Ask evliligimi mantik mi ?

O kadar mantiksizliklar içinde evlenmisiz ki, 12 sene sonra arkama dönüp bakınca bunu fark edebildim tabi 😁😁
Çok aşıktım..
Tek pişmanlığim da goze aldıklarım değil asla, sadece eşimin bitmeyen karamsarlığı, depresif ligi, üşengeçligi, andan keyif alamaması..
Bir süre sonra bunların beni zehirlemeye başlaması .
O yüzden ikiside diyelim..

Mantık aşkı getirmez ama aşk mantıkla yönlendirilir.

Sevmediğin bir insanın her hareketi sana batar bazen. Öyle ki basit şeyler için bile kavga eder durursun. Çorabın neden yerde, yok klozetin kapağı neden öyle diye günlerce küs kalırsın.
Ama arada aşk varsa (karşılıklı olmalı) herşeyi tolere edebilirsin. Aynı şekilde karşındaki de senin en berbat huylarını bile gözardı edebilir.
Hasretine dayanamayacağını bilirsin , öfkeyle söylediği sözlerin gerçek olmadığını bilirsin. Mesela sana defol git dese bunu sadece öfkeden söylediğini, gidersen sensiz asla yapamayacağını bilirsin. Söylediği her cümlenin altında birşey aramazsın. Hep iyi yönden düşünürsün. Ve aynı şekilde oda öyle olur ...
Ama aşk yoksa, yan baktın, ona güldün, şunu yedin, şunla konuştun,,,,, gibi bir sürü saçmalıkla ömrün triplerle geçer.

Aşkla bir kaç sene mutlu evliliği , aşksız ömür boyu sürecek mutsuz evliliğe tercih ederim.

Mantık evliliği yapıp sonradan aşık olanları ve gerçekten insanca saygı sınırını aşmadan yaşayabilenleri dışarda tutarak söylüyorum .

Eşimin bir sözü vardı:) aşk insana tuzlu ayranı şerbet gibi içirir:) demişti. Öğrenciyken farkında olmadan zehir gibi yaptığım ayranı içmiş garibim:) ben içememiştim.
Asla evimizde bu neden pişti, bu neden kötü oldu, ev neden dağınık, neden şunu yaptın yada yapmadın tartışması olmaz. Birbirimizi iyi tanır ona göre davranırız.

O sorunlu tipler baskın karakter oluyor ondan cekici geliyor:) bir de özgüvenleri tam. Bundan da cekici geliyo galiba:) düzgün dedigim kisilerde de özgüven yok
süper yorumdu.Kadınların özgüveni güç olarak algılayıp peşinden koştuuğu erkekler hep can yakan tipler.O yüzden hem özgüvenli hem acı vermeyen nedense zor.Bu adam düzgün dediğim heriflere ilgi duyamadım gitti.

mantigima uymuyorsa ben mumkun degil sevemem.
sevmedigim kisiyi de mantigima uyduramam.

ikisi de olsun o yuzden :)

Kesinlikle mantik derim. Ama mantik deyince benim aklima para gelmiyor. Dünya gorüşü, egitimi, vizyonu düzgunse, ahlaki degerleri varsa zaten tanidikça deli gibi aşik olursunuz.

Ağzı iyi laf yapan, boş özguven sahibi erkekleri ayirt etmeyi ögrendigimizde mukemmel evlilikler yapacağiz :halay:

Her erkekte aşk Bir olmuyor öyle iyi oynuyorlarki çok aşkla evlendigin adamla nefretle devam ediyor mantıkta adamı sevmesen ne kadar iyi olursa olsun batıyor ikiside olsun en iyisi mantık evliliğine sana hoş gelen bir erkekle yapiyorsan ne ala

Mantığıma uymayan birine aşık olmam şahsen.
Ilk görüşte aşka da inanmıyorum,tanıyınca aşık oldum veya hoşlandım hep

İlişkilerdeki en temel öğe güven ve saygıdır. Güvendiğin insana saygı duyarsın, seversin. Fakat sevdiğin insana olan güvenin de, saygın da kırılabilir.

En güzeli, aşık olduğun ama aynı zamanda güven ve saygının ön planda olduğu bir evlilik. Sadece aşkla yürümez.

Eşimle aramızdaki güven ve saygı bitse, sevginin pek bir önemi kalmaz gibi geliyor. En fazla destekle falan o güven ve saygıyı yerine geri koymaya çalışırım; olmuyorsa zorlamadan ayrılırım.

Back
X