Aşırı sinirlendim mülakat deneyimi

Zaten ben bu gidişle kendi işimi kurcam yok ya ne devlette iş var ne özelde .Her yerde dayı istiyorlar. He sermaye var mı dersen yok ama kadınlara özel hibeler krediler filan varmış araştırcam açıcam bi yer yanıma çalışan alırsamda yapcam sigortasını vercem haklarını
Hakkinizda hayırlısı olsun 🤲🏼

Hakkınızı bilip istemeniz çok güzel gıpta ettim.
Benim de bu konuda bir maruzatım var nasıl yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim..
15 gün bi fabrikada çalıştım 3 eylülde işten cıktım ama hala maaşımı alamadım ihtar süresi dolmuş galiba ne yapmalıyım dava mı açmam gerek o zaman maaşım hep davaya gitmez mi ne yapcağımı da şaşırdım?
Bildiğim kadarıyla bir sorun ama dava açınca siz para vermiyorsunuz eğer hakim sizi haklı bulursa avukat pay alıyor. Ne kadar alır onu bilmiyorum.bu davalar uzun sürüyor onu söyleyim.
170 i arayıp şikayet edin sigortanız yattı dimi

Bende zaten 1 ay gidicem - karantinadayım yan çizmezlerse tabi - hemde bu sırada iş bakıcam eğer o sıra Sigortam olmamışsa ve bir yer bulursam, hiç konuşmadan direkt yallah tazzik çıkıcam burdan zaten Sigorta olmadığı İçin çalışanı da değilim bana neden haber vermedin vs de diyemez yaptırımı da olamaz.Ama zaten hiç yapmıyoruz demiyorlar öyle bişey yasak zaten , size de ondan dedim iş lazımsa 5 gün hiçbişi değil.Öfkeyle kalkıp da zararla da oturmayın.
Siz sevmemişsiniz zaten orası o da etken bence elektirik olmamış.
Evet belkide ben mülakata giderken hayırlısı ise bu iş olsun derim hep.Demekki hayırlısı değilmiş.

Bir hafta sonra "biz seninle çalışmak istemiyoruz" yada "biz sizi arayacağız" demeyeceği ne malum. Sürekli eleman değiştirse maaştan ve sigortadan kurtarır. O ilk günü de insanın başına bir şey gelmiyeceği ne malum, zaten hak bu. 3 ay deneme yapan da var, o şirketler sigorta yapıyor ama. Tabi 3 ay sonra işten çıkartıyor neden tazminat hakkın olmasın diye. Ya da çıkışını verip tekrar aynı ücretle çalıştırmak için tekrar sözleşme yapıyor, ne kadar ince düşündüklerini tahmin edemezsiniz.
3 ay ayri bir konu tabiki en kisa zamanda yapilmali bunu bende biliyorum ama kimse 5 gunde bir eleman degistirmez o surede is bile ogrenemezsin verimli olamazsinki. Uzun surede herkes sigortasini kontrol etmeli zaten. Farkinda olmadan sigortadan cikaranlar bile var

Diyelim ki o 5 günde deneme sürecinde olan bir elemanın başına iş yerinde bir kaza geldi nerde iş kazası raporu nasıl tutulacak ? Ya hayatını etkileyen bir kaza olur da bir daha çalışmazsa ? Ya hayatını kaybederse kaza sonucu ?
Bazen basit gördüğümüz şeyler o kadar da basit olmayabilir...
Bir ofis calisaninin basina cok istisnai durum olmadikca buyuk bir is kazasi gelmez ama riskli is gruplari icin durum tabiki farkli.

3 ay ayri bir konu tabiki en kisa zamanda yapilmali bunu bende biliyorum ama kimse 5 gunde bir eleman degistirmez o surede is bile ogrenemezsin verimli olamazsinki. Uzun surede herkes sigortasini kontrol etmeli zaten. Farkinda olmadan sigortadan cikaranlar bile var
Değiştiriyolar sırf sigorta yapmayıp maaş vermemek için. Bazıları kötü davranıyor bilerek ki çekinip bir şey istemesin diye. Öyle kurnazlar ki, ben şahit oldum, zaten 5 günde ögrenemezsin ama yine de yapmak zorunda.

Bir ofis calisaninin basina cok istisnai durum olmadikca buyuk bir is kazasi gelmez ama riskli is gruplari icin durum tabiki farkli.
Beyin kanamasının da iş kazasından sayıldığını biliyor musunuz ? Sonuç hiç bir zaman değişmez bu çalışanın hakkı, saatlik işçilere bile sigorta yapılmak zorunda. Her işveren uygulamıyor başka ama çalışanın hakkı bu.

Back
X