• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı uzun ve sivri tirnaklarla kürtaj yapan doktor

Yaklaşık 1 sene önce kan pıhtılaşması sebebiyle 4 aylık bebeğim karnım da öldü ve kürtaj olmak zorunda kaldım.

Kürtajı yapan kadın doktor çok tuhaf birisiydi asık suratli sorduğum soruya bile cevap vermekten aciz ben sessizce aglarken nerdeyse beni dövecek ite kalka hirpaliyarak bacağımı ayıran garip bi insandi. Ama o an tek düşündüğüm bebeğim olduğu için pek üzerinde duramadim.

Beni asıl sinirlendiren olay abartmiyorum katır gibi upuzun ve sivri tırnakları vardı. O şekilde kürtaja aldı olabilir ne var bunda diyceksiniz ki belki bende ama eldivenin yırtılma ihtimali o uzun ve sivri tirnaklarin benim içime girmiş olması şimdi şuan beni korkutuyor.

Çünkü kurtajdan sonra hala hamile kalamadim adet düzenim bozuldu. Bugün gittiğim doktor polikistik over tanısı koydu. Benim adetim 1 gün gecikmez hatta saati bile şaşmazdı. Kurtajdan sonra böyle oldum ilk aylar üzerin de pek durmadım duzelir diye ama düzelmedi ve kürtaja bağlı hatalardan kaynaklı olabilir dedi şuan ki doktor..

Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..[/QUOTE
Bir yıl geçmiş,Dr un ti
Yaklaşık 1 sene önce kan pıhtılaşması sebebiyle 4 aylık bebeğim karnım da öldü ve kürtaj olmak zorunda kaldım.

Kürtajı yapan kadın doktor çok tuhaf birisiydi asık suratli sorduğum soruya bile cevap vermekten aciz ben sessizce aglarken nerdeyse beni dövecek ite kalka hirpaliyarak bacağımı ayıran garip bi insandi. Ama o an tek düşündüğüm bebeğim olduğu için pek üzerinde duramadim.

Beni asıl sinirlendiren olay abartmiyorum katır gibi upuzun ve sivri tırnakları vardı. O şekilde kürtaja aldı olabilir ne var bunda diyceksiniz ki belki bende ama eldivenin yırtılma ihtimali o uzun ve sivri tirnaklarin benim içime girmiş olması şimdi şuan beni korkutuyor.

Çünkü kurtajdan sonra hala hamile kalamadim adet düzenim bozuldu. Bugün gittiğim doktor polikistik over tanısı koydu. Benim adetim 1 gün gecikmez hatta saati bile şaşmazdı. Kurtajdan sonra böyle oldum ilk aylar üzerin de pek durmadım duzelir diye ama düzelmedi ve kürtaja bağlı hatalardan kaynaklı olabilir dedi şuan ki doktor..

Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..
Sadece dava açmış olursunuz. Kürtajın hatalı olduğunu raporlamaniz gerekir,size kürtajı sebep gösteren Dr rapor vermeyecektir emin olun. Tırnak konusunda haklısınız hastanelerde yasak olması gerekir uzun tirnagin. Davaniza etkisi olmaz

Sen tam bi GERİZEKALİSİN!

Çok mu komik ki gülen ifade koyuyorsun ? Benim psikolojimin bozuk olduğundan eminsen ona göre davran dalga geçip kendinle çelişme BEYİNSİZ !! Admin simdi beni banliyabilirsin. Hatta tamamen siteden uzaklaştır istersen zira bu sitede insanların sorunlarına yardımcı olmaktan ziyade dalga geçilip hakaret ediliyor. Ben de psikolojisi bozuk bi kadın olarak bu hakaretler karşısın da susamiyorum malesef.. İnsan gibi yorum yapan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerin gönlünüze göre versin.. Bu siteye son girisimdi.. Bu arada beni banlaman bu kadının ve bunun gibilerin KARAKTERSİZ!! olduğu gerçeğini degistirmeyecektir.. Hoşçakalın..
Ne kadar terbiyesizsin. Psikolojin bozuk diye insanlara hakaret edemezsin. Madem gerizekalilar, karaktersizler ne girip fikir istiyorsun? Kadinin tavrindan, tirnaklarindan hosnut degilsen islem yaptirmayacaktin. Hem yaptirmissin hem ustunden 1 sene gecmis katir gibi tirnaklari vardi diyorsun. Doktorun tirnaklarindan kaynakli olsa zaten yeni gittigin doktor enfeksiyon kapmis diye sebeplerini siralardi. Ayrica her fikre acik olacaksin madem boyle bir ortamda konu aciyorsan. Bende seni kibledim.

Sen tam bi GERİZEKALİSİN!

Çok mu komik ki gülen ifade koyuyorsun ? Benim psikolojimin bozuk olduğundan eminsen ona göre davran dalga geçip kendinle çelişme BEYİNSİZ !! Admin simdi beni banliyabilirsin. Hatta tamamen siteden uzaklaştır istersen zira bu sitede insanların sorunlarına yardımcı olmaktan ziyade dalga geçilip hakaret ediliyor. Ben de psikolojisi bozuk bi kadın olarak bu hakaretler karşısın da susamiyorum malesef.. İnsan gibi yorum yapan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Rabbim sizlerin gönlünüze göre versin.. Bu siteye son girisimdi.. Bu arada beni banlaman bu kadının ve bunun gibilerin KARAKTERSİZ!! olduğu gerçeğini degistirmeyecektir.. Hoşçakalın..
Gitme :cry::KK70::KK70:

Eğer doktor kürtaj esnasında rahiminizi fazla kazıdıysa rahim duvarları incelmiştir ve bu yüzden gebe kalamazsınız.Bunun için iyi bir muayene olun.Böyle bir sorun varsa doktor rahim kalınlaşması için ilaç verecektir ve iyi geliyor.

Sorunlarının kürtaj kaynaklı olabilir ya da olmayabilir bilemiyorum ama tırnakla ne alakası var. Tırnaklarıyla kazımıyor ya

Kürtaj ne tırnakla ne de kazıma ile yapılıyor. Allah aşkına bilmeden yazmayın !
Bacım vakumla 5 dk içinde olan bir şey.
Hormon bozamazlar bu yöntemle

Kürtaj ne tırnakla ne de kazıma ile yapılıyor. Allah aşkına bilmeden yazmayın !
Bacım vakumla 5 dk içinde olan bir şey.
Hormon bozamazlar bu yöntemle
İlerleyen gebelikte kazima yapiliyor, bu da rahme zarar verebiliyor nadiren ama tabi ki tirnaklarin bununla hic ilgisi yok.

Konu sahibi hamile kalamamasinin hincini doktordan ve burdaki arkadaslardan cikarmaya calisiyor maalesef.

@olducanisi burada kimse sizin dusmaniniz degil ama kimse de size sadece istediginiz tarz cvplar vermek zorunda degil. Kimseye hakaret edemezsiniz; zira bu bir suc!

Kurtaj islemini o doktorda ya da o hastanede yapmak icin kimse sizi zorlamadi, kaldi ki uzerinden 1 sene gecmis, neden simdi bu ofke?

Kürtaj bir kazıma işlemi sonuçta. Tırnaklardan ziyade rahiminize de size davrandığı gibi davranmıştır diye düşünüyorum. Sonuçta aletler ile yaptı bu işlemi
Kürtaj kazıma işlemi değil artık. Vakumla yapıyorlar. Konu sahibine bir doktor kürtajın nasıl yapıldığını anlatsa içi rahatlar.

Kürtaj işlemi rahim içine özel aletlerle girerek gebelik materyali ve eklerinin vakum ya da küret denilen özel aletlerle tahliyesidir. Kürtaj cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi girişim gibi kürtajın da bazı riskleri vardır. Bunlar arasında en sık karşılaşılanlar müdahale esnasında rahmin delinmesi , kanama, enfeksiyon ve gebelik materyalinin hepsinin tahliye edilememesi .

Kürtaj sonrası enfeksiyon eğer işlem esnasında steriliteye maksimum özen gösterilirse olmaz. Enfesksiyon durumunda ise en korkulan tüplerin bu iltihabi durumdan etkilenmesi ve yapışıklık oluşarak tıkanmasıdır ki bunun sonucu kısırlık gelişebilir.

Kürtaj her ne kadar sık yapılan basit bir işlem gibi görülse de uygunsuz şartlarda ve steriliteye önem verilmeden yapılırsa adet düzensizliği rahim dee yapışıklık tüplerin tikanasi hatta kısırlıga bile sebep olabilir.. Alıntı biraz araştırın lütfen..
Ee tamam tırnakla ne ilgisi var bunun?

Bebeğinizi kaybettiğiniz için üzgünüm. İstanbuldaysınız ve özel sigortanız varsa Şişli Memorial hastanesine bir görünün derim. Doktorları gerçekten çok iyi. En azından doğru düzgün tedaviye başlarlar. Yeni bir sayfa açmak en doğrusu olur.

Polikistikover sonradan olunmaz öyle doğulur anne karnındayken oluşur tüm suç fazla sayıda yumurta olmadında yani doktor sizi pcoslu yapmadı

Kürtaj sonrası gebelik gecikebilir hiç doğum yapmamış kişilerde yapılırsa dahada risk artar doktorun tırnağıyla alakası yok buişin aletin steril olması yeterli doktorunda elinde eldiven var kullanıp atıyolar tak çıkar yapmıyolar

Nasıl yani? Kürtaj esnasında parmaklar vajinaya mı giriyor? Hayır cidden evlenmicem korkuyorum.

Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..
Polikistik over yumurta yapısıyla ilgili birşey. Tırnakla ilgisi uzaktan yakından olamaz bendede var tüm detaylarını biliyorum çünkü. Geçmiş olsun

Polikistik over ın ne kürtajla ne katır gibi tırnaklarla alakası olamaz:işsiz:

Evet kürtaj rahme zarar vermiş olabilir ama yumuryalıklarla bir alakası yokki. Yani polikistik over sebep olmaz kürtaj. Sizin zaten polikistik overe yatkın bir bünyeniz vardır, son zamanlarda biraz kilo aldıysanız ya da insülin direnciniz biraz attıysa ya da stresten tetiklenmiştir ve polikistik over endikasyonları ortaya çıkmıştır. Çok ciddi adet düzensizlikleri yapıyor zaten. Burda önemli olan iyi bir doktordan kesin tanı almak,rahimde gebe kalmaya engel bir anormallik var mı diye o da ancak histeroskopi işlemi ile kesin tanı olur. Allah yardımcınız olsun, tez zamanda anne olursunuz inşallah. Eğer rahimde bir sorun çıkmazsa polikistik overi dengeli beslenme ve yürüyüş ile çözersiniz :KK66:

Nasıl yani? Kürtaj esnasında parmaklar vajinaya mı giriyor? Hayır cidden evlenmicem korkuyorum.

Ay hayır ya öyle şey olur mu
Vajinanın ağzı plastik bir parça ile biraz genişletiliyor
Spekulum adı. Sonra da aletler kullanılıyor

Sanırm çatı muayenesi dışında hiç bir parmak girmiyor oraya
Korkmayın evlenin :)

Pcosda kist yumurtalıklarda olur, rahimde olmaz. Yumurtalıklara parmağının ulaşmış olması imkansız... Yumurtalıklarla ilgili farklı bir durum var gibi şu an. Kürtajla ilgili hatalar demişsin ama komplikasyonla malpraktisi ayırt etmek lazım. Yani o işlemi yapmak mı o riski oluşturuyor (doktor hatası olmadan) bu komplikasyondur. İşleme girmeden önce imzaladığın kâğıtta yazılıdır. Buna dava açsan bile kazanamazsın çünkü doktor hatası yoktur.

Back
X