Aşırı sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foto var mı kız
Olmaz olur muuuu🤣 Tabi ki insta storye gitti 🤭
20200831_221058.webp

Bizim takvimde özellikle bugün aşure günü. Daha öncede sizin yemeğinizi yemem diyeni görmüştüm. O yüzden belirttim birazda. Ama haklısınız, ben emek vermişim, karşılığı yüzüme kapı kilitlemekse hak etmiyor gerçekten.

Öyle söyleyenlere zaten yemek koklatmayin bile. Terbiyesizler ya

Alevi degilim ve kendimi bildim bileli evimizde aşure zamani gelince yapılır. Ozellikle belirtmeniz kapinin acilmayip kilitlenmesinden daha rahatsız etti. Ayrica bize de dün komsu asure getirdi. Kapiyi Actik aldik afiyetlede yedik. Tabaklarinida ger götürürken bizde ikram koyduk götürdük. Boyle insanlarla ayni apartmanda oturuyor olmanizda ayrica rahatsiz edici.

Alakasız olacak ama nasıl canım çekti olsa da yesem😋Şaka bi yana yaptıkları çok ayıp ve görgüsüzlük almazsan anlarım da kapıyı kitlemek de nedir🙄 Allah kabul etsin 🤲Benim de pazar günü sınavım var geçsin yapacam ama kimseye dağıtmayı düşünmüyorum görgüsüzler virüs gözüyle baktıkları için gerek yok kendim ve ailem afiyetle yeriz,sadece dedeme babanneme gönderirim o kadar .

Ama onlarin takviminde ozellikle bugun asure gunu. Kadin kotu bir niyetle soylemiyor ki,belki bilmiyordur diger mezhepleri?
.
Aşure Muharrem ayının ilk 10 günü yapılır. Alevilik bir mezhep değildir. Ayrışımcı sözlere tahammülüm yok. İslamda da bu ve benzeri ayrımcılık yok.

Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒
Belki çocuktur
Belki bakmadan kilitlemistir çocuğu varsa açmasın diye vs. Belki sizi tanımıyordur. Bence takılmayın. Bazen benim kıyafetim uygun olmaz kapı çalar direkt üstten kilitlerim bakmadan çünkü çocuk koşar acar diye.
Ben de her sene aşure yapardım bu sene dağıtmadım. Allah korusun bori hastalansa Sizden olmasa bile şüphesi bile kötü. Dikkatli olun.

İyi de sadece aleviler için değil ki, Sünniler için de yani BÜTÜN MÜSLÜMAN ALEMİ İÇİN aşure günü. İfadeniz yanlış. Artık bu yüzyılda böyle Alevi Sünni mi kalmış. Önemli olan insan olmak. Gelin canlar bir olalım :KK200: :KK200: :KK200: :KK200: :KK200:

komşunuz biraz şeymiş, öküzümsü. Boşverin çok da tın. Moraliniz bozuldu geçti tamam açın müzik mezdeke filan... Onu kim takar o kim yaaa:spor:

Mezheplerin ibadet sekillerinde ve zamanlarinda farkliliklar olabilir. Konu sahibi o sebeple belirtmis Aleviler icin asure gunu diye. Kapıyı acmama, hatta kilitleme durumunun sizin Alevi olmanizla alakali olup olmadigini bilemem. Iyi düşünürsek,virus kaynakli bir tedbir gibi gorunuyor.
Ha bir de, evet Alevilerin yaptigi yenmez diye bir dusunce var bazi orumcek kafali tiplerde. Bunu da hatirlatmadi degil bu davranış. Umarim sadece tedbir amaclidir

.
Aşure Muharrem ayının ilk 10 günü yapılır. Alevilik bir mezhep değildir. Ayrışımcı sözlere tahammülüm yok. İslamda da bu ve benzeri ayrımcılık yok.
Kadin ayrisimci bir soz kullanmamis zaten. Kendi inancina gore bir tarih soylemis. Cay bardagina da inansa bu kendisini baglar,rahatsiz olmaya hakkimiz yok. Bu kadar bagirmamiza da gerek yok,sakin olun. Kabul etseniz de etmeseniz de sizden farkli dusunen ve inanan insanlar her daim olacaktir

.

Demek ki siz hiç alevilere yapılan ayrımcılıklara, ayrışımcı sözlere, fesatlık ve iftiralara rast gelmemişsiniz. Rast gelmemişseniz kulaklarınızı kapamışsınızdır büyük ihtimal.

Kadin ayrisimci bir soz kullanmamis zaten. Kendi inancina gore bir tarih soylemis. Cay bardagina da inansa bu kendisini baglar,rahatsiz olmaya hakkimiz yok. Bu kadar bagirmamiza da gerek yok,sakin olun. Kabul etseniz de etmeseniz de sizden farkli dusunen ve inanan insanlar her daim olacaktir
.
Bütün İslam aleminin aşure gününe bizim demek ayrışımcılıktır yanlışlıkla da söylense. Alevilerle bir problemim yok asla bu arada. Bağıran da yok😁

Yahu konu sahibinin anlatmak istediği; bazı ruh hastası insanlar-onların elinden birşey yenmez- şeklinde uydurmasyon karalamalar yaptığından ve bunu yapan insan olmayan kesim fazlaca olduğundan acaba bu yüzden mi hem kapıyı açmayıp hem de kilitledi diye düşünüp sinir olmuş. Bence haklıda...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X