• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı uzun ve sivri tirnaklarla kürtaj yapan doktor

Yanlış düşünüyorsunuz.
2kere kürtaj oldum.
Rahime yapılan her müdehale adet döngünüzü etkileyebilir.
Benim ikisinden sonrada 1seneye kadar adetlerim saçma sapan geldi.
Doğum yaptım ondan sonra anca düzeldi.
Uzun tırnakların bir zararı yok çünkü aletleri kullanıyor elini değil.
Elleri steril ise problem teşgil etmez.
Ayrıca doktorun sert olması , içinizi parçalıcak anlamına gelmez ki eğer öyle olsaydı 2.kürtajımdan sonra hamile kalamamam gerekirdi zira doktorum öküzün insan versiyonuydu.
Kısaca, şikayetçi olursanız biraz komik olmaz mıydı zaten.
Şuan hamile kalamıyor olmanızın bir sürü sebebi olabilir.
Lütfen biraz sakin olun.
Teşekkür ederim güzel yorumuz için :) Biraz olsun rahatladim

Kürtaj işlemi rahim içine özel aletlerle girerek gebelik materyali ve eklerinin vakum ya da küret denilen özel aletlerle tahliyesidir. Kürtaj cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi girişim gibi kürtajın da bazı riskleri vardır. Bunlar arasında en sık karşılaşılanlar müdahale esnasında rahmin delinmesi , kanama, enfeksiyon ve gebelik materyalinin hepsinin tahliye edilememesi .

Kürtaj sonrası enfeksiyon eğer işlem esnasında steriliteye maksimum özen gösterilirse olmaz. Enfesksiyon durumunda ise en korkulan tüplerin bu iltihabi durumdan etkilenmesi ve yapışıklık oluşarak tıkanmasıdır ki bunun sonucu kısırlık gelişebilir.

Kürtaj her ne kadar sık yapılan basit bir işlem gibi görülse de uygunsuz şartlarda ve steriliteye önem verilmeden yapılırsa adet düzensizliği rahim dee yapışıklık tüplerin tikanasi hatta kısırlıga bile sebep olabilir.. Alıntı biraz araştırın lütfen..
rahım delınmesı dedıgı sey uzun tırnakla delme degılkı
eger cerrahı ıslemden yana endısenız varsa mesela ıcınızde parca kaldıgını falan dusunuyorsanız bu kesınlıkle hemen cıkar baska bır doktora gıdersenız
tırnakla falan rahmını delemez yanı

Yaklaşık 1 sene önce kan pıhtılaşması sebebiyle 4 aylık bebeğim karnım da öldü ve kürtaj olmak zorunda kaldım.

Kürtajı yapan kadın doktor çok tuhaf birisiydi asık suratli sorduğum soruya bile cevap vermekten aciz ben sessizce aglarken nerdeyse beni dövecek ite kalka hirpaliyarak bacağımı ayıran garip bi insandi. Ama o an tek düşündüğüm bebeğim olduğu için pek üzerinde duramadim.

Beni asıl sinirlendiren olay abartmiyorum katır gibi upuzun ve sivri tırnakları vardı. O şekilde kürtaja aldı olabilir ne var bunda diyceksiniz ki belki bende ama eldivenin yırtılma ihtimali o uzun ve sivri tirnaklarin benim içime girmiş olması şimdi şuan beni korkutuyor.

Çünkü kurtajdan sonra hala hamile kalamadim adet düzenim bozuldu. Bugün gittiğim doktor polikistik over tanısı koydu. Benim adetim 1 gün gecikmez hatta saati bile şaşmazdı. Kurtajdan sonra böyle oldum ilk aylar üzerin de pek durmadım duzelir diye ama düzelmedi ve kürtaja bağlı hatalardan kaynaklı olabilir dedi şuan ki doktor..

Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..

Geçmiş olsun cnm... aynı dertten mağdurum bende kürtaj sonrası malesef henüz bebek sahibi olamadım ve senin düşündüğün şeyi hiç düşünmeden yaptım... Dr a dava açtım...

İst a adli tıpa kadar gittim ama malesef utanmasalar davaya atanan dr lar beni suçlu çıkaracaktı... üstüne bide para ödedim dr un avukatına....

Malesef canımın yandığıyla kaldım... Benden sana tavsiye ya çok iyi bir avukat bul ya da tedavine bak, hiç bulaşma....
Allah yardımcın olsun....

Geçmiş olsun cnm... aynı dertten mağdurum bende kürtaj sonrası malesef henüz bebek sahibi olamadım ve senin düşündüğün şeyi hiç düşünmeden yaptım... Dr a dava açtım...

İst a adli tıpa kadar gittim ama malesef utanmasalar davaya atanan dr lar beni suçlu çıkaracaktı... üstüne bide para ödedim dr un avukatına....

Malesef canımın yandığıyla kaldım... Benden sana tavsiye ya çok iyi bir avukat bul ya da tedavine bak, hiç bulaşma....
Allah yardımcın olsun....
Rabbim kucağını doldursun InşAllah...
6 yil sonra evladıma kavuştum yaşamayan bilmez mevlam vicdanlı bilgili doktorlarla karşılaştırsin seni ve konu sahibini canim...

Bahsedilen steril ortam aletlerin sterilliği vurgusu. Elbette bir doktorun tırnaklarının yemiz olması önemli ancak pko işe alakası yok.
Geçmiş olsun. Biraz kafanızı rahatlatın lütfen. Bu şekilde çocuk sahibi olmanız daha da zorlaşır. Pko aniden gelişen birşey değildir. Kürtaja bağlı olmamalı yani.

Uzun tırnakla sizin kist ne alaka ya? Kürtaj zaten aletle, eldivenle yapılıyor. Ya tırnak eldiveni deldiyse de benim rahme zarar verdiyse...
:)

Siz suçlayacak adam aramışsınız, durmuş durmuş bunu bulmuşsunuz. İşin özü bu.

Yaptığınız bağlantılar, suçlamalarınız, konu o kadar saçma ki... Bence bir psikolojik uzmana görünün.

Sizin psikolojiniz katır gibi olmuş doktora görünün.
Sen tam bi GERİZEKALİSİN!
Uzun tırnakla sizin kist ne alaka ya? Kürtaj zaten aletle, eldivenle yapılıyor. Ya tırnak eldiveni deldiyse de benim rahme zarar verdiyse...
:)

Siz suçlayacak adam aramışsınız, durmuş durmuş bunu bulmuşsunuz. İşin özü bu.

Yaptığınız bağlantılar, suçlamalarınız, konu o kadar saçma ki... Bence bir psikolojik uzmana görünün.

Çok mu komik ki gülen ifade koyuyorsun ? Benim psikolojimin bozuk olduğundan eminsen ona göre davran dalga geçip kendinle çelişme BEYİNSİZ !! Admin simdi beni banliyabilirsin. Hatta tamamen siteden uzaklaştır istersen zira bu sitede insanların sorunlarına yardımcı olmaktan ziyade dalga geçilip hakaret ediliyor. Ben de psikolojisi bozuk bi kadın olarak bu hakaretler karşısın da susamiyorum malesef.. İnsan gibi yorum yapan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerin gönlünüze göre versin.. Bu siteye son girisimdi.. Bu arada beni banlaman bu kadının ve bunun gibilerin KARAKTERSİZ!! olduğu gerçeğini degistirmeyecektir.. Hoşçakalın..

Çok mu komik ki gülen ifade koyuyorsun ? Benim psikolojimin bozuk olduğundan eminsen ona göre davran dalga geçip kendinle çelişme BEYİNSİZ !! Admin simdi beni banliyabilirsin. Hatta tamamen siteden uzaklaştır istersen zira bu sitede insanların sorunlarına yardımcı olmaktan ziyade dalga geçilip hakaret ediliyor. Ben de psikolojisi bozuk bi kadın olarak bu hakaretler karşısın da susamiyorum malesef.. İnsan gibi yorum yapan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerin gönlünüze göre versin.. Bu siteye son girisimdi.. Bu arada beni banlaman bu kadının ve bunun gibilerin KARAKTERSİZ!! olduğu gerçeğini degistirmeyecektir.. Hoşçakalın..

Sen tam bi GERİZEKALİSİN!! admin

Evet bencede admiiiiiinnnn !

Sen tam bi GERİZEKALİSİN!! admin

Gülen ifade değil o, gülümseyen ifade. :)
İlk hakaretten sonrasını okumadım. Kib.

Şansını zorlama istersen ..dava sebebi çok komik .katır tırnaklı doktor adet duzenimi bozdu ,gereğinin yapılmasını rica ederim :) hormon bu yahu ,her bir b.ka bozuluyo, düzeni şaşıyo ..bide dava lehine sonuclaninca ne kazanacaksın? Para mı ,doktorun meslekten men i mi ? Bu sebepten küçük bir uyarı bile alır mı bilemedim ..

Bu arada sevgili Mune Mune herşey için teşekkür ederim sinirden yanlış yazdım size hakaret etmedim. Gerizekalı kelimesi yorum yapan sahisaydi..

Üzücü bir durum
Devlet hastanesi miydi?
Neden şikayetçi olmadınız o zaman

Doktor, eldiveni kendisi hastalik kapmasin diye takiyor, eldiven yirtilacak durumda olsa idi kendi sagligi icin abarttigin kadar uzun olmazdi tirnaklari :-)

Pko oldunuz, kurtaj oldunuz, cocuk sahibi olamadiniz, tüm stresinide burada arkadaslar üzerinden attiniz. Lutfen gidip doktora dava açın ve sonunda insanlarin ne demek istedigini dava sonucu sana anlatsin. Ve lutfen tedavi olun ruh haliniz bedensel halinizden kötü.

Back
X