Aşk diye bir şey yokmuş...yorumlarınız nedir?

egeli1962

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
11
0
36
Tekirdağ
Sevgili bayanlar bir tarihte yaşadığım aşk acısıyla gittiğim bir psikolog bana aşk diye bir şey yoktur bu durum;Tamamen bir kazanç kapısıdır.Eğer böyle bir duyguyu körüklemezsek çiçekçiler nasıl para kazanacak,hediyelik eşya satanlar nasıl para kazanacak,müzik sektörü nasıl para kazanacak vs.vs.vs hepsinden önemlisi bak burdasın dedi bana, sen böyle bir duyguya inanmayıp bu yaşadıklarını yaşamasaydın bana gelmiycektin bende para kazanmıycaktım.Bilim böyle bir duygunun varlığını kabul etmiyor sadece çıkarcı çevrelerin yaydığı bir spekülasyon alt beyninde gelişim evrelerindeki bir eksiklikten dolayı bu eksiği tamamlamak adına insanların yanlış duygusal yatırımıdır aşk diye tabir edilen kuram dedi bana.....Bu konuda ne düşünüyorsunuz lütfen paylaşırmısınız yorumlarınızı....:57:

bence psikolog seni iyilestirmek icin,acini hafifletmek icin bu tür cümleler kurmus:51:
ben aska inananlardanim ve asigim:42:

Katılmıyorum!
Aşk var hem de öyle bir var ki...:69:

yazık onunda bi psikolğa ihtiyacı var,kötü deneyimler yaşamış sanırım..anca bu kadar ruhsuz bir anlatım olabilir..

leyla ile mecnun varken bu kazanç kapılarının biri bile yoktu deseydiniz sizde..

dünya aşk ile yaşarılmış bi kere..mevla resulu için sevgilisi için yaratmış,dünyanın hamurunda var aşk..

eee eğer bilimin dediği doğruysa, bizde oluşan kalp çarpıntısı, kalbin hızının artması,avuç terlemesi gibi aşkın belirtileri olarak saydığımız şeyleri de açıklasın bakalım:63:

yaşanan acılar evet bilinç altı,kazanamama duygusu vs..ama doktor abartmış :9::9: aşk elbet vardır oda geçici oluyor zaten.

eee eğer bilimin dediği doğruysa, bizde oluşan kalp çarpıntısı, kalbin hızının artması,avuç terlemesi gibi aşkın belirtileri olarak saydığımız şeyleri de açıklasın bakalım:63:

Bak dedim ya açıklamasında aşk denen olgunun insanın gelişiminde olması gereken gelişim ödevleri var dedi bunları tamamlayamamış insan zayıf kalan yanını bu şekildeki duygularıyla besler bir nevi özlem yani anlatabildim mi.Hatta daha ileri giderek aşk yok sadece güzel vakit geçirmek var dedi.:61:

Son düzenleme:

Sevgili two_che bak ben bu konuda sana katılmıyorum neden dersen ;hani bak gece hiç bişey yokken yalnız kaldığımızda korkarız ya her sese anlam yükleriz kalbimiz çarpar uykumuz kaçar nefesimiz daralır halbuki ortada bişey yoktur ama bizi duygularımız tetikler hani yani kendi kendimize yaparız bunu bunun gibi bişey olsa gerek dr.anlatmaya çalıştığı şey.:40:

yazık onunda bi psikolğa ihtiyacı var,kötü deneyimler yaşamış sanırım..anca bu kadar ruhsuz bir anlatım olabilir..

leyla ile mecnun varken bu kazanç kapılarının biri bile yoktu deseydiniz sizde..

dünya aşk ile yaşarılmış bi kere..mevla resulu için sevgilisi için yaratmış,dünyanın hamurunda var aşk..

Arkadaşım hani anlamaya çalıştığım şey leylayla mecnun efsanesini yada diğerlerini bizler abartmış olmıyalım.Bizler bize hoş gelen şeyleri sevebiliriz ama bence hata hayatımızın merkezine almak mı? çevremdeki değişik yaradılıştaki insanlara bakıyorum kendini daha fazla seven insanlar acı çekmiyor kendilerine zarar vermiyor bunlara bencil diyoruz duyarlılık kendini yok etmek mi?Hııııııı ne dersin bu konuda?(:D):40:

Son düzenleme:
Aşk olmaz olur mu,çeşit çeşittir aşk...Heyecan,mutluluk,özlem,... vb.birçok ruhumuza can veren duygu birleşiminin yansıması olan aşkı gözardı etmek imkansız...

1 - ask karşılıklı sevgidir.acıyı tatlıyı paylaşmaktır.
- aşk kırık kalp demektir
- aşk paylaşmaktır.çünkü aşk paylaştıkça yücelir.
- aşk sonsuz sevgidir. aşk birini sevip onunla olmaktır. ölümüne sevgidir.aşka saygıdır.
- aşk tükenmez bir kalemdir.dertleri yazmaya yarar................
- aşk umutsuzca beklemek hemde hiç sevmeyecekmiş gibi
- aşk yaşanması gereken en güzel duygu ancak içinde yalan olmadığı sürece ve aşk bir insana verilebilecek en özel değer olarak adlandırıyorum.
- aşk; karşılıklı yaşan bir devrimdir.
- erişilemeyen erişildiği zamanda bitendir

Ask ask hayatın ta kendısı

1 - ask karşılıklı sevgidir.acıyı tatlıyı paylaşmaktır.
- aşk kırık kalp demektir
- aşk paylaşmaktır.çünkü aşk paylaştıkça yücelir.
- aşk sonsuz sevgidir. aşk birini sevip onunla olmaktır. ölümüne sevgidir.aşka saygıdır.
- aşk tükenmez bir kalemdir.dertleri yazmaya yarar................
- aşk umutsuzca beklemek hemde hiç sevmeyecekmiş gibi
- aşk yaşanması gereken en güzel duygu ancak içinde yalan olmadığı sürece ve aşk bir insana verilebilecek en özel değer olarak adlandırıyorum.
- aşk; karşılıklı yaşan bir devrimdir.
- erişilemeyen erişildiği zamanda bitendir

Ask ask hayatın ta kendısı

İlahi Kİbela vallahi okuyunca dr'a inanasım geldi içim karardı yani aşk:Mutsuzluk kendini yok etmek durum böyleyse dr haklı galiba :D

Aşk yok diyenler hiç aşık olmamış kişilerdir bence.
Aşk hayatın ta kendisi zaten!
Hiç dört dörtlük bir hayatı olan insan gördünüz mü?
Acı da olacak tatlı da önemli olan o kalp çarpıntısına sahip olabilmek!

Bak dedim ya açıklamasında aşk denen olgunun insanın gelişiminde olması gereken gelişim ödevleri var dedi bunları tamamlayamamış insan zayıf kalan yanını bu şekildeki duygularıyla besler bir nevi özlem yani anlatabildim mi.Hatta daha ileri giderek aşk yok sadece güzel vakit geçirmek var dedi.:61:

elektra kompleksi denen bi dönem var. kız çocukları 4 yaşında babaya aşık olur, eğer bu dönemi sağlıklı atlamazsa ileride mutlaka problem olur. bence psikoloğunuz bu dönemden bahsetmiş ama çok abartmış :D

Back
X