- Konu Sahibi brokensmile7
-
Bayanlar merhaba suan yine ayni seyleri yasadigim icin artik dayanamadim ve sizden bilgi almak istedim
Ben asiri derecede takintili bi insanim herseye her lafa harekete takilirim aylarca üzülürüm ama oyle boyle bi üzülme degil kafaya taktigim sey nekadar ufak biseyde olsa icimi bi uzuntu huzursuzluk kaplar ve aylarca gecmez ayrıca da butuuun hayatimi etkiler okul, aile, arkadaslik her seyimi..
Hic tanimadigim bi insanin bi bakisina bile takarim neden oyle yapti diye, hicbir samimiyetimizin olmamasina ragmen aylarca uzulurum boylede cok yipratiyorum kendimi hatta burda konularimda bile kötü yorum aldigimda onu bile takiyorum acayip uzuluyorum hicbiseye odaklanamiyorum ama artk buna gercekten dayanamiyorum psikologa psikiyatriye herseye gittim ama hicbir faydasi olmadi ya ben anlatamadim yada onlar anlamadi en son psikiyatr prozak miydi neydi suan yanimda degil ve hatirlamiyorum onu vermisti kullandim ama hicbi etkisini görmedim
Benim gibi olan yada tanidigi olan bu lanet takintilardan kurtulan varmi((( ?
Aynen o coktan unutmus gitmis konusulanlari mesela ben aylar sonra hala hatirliyo oluyorum unutamiyorumdabende takıntılıyım malesef..biri benle ilgili bi yorum yapsa bişi konuşsa içim içimi yer...neden böle dedi..neden ben o an ona cevap veremedim..kendimi yer yer bitiririm..bazı insanlar o kadar rahat ki ..çok imreniyorum onlara..bende aynı dediğin gibi bişeye konsantre olmam gerek mesela aklıma gelir tüm motivasyonum bozulur..nasıl yencem bu takıntııyı bilmiorum ama ben dısarıya yansıtmam kendi içimde bi süre sonra hallediorum.ama sana bişi söliim mi olan bize oluo .o kişi o an lafını söleyip geçior hatta unutuyor bile.ama biz napıoruz habire kendimizi yiyip bitiriyoruz işte tüm zarar yine kendimize.
bak bu verdıgın mısalı uygularsan bu konuda takıntın olmaz.Aynen o coktan unutmus gitmis konusulanlari mesela ben aylar sonra hala hatirliyo oluyorum unutamiyorumdave olaylar daha uzamasin daha fazla uzulmiyim takinti yapmiyim diye hep ben alttan alan taraf oluyorum ve buda sinirlerimi yipratiyo neden kendimi savunamadim diye yani iki ucuda pek temiz degil siz psikologa/psikiyatriye gittinizmi?
Bende surekli boyle telkinlerde bulunmaya calisiyorum kendime ama 1 saat bile telkinde bulunsam sadece 1 saniye suruyo etkisibende takıntılıyım, ama ınsanların davranıslarına değil.
ne takcam 3 5 dengesız ınsanı, sende takmamaya çalış
taksan da takmasan da insanların düşüncelerını ve hareketlerını değiştiremezsın
öyle olmuyor, böyle de olmuyor yanı
kendıne edersın baskasına degılinsanları bu kadar önemseme
Aynen o coktan unutmus gitmis konusulanlari mesela ben aylar sonra hala hatirliyo oluyorum unutamiyorumdave olaylar daha uzamasin daha fazla uzulmiyim takinti yapmiyim diye hep ben alttan alan taraf oluyorum ve buda sinirlerimi yipratiyo neden kendimi savunamadim diye yani iki ucuda pek temiz degil siz psikologa/psikiyatriye gittinizmi?
bak bu verdıgın mısalı uygularsan bu konuda takıntın olmaz.
madem içine dert oluyor, hak edene ver cevabını bıtsın
en azından takıntılarından bırını elemıs olursun
kendıne yardımcı ol ve her seye susan bırı olma
herkesle de ıyı olunmaz kiBu takinti meselesi yuzunden onu da yapamiyorumkisuana kadr hicbi samimiyetim olmasa bile birisiyle kotu olmak istemiyorm çünkü zaten beraberinde yine ayni uzuntulu ruh hallerini getiriyor
Yine biraz yol kat etmissiniz, hic degilse lafinizi esirgemiyosunuz icinizi dokup rahatlayabiliyorsunuzbende ne yazıkki iyi yada kötü hiçbişeyi unutamıorum..harfi harfine herşeyi hatırlıorum ve bu çoğu zaman üzülmeme sebep oluyor(((aslında ben son 1 yılda böyle oldum ondan önce pekde takmazdım..öyle şeyler yasadımkii olaylar beni bu vaziyete getirdi.. (ha yok bak asla alttan alma huyum yoktur..mesela biri bişi mi dedi lyeni yeni lafı yüzüne yüzüne söylemeye basladım...öle yapınca içim rahatlıo altta kalmıs da olmuyorum..ama bu asamaya gelinceye kadar neler cekdim..yok canım hiç gitmedim daha doğrusu gerek görmedim..bi ara niyetlenir gibi oldum annem bırakmadı (
Yine biraz yol kat etmissiniz, hic degilse lafinizi esirgemiyosunuz icinizi dokup rahatlayabiliyorsunuz
Sizinde benimki gibi hayatinizi etkileyecek sekildeyse ki oyle sanirim bi psikologa psikiyatriye görünun , ben gittim faydasini gormedim ama sinavlarim bitince tekrar baska biyere gitmeyi dusunuyorum :/ keske umursuz olsam 😒
Bayanlar merhaba suan yine ayni seyleri yasadigim icin artik dayanamadim ve sizden bilgi almak istedim
Ben asiri derecede takintili bi insanim herseye her lafa harekete takilirim aylarca üzülürüm ama oyle boyle bi üzülme degil kafaya taktigim sey nekadar ufak biseyde olsa icimi bi uzuntu huzursuzluk kaplar ve aylarca gecmez ayrıca da butuuun hayatimi etkiler okul, aile, arkadaslik her seyimi..
Hic tanimadigim bi insanin bi bakisina bile takarim neden oyle yapti diye, hicbir samimiyetimizin olmamasina ragmen aylarca uzulurum boylede cok yipratiyorum kendimi hatta burda konularimda bile kötü yorum aldigimda onu bile takiyorum acayip uzuluyorum hicbiseye odaklanamiyorum ama artk buna gercekten dayanamiyorum psikologa psikiyatriye herseye gittim ama hicbir faydasi olmadi ya ben anlatamadim yada onlar anlamadi en son psikiyatr prozak miydi neydi suan yanimda degil ve hatirlamiyorum onu vermisti kullandim ama hicbi etkisini görmedim
Benim gibi olan yada tanidigi olan bu lanet takintilardan kurtulan varmi((( ?
Cok tesekkur ederim bende artik boyle durumlarda kendime bu telkinlerde bulunucam :)bak şöyle düşün hep "içimde kalıp bana dert olacağına söyleyeyim karşıdakine dert olsun" ..millet hep konuşur..iyiye konusur kötüye konusur..vara konusur yoka konusur...bu hayat benimse birtek ben söz sahibi olurum benden baskası benle ilgili tek laf edemez...hep böle düşün...inan bana öyle acılar yasadımki halada yasıorum o kadar mutsuzumki şu 8-9 aydır ..yasama hevesim bile yok..bide bu takıntı meselesi olunca kafayı yicek gibi oluyorum..belki gidebilirim olabilir..
Benim anneannemde aynı sizin gibiydi en ufak şeyi takar takar kimseye bir şey söyleyemez oturur ağlar sonra ne oldu yaşlandı ve psikolojisi onu yendi o psikolojisini değil.şimdi olmayan şeyler görüyor etraf çamur her tarafta çamur var sağken heryeri temizliyordu şimdi yaşlandı temizleyemiyorda çamurla tozla kavga ediyor. Yani diyeceğim o ki şimdi kendini üzdüğün şeyler ilerde önünü alamayacağın şeylere dönüşür kimse senden daha değerli daha düşünülesi değil.
Cok tesekkur ederim bende artik boyle durumlarda kendime bu telkinlerde bulunucam :)
Umarim sizinde kisa zamanda hayirlisiyla sıkıntılarıniz hallolur eski takintisiz halinize donersiniz , Allah yardimciniz olsun
Gercektenmi, cok kotu bi durum umarim benim sonumda oyle olmaz bende zaten daha fazla yipranmak istemedigim icin careler ariyorum ama sanirim bunlar pek degismiyor karakter meselesi midir artik bilemedim...
Karakter dersen bu öğrenilmiş çaresizliğe girer canım kendini sınırlama karakter falan değil benim annem de titizlik konusunda takıktı aşırı hemde dışarda kimsenin evinde yemek yemezdi bir sürü şey ama anneannemi gördükçe öyle olmaktan korktuğu için öyle güzel yiyor ki şimdi kendini üzdüğünde bu gelsin aklına sağlığın için amaaan de tak kulağına müziği çık yürüyüş yap koş gez dolaş inan çok yıpratıcı bir şey hangi ildeki psikolog iyi dedilerse o ile götürdük hiç bir faydası olmadı şuan sen daha gençken dur de buna.Birisi ben takıntılıyım dediğinde inan çok üzülüyorum çünkü şu an bir şey değilde yaşlılıkta vücut düşmeye başladığında öyle güzel çıkıyor ki acısı hiç bir şey düzeltmeye yetmiyor.
cok tesekkur ederim gerçekten unutmycam bunu :) ,Allah korusun bide yaslilikta hic cekemem bu durumuKarakter dersen bu öğrenilmiş çaresizliğe girer canım kendini sınırlama karakter falan değil benim annem de titizlik konusunda takıktı aşırı hemde dışarda kimsenin evinde yemek yemezdi bir sürü şey ama anneannemi gördükçe öyle olmaktan korktuğu için öyle güzel yiyor ki şimdi kendini üzdüğünde bu gelsin aklına sağlığın için amaaan de tak kulağına müziği çık yürüyüş yap koş gez dolaş inan çok yıpratıcı bir şey hangi ildeki psikolog iyi dedilerse o ile götürdük hiç bir faydası olmadı şuan sen daha gençken dur de buna.Birisi ben takıntılıyım dediğinde inan çok üzülüyorum çünkü şu an bir şey değilde yaşlılıkta vücut düşmeye başladığında öyle güzel çıkıyor ki acısı hiç bir şey düzeltmeye yetmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?