Ask evliligimi mantik mi ?

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
Mantik evliliginden bahsettigim sadece para degil. Yani anlayisli biriylemi hayat gecer yoksa sevdigin biriylemi ? Sizler sevdiginiz insanlami yoksa mantiginizimi dinleyerek evlendiniz pismanliklariniz varmi

yalnızca sevmek asla yetmez
sevgi geçici olabiliyor
deli gibi sevip evlenen çiftler artık sevgi bitti diyerek yollarını ayırıyorlar

halbuki o insanı değerli görsen saygı duysan samimiyetine güvensen
yanında huzurlu ve mutlu hissetsen
bir damla sevgi bile kafi gelir

mantıken saygı güven değer samimiyet bence

Aşka ek olarak anlayış saygı yoksa batsın öyle aşk.
Mantık dediğin de saygı olmalı bide bolca para.
Aşkla evlendiğin içine siner.
Mantıkla evlendiğinle hergün uyumak ızdırap olur bence.

Bence zaten ikisi bir arada olmali ama oyle diye diye bekar kalicaz galiba:işsiz:
Kalmayiz insallah:) napalim insan gorunce kalbinin atmadigi biriyle evlenebilir mi. Aslinda benim sorunum şu: karsima cikan düzgün erkeklere karsi hicbir sey hissedemiyorum. Sorunlu tiplere karsi icim kıpır kıpır:D

Mantik evliliginden bahsettigim sadece para degil. Yani anlayisli biriylemi hayat gecer yoksa sevdigin biriylemi ? Sizler sevdiginiz insanlami yoksa mantiginizimi dinleyerek evlendiniz pismanliklariniz varmi
Neye göre mantık neye göre aşk aralarındaki farkları söylersen daha iyi olur

Kalmayiz insallah:) napalim insan gorunce kalbinin atmadigi biriyle evlenebilir mi. Aslinda benim sorunum şu: karsima cikan düzgün erkeklere karsi hicbir sey hissedemiyorum. Sorunlu tiplere karsi icim kıpır kıpır:KK70:

Sorunlu olmak cekicilik katiyordur ondandir zaar:KK6:

Sorunlu olmayan düzgün, aklı başında adamlara aşık olmak en güzeli galiba. Biraz ondan, biraz bundan :)

Aşkımı bırakıp mantık evliliği yaptım sevdiğim adam maço anasıyla beraber yaşama taraftarıydı kavgacı kıskanç biriydi ona göre asla çalışamazdım. çok sevmeme rağmen evliliği kabul etmedim ayrıldım hatta beni öldürmekle bile tehdit etti.
Evlendigim adam kocam yani anlayışlı bakımlı okumuş çalışmama gezmeme tozmama karismayan bir adam çok parası yok ama yinede mutluyuz.. 2 yaşındada bir oğlumuz var.. kriterlere uymuyorsa aşk evliliği birsüre sonra izdirap olabilir.. kişi mutlu olacağını düşündüğü biriyle evlenmeli..

Bizimki görücü usulü tanışma sonrası sevgililik evliliği oldu. Aşık değildim o da değildi. Ölüp bitmeyiz sıkça kavga da ederiz. Ama çoğu konuda anlaşırız. Mesela para konusu. Parti konusu. Tatil konusu. Kıyafet konusu. Kıskanma konusu. Ailelere nasıl davranılır konusu. Ne bileyim mesela Bebek düşündük anlaşarak yaptık. Zorlama vs olmadı. Bence mantık-sevgi-saygı-ortak düşünceler olmalı/.. sana şunu anlatayım 8 yıl çıkıp evlenen arkadaşlarım oldu. Birisi balayında pişman olmuş evlendiğine neden dersen evlendiği kişi mayo bikini giydirmemiş kendi denize havuza girmiş keyif yapmış ama karısını denize girdirmemiş arkadasım şok geçirmiş.

Hem mantığıma hem kalbime uyan beyle diyorum. İkisi ayrılmaz bir bütündür.

Back
X