Keske ben de susasam ben de aksine bir haftada 5 bardagi gecmez. Bunu dert sayma cok guzel birsey su vucudu dinc tutar sindirime yardimci olur.
Çok aşırı susuyorum.Gün içinde saymıyorum ama tahminen 10 büyük bardak içiyorum ama susadığım için içiyorum hatta uyandığım zamanları ağzım öyle kurumuş uyanıyorum ki anlatamam.Dışardayken susayıp su içmezsem boğazım çok acıyo sonra ne kadarda içsem o acı geçmiyo bütün gün.Şimdi araştırdığım kadarıyla şeker hastalığına işaret bunlar.Pazartesi günü test yaptırıcam ama korkuyorum.Benim gibi çok susayan varmı aranızda? Yani normal olabilir mi bu yaşadığım durum yada ne gibi rahatsızlıkların belirtisi olabilir?Yardımınızı bekliyorum kızlar annem babam hiç benim gibi değiller akıllarına gelmiyo su onlarda çok korkuyolar.Bu arada ailemde şeker hastası kimse yok yinede bende çıkma ihtimali var mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
Keske ben de susasam ben de aksine bir haftada 5 bardagi gecmez. Bunu dert sayma cok guzel birsey su vucudu dinc tutar sindirime yardimci olur. arkadasim da oyle ama seker gibi bir sorunu cikmadi ilginc
Şeker hastalığı !!
Canım yüksel şekere baktırıcaksın belli ama düşenede baktır
Düşen şeker Hipoglisemi oluyor ve yükselenden daha tehlikeli 50den aşağı düşüyor ama 6 saatlik test yaptır..
Bazen kola tarzı şeyler içiyor musun bendede oluyor o canım su içsmde gitmiyor gazoz kola falan paklıyor
Bu arada bendede hipoglisemi vardı bi ara
.bu çok çok az ama, biraz kendini zorlayıp daha çok içmeye çalış
benim bir arkadaşım da su şişesiyle gezer, şeker problemi çıkmadı.
ama doktor olan bir abime aynı şeyi sorduğumda şeker olabilir kontrol ettir demişti, sen bir doktora git yine
test 6 saatlikmi anlamadım?
Aynen canım ne kadar su içsemde yetmiyo resmen
Geçmiş olsun canım şimdi geçtimi?
Evet canım 6 saatlik oluyor..
Kolaya yumuluyorum ben
Şimdi iyiyim 6 ay falan oluyor kurtulalı..
Önceden teşhiş çok önemli birde dikkat etmek tabii..
Nasıl bi test o öyle
Çok sevindim senin adına darısı başıma:18:
Detaylı anlatayım..
Gidiyorsun doktora o kan tahliline yönlendiriyor
kan tahlili için gidiyorsun 1-2 tüp kan alıyor
Sonra eczanede glikoz satılıyor 500mg veya 750 onu yarım litre suya boşaltıyorsun(su şişesi)
İçiyorsun onu ama bi anda bitiriyorsun
O glikozda 7 dilim ekmek kalorisi varmış..
Onu içtikten hemen sonra 1 tüp daha kan alıyorlar
O kan almadan sonra 1 saat bekliyorsun yine alıyorlar
1 saat sonra tekrar
1 saat sonra tekrar
..
...
..
...
..
...
6.aate kadar devam ediyo bu
sonra sonuçlarda çıkıyor veya çıkmıyor..
İnşALLAH hastalık çıkmaz çıksa bile tedavisi mümkün olsunda
ay ne kadar zahmetli bi test:18::18:
Çok teşekkürler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?