Asistan doktor yada uzman doktor olan üyeler bakabilir mi

asistanlar için sıkıntılı olan nokta da bu zaten. hiçbirisi mesaimize gelmeyelim demiyor. yasal olarak nöbet tutmalalari gerekirken bircok yerde bu insanlar gece de hastanede kalmaya zorlanıyor mesai üzerine nöbet tutturuyorlar..yoksa tabiki maaşını almak isteyen mesaisini de yapacak...zaten süt izinleri de asla ve asla kullandirilmiyor..ucretsiz izne de herkesin gücü yetmeyebiliyor. keşke herkesin yasal hakları verilse de ücretsiz izin kullanılmak zorunda olmasa..benim de gördüğüm birçoğu ucretsiznizinde buluyor çareyi, ama dr lik gibi bir meslekte bırakın 2 sene ara vermeyi 1 ay ara verseniz bilgiler uçup gidiyor, 2 yılda ne bilgiler değişiyor..

evet aylık nöbet sayısı kişi sayısına bölündüğü için bir kişi eksik nöbet tutarsa diğerlerine kalıyor nöbetler
aslında bir çok yerde ek tutulması gerekn nöbet kalmıyor, asistan sayısı eskisi kadar az değil. esas sıkıntı hocaların nöbet olmadan ogrenilemeyecigini düşündüğü için nöbet tutmaya zorlamasi.

Benim acilde asistan olan arkasim hamile kalır kalmaz nöbetleri silindi.bu ona özel bir durum değil ama kamuda calisanlar çocuğu 3 yaşına gelene kadar nöbet tutuyorlar.eltimde eczacı onun da çalışma arkadaşları için durum oyle.sizin arkadaşınız ne Zaman hamile kalmis ve doğum yapmis

Asistanliğın egitim boyutu da var 2 yıl evde kalan bir asistan dr çok köreliyor ve geriliyor malesef

Hastalar tarafından doktora şiddet falan var da aslında doktorlara en çok zararı kendi meslektaşları veriyor. Yazık gerçekten.
Bu konunun gerçekten incelenmeye ihtiyaci var gecen sene üst dönem bir akadasimiz bu sene bir mikrobiyoloji asistani intihar etti yine basindan da asistan tip ögrenci intiharlarini görüyoruz.Asistan doktorlar antidepresanlarla hayatina devam ediyor Tıp eğitiminin ve asistan dokturluk sürecinin psikolojik etkileriyle ilgili yurtdisı yayinlar var orada zaten burnout olarak anılan bir kavram var ama ülkemizde daha doktorların fiziksel güvenliği bile sağlanamıyorken psikolojisine sıranın gelmesi çok zor görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…