• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı sinirliyim nişanlıma

kader13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2010
8
0
86
Amasya
6 aydır mutlu süren bir nişanlılığım vardı..Fakat şimdi limoniyiz ve aşırı derecede sinirliyim ona karşı..
Nişanlımla ilk görüşmemizde, görüşmelerimizin çok sık olmamasını orta seviyede seviyeli olmasını istediğimi söyledim..Bunun nedeni lavaboda, yemekte, yattığı yerde sürekli telefonla konuşan bir ev arkadaşımın olmasıydı, bu kişi benim midemi bulandırmıştı..
Bu yüzden haftada 2 defa yüzyüze görüşüyoruz..her akşam birbirimize edebiyat dolu iyi geceler mesajı atıyoruz ve çok az aralıklarla telefonla konuşuyoruz..

Fazla görüşmeyelim diye nişanlıma söyledim ama başlangıçta da dahil görüşmelerimiz azıma gitmeye başladı, söylediğime pişman oldum..çevremdeki başka çiftler gece sabahla ra kadar konuşurken günlük 1 saati bile birbirimize ayırmıyoruz..

6 ay oldu ve nişanlımı yeterince tanımadığıma dair içimde bir his oluştu..Akşam evde napıyor olduğunu bilmemek, gününün nasıl geçtiğini merak etmek, özlemek iyice beni delirtmeye başladı..Ne zaman istersen beni ara, sen ailenin yanındasın, ben her zaman müsaitim dedi,Aradım ama bu sefer de aramak ve onu nezan arasam seni çok özledim şöylesin böylesin demeleri iyice gıcığıma gitmeye başladı..Yani özleyen insan arar diyorum (ben aradıktan sonra söylemişsin neye yarar)..Ama konuştuğumuzda görüştüğümüzde çok iyiyiz, sevgimizden eminim..

en son hahtasonu konuyu msn.de açtım..adet öncesi gerilim ve başka yoğun bir stresten dolayı açtım ağzımı yumdum gözümü..neye uğradığına şaşırdı, sonrasında sen istemediğin için fazla aramıyorum dedi, konuda ısrar edince ben istemiyorum, özleriz birbirimizi, bizim ilişkimiz farklı,bizi başkalarına benzetme....bir sürü şey dedi..Ve bu tavırlarımı yaşadığım yoğun strese verdi..Gerçekten üzerimde büyük bir stres var ve hafta sonuna kadar devam edecek..

Sizce bu isteklerim adet öncesi gerilim ve yaşamak zorunda olduğum stresin sonucu mu..Yoksa daha sık görüşmeyi istemekle haklımıyım..

benim sevgilim de şuan senin dediğine benzer şeyler söylüyor, sanırım özlemek ne yaptığımı bilmemek onun beni daha çok sevmesini sağlıyor. garip ama bu ilişkideki merakı sağlıyor acaba şimdi ne yapıyor diye düşünerek bi nevi kendine acı çektirip aşık olmasını sağlıyor. çünkü sevgisinden eminim her ne kadar aramız limoni olsa da şu ara.

ama bana kalırsa siz haksızlık ediyorsun yani kusura bakma ama sana biri şunu söylemeli. "hem suçlu, hem güçlü." :)
yani en başında çekip ben böyle böyle istemiyorum demişsin. hoş erkek milletinin canına minnet zaten onlar çok haberleşmeyi sevmiyorlar bi de alışmış üstelik yani şimdi kalkıp niye böyle yapıyorsun deme hakkına sahip değilsin.

amaaa eğer fikrin değiştiyse, bence hiç trip fln atma erkekler öyle imalardan anlamıyorlar (ben de anlamam mesela öküzüm o konuda :)) çek karşına bitanem de bak ben böle böle demiştim ama artık bu bana yetmiyor. her zaman seni düşünüyorum, çok özlüyorum sesini duymak istiyorum o an ondan artık daha sık arıyorum. biliyorum başta böyle demiştim ama böle böle bi arkadaşım vardı ondan öyle düşünüyordum o zaman. ama şimdi hissediyorum ki sana daha çok ihtiyacım var sevgim her geçen gün büyüyor çünkü.

sanmıyorum ki böyle bi tavırla yaklaştığın zaman erkek arkadaşın terslesin seni.

amaaaaaaa lütfen 2 ay sonra da kalkıp bıktım bu ne zırt pırt arıyorsun deme yazık yani çocuğa da!

Bastan nasil alistirirsan öyle gitmez mi ?
Sizde de öyle olmus sanirim.

Aslinda konusularak asilacak bir durum,
bence adet öncene ver bu gerginligini, cokta büyütülecek birsey degil.
Nisanlin anlayisli biriyse bi sekilde durumu düzeltecektir, sikma canini ;)

İlişkide sen beni 3 kere aradın sen beni günde 1 kere arıyorsun, haftada 2 kere görüşelim vs. gibi kısıtlamalar bana çok yapay geliyor kusura bakma.İnsan ilişkisinde spontane olmalı ve böyle hesaplar yapmamalı.Bu bir ders programı değil ki, evliliğe giden iki insanın ilişkisi...

Önce sen bir ne istedigni bil güzelim!:delphin:

Mesafe istiyorum dedin, adam mesafeli yaklasti bu sefer isine gelmedi.
Samimi olmak istiyorsun, yok ben aradim o niye samimi davranmiyorCADIARZU

Neden böyle tavirlar sergiliyorsunki?

Birak iliskinizi aksina....hersey dogaclama olsun. Hersey dogal halinle güzeldir.

Birde sakin unutma, fazla naz asik usandirir.....yok adet gerginligi yok bilmem neyin stressi...bunlar sana karsindakine agzina geleni söyleme hakkini vermez.
Gün gelir nisanlin Ahhh hadi canim seninlemi ugrasicam der ve bitirir bu isi....hele erkekler hic gelemez bu tür SIKINTILARA....:delphin:

O yüzden rahat ol güzelim, herseyi aksina birak...kendini kasma.....:hulya:

valla bi öyle demişsin bi böyle adam ne yapacağını şaşırmış sanırım
önce ne istediğiniz gerçekten bilmeniz lazım

sınırlar koyarak belli bi kalıba sokmaya çalışarak ilişki yürümez ki
ne zaman içinizden gelirse görüşürsünüz konuşursunuz
ev arkadaşınız öyle yaşıyor diye sizin midenizin bulanması ve ilişkinizi bi kalıba sokmaya çalışmanız gerekmiyordu bence
nişanlınız da siz neye karar verdiyseniz ona uymuş..
bence bu kadar takmayın kafanıza akışına bırakın..canınız istediğinde arayın görüşün..
nişanlınıza da istediğin her an arayabilrsin deyin..hesapla kitapla planla programla yürütmeyin bence ilişkinizi içibizden geldiği gibi yürütün

önce sen bi ne istedigine karar ver ondan sonra belirgin bir sekilde isteklerini söyle bir öyle bir böyle yaparsan zaman gelir hic takmaz seni bence hafta iki kez görüsmek makul fazla muhabbettez ayrilik getirir

Çok ilginç konu...
Sevgililerin birbirini araması,görmesi için gün ve saat tayin edildiğini de ilk defa görüyorum..akannehir
İnşallah konuşarak çözersiniz bu durumu..
Daha önceki düşüncelerinizden pişman olduğunuzu söylerseniz belki anlar sizi..:ecrin_bebek:

Konuyu anlatırken yanlış anlaşılmaya sebep oldum galiba..Ben nişanlıma haftada 2 kez görüşelim yada 2 günde bir ara gibi bir şeyler söylemedim..Sadece işin suyunu çıkarmadan çok sık görüşmeyelim dedim..Ben vur dedim o da öldürdü galiba..Haftada 2 kez yüzyüze görüşebilmemiz ikimizin de o günler müsait olmamızdan kaynaklanıyor..Bu şartlarda daha fazla istesek de yüzyüze görüşemeyiz..Benim meselem telefonla görüşmemizin azlığında..zaten ben onu arıyordum ara ara fakat bir süre sonra baktım sadece ben arıyorum..Aramasam 1 hafta da geçse aranmıyorum..

Ben istemediğim için aranmadığımı düşünürken, neden öyle söyledim diye pişmanlık duyarken, durumu açtım..Kurallar olmasın dedim..Başta sen istedin diye ben öyle yaptım dedi..Ben tamam değişsin diyince de, beni keçi sakallılara benzetme, sen başkalarına bakıp istiyorsun, karşılaştırma bizi başkalarıyla, özleriz vb bir sürü şey söyledi..Yani kendi zaten gönüllüymüş, ben başta öyle konuşunca canına minnet uygulamaya geçmiş yani..

Bu aralar sinirli olduğum için belki durumu kendisine izah edişim belki kırıcı olmuş olabilir, başka zaman belki şakayla karışık kavgaya dönüştürmeden anlatabilirdim durumu.. Fakat eninde sonunda açacaktım konuyu..Kiminle konuşsam, en güzel dönem nişanlılık, kıymetini bilin, evlenince daha farklı oluyor diyorlar..Fakat nişanlılık gibi bir nişanlılk yaşamadığımı düşünüyorum..Yani birbirimize en düşkün olmamız gerekn dönemde böyle olacaksak, evlenince ilişkimiz nasıl bir boyut alabilir, düşünemiyorum..

Bir de bu aralar gerçekten zor durumdayım, stresimi ne kadar yansıtmak istemesem de elimde değil..İnsan böyle zamanlarda merak edilmek, ilgi görmek istiyor..Kötü gönümde de yanımda olmayacaksa diyorsun...

Ben kendimi, neden bu zamana kadar tepki koymadım diye suçluyorum..Dediğiniz gibi alıştırdım galiba..

çok garibime gitti inanın.sevdiğim insanı arayıp sesini duymak için saat tayin etmek cok saçma.ben nişanlımın sesini ne zaman duymak istersem o zaman ararım oda öyledir.sesini duymak istediğimde aramıyosam ben ne anladım bu sevgiden.planlı programlı aşık olunmaz,görüşülmez.bu gibi şeyler akışına bırakılır,rahat olucaksın ki ilişkin özgürce büyüsün.böyle yaparak asla ileleyemezsiniz.birbirinizi tanıyamazsınız, birşeyelr paylaşamazsınız.evlenmek herşeyi paylaşmaktır bence.....

[]bence sorun burda sen en başta kuralı koyup adamı kasmışsın zaten:olmaz:
sen istediğinde değişsin sen istediğinde arasın tabiki sıkılır aynısı sana yapılsa fazla görüşmeyelim desin sonra dan yok hayır görüşelim desinyerimseniben tamam oda hemen kılıfına uydurmuş ama kırıcı olmuşsun bence tepkini doğru aktaramamışsınakannehir
saatlemi görüşüceksin bu saatte arama şu saatte ara hani bizim kuralımız mı diceksin:1closedeyes:çok mantıksız doğaçlama saplıklı bir ilişkiniz olmalı sen adamı baştan kasmışsın sonra ona kızıyorsunCADIARZU

birde anlamadığım neden ev arkadaşın telefonda diye sorun oldu burayı bağlayamadım
[/B]

Son düzenleyen: Moderatör:
evvela durumu siz belirlemişsiniz. az görüşelim diye bir kriter koymuşsunuz.

sonra adam buna uymuş suçlu yine o olmuş

sonra sizin isteğiniz değişmiş. o da başkalarından etkilendiğini düşünmüş. bu etkilenmenin bir ömür boyu sürmemesi için kendince şimdiden önlem almış galiba

sürekli sizin keyfinize göre mi hareket edecek bu adam anlayamadım :ecrin_bebek:

yaşlar kaç , merak sadece :lepi:

26 yaşındayız ikimiz de..Arkadaşıma gıcık olmamın nedeni de lavabo da dahil kulağında kulaklıkla konuşması ve diğer ev arkadaşım da dahil ikimizi gönül ilişkilerinden soğutucak bööööö dedittirecek hale getirmesiydi ilişkilerini..

Benim keyfime göre hareket etme konusunda, birbirimizin ihtiyaç vee beklentilerini karşılamak için yola çıktığımızı, önceliğimizin birbirimiz olması gerktiğini düşünüyorum..Benim daha fazla sesini duymak, daha fazla tanımak gibi bir ihtiyacım ortaya çıktıysa, bunu istemenin en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum..Başta böyle bir durumun olmaması sonra da çıkmayacağı anlamına gelmiyor ki..Zaten bu konuda haklı mıyım haksız mıyım ona kara veremiyorum..

ilk görüşmemizde hızlı başlayıp birbirimizi hızlı tüketmek yerine ivmeli bir şekilde sevgimizin birbirimize olan ihtiyacın artması gerktiğini söylemiştim. Yani azlmayacaktı artacaktı..benim dediğime harfi harfine uyan nişanlımın bu konuda da uyması yani görüşmelerimizin artması gerkliydi bence..Zaten baştaki o sözlere pişmanım,

Ama bu şekilde durağan bir ilişki artık sıkmaya başladı,Görüştüğümüz günler belli, mesaj attığı saatler belli, günün ortasında bir mesaj geliyor, bakmıyorum bile çünkü ondan olmadığına emin olabiliyorum..Ben de dediğiniz gibi doğal olsun istiyorum..Canım sıkılınca, özleyince, merak edince arayayım diyorum.. Ama sizi aramayan birisini ne kadar süre arayabilirsiniz ki.İster istemez tedirgin oluyor insan..

işte başta hata sende kusura kalma ama haklı diyemicem senin için.
bak sen demişsin ivmeli şekilde olup olmamasına planla karar veremezsin!

senin dediğine harfi harfine uyan nişanlın çok haklı kukla mı bu istediğin her lafa uysun
oda bi insan birazda sen ona uysan hiç fena olmaz
bu iliişkiyle gelişir şimdide sıkıldım diyorsun onarmayı denemek daha akıllıca değil mi?

sen her özlediğinde ara iyimisin de zamanla oda artık böyle olmasını istediğinin farkına varıcak
ama söyleme böyle yapalım diye. uygulamaya geç.
seni aramayn insana aramamasını ima ettiğini unutmadan hareket et.

bi süre arıcaksın telafi ediceksin
zamanla düzelir bence.

kuralı olmaz bu işin yaaa... canın isteyince arayacaksın... durduk yerde arandığını görünce de sevineceksin.. böledir bence..

işte başta hata sende kusura kalma ama haklı diyemicem senin için.
bak sen demişsin ivmeli şekilde olup olmamasına planla karar veremezsin!

senin dediğine harfi harfine uyan nişanlın çok haklı kukla mı bu istediğin her lafa uysun
oda bi insan birazda sen ona uysan hiç fena olmaz
bu iliişkiyle gelişir şimdide sıkıldım diyorsun onarmayı denemek daha akıllıca değil mi?

sen her özlediğinde ara iyimisin de zamanla oda artık böyle olmasını istediğinin farkına varıcak
ama söyleme böyle yapalım diye. uygulamaya geç.
seni aramayn insana aramamasını ima ettiğini unutmadan hareket et.

bi süre arıcaksın telafi ediceksin
zamanla düzelir bence.

Haklısın arkadaşım..Dediklerin çok mantıklı, güzel tavsiyeler..Ben de artık bu konuyu kurallara bağlayıp şöyle olsun böyle olsun diye konuşmak istemiyorum..Dediklerini uygulayacağım davranışlarımla anlatmaya çalışacağım ama benimki durumumuzu konuşmak isteyecek..

nişanlım bu aralar çok stresli olduğumu biliyor, sinirimi ona bağlıyor, hele şu sinirin stresi geçsin konuşuruz kararlaştırırız diyor..Ben de yine aynı şekilde konuşarak bir şeylere aramızda karar verip onlara uyalım istemiyorum..Yani kuralsızlık olsun istiyorum biraz..Ama konuşmaktan kaçış yok gibi benim için..Nasıl yön vericem konuşmaya bilemiyorum.yine yanlış bir şeyler dersem diye korkuyorum..

Haklısın arkadaşım..Dediklerin çok mantıklı, güzel tavsiyeler..Ben de artık bu konuyu kurallara bağlayıp şöyle olsun böyle olsun diye konuşmak istemiyorum..Dediklerini uygulayacağım davranışlarımla anlatmaya çalışacağım ama benimki durumumuzu konuşmak isteyecek..

nişanlım bu aralar çok stresli olduğumu biliyor, sinirimi ona bağlıyor, hele şu sinirin stresi geçsin konuşuruz kararlaştırırız diyor..Ben de yine aynı şekilde konuşarak bir şeylere aramızda karar verip onlara uyalım istemiyorum..Yani kuralsızlık olsun istiyorum biraz..Ama konuşmaktan kaçış yok gibi benim için..Nasıl yön vericem konuşmaya bilemiyorum.yine yanlış bir şeyler dersem diye korkuyorum..

sağol cnm yardımım olursa ne mutlu:ecrin_bebek:

hayır böyle düşünme neden yanlış bişey diceksin sen davranışlarınla belli ediceksin o da senin ne istediğini anlayacak:teselli:

evet öyle yapalım böyle yapalım baskıdan başka bişey değil zamanla sıkarsın nişanlını.
ben şaşırdım genede çok anlayışlı :

mesela sana ne dicek durumunuz konuşurken sen ona ben stresten dolayı herşeyi planlamaya çalıştım ama ilişkimizin planlanmaması gerektiğini düşünemedim o stresle dersin. seni özlüyorum dersin hem kendini ifade edersin hemde araya ufak tatlı sözlerle gönlünü alırsınkaydirigubbakcemile5

konuşma sırasında plan içeren cümleler kurma mesela
bundan sonra hep kuralsız olalım deme
onun yerine uygula bunu:emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende nişanlıyım biz de sadece pazar günleri görüşüyoruz.Gün içerisinde hafta içi benim işim nedeniyle bi kaç kez nasılsın gibi msj atıyoruz birbirimize.Gece yatmadan da tel.konuşuyoruz.Yani haftada 1 kez konuşup günde 1 kez tel de konuşuyoruz.Ama bunu kural haline getirmedik biz.Bazen öyle oluyo ki o yada ben konuşuyoruz kapatıyoruz.ama içimde kapatma hissi yok sesini duymak istiyorum ardından yine arıyorum konuşuyoruz.ama bazen oluyo ki ben yada o uyuyakalıoruz hiç konuşmuyoruz.önemli olan programlamamak.Tadı olmaz ilişkinizin bence..

Back
X