Sakin ol bu kadar sinirlenmene gerek yok dini inancla alakali oldugunu zannetmiyorum eskiden yaptiysan ve eger ayni davranisi yaptiysa sinir olmalisinBugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an
Bizim takvimde özellikle bugün aşure günü. Daha öncede sizin yemeğinizi yemem diyeni görmüştüm. O yüzden belirttim birazda. Ama haklısınız, ben emek vermişim, karşılığı yüzüme kapı kilitlemekse hak etmiyor gerçekten.Aleviler diye ayırmanıza gerek yok biz bir bütünüz , alevi fala değilim bende aşure yaptım yedik biz yedik kimseyede dağıtmadım haketmiyor bizim binadakiler.. analdığım kadarıyla sizinkilerde haketmiyormuş.
Ben bunu hiç düşünmedim bak. Çocukları olanları biliyorum apartmanda ama ergen çocukları varsa olabilir bu. Yine de peşini bırakmayacağımöncelikle Allah kabul etsin ,
Belki evde çocuk ya da ergenlik çağında biri varsa aşure oldugunu anlamamış korkmuş olabilir.bir de malum maske oluyor yüzümüzde.cocukken ben de annem evde yokken aşure getiren tanıdığım komsularimiza bile kapıyı acmazdim
Kargolayayım Ben sana kuzum evde kaldı zaten 6 kaseYapmayı bilmiyorum. Keşke benimde komşum Bi tabak getiriverseydi.. D. D
Kargolayayım Ben sana kuzum evde kaldı zaten 6 kase
İşte buna taktım bende. Başka açmayanlarda oldu ,gayet normal karşıladım. Ama kapı kilitlemekBelki virüse sebeptir. Ya da yukarda dedikleri gibi yaşlı veya çocuk biri evde tek başınadır
Yine de son derece kaba bir davranış. Kapıyı açamazsın anlarım uygun değilsindir, virüse sebeptir vb de kapıyı kitlemek neden yani
ya acaba akli dengesi yerinde mi veya korkusu olabilir mi bak o da var , benim dedemde mesela kapıyı kitliyor, annem dedi evleri çok ağaçlık orman yerde diye çok korkarmis eskiden gelen giden de ,dün sabah komşular günaydın dede dedi hemen kapattı kapıyı kitledi noldu dedim ben korkuyorum kapıyı kitle sen de falan dedi bana. belki böyle bir şeyler de olabilirİşte buna taktım bende. Başka açmayanlarda oldu ,gayet normal karşıladım. Ama kapı kilitlemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?