Aşk mı eğitim mi yardım lütfen.. :(

Ne yapardınız

• Aşkı seçerdim

OY: 2 2,1%
  • Eğitimi seçerdim

OY: 95 97,9%

• Ankete Katılan
    97
bir saniye bile tereddüt etmeden söylüyorum Tabiki eğitim..

yurt disinda mimarlik nedir yaa baska bolum mu yok okuyacak madem o kadar masrafi gozden cikariyor ailen duzgun bir bolum oku bence turkiyede bile okusan is konusu sikinti mimarlikta...
Ask ne yaa sacmalama ask karin doyurmaz ask ay sonunda maas olarak bankaya yatmaz ask diploma vermez ask meslek sahibi etmez ask gelecek garantisi vermez ask sonsuz degildir ....
Mühendislik vs bi sürü teknik bölüm var ben mimarlık istedim bölüm yine kesin değil

Tabiki egitim.
Ama kapitalan unv.ler yerine turkiyedeki baska unvlerde devam edebiliyorsunuz bu sekilde hem egitim hem ask olur.
Ama yurt disi benm icin daha iyi diyosan seven bekler
Öyle kötü durumdayız ki . Turgut Özal'da okuyordum Ankara'da yasıyorum . Bi devlet üniversitesine gideceksiniz dediler . Son anda vazgeçildi bu karardan cocuk oyuncağına döndü . Burda kıytırık bi bölüm okuyorum . Devam etsem Türkiye'de diplomada Turgut Özal'da yazıcak ve cemaatle ilgim olmadığı halde mimlenicem sırf üniversite adı yüzünden .

Siz onu beklemissiniz o da sizi beklesin
kimse için fedakarlık yapmaya değmez
gelecekte bir lafa ödesirler:
"yapmasaydin "

Ne gereksiz bir soru bu böyle ya...
Elbette eğitim, sonuna kadar eğitim, ille de eğitim.
Yahu 40 yıllık karı kocalar ayrılıyor pat diye, siz neyinize güveniyorsunuz?
Paranı kendin kazanmak gibisi var mı?

Kanlı canlı örnek vereyim. Kafasını şu an taşlara vuran arkadaşım, zamanında sevgilisi istemediği için hakimlik savcılık hedefinden vazgeçti. Sonuç? Bürolarda sürünüyor. Pişman olmadığı bir gün bile yok.

tabi ki eğitim inan ondan sonra asla sevemem dediğim üstüne herkesi sevdim seveni de gördüm zamanında benzer hata dan yarı yolda dönmüş biri olarak diyorum ki eğitimi ailem e bile değişmem çok ciddiyim hele ki yurt dışında siyaset tartışması lütfen çıkmasın ama ülkenin ne olacağı belli değil bu fırsat benim elimde olsa aşk meşk vız gelir yarın bir gün ülkece zor duruma düştüğünüzde aşk sizi kurtarmayacak ama yurt dışında eğitim almış olmak dil bilmek bir yeri bilmek yardımcı olacak ya da evlenince iş güç sarpa sararsa aşk sizi doyurmaz kesinlikle eğitim

Eşimle önce uni önce master önce askerlik önce iş önce maddi birikim dedik 27 yaşında evlenebildik.. çok da iyi oldu.. pişman olacağınız birsey yapmayın..

Gec evlenmek istemeyen degil, erkenden ve sartlar olgunlasmadan evlenmek isteyen adam de sen ona. Ne oluyor okumadan, erkenden evlenince, basiniz goge mi eriyor? Sanki cok matah bir seymis gibi soylemis arkadasin. Anlasilan daha ayaklari yere basmayan, ergenin biriyle berabersin. Akilli olgun adam, hem kendisi icin, hem karisi olacak kadin icin sartlarin uygun olmasini bekler cunku. Bu da sizin okulunuzun bitip kendi hayatinizi saglama aldiginiz zaman oluyor. Hayatimin aski ayaklari komik cidden. Bir de egitimle kiyaslaninca yemisim askini. Seni egitiminle kendisi arasinda secim yaptiracak adama sumugunu bile atma, sonra basini taslara vurursun, tavsiye. Bu adamla evlenme bile yani.

Evlenmek için Boğaziçi'ni bırakıp Mutlu bir evliliğe sahip biri olarak yine eğitim diyorum..
Bir de mutsuz olsan yaşayacağın pişmanlığı düşün ?

Aşk diyen Kim çok merak ettim
konu sahibi mi acabs

Tabiki eğitim. Maalesef ki herkes çok büyük aşklar yaşayarak evleniyor. Ama bir kaç yıl içinde maalesef keşke evlenmeseydim, çok mutsuzumlari duyuyoruz. Forumu sadece bir gün sabahtan akşama kadar açılan konuların takip edersen daha rahat görürsün.

Kimse ben bosanirim diye evlenmiyor, benimki yapmaz diyor. Çok olumsuz oldu yazdığım ileride bosanirsiniz demek istemedim. İleride hayat karşınıza ne çıkarırsa çıkartsın kendi ayaklarının üzerinde durabilen, güçlü bir birey olursunuz. Cok görüyoruz maalesef maddi imkansızlıklar dan dolayı ayrilamayani, baba evinde rahat edemeyenleri. maalesef gerçekler bunlar. Zaten seven insan mutlaka bekler ve haberi varsa gitmenize engel olmaz, aksine destekler.

Onunla 3 yıl önce tanıştım 1 dene beraberliğimiz oldu 2 senemiz ayrı gecti ve hep onu bekledim 2 sene gözüm kimseyi görmedi aşk ne onun sayesinde öğrendim . Geri döndü ve cok mutluyum 6 aydır birlikteyiz. Üniversite öğrencisiyim özel bir okulda okuyordum cemaat okulu olduğu icin kapatıldı. Ve kendi şehrimde bir üniversiteye gidemiyorum. Önüme bir fırsat cıktı yurt dışında mimarlık okuyabilirim hazırlıkla birlikte 5 sene.. Ve hayatımdaki insandan ayrı kalıcam . Okulum bitince seneye evlilik kararı almayı düşünüyorduk be geç evlenmek istemeyen bir insanla birlikteyim. Oray'a gidersem eminim ki çöm zor olucak ve bitebilir ilişkimiz . Hayatım kurtulur geleceğim icin cok büyük bir fırsat ama onsuz olabilirim . Cok seviyorum cok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. Ya hayatımın aşkını kaybedicem yada geleceğim için Kars'ıma çıkan fırsatı :KK43: siz olsanız ne yapardınız
Bence önce egitim gerekli. Eger sevdiğiniz sizi seviyorsa zaten bekler.

Sen Leyla o Mecnun olsa yine seni beklemez bence bu çok net :)
Zaten beklemesinde, sen yurtdışında mimarlık okuyacaksın, var mı kızım ötesi?
Ne bebeler vardır orda şimdi wuhuu :)
Kuduruk gibi okulu bitirir bitirmez evlenmiş, çok aşık olmuş (!) sevilmiş (!) fakat güzelinden bir boynuz yemiş biri olarak tavsiyem, önceliğin kendin olsun. Seni hayatta iyi yerlere getircek olan şeyde eğitimdir.

ben okudum hemde 4 yıl paşalar gibi. şimdi kapı gibi diplomam var. şimdi evliyim. ve ygsye girdim bi tane daha universite okuyacam acıktan, uzaktan. Önce eğitim sonra aşk.

Öyle kötü durumdayız ki . Turgut Özal'da okuyordum Ankara'da yasıyorum . Bi devlet üniversitesine gideceksiniz dediler . Son anda vazgeçildi bu karardan cocuk oyuncağına döndü . Burda kıytırık bi bölüm okuyorum . Devam etsem Türkiye'de diplomada Turgut Özal'da yazıcak ve cemaatle ilgim olmadığı halde mimlenicem sırf üniversite adı yüzünden .
siz istediğiniz üniversiteyi tercih edebileceksiniz nasıl vazgeçildi ,iyi araştırmamışsın sen heralde.

İllede eğitim illede eğitim.

Aksini öneren var mı bilmiyorum ama eğitim demek hayat demek, özgüven demek, başarı demek, bilinçli anne demek, ayakları yere sağlam basan eş demek, eğitim her şey demek. Bu yüzden ayrılan, beklemeyen, aksini isteyen biriyle devam etmeyin ilişkinize. Nacizane fikrim budur.

Egitim diyorum ben. Imkanin varken egitimin olmadan evlenirsen basin goge mi ericej,mutlu mu.olucaksin.
Hem seni seven biri,seni ikilemde birakmazdi boyle. O da oncelign ne olmasi gerektiginin farkinda olurdu yani...

Back
X