Aşırı şüphecilik durumu!

Sevgiliplath

İmkansız diye bi şey var bence ya.
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
3.034
3.208
373
Öncelikle merhabalar, bu konuyu uzun zamandır kendi içimde düşünüyordum ama işin içinden çıkamayınca konu açmaya karar verdim.
Kısaca özet geçmek gerekirse eski konularımda da var bir evlilik yaşadım boşanalı 4 seneyi geçti. Evliliğimde aldatma vs. yaşamadım. Daha sonrasında psikolojik tedavi gördüm depresyon sonrası kaygı bozukluğu teşhisiyle.
Boşandıktan 2 sene sonra hayatıma biri girdi niyeti ciddiydi ilk haftada ailesiyle tanıştık erken desem de pek dinletemedim neyse bu insan çok şüpheciydi. Mesela erken uyuduğum zamanlarda '' ne o uyuyorum diyip dışarı mı çıkıyorsun?'' gibi şakayla karışık söylenirdi. En son yakın arkadaşından kıskanıp kıskançlık krizine girince ben tamamen bitirme kararı aldım. Daha sonrasında çok özür diledi ama bir söz vardır ya kişi kendinden bilir işi diye. Bende öyle olduğunu düşünerek affetmedim ve bitti. Bu kısımı geçmişte beni etkileyebileceğini düşündüğüm için yazdım yani sizlere de fikir olsun diye.

Şimdi 11 aylık bir ilişkim var. Ama benim paranoyalarım dolayısıyla sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ayrıldık böyle yapamayacağını söyledi. 2 hafta sonra konuşalım mı diye aradı ve barıştık. Ayrılık süresince hiç konuşmadık bu arada. Neyse çok uzattım sanırım. Aslında çok kıskanç ve öyle her şeyin altında başka bir anlam arayan biri değildim ama şuan kendimi tanıyamıyorum.
Bu zamana kadar adamın hiç bir şeyini yakalamadım ama örnek vereyim mesela evine gittiğimde çöpüne bakıyorum ya da yastığını kontrol ediyorum saç falan var mı diye!! Yazarken bile utandım bu yaptığımdan ama maalesef durum bu.. En son elektirik süpürgesini kontrol ederken buldum kendimi :)

Bu durum beni çok yoruyor artık. Adama belli etmiyorum bu arada ama yine de çıkamıyorum işin içinden. Daha önce gittiğim doktorumdan randevu aldım haftaya çarşamba gidicem. O zamana kadar benimle aynı sorunu yaşayan veya tanıdığı olan var mıdır diye sizlere danışmak istedim.

Yok artik elektrik supurgesine mi baktin :) Paylasma bence bu durumu partnerinle. Ben duysam boyle bir sey kacarim. Ben bu kadar ciddi bir durum yasamadim biraz kiskancligim vardi onu da psikolojik telkinle cok makul bir duzeye indirdim. Destagini al tabi. Sorunu kabul ettiysn cozume de yaklastin demektir.

Bunun bir sorun oldugunun farkinda olmaniz cozumunu daha da kolaylastirir eminim. Kendiniz icin guzel bir adim bu.

Yasadiklariniz sizi bu noktaya getirmis, en kisa zamanda rahatsiz oldugunuz davranistan kurtulursunuz umarim. Yeter ki yaptiginiz seyin normal oldugunh dusunmeyin. Yoksa karsilikli zarara ugrarsiniz saniyorum.

Yok artik elektrik supurgesine mi baktin :) Paylasma bence bu durumu partnerinle. Ben duysam boyle bir sey kacarim. Ben bu kadar ciddi bir durum yasamadim biraz kiskancligim vardi onu da psikolojik telkinle cok makul bir duzeye indirdim. Destagini al tabi. Sorunu kabul ettiysn cozume de yaklastin demektir.

Ya baktım vallahi :) Ama söylemedim söylesem o da sen delirdin artık diyip kaçardı sanırım :) Hiçbir ilişkimde böyle değildim aslında ben ama şimdi niye böyle oldum anlamıyorum ki

Sorunu farkında olduğunuz ve öncesinde böyle bir sebebin karşısinda durarak ayrılık kararı aldığınız için bir şekilde çözeceğinize inanıyorum. Şimdilik sevgilinize çaktırmadan devam edin ;)

Ne güzel kendinizin farkındasınız.
Ben eminim ki bunu aşacaksınız çünkü bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz.
Umarım geçecek siz de rahat nefes alacaksınız :)

Çok teşekkür ederim. Öyle olur mu dersiniz :) Çünkü bende öyle olmasını istiyorum. Rahat nefes aldığım günleri özledim

Ne diyeceğimi bilemedim. Çok şirinsiniz. Mutlaka destek alın. Halledilmeyecek şey değil inşallah.

Ya çok teşekkür ederim :oops: Haftaya çarşamba randevum var ama bi gideyim diyorum bu bir sorun çünkü sonra da ya bu sorun mu ya diyorum :) Çocukluğuma inmemiz gerekicek sanırım :)

Ya baktım vallahi :) Ama söylemedim söylesem o da sen delirdin artık diyip kaçardı sanırım :) Hiçbir ilişkimde böyle değildim aslında ben ama şimdi niye böyle oldum anlamıyorum ki
Bazi seyler biraz da bulasici galiba. Sana da eski segilinden bulasmis. Gecicidir umarim:) Takiliyorum tabi atlatirsin bence.

Sorunu farkında olduğunuz ve öncesinde böyle bir sebebin karşısinda durarak ayrılık kararı aldığınız için bir şekilde çözeceğinize inanıyorum. Şimdilik sevgilinize çaktırmadan devam edin :KK66:

Hiç çaktırmıyorum o da şaşırıyor mesela işi dolayısıyla kadın-erkek bir çok insanla muhatap olmak zorunda. Geçenlerde bende yanlarındaydım ki yanındayken sevgili olduğumuzu gayet belli eden bir adamdır neyse çıktık iş yerinden ''bana bir şey demeyecek misin'' diye sordu kızları ima ederek bende yoo dedim ama dışımdan tabi :KK51:

Bazi seyler biraz da bulasici galiba. Sana da eski segilinden bulasmis. Gecicidir umarim:) Takiliyorum tabi atlatirsin bence.

Aynen eski ilişkimden o yüzden bahsetmiştim biraz. Çünkü bana yapılanı ben yapmaya başladım şimdi. Azılı bir stalker oldum durduramıyoruz efendim :/

allah allaah cok ilginç ya elektrik süpürgesini kontrol etmek filan çöpe bakmak ne bulacagınızı düşünüyorsunuz mesela:KK57: en azından durumunuzun farkındasınız bence siz bunun üstesinden gelirsinz:super:

Tedavi olmaniz sarti cunku yasadiklarinizdan dolayi boyle olsaniz da normal degil. Birseyini yakalasaniz neyse derim ama bu supheleriniz gittikce daha kotu olabilir ve siz yalniz kalirsiniz..

Birde ben olumsuz olaylardan çok fazla etkilenen biriyim aslında. Geçen sene yeni evli arkadaşım aldatıldığını öğrendi. Hatta direk yazışmaları yakalamış ve bana da gösterdi sonrasında. Bu olayında beni etkilediğini düşünüyorum. Ya sanki bende kandırılıyor muşum ama farkında değil mişim gibi hissediyorum bazen. Ama aslında gözle görülür hiç birşey yok.
Şüphe insanı yer bitirir derlerdi doğruymuş

Öncelikle merhabalar, bu konuyu uzun zamandır kendi içimde düşünüyordum ama işin içinden çıkamayınca konu açmaya karar verdim.
Kısaca özet geçmek gerekirse eski konularımda da var bir evlilik yaşadım boşanalı 4 seneyi geçti. Evliliğimde aldatma vs. yaşamadım. Daha sonrasında psikolojik tedavi gördüm depresyon sonrası kaygı bozukluğu teşhisiyle.
Boşandıktan 2 sene sonra hayatıma biri girdi niyeti ciddiydi ilk haftada ailesiyle tanıştık erken desem de pek dinletemedim neyse bu insan çok şüpheciydi. Mesela erken uyuduğum zamanlarda '' ne o uyuyorum diyip dışarı mı çıkıyorsun?'' gibi şakayla karışık söylenirdi. En son yakın arkadaşından kıskanıp kıskançlık krizine girince ben tamamen bitirme kararı aldım. Daha sonrasında çok özür diledi ama bir söz vardır ya kişi kendinden bilir işi diye. Bende öyle olduğunu düşünerek affetmedim ve bitti. Bu kısımı geçmişte beni etkileyebileceğini düşündüğüm için yazdım yani sizlere de fikir olsun diye.

Şimdi 11 aylık bir ilişkim var. Ama benim paranoyalarım dolayısıyla sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ayrıldık böyle yapamayacağını söyledi. 2 hafta sonra konuşalım mı diye aradı ve barıştık. Ayrılık süresince hiç konuşmadık bu arada. Neyse çok uzattım sanırım. Aslında çok kıskanç ve öyle her şeyin altında başka bir anlam arayan biri değildim ama şuan kendimi tanıyamıyorum.
Bu zamana kadar adamın hiç bir şeyini yakalamadım ama örnek vereyim mesela evine gittiğimde çöpüne bakıyorum ya da yastığını kontrol ediyorum saç falan var mı diye!! Yazarken bile utandım bu yaptığımdan ama maalesef durum bu.. En son elektirik süpürgesini kontrol ederken buldum kendimi :)

Bu durum beni çok yoruyor artık. Adama belli etmiyorum bu arada ama yine de çıkamıyorum işin içinden. Daha önce gittiğim doktorumdan randevu aldım haftaya çarşamba gidicem. O zamana kadar benimle aynı sorunu yaşayan veya tanıdığı olan var mıdır diye sizlere danışmak istedim.

Sadece çöp karıştırmakla kalsaydım keşke..Sevgili olduğumuz dönemde beraber yaşıyor gibi bir şeydik.
Kirli havlulara kadar kokluyor, her şeyi kurcalıyordum.

Onda kalmadığımda erken yatacağım diyor gece yarısı evine gidiyordum. Evdeki prezervatiflere kadar sayıyordum.. Özellikle eşyalarımı her yere yayıyordum. Her odada bir iz bırakıyordum.

Düzeldin mi dersen evliyim 2 çocuğum var hala adamın her şeyini kurcalıyorum. Hiç bir yanlış hareketi olmadı, bir şeyini yakalamadım. Hatta geçmişte konum bile var.
Huy arkadaşım ben psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum. Kendini frenlemeye ve güvende hissetmeye çalış.

Aklıma hep şu gelir
Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokma lafı.
Biz kadınlar o kişinin aklında yoksa bile bu şekilde enerji gönderip bir şey yapacakları yoksa da yapmalarına sebep oluyoruz biraz. Bana kızan olabilir bunu dedim diye enerjimiz çok önemli. Güvenli bir enerji verirsek yapacağı varsa da bana güveniyor bu kadın yapmam asla der ama güvensiz bir enerji verirsek sonucu hazin oluyor. Bence size bir şans vermiş bunu heba etmeyin derim.

Inanın bir kusur arayan buluyor. Ararsanız karşınıza çıkar bir şeyler. O zaman daha vahim olur durum. Bazen böyle bir durum varsa da kendimiz araştırıp öğrenmek yerine zamana bırakıp Allahın bize göstermesini beklemek lazım.
Böyle bir şey varsa sizin öğrenmenizi Allah buyurduysa görürsünüz elbet bir yerden. Ama karıştırırsanız yoksa da karşınıza çıkar.

Ya çok teşekkür ederim :oops: Haftaya çarşamba randevum var ama bi gideyim diyorum bu bir sorun çünkü sonra da ya bu sorun mu ya diyorum :) Çocukluğuma inmemiz gerekicek sanırım :)
:) çocukluk bence hayatlarımızın en zararsız kısımları. Sonraki yaşananlar insanı ağır ağır delirtiyor

allah allaah cok ilginç ya elektrik süpürgesini kontrol etmek filan çöpe bakmak ne bulacagınızı düşünüyorsunuz mesela:KK57: en azından durumunuzun farkındasınız bence siz bunun üstesinden gelirsinz:super:

Çamaşır sepetini söylemeyi unutmuşum :/ Çöpe mesela ıslak mendil falan var mı diye bakıyorum makyaj kalıntısı olabilir diye. Ya yazarken bile delirdiğimi düşünüyorum :) Bir de beni bunları uygularken düşünün işte.
Daha önce de pek çok şeyin üstesinden geldim ama hani yaşarken üstesinden gelemeyeceğim korkusu var. Seneye ölmez sağ kalırsam konumu açıp okur gülerim inşallah :) Teşekkür ediyorum bu arada desteğiniz için.

Back
X