma ama sende de sağlam çene var gibi :D

Çocuğun hoplayıp zıplaması evin içinde normal bir durum değil, apartmanda yaşadığınızı varsayıyorum alt komşuyu da düşünmelisiniz. Eşiniz dışarda da mı karışıyor çocuğunuza? Her yaptığının gözünüze battığını yazmışsınız bu yüzden daha hassas olabilir misiniz acaba? Çocuğun eğitimi konusunda bir ortak nokta bulamıyorsunuz demek ki bu böyle olmaz ama acaba uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?
Alt katta oturan yok. Bebeklikten beri böyle oyun oynayamıo oğluyla ben dedikçe ancak. Parka çıkar diyorum ona da aman üff

Hepsini öldürelim :KK70: valla boşa oksijen harcıyollaaa
bakıyorumda bırtek cocuk yapmaya yarıyorlar zaten :KK70: sunlardakı gamsızlık kımde var allasen sinir olmaya basladım sureklı gobeklerını kasıya kasıya komut vermeye kafalarının dıkıne gıtmeye kalkıyorlar
sunlara patron kım gosterelım :KK70:

bakıyorumda bırtek cocuk yapmaya yarıyorlar zaten :KK70: sunlardakı gamsızlık kımde var allasen sinir olmaya basladım sureklı gobeklerını kasıya kasıya komut vermeye kafalarının dıkıne gıtmeye kalkıyorlar
sunlara patron kım gosterelım :KK70:
Valla erkek milleti mi tiksinti geldi. Bi tatlı dili yok bi güleryüzü yok. Bi ot çiçek al diom o da yok. Ne halta yarar.

Yok valla keşke olaymış. Öyleleri daha kıymetli oluyor
Valla benim eşimde çocuktur yapar der. Ama ben sabah 11 den evvel çocuğu asla yürütece koymam. Atacağı şeyleri atmasına izin vermem. Sonuçta her şeyin bir zamanı var. Sizde benim eşim kafasındaysanız adam kızmakta haklı.

Merhaba bayanlar yaklaşık 10 yıllık evliyim, eşimle son 1- 2 yıldır çok sık tartışıyoruz özellikle bu durum çocuktan sonra başladı dersek daha doğru olur. Eşimin tahammül seviyesi çok az hemen sinirleniyor. Özellikle oğlum yaramazlık yaptığında. Ben bu durumdan artık okadar çok bunaldım ki 1 milyon kez konuştum ama artık usandım ya. İnsan kendini hiç mi düzeltmez devamlı çocupa müdahale yok yemek ye,yok hoplama, yok zıplama çocuk o ya çocuk tamam bazen bende zıvanadan çıkıyorum ama sabır demeyi biliyorum. Artık eşimin her yaptığı gözüme batmaya başladı. Sevgim dahi kalmadı düşünüyorum. Çocuğun psikolojisi bozuluo benim psikolojim bozuluo. Ne yapmalı nasıl bir yol çizmeli bilemiyorum. İçimi dökmek istedim.
İnanırmısınız bilmem ama bizde eşimle 5 gündür bunun için konuşmuyoruz. Olmadık yerde çocuğa bağırdı saçma sapan. Sonra nen ona o bana bağırdık ki 5 yıllık evliyiz bu belki 3. Sesli tartışmamız ama benimde çocuktan sonra tahammülüm kalmadı heleki çocuğa bağırdığında iyice deliriyorum

Acaba çocuk büyütürken normaliniz farklı mı eşinizle? Bi arkadaşa oturmaya gittim. Oğlu evin içinde bağır çağır çığlık kıyamet. Oyuncak arabayı tv ünitesine doğru sürüp fırlatıyor. Üniteye çarpınca zaten acayip gürültü. Dayanamadım bak teyzecim komşular rahatsız olur hem araban hem eşyanız kırılır. Yapma diye konuştum iki yaşında çocukla. Tamam dedi. Arkadaşım ben müdahale etmiyorum dedi. Özgür yetiştiriyorum dedi. Aslında bana laf düşmezdi ama uyarmış bulundum. Belki sizinde tavrınız farklıdır.

Back
X