• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı samimi kuzen

Kuzen olup evlenenlerde var ama.. Nikah düşüyor sonuçta..

Türk toplumundan gerçekten adam olmaz. Yıl 2015, sakat çocukların doğduğu evlilikler hala normal görülüyor.

80 milyon insan yaşayan toprakta başka insan yokmuş gibi olmayacak insanlarla evlenmenin açıklaması= nikah düşer amaaa
Dünyada adam mı yok kuzeninize de niyet bozmayıverin. Sakat çocukları nikah düşer diye dünyaya getirin aferin.

İyi, nikah düşüyor diye üvey kardeşinizle,kuzeninizle, eski kocanızın kardeşiyle,amcasıyla evlenin. İnanılır gibi değil gerçekten. Murdarlık günah değil diye gidin yapın bana ne.

Hayır farklılıklar elbette olabilir ama asıl olması gereken hoşgörü bence. Sizin düşüncenize elbette saygı duyarım ve sizden de saygı beklerim inancimdan dolayı yargilanmak değil.

Adamın inancı da öpmeye müsait. Siz neden saygı duymuyorsunuz? Bi tek Size mi saygı?

Sadece kendilerine saygi duyulsun hos görülsün istiyorlar. Baskasi karsi fikir sundu mu inancim da inancim saygisizlik yapiliyor diye magdur oluyorlar. Akli fikir hep kim kimle nikahlanabilir, sanki herkes evlenme yasi gelince sülalede kim var kim yok söyle bir alici gözle bakiyor. Benim kuzenim benle evlenmek isteseydi, bebekligimiz cocuklugumuz gencligimiz bir arada gecti demek sen hep bana o gözle bakmissin der tiksinirdim.
Altına imzamı atıyorum.

Burada konu sahibin e bunca hakaret yazılmış herkes ağzına geleni söylemiş sizin takıldığınız nokta bu mu? Saygısızlıklara iki kelam edeceğinize cımbızla seçmişsiniz.
Bu konuyuda açiklayabilirim size ama burada yasak oldugu icin bu kadar girmek istemiyorum dini konulara. Dini konularla ilgili bilginiz yok saygıniz olsun lütfen bir kere daha tekrarliyorum.

Bunun disinda iki yorum daha yaptim sizde de cimbiz var heralde. Ayrica aciklayin bence. Hangi sartlar altinda yalan söylenebilir hangi sartlarda söylenemez. Dini konu hakkinda bilgim olmadigina bile karar vermeniz basli basina günah. Siz karsi fikirlere saygi duymayin ama saygi bekleyin. Bir siz ve sizin gibi düsünenler olsun. Dini inanca göre kadin erkek iliskisini yorumlayanlar bir zahmet erkekli ortamlara girmesinler. Pazara markete alisverise kocalarini göndersinler. Ama yok hayatin her nimetinden faydalanalim bizden farkli düsünenler de tu kaka günahkar olsun.

Saygisizliklara iki kelam demissiniz edelim bakalim: Karisi rahatsiz oldugu halde kuzeniyle sapir supur yarabbi sükür muhabbeti yapan, uyarildigi halde yapmaya devam eden ve ayni davranisi karisinin yapmasini kabul etmeyen bir adam var ortada. Benim cözüm önerim kocasina isine geliyorsa devam gelmiyorsa da hadi selametle desin. Ben kabul etmiyorum kuzeninle samimiyetini ya o ya ben hodri meydan desin konu sahibi. O dilinizden düsürmediginiz saygiyi basta kocasi göstersin konu sahibine.

Türk toplumundan gerçekten adam olmaz. Yıl 2015, sakat çocukların doğduğu evlilikler hala normal görülüyor.

80 milyon insan yaşayan toprakta başka insan yokmuş gibi olmayacak insanlarla evlenmenin açıklaması= nikah düşer amaaa
Dünyada adam mı yok kuzeninize de niyet bozmayıverin. Sakat çocukları nikah düşer diye dünyaya getirin aferin.

İyi, nikah düşüyor diye üvey kardeşinizle,kuzeninizle, eski kocanızın kardeşiyle,amcasıyla evlenin. İnanılır gibi değil gerçekten. Murdarlık günah değil diye gidin yapın bana ne.
üç kuşaktan herhangi bir akrabalığı olan insanların evlenmesini yasaklayan ülkeler var
biz hala amca oğluyla evlenilir mi kıvamındayız
amca oğluna teyze kızına nikah düşer diyenler
biri boşanıp eşinin kız kardeşiyle evlenirse iğrenç diyor daha ilginç

iyi de demek ki adam ile kuzeni arasında öyle bir mesafe yok ve adam bunu istemiyor

istese şimdiye kadar koyardı

sırf konu sahibi istiyor diye kuzenine bir mesafe mi koysun

konu sahibi, o benimkinden rahatsız oluyor demiş ama demek ki adam senin kuzeninden rahatsız oluyor ama kendisi kuzenine o gözle bakmadığı için rahat
Oldu canım ben yapınca rahatsız olcak ama kendi yapacak. Sebep o kötü gözle bakmıyor muş. Kadın kötü gözle baktığı için mi mesafeli duruyor kuzenlerine. Ya komik bence arkadaşım.

Ne çok eleştiri mübarek! Arkadaşın ne yobazlığı kalmış ne yabaniliği.. kimsenin haddine değil. Yaşam tarzım demiş,bitti!!
Hem derdine çare aramak yerine eleştirmek de neyin nesi.. ben sizin gibi değilim konu sahibi,eşimin kuzenleriyle de sarılıp öpüşürüz ama eşim daha hassas bu konularda. Bayan ilk adımı atmadığı sürece tokalaşmaz bile kuzenleriyle. Sorununuzun çözümüne gelirsek bence kuzenlerle konuşmayın,buradaki gibi tepkiler almanız çok olası. Eşinizle konuşun,karşılaştıkları zaman arada biraz mesafe varken hoşgeldin nasılsn desin,karşı taraf az da olsa anlar.
Kesinlikle katılıyorum arkadasin yazdiklarina ve son olarak kimseye hakaret etmedim sadece lütfen hoşgörülü olarak saygı gostererek yazın dedim ama anladim ki bu mümkün değilmiş. Sizin düşünceniz size benimki bana.

Sayın konu sahibi bence msj gönderimine kapat konunu.. çünkü çözümden ziyade eleştiri var,sanki eleştirin demişsn gibi. Hadi eleştirdiniz,çözüm de bulun bari. Bağcıyı dövme işine döndü bu olay

Cözüm bulduk, ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin diyecek kocasina. Adam samimiyeti kesmemis ne söyleyelim daha? Benim karim bu konuda hassas lütfen hareketlerine dikkat et dememis, kuzenin bulundugu ortamlara girmekten kacinmamis. Sizin cözüm öneriniz ne mesela?

Arkadaşım yazılanları nedenlerinden anladın merak ettim açıkçası. Nikah düşüyor diye kimse kuzenine niyeti bozmuyordur herhalde. Turk milletini begenmiyirsan başka vatandaşlık lara gecebilirsin. Mesela Amerika çok geniş bu konuda. Uyar belki fikirlerinize. Hay Allahım yaaa...

Rahatsız olduğum şey, eşimin kuzeninin yılışık hareketleri ve el şakaları. Bu benim hiç alışık olmadığım bir şey ve beni çok rahatsız ediyor. Eşimi de defalarca uyardım o uzak durmaya çalışıyor ama demek ki yetersiz(!) . Eşimi yanağından öpmeler,tokalaşmalar vs. Sinirlerim tepeme çıkıyor. Tekrar belirtmeliyim ki bunlar benim için çok ters hareketler ve aynılarını ben yapmış olsam eşim asla sessiz kalmaz bunu da belirteyim. Bu sadece kıskançlık değil yaşantıma ters olduğu için bu tarz şeylerden hoşlanmıyorum.Bu konuda eşimle ve kuzeniyle nasıl konuşmalıyım kırıcı olmamaya çalışarak sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
O kuzendwn bizde de var gormezden gel

Dehşete düştüm yazılanları görünce,kuzen ya bu kuzen kardeşim o benim.Kardeş yerine koyduğum biriyle tokalaşamayacaksam ohooo .Eşinizi de kendinizi de fanusa falan kapatın olur mu ,gerçekten çok şaşırdım ya

Ee kimin gönlünün kime düştüğünden kime ne peki yıl 2015te? Akraba evliliği hemen sakat çocuk demekte biraz cahilce geldi.. Sakatlık bozuk genlerin kesişmesiyle alakalıdır.. Ama burda tıp tartışmayacağım.. Herkesin düşüncesi bilgiside kendine..

Ayrıca konu akraba evliliği değil burada, kuzenin davranışlarından rahatsız konu sahibi, belki o kuzende sizin gibi düşünmeyen yobazlardandır ne dersiniz?

Cözüm bulduk, ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin diyecek kocasina. Adam samimiyeti kesmemis ne söyleyelim daha? Benim karim bu konuda hassas lütfen hareketlerine dikkat et dememis, kuzenin bulundugu ortamlara girmekten kacinmamis. Sizin cözüm öneriniz ne mesela?
Önerimi söylemiştim,siz de okumamışsınız :)

Olay dini görüşlere bağlanmış bence bu konu kapanır.
Ayrıca herkesin sülalesi aynı değil, midesi kaldırıp evlenenler de var.
Bizde de kuzen kardeştir ama kuzenleriyle evlenenler azımsanmıcak kadar çok.
Konu sahibi belli ki rahatsız olmuş, öyleyse vardır bi durum diyorum.
Aynı yaşta olmasalar kafaya takılmaz ama, mesela eve girince tokalaşılır oturulur bu normal bence.
Ama sürekli sarılıp muck muck öpüyorsa elbette ki rahatsız edici bence.

Back
X