Aşırı sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.402
358
Mersin
Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim

Son düzenleme:
öncelikle Allah kabul etsin ,
Belki evde çocuk ya da ergenlik çağında biri varsa aşure oldugunu anlamamış korkmuş olabilir.bir de malum maske oluyor yüzümüzde.cocukken ben de annem evde yokken aşure getiren tanıdığım komsularimiza bile kapıyı acmazdim

Sakin ol bu kadar sinirlenmene gerek yok dini inancla alakali oldugunu zannetmiyorum eskiden yaptiysan ve eger ayni davranisi yaptiysa sinir olmalisin
Ustelik cevrede o kadar cok dolandirici varki polis kiliginda saglik calisani kiliginda olan cok belki sizi tanimamistir her ihtimale karsi kilitlemistir

Bizim takvimde özellikle bugün aşure günü. Daha öncede sizin yemeğinizi yemem diyeni görmüştüm. O yüzden belirttim birazda. Ama haklısınız, ben emek vermişim, karşılığı yüzüme kapı kilitlemekse hak etmiyor gerçekten.

Virüsten dolayı mı öyle yaptı bilemem de, var farklı türde düşünüp alevilerin elinden şu yenmez, bu yenmez diyen zihniyetler. Çok gördük bu cinsleri. O yüzden kendinizi kötü hissetmeniz normal.

Siz de bundan sonra ona göre davranın.

öncelikle Allah kabul etsin
ben sizin yerinizde olsam daha muhatap olmazdım insanlık sizde kalsın bosverin. Yaptığı ilginç cidden kapıyı kitlemek de kafasinda ne gibi fantazileri vardı acaba

Ben dini inançla çok alakalı olduğunu düşünmedim. Aranızda başka bir sorun yoksa kaba biriymiş bence sadece. Siz de bundan sonra o komşuya bir şey ikram etmezsiniz olur biter.
Zaten komşunuz dini inancınızı niye biliyor ki? Ben komşumun dini inancını, siyasi görüşünü filan hiç bilmem. Bana lazım olan bilgiler değil hiç.

Şu dönemde her şey paketlenirken bir şeyler dağıtmak çok yanlış olmuş bu arada.

Ben bunu hiç düşünmedim bak. Çocukları olanları biliyorum apartmanda ama ergen çocukları varsa olabilir bu. Yine de peşini bırakmayacağım

İşte buna taktım bende. Başka açmayanlarda oldu ,gayet normal karşıladım. Ama kapı kilitlemek

İşte buna taktım bende. Başka açmayanlarda oldu ,gayet normal karşıladım. Ama kapı kilitlemek
ya acaba akli dengesi yerinde mi veya korkusu olabilir mi bak o da var , benim dedemde mesela kapıyı kitliyor, annem dedi evleri çok ağaçlık orman yerde diye çok korkarmis eskiden gelen giden de ,dün sabah komşular günaydın dede dedi hemen kapattı kapıyı kitledi noldu dedim ben korkuyorum kapıyı kitle sen de falan dedi bana. belki böyle bir şeyler de olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…