Çalışmaya başladıktan sonra sütü kesilmiş uğraşmış çok ama olmamış asistan abla çok üzgündü biraz tartışma gibi oldu hocalarla diger bir asistanda ögle aralari gidip emziriyormuş nöbetlere gece kızıni getiriyorlarmis emzirip geri goturuyorlarmis yasal haklarını kullanamamalari bana gaddarca geldi tabi diğer yandan da hocalar nöbetten yirtmak icin cocuk yapiyorlar diye düşünüyorYani konunun muhatabı ben değilim ama makineyle sağıp bebeğe vermeye devam edilebilir. Çalışan çoğu anne böyle yapıyor.
Öyle gercekten yasal olarak hamileligin basindan çocuk 2 yasina gelene kadar nobet tutmamalilar ayrica süt izni haklari var ama hocalar nobet tutmayan doktorun hiçbir şey öğrenemeyecegini onemli olanin baski altinda calismak oldugunu söylüyorlar onlar da haklı ama resmen çocuklarını görmeden çocukları büyüyorBu nasil bir sistem..her açıdan çok travmatik ve zalimce geldi..o asistan hanımlar çok haklı yine bu sisteme rağmen 6 ay emzirmis bravo onlara..Allah yardımcıları olsun.
evet aylık nöbet sayısı kişi sayısına bölündüğü için bir kişi eksik nöbet tutarsa diğerlerine kalıyor nöbetlerBilmediğim için soruyorum. Eğer izinden dolayı asistanlar nöbet tutmazsa diğer doktorların nöbet sayısı artıyor mu? Eğer öyleyse çok daha farklı bir düzenleme getirilmeli. Çünkü bekar ya da çocuğun olmayanların günahı ne o zaman? Diğer yandan bir anne olarak doktor hanımın söyledikleri beni çok üzdü. Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Çocuğa da yazık, anneye de yazık, diğerlerine de yazık. Bilemedim vallahi.
O da çok zor ama ya. Ay çok bıçaksırtı bir konu.evet aylık nöbet sayısı kişi sayısına bölündüğü için bir kişi eksik nöbet tutarsa diğerlerine kalıyor nöbetler
Bildiğime gore kıdemine gore ilk yilinda 10 la başlıyor herkes sonra azalıyor,nöbet sayisi artmaz ama iş yükü artabilirBilmediğim için soruyorum. Eğer izinden dolayı asistanlar nöbet tutmazsa diğer doktorların nöbet sayısı artıyor mu? Eğer öyleyse çok daha farklı bir düzenleme getirilmeli. Çünkü bekar ya da çocuğun olmayanların günahı ne o zaman? Diğer yandan bir anne olarak doktor hanımın söyledikleri beni çok üzdü. Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Çocuğa da yazık, anneye de yazık, diğerlerine de yazık. Bilemedim vallahi.
Şu doktorlara saydıranlar inşallah okurlar bu konuyu.Bildiğime gore kıdemine gore ilk yilinda 10 la başlayıyor herkes sonra azalıyor nöbet sayisi artmaz ama iş yükü artabilir
Yani biz doktoruz en cok biz yoruluyoruz herkes bize saygı duyacak insanı değilim zor olduğunu biliyorduk hepimiz secerken ama annelik de başka bir şey o asistan abla hep bunun vicdanın azabini çekecek çocuğunun o zamanlari bir daha gelmeyecek ablanın teklifi son yillarimda fazla nöbet tutayim ama şimdi çocugum kücukken az nobey tutayım ya da asistanlıgım uzasın demiş hiçbiri kabul görmemiş kadin hocalr biz gun asiri nöbet tutup çocuk büyüttuk siz de yapın diye düşünüyorlarŞu doktorlara saydıranlar inşallah okurlar bu konuyu.
Evet hamile kalan asistanlari ozellikle zorladigıni nobetten kacmak icin hamile kaldiklarini ama onlari çok guzel pisman ettigini söyleyip övünen kadin hocamız vardiBu durum tamamen hocaya göre değişiyor. Yasal hakkını gayet güzel kullanan, asistanken çocuk sahibi olanlar ve çocuğu küçükken nöbete gitmeyenler de var.
Hastalar tarafından doktora şiddet falan var da aslında doktorlara en çok zararı kendi meslektaşları veriyor. Yazık gerçekten.Evet hamile kalan asistanlari ozellikle zorladigıni nobetten kacmak icin hamile kaldiklarini ama onlari çok guzel pisman ettigini söyleyip övünen kadin hocamız vardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?