Aşırı uzun ve sivri tirnaklarla kürtaj yapan doktor

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Yaklaşık 1 sene önce kan pıhtılaşması sebebiyle 4 aylık bebeğim karnım da öldü ve kürtaj olmak zorunda kaldım.

Kürtajı yapan kadın doktor çok tuhaf birisiydi asık suratli sorduğum soruya bile cevap vermekten aciz ben sessizce aglarken nerdeyse beni dövecek ite kalka hirpaliyarak bacağımı ayıran garip bi insandi. Ama o an tek düşündüğüm bebeğim olduğu için pek üzerinde duramadim.

Beni asıl sinirlendiren olay abartmiyorum katır gibi upuzun ve sivri tırnakları vardı. O şekilde kürtaja aldı olabilir ne var bunda diyceksiniz ki belki bende ama eldivenin yırtılma ihtimali o uzun ve sivri tirnaklarin benim içime girmiş olması şimdi şuan beni korkutuyor.

Çünkü kurtajdan sonra hala hamile kalamadim adet düzenim bozuldu. Bugün gittiğim doktor polikistik over tanısı koydu. Benim adetim 1 gün gecikmez hatta saati bile şaşmazdı. Kurtajdan sonra böyle oldum ilk aylar üzerin de pek durmadım duzelir diye ama düzelmedi ve kürtaja bağlı hatalardan kaynaklı olabilir dedi şuan ki doktor..

Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..

yok doktora buyuzden dava acamazsınız
polıkıstık over da olabılırsınız hormonlar denge falan şaştı normal yanı

gecmıs olsun

kolay degil tabiki sureciniz de sunu anlayamadim kistinizle doktorun katir.gibi uzun tirnaginin alakasi ne nasil olabilir
Öyle hassas ve o an her türlü mikroba açık bi bölgeye öyle tırnağın girmesi normal mi zemce zedeleme ihtimali bile var. Çünkü gerçekten abartmiyorum keşke resmini atma şansım olsaydi uçları sivri üçgen gibi upuzun tirnaklar düşünün. Kürtaj sırasında yapılan hatalardan dolayi çocuk sahibi olamayan insanlar var bu hatalardan kaynaklı rahimde yapışıklık kist miyom tarzı şeyler olabiliyormus.

Ne diye dava acacaksiniz? Doktorun katir gibi tirnagi vardi ve eldiveni delip beni tirnaklamis olabilir. Bu yuzden regl duzenim bozuldu?????
Kürtaj sırasın da yapılan zedelemeler bile öyle hassas
Ne diye dava acacaksiniz? Doktorun katir gibi tirnagi vardi ve eldiveni delip beni tirnaklamis olabilir. Bu yuzden regl duzenim bozuldu?????
Ne kadar da basit birşeymis gibi anlatmissiniz pes.

Tabii ki de neden doktorun uzun tırnakları olmaz ama kürtaj yaparken herhangi bir hata yapılmışsa şuanki duruma yol açmış olabilir.
Bunun için de dava açılır mı bilmem ama uzun tırnakları neden gösteremezsiniz gibime geliyor.

İmza attığınız kağıdı tamamen okudunuz mu? Orada kürtaj işlemi sırasında ve sonrasında olabilecek tüm komplikasyonlar yazıyor!!

Doktorun tırnakları ve tavrından rahatsız olduğunuzda o an işlemi durdurabilir veyahut hasta hakları birimine gidip durumu anlatabilirdiniz.. Ama hiçbirşey yapmadınız.

Bir Dr hatası olsa gittiğiniz doktorlar bunu söylemez miydi? Herhangi bir yanlış müdahale olsa diger doktorlar düzeltmek için açıklayıp hamlede bulunurlardı.
Bence siz o anki psikoloji ile doktorun tavrına, tırnaklarına takılmışsınız ve geri kalan herşeyin sorumluluğunu ona yüklemişsiniz. Birde bu ülkenin zorlu ve uzun eğitimlerinden geçen bir hekimini ( belki başka bir hastadan dolayı canı sıkkındı, bir hastasına kötü birşey olmuştu vb) doktor müsvettesi diye aşağılıyorsunuz.

Yapmanız gereken ya işlemi durdurmaktı yada şikayet etmek!!!!! Diğer kist vb şeylerin doktorla alakası yok formu okusaydınız yada kürtajın komplikasyonlarını araştırsaydınız bilirdiniz.

Kürtaj bir kazıma işlemi sonuçta. Tırnaklardan ziyade rahiminize de size davrandığı gibi davranmıştır diye düşünüyorum. Sonuçta aletler ile yaptı bu işlemi
Olabilir gerçekten tuhaf bi doktordu bebi hırpaladı resmen

Öyle hassas ve o an her türlü mikroba açık bi bölgeye öyle tırnağın girmesi normal mi zemce zedeleme ihtimali bile var. Çünkü gerçekten abartmiyorum keşke resmini atma şansım olsaydi uçları sivri üçgen gibi upuzun tirnaklar düşünün. Kürtaj sırasında yapılan hatalardan dolayi çocuk sahibi olamayan insanlar var bu hatalardan kaynaklı rahimde yapışıklık kist miyom tarzı şeyler olabiliyormus.
kurtajı elle yapmıyor kı ?
spekulum ve buji ıle rahım agzı acılır vagumla kurtaj olacaksa plastık uclar enjektore monte edılır ve gebelık kesesi aspire edilir
yoksa kurtaj kuletı falan kullanılır
tırnagıyla hıc alakası yok tırnagıyla kurtaj yapmıyor yanı

Polikistik over genetik doğuştan olan bi hastalık demişti doktorum sonradan pko olanı duymadım öncesinde teşhis koyulmamıştır siz rahatsızlığınız olmadığın dan yeni öğreniyorsunuzdur

Yanlış düşünüyorsunuz.
2kere kürtaj oldum.
Rahime yapılan her müdehale adet döngünüzü etkileyebilir.
Benim ikisinden sonrada 1seneye kadar adetlerim saçma sapan geldi.
Doğum yaptım ondan sonra anca düzeldi.
Uzun tırnakların bir zararı yok çünkü aletleri kullanıyor elini değil.
Elleri steril ise problem teşgil etmez.
Ayrıca doktorun sert olması , içinizi parçalıcak anlamına gelmez ki eğer öyle olsaydı 2.kürtajımdan sonra hamile kalamamam gerekirdi zira doktorum öküzün insan versiyonuydu.
Kısaca, şikayetçi olursanız biraz komik olmaz mıydı zaten.
Şuan hamile kalamıyor olmanızın bir sürü sebebi olabilir.
Lütfen biraz sakin olun.

Kürtaj işlemi rahim içine özel aletlerle girerek gebelik materyali ve eklerinin vakum ya da küret denilen özel aletlerle tahliyesidir. Kürtaj cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi girişim gibi kürtajın da bazı riskleri vardır. Bunlar arasında en sık karşılaşılanlar müdahale esnasında rahmin delinmesi , kanama, enfeksiyon ve gebelik materyalinin hepsinin tahliye edilememesi .

Kürtaj sonrası enfeksiyon eğer işlem esnasında steriliteye maksimum özen gösterilirse olmaz. Enfesksiyon durumunda ise en korkulan tüplerin bu iltihabi durumdan etkilenmesi ve yapışıklık oluşarak tıkanmasıdır ki bunun sonucu kısırlık gelişebilir.

Kürtaj her ne kadar sık yapılan basit bir işlem gibi görülse de uygunsuz şartlarda ve steriliteye önem verilmeden yapılırsa adet düzensizliği rahim dee yapışıklık tüplerin tikanasi hatta kısırlıga bile sebep olabilir.. Alıntı biraz araştırın lütfen..

Back
X