Aşk mı , anlaşmak mı hayattaki tercihiniz???

mimozam

K a R m A ş ı K.....
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2006
411
5
96
İstanbul
Kızlar bu defada farklı bişeyle karşılaştım.Aşık diilim ama çok iyi anlaştığım biri var şu anda.Ama şu ana kadar aşkı çok önemseyen ve ardındna koşan ben aşık olunca kolay kolay anlaşılmadığını,fırtınaların dinmediğini anlayınca anlaşmaya doğru yönelir oldum.Doğru olan nedir peki?? sizler hangisini tercih ettiniz??
Bir de ilk zamanlar daha güzeldi herşey şimdi o kadar ilgili de diil ama ona göre sorun yok ve ne yaparsam yapayım büyük bir sabırla yaklaşıyor bana.Fikirlerinizi bekliyorum
.

ben de aynı senin durumundayım. Ben anlaşabileceğimi seçtim. Mantık olarak bana çok uyuyor. Birşeyler paylaştıkça zaman geçtikçe sevebileceğimi düşünüyorum. Aşkı bıraktım artık bir kenara

aşkın sonu hüsranla bitiyor malesef...
sen ne kadar aşk için savaşırsan savaş her durumda kazan ama sonunda muhakkak aşk uğruna savaştığın kişiyle savaşmak zorunda kalacaksın bir müddet sonra ...tek taraflı birmücadele insanı mutlu etmiyor artık...
aşk o çoşkusuyla heyecanıyla aynı yerinde olmuyor malesef...
o yuzden anlaşmak önemli....
anlaştığın kafanın uyuştuğu biri ile mutluluk kapıdadır...

aşktan ziyade anlaşmak daha önemli.......
aşkın pesınden gıdersen çogu zaman kaybetmeye mahkumsun

Bilmem ki...
Ben aşık olamazsam sadece çok iyi anlaştığım için bir ilişkiyi sürdüremem gibi geliyor..:delphin:
Aşkı seviyorum ben..:asigim:

hem aşkı yaşayabileceğin hemde anlaşabileceğin birini bulduğunda tamamdır zaten hemen nikah masasına oturacaksın.kısmetse bu yaz ben böyle yapacağım.bence umutsuz olmayın aşk konusunda.kendimden biliyorum çok mutsuz olduğum ilişkilerim güvenimin bittiği,kahrolduğum zamanlar oldu.allahım ben mutlu olamayacakmıyım hayatım böylemi sürecek diye gecelerce ağladığımı bilirim kızlar.artık sorunun kendim olduğunu düşünmeye başlamıştım.ama bütün bunlardan sonra allahım karşıma öyle birini çıkardı ki.yaşadığım bütün acılara geçmişe gülüp geçiyorum şimdi,ruh ikizimi buldum 25 yaşında.yani aşktan vazgeçmeyin.kaç yaşında olursanız olun sevmekten vazgeçmeyin ama önce kendinizi sevin ki sonra karşınızdakini sevebilesiniz.hepinizin çoooook çok mutlu olmasını canı gönülden diliyorum.allah kalbinize göre versin ne istiyorsanız.

bence ikiside önemli, icimi titretecek bakislar olmasada evlenemem, fikirlerde sürekli uyusmazlik olsada evlenemem ben.

Zamanla ask geciyor denilebilir belki, 2yillik evliyim gecmedi, ilerde gecti diyelim.. sevgiye dönustü.. Bir zamanlar asik oldugum adamla birlikte oldugunu bilmek kadar güzel bisey varmi? yok bence, o insana hic asik olmamaktan iyidir..

aşk çok önemli. sevgi de öyle. sadece anlaşabileceğim bir insanla olamazdım heralde. ilişki sabır , fedakarlık ister. aşk yoksa katlanmak zor olabilir çoğu zorluklara..

mantık olunca aşk ta oluyor.saygıdan sevgi doğuyor aşk neden olmasın.
ama aşık olduğun adam kıymetini bilmesse ortada ne aşk kalıyo ne başka bişii..

Aşık olmadığım biriyle sırf iyi anLaşıyorum diye birLikte oLmak fisfisfis

Yok bana göre deiL aşksız oLmas :asigim:

Kızlar bu defada farklı bişeyle karşılaştım.Aşık diilim ama çok iyi anlaştığım biri var şu anda.Ama şu ana kadar aşkı çok önemseyen ve ardındna koşan ben aşık olunca kolay kolay anlaşılmadığını,fırtınaların dinmediğini anlayınca anlaşmaya doğru yönelir oldum.Doğru olan nedir peki?? sizler hangisini tercih ettiniz??
Bir de ilk zamanlar daha güzeldi herşey şimdi o kadar ilgili de diil ama ona göre sorun yok ve ne yaparsam yapayım büyük bir sabırla yaklaşıyor bana.Fikirlerinizi bekliyorum
.

tabi ikisi birden olsa güzel olurdu...
ama tercih yapmam gerekirse,anlaşmayı seçerim herhalde...:1closedeyes:
sonuçta aşk gelip geçici,bi süreden sonra bitiyo...
ama yok ben anlaşmayı tercih ediyorum...yerimseniben

-tatlicadiarzu- bende böyle bir durum içerisindeyim...

aşk en güzeli için kıpır kıpır olucak :asigim:

ama en çok savaşıp hüsrana uğradıklarımızda hep böle içimizin kıpır kıpır olduğu aşık olduğumuz insanlar değilmiydi... Ya da en azından benim hep öyle oldu aşık olduklarım canımı yaktı senağlama

ne zor bir durum deli gibi sevdiğim biri var açılamıyorum :1no2: senağlama diğer taraftada beni seven mantığıma uyan ama evet diyemediğim insan var kafamçokkarıştı
şimdii mantığıma uyana mı ışık yakmalıyım, aşık olduğuma mı bişiler belli etmeliyim... :bbo:

Aşk mı??? Anlaşmak mı??? çoğunluk ne dicek merak ediyorum...
Ama her türlü acıya rağmen içim hep AŞK diyor :utangac:hihoyyyt

yaa zaten anlaşınca zamanla sevgiye dönüşüyo ki
seninki yavaş yavaş olucak ama temeli sağlam olucak
zaten anlayış olunca saygı da var demektir kii bana göre saygı olmazsa olmaz sonra zamanla sevgi olucak aşk olucak bağlılık olucak sonu güzel olucak bence
kıskançlıkta olmaz işte ne güzel kıskançlık olmayınca tartışma da olmaz

zaten iyi anlaştığın birisini sevmez misin? Belki aşık olamazsın. Ama sevebilirsin ki sevgi aşktan çok daha önemlidir bence

Öncelikle teşekkür ederim sayfama geldiğiniz için.Evet haklısınız anlaşınca sevgi oluyor ama bu defada insan emin olamıyor acaba gerçekten seviyor mu? eski, aşklaırnı unutabildi mi gibi sorular beliriyor.ve beni en çok üzende onun biraz ağırdan alan tavırları.yani ben evde olduğum halde o aradığınd aaçabiliryorum bir şekilde uygun ortamlar yaratıyorum.gerekirse banyoda konuşuyorum ama o ailesinin yanında telefon açmak istemiyor.günün ortasında msj atıyor.ben bi uyuşmazlık olduğunda çok fazla çabalamıyor.benim gibi susuyor,aramıyor,bişey yazmıyor.bende eğer aşık olsaydı bunları yapmazdı herşeyden önce ben gelirdim akına diye düşünüyorum.yani bazen sadece anlaşmakta yetmiyor.çünkü insna hayatındaki insanla herşeyi dolu dolu yaşamak istiyor.telefonda bile konuşmayı özlüyorum.bu şekilde sahipsiz hissediyorum kendimi iki tane msjla günü bitiriyor.ve ben bunları dile getiriyorum fakat bişey değişmiyor.hiç kızkanmıyordu da ancak dün lise arkadaşlarımla gittiğim nişanı kıskandı ve şu an konuşmuyoruz.bilmiyorum nolucak ama hep hüsranla karşılaşıyorum.şu an içim nasıl sıkılıyor bilemezsiniz......

bizler önce sevip sonra anlasmaya calısıyoruz bu da ılerde sıkıntı olusturuyo.bu göreceli bi kavram yani kesin olarak aşk ya da anlaşmak diyemeyiz.cevremi gözlemlediğimde gördüklerimden yola cıkarak söylüyorum bunları.mesela bi yakınım cok sevdıgı bırınden aılesı yuzunden ayrıldı daha sonra hıc sevmedıgı tanımadıgı bırıyle evlendırıldı ama sımdı cok mutlular asıklar.diğer yanda askı tercıh edıp bosanmıs ınsanlar da var.ya da mutlu olmus.bu bıraz sans işi.

Öncelikle teşekkür ederim sayfama geldiğiniz için.Evet haklısınız anlaşınca sevgi oluyor ama bu defada insan emin olamıyor acaba gerçekten seviyor mu? eski, aşklaırnı unutabildi mi gibi sorular beliriyor.ve beni en çok üzende onun biraz ağırdan alan tavırları.yani ben evde olduğum halde o aradığınd aaçabiliryorum bir şekilde uygun ortamlar yaratıyorum.gerekirse banyoda konuşuyorum ama o ailesinin yanında telefon açmak istemiyor.günün ortasında msj atıyor.ben bi uyuşmazlık olduğunda çok fazla çabalamıyor.benim gibi susuyor,aramıyor,bişey yazmıyor.bende eğer aşık olsaydı bunları yapmazdı herşeyden önce ben gelirdim akına diye düşünüyorum.yani bazen sadece anlaşmakta yetmiyor.çünkü insna hayatındaki insanla herşeyi dolu dolu yaşamak istiyor.telefonda bile konuşmayı özlüyorum.bu şekilde sahipsiz hissediyorum kendimi iki tane msjla günü bitiriyor.ve ben bunları dile getiriyorum fakat bişey değişmiyor.hiç kızkanmıyordu da ancak dün lise arkadaşlarımla gittiğim nişanı kıskandı ve şu an konuşmuyoruz.bilmiyorum nolucak ama hep hüsranla karşılaşıyorum.şu an içim nasıl sıkılıyor bilemezsiniz......

canım ben bu sekılde bı vakaya daha tanık oldum sonu hüsran oldu.eğer itelemeyle gıdıyosa bırak gıtsın ne yorcan kendını zaten mutlu edecekse senı bastan bole gıtmez salla gıtsın canım.emin ol asıkta olursun anlasırsında bırıyle cosku sevk yoksa bosver yakma canını bosu bosuna degmez kendını rıske sıkıntıya sokma

ama senin örneğin aşk mı anlaşmak mı değil
belli ki biraz ilgisiz
bu apayrı bi şey ve aşkla da olacak bi şey değil
yani hem aşık olup hem ilgisiz de olunabilir
anlaşmak daha başka
fikirlerin uyuşur,aynı zevklere sahipsindir vs vs
ama için titremez
ben yine ilk başta anladığım gibisine cevap vereyim
aşk mı anlaşmak mı
ikisi bi arada çok zor bulunuyor malum
bundan 1 yıl önce sorsalardı aşk tabii ki derdim
zaman insanların tercihlerini değiştiriyor
şimdi anlaşmak ve dahi mantık diyorum

Mantikli bir sekilde asik olacaksin güzelim....:delphin:

Ne körü körüne asik fakat zit bir insanla bir ömür gecer
Nede zerre kadar ask olmayan ve sadece kafanin uyustugu bir insanla...:kahve:

herkesin görüşü farklıdır tabii... aşk evlilikleri yapıp mutsuz olanlar da, görücü usulü evlenip ömür boyu çok mutlu olanlar da mevcut.

kendi adıma; ilk evliliğim çok küçük yaşta sadece aşka dayalı bir evlilikti, toplam 1 yıl sürdü. ardından mantığın önemi beynimde oldu uzun bir süre. bu süre içinde çok iyi anlaştığım/anlaşabileceğim erkekler de tanıdım. ama olmadı, çünkü onlarla çok iyi anlaşıyordum, arkadaşım olabilirlerdi, ama daha fazlası olamazdı:1no2:

bir yandan seneler geçtikçe acaba aşktan mı soğudum, bir daha hiç öyle duygular yaşayamayacak mıyım diye de kendime sorduğumu hatırlarım ender de olsa...

ama önemli olan öyle biriyle karşılaşmakmış. ilk gençlik yıllarımdan bile daha genç, kıpır kıpır hissettiren, karşılıklı olarak gözlerimizin gülmesi:asigim: meğer yaş ilerlese de, yıllar geçse de insan yakalayabiliyormuş bir yerde bunları, bir de üzerine aynı dili konuştuğun, dediklerini alt yazıyla açıklaman gerekmeyen kaydirigubbakcemile3 birini bulduğunda değme keyfine:dance::asigim:

sonuç: aşksız olmaz, ama anlaşmadan da yürümez. aşk+anlaşma=mutluluk=sevgi+tartışma+öpüşme+koklaşma+anlaşma+muhabbet+saygı

Back
X