- 1 Aralık 2016
- 357
- 160
- 23
- Konu Sahibi Mimozaacicegi
-
Peki neden tsh yüksek olunca hamile kalınmıyor?Merhaba kızlar ben tiroid hastasıyım tsh değerim 24.31 çıktı doktor bana degerlerin çok yüksekmiş ve hamile kalamazsın dedi serbest t4 değerim ise 0.82 çıktı levotiron 100 mg kullanmamı söyledi bende 20 gündür kullanıyorum ayrıca roaccutane da kullandım o yüzden Cildiye doktorum bir yıl çocuk yapmamamı söyledi ben bir yılda tiroit değerlerimi düşürebilir miyim aranızda değerleri bu kadar yüksek çıkan var mı varsa değerleri kaç ayda normale döndü. Ayrıca kızlar roaccutane kullanmanın hamileliğe bir zararı var mı kullanan insanlar hamile kalamıyor diye duydum ve çok korkuyorum bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin
Tiroit degerleri vücudun dengesini sağlayan bir hormon degerler normal dışı olunca vücudun dengesi bozuluyor resmen normalde hamile kalmak için 2 nin altı olması gerekiyor değeri 2 nin üstünde olupta hamile kalanlara direk ilaç tedavisi uygulanıyor yoksa çocuğa zararı olurmuş ama malesef benim çok yüksekPeki neden tsh yüksek olunca hamile kalınmıyor?
Tiroit degerleri vücudun dengesini sağlayan bir hormon degerler normal dışı olunca vücudun dengesi bozuluyor resmen normalde hamile kalmak için 2 nin altı olması gerekiyor değeri 2 nin üstünde olupta hamile kalanlara direk ilaç tedavisi uygulanıyor yoksa çocuğa zararı olurmuş ama malesef benim çok yüksek
Benim doğumdan birkaç ay sonra çıktı 93,7 idi (yanlış yazmadım). Tiroid bezim iflas etmiş ömür boyu onun ürettiği hormonu yapay olarak almak zorundayım. 100 lük levotiron kullanıyorum ben de. Kullanmaya başladıktan birkaç ay sonra 1inde altına düşmüştü değerim. Yakında yine kontrol var bakalım..
Gercekten mi peki 100 mg levotiron la mı başladınız bir de dahiliye dr yeterli mi endokrine gitmeme gerek var mı ben çocuk istiyorum da yeni evliyim beni çok korkuttularBenim doğumdan birkaç ay sonra çıktı 93,7 idi (yanlış yazmadım). Tiroid bezim iflas etmiş ömür boyu onun ürettiği hormonu yapay olarak almak zorundayım. 100 lük levotiron kullanıyorum ben de. Kullanmaya başladıktan birkaç ay sonra 1inde altına düşmüştü değerim. Yakında yine kontrol var bakalım..
Bir de sizin doğumdan önce yoktu öyle miBenim doğumdan birkaç ay sonra çıktı 93,7 idi (yanlış yazmadım). Tiroid bezim iflas etmiş ömür boyu onun ürettiği hormonu yapay olarak almak zorundayım. 100 lük levotiron kullanıyorum ben de. Kullanmaya başladıktan birkaç ay sonra 1inde altına düşmüştü değerim. Yakında yine kontrol var bakalım..
Ultrasonla bakanlar birbirlerine haşimato olduğunu söylediler. Dr sadece tiroit bezin iflas etmiş çalışmıyo bundan sonra da çalışmayacak ömür boyu bu ilacı kullanacaksın dedi. 6 ayda bir doz ayarlaması için kontrol var.Bunun sebebi hashimato mu?
Evet 100 lük levotironla başladım hala öyle kullanıyorum kontrol zamanım geçti şu an ne durumdayım bilmiyorum. Ben endokrine gitmiştim. Daha sonra kontrol için dahiliyeye gittim endokrin çok yoğun çünkü. Senin de endokrine gitmeni tavsiye ederim. Allah nasip ederse 2. çocuk istiyorum. Düzenli ilaç kullanımı ile değerler normal sınırlarda tutulduğu takdirde sıkıntı olmayacağını sanıyorum.Gercekten mi peki 100 mg levotiron la mı başladınız bir de dahiliye dr yeterli mi endokrine gitmeme gerek var mı ben çocuk istiyorum da yeni evliyim beni çok korkuttular
Evet hamileykende yoktu doğumdan 3-4 ay sonra çıktı.Bir de sizin doğumdan önce yoktu öyle mi
Amin canım amin inşallah cümlemize çok teşekkür ederim bilgilerin içinUltrasonla bakanlar birbirlerine haşimato olduğunu söylediler. Dr sadece tiroit bezin iflas etmiş çalışmıyo bundan sonra da çalışmayacak ömür boyu bu ilacı kullanacaksın dedi. 6 ayda bir doz ayarlaması için kontrol var.
Evet 100 lük levotironla başladım hala öyle kullanıyorum kontrol zamanım geçti şu an ne durumdayım bilmiyorum. Ben endokrine gitmiştim. Daha sonra kontrol için dahiliyeye gittim endokrin çok yoğun çünkü. Senin de endokrine gitmeni tavsiye ederim. Allah nasip ederse 2. çocuk istiyorum. Düzenli ilaç kullanımı ile değerler normal sınırlarda tutulduğu takdirde sıkıntı olmayacağını sanıyorum.
Evet hamileykende yoktu doğumdan 3-4 ay sonra çıktı.
İnşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin rabbim size.
Hmm sevindim canım bunu duyduğuma allah annene acil şifalar versinannemin genc kizligindan beri yuksekmis hatta ameliyat olmus guatrdan ama 3 kardesiz herhangi bir tedavi olmadim bile dedi ..tabi ilac tedavisine gecin ama 2.5 altinda olmali yoksa cocuk olmaz durumu yok yani..
amin canim saol..fazla takmamak lazim psikoloji cok etkiliyor hormonlariHmm sevindim canım bunu duyduğuma allah annene acil şifalar versin
Aynen öyle ya sıkıntılı bir durumamin canim saol..fazla takmamak lazim psikoloji cok etkiliyor hormonlari
Rica ederim. İhmal etme ama endokrine git. İlacını düzenli kullandığın sürece de bir problem olmaz inşallah endişelenme.Amin canım amin inşallah cümlemize çok teşekkür ederim bilgilerin için
İnşallah canım benim :)Rica ederim. İhmal etme ama endokrine git. İlacını düzenli kullandığın sürece de bir problem olmaz inşallah endişelenme.
şimdi nasılsınız merak ettim?benimde 46 cıkmıstı tsh ım yaklaşık bir yıldır kullanıyorum...Merhaba kızlar ben tiroid hastasıyım tsh değerim 24.31 çıktı doktor bana degerlerin çok yüksekmiş ve hamile kalamazsın dedi serbest t4 değerim ise 0.82 çıktı levotiron 100 mg kullanmamı söyledi bende 20 gündür kullanıyorum ayrıca roaccutane da kullandım o yüzden Cildiye doktorum bir yıl çocuk yapmamamı söyledi ben bir yılda tiroit değerlerimi düşürebilir miyim aranızda değerleri bu kadar yüksek çıkan var mı varsa değerleri kaç ayda normale döndü. Ayrıca kızlar roaccutane kullanmanın hamileliğe bir zararı var mı kullanan insanlar hamile kalamıyor diye duydum ve çok korkuyorum bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin
Şimdi 4 e düştü . Düzenli kullanıyorum. Peki sen nasıl oldun değerin kaç mg kullaniyorsunsimdi ne durumdasınız merak ettim...
şimdi nasılsınız merak ettim?benimde 46 cıkmıstı tsh ım yaklaşık bir yıldır kullanıyorum...
0.8 e kadar düştü ama hala 100 mg kullaniyorum..endokrine gidiyorum ben 3 ayda bir kontrol ve doz ayarliyor...ama cok sacim dökülüyor yaŞimdi 4 e düştü . Düzenli kullanıyorum. Peki sen nasıl oldun değerin kaç mg kullaniyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?