• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask mi? Kariyer mi?

Denizim00

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2013
13
0
6
35
Almanya
Merhaba kizlar,

Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.

3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..

Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..

Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?

Okulunu bitir o zaman hala evlenmek istiyorsan evlen .
Günün birince seni yarı yolda bırakırsa çok pişman olursun
Evlenince çalışma konusuna gelince o sana emir veremez sen ne istersen onu yap .

"Çalışıp yorulmanı istemiyor" vayy sevgilin çok akıllıymış..
Sen de böyle bencil bir adam için okulu bırakmayı düşünüyorsun.
Ayrıca sözel şiddet başlamış bile.
Aşk mı?kariyer mi? diye sorman bile hata.
Tabiki kariyer..

Madem çok "bonkör" biri sen çalışırken eve yardımcı alır sen de yorulmazsın.
Sevgilinin ne yapmak istediğine gelince;
Seni tüm hayallerinden koparmak,dört duvar içine hapsetmek ve ona köle olmanı istiyor.
Yapma.
Hayalerinden vazgeçme..
Kafanı duvarlara vurursun.

Kusura bakmayın ama ben sevgilinizin size olan sevgisinden şüphe ettim.Seviyorsa sizi düşündüğünüz kadar size aksine tam destek olması lazım hayallerinize ulaşabilin diye.Karşınızda durup size mani oluyorsa şimdiden ilerisini düşünemiyorum bile.Lütfen enine boyuna düşünün bu konu çok çok önemli tüm hayatınız etkilenecek.

Yani okula-işe karşı çıkmasının sebebi senin yorulmanı istememesi ama bir taraftan da "kadınlar evde yeterince yoruluyor" diyor. Kulağına çelişkili gelmedi mi? Madem senin yorulmanı istemiyor ve durumu da gayet iyi, o zaman evinize bir yardımcı tutar. Temizlik, ütü, mutfak alışverişi, hatta yemek hazırlığı derdin bile olmaz. Ama amacı seni yormamak değil, evin içinde, gözlerden uzak ve kontrol altında tutmak. Senin hayatına, hayallerine, yaşam tarzına müdehale ediyor.

Bir erkek eşinin çalışmasını istemeyebilir, ben böyle düşünmesem bile saygı duyarım. Ama okuyan-çalışan ve kariyer sahibi olmak isteyen kızları bulup da eve kapatmaya çalışan zihniyete saygı duymam mümkün değil. Üstelik bu kadar kıskançlık varsa sana evde otursan bile sorun çıkarma ihtimali yüksek. Bizim evlilik hazırlığı sürecimizde ve sonrasında eğer ben ev hanımı olsaydım herşey bizim için çok daha kolay olurdu ama benim sevgilim bir kez bile bunu istemedi benden.

Sevgili konu sahibesi, genc yasta oldugun icin sen bu psikopatca davranislari aska baglamissin ama ask bu degil. Senin konun ask mi kariyer mi degil aslinda, cunku senin aslinda bir secim yapmana gerek yok. Hem guzelce mezun olabilir, hem de guzel bir iliski yasayabilirsin diger genc kizlar gibi, ikisinin bir arada olmamasi icin hicbir sebep yok.

Birini gercekten seviyorsan onu ne olursa olsun hayallerinde, hayatinda desteklersin, mutlulugu icin elinden geleni yaparsin.

Bu adam senin mutlulugunu istiyor mu sence? Kendi psikopatliklari icin senden okulu birakmani istiyor, sence bu sevgi mi? Sence bu adam seni dusunuyor mu? Bu adam seni eve kapatmaya calisiyor farkinda misin? Seni hayattan izole etmeye calisiyor. Yorulmani istemiyorum, cocuk istiyorum vs vs hepsi fasa fiso, senin kendi aklin yok mu? Yorulup yorulmayacagina kendin karar veremez misin? Daha 20 yasindasin, once bir hayatin , gencliginin tadini cikar, gez toz, calisma hayatina atil, kendi paranin olmasinin tadini cikar, ondan sonra tabi ki cocuk sahibi ol. Sence de 20 yas cocuk sahibi olmak ve eve kapanmak icin biraz genc degil mi?

Baska bir konu daha var, universite insanin civil civil, en mutlu oldugu yillaridir, neden bu adami cekerek bu yillari harciyorsun guzel kardesim? Gez, dolas, arkadaslarinla sosyalles, kafelere git, kluplere, degisik aktiviteler katil.Neden bu adamin en guzel yillarini kiskancligiyla karartmasina izin veriyorsun?

Biraz dusunursen adamin sacmaladigini sen de goreceksin, pek cok calisan anne var ve hepsi hem basarili, hem mutlu, hem de iyi "ev kadinlari". Yani okumus olmak evlenmeye ve mutlu olmaya engel degil, bilakis iyi egitimli ve guclu bir kadinsan karsina da senin gibi es adaylari gelecektir.

Daha genceciksin, sevgi bile olmayan bir sey icin okulunu birakmaya deger mi? Onunde uzun yillar var, okulunda, sonra is hayatinda mutlaka karsina birileri cikacaktir. Aile ozlemi duymani anliyorum ama bu yuzden yanlis adimlar atma kuzum, pisman olursun.

Baska deginmek istedigim bir sey daha var, hayatta insan sadece kendisine guvenmeli. Yani diyelim ki evlendiniz, mutlu degilsin (ki olacagini hic sanmiyorum boyle bir insanla) bosanmak istiyorsun, maddiyata ihtiyacin olacak. Diyelim ki evlendiniz, esinin basina bir seyler geldi ve hayatta tek basina kaldin, ne yapacaksin? Once guclu ve bagimsiz bir birey olmalisin ki hayatta kendini kotarabilmelisin, hayattaki en onemli sey bu. Ask, yuve vs sonra mutlaka zaten pesinden geliyor. Bu adama ya da herhangi bir adama maddiyat yuzunden kendini mecbur etme lutfen, o duruma kendini dusurme.

Lutfen bir adamin sozuyle okulu birakmak gibi sacma sapan bir dusunceye kapilma. Turkiye'de milyonlarca gencin hayali olan universiteye girmissin, lutfen bu sansi iyi degerlendir.

Umarim soylediklerimi ciddiye alirsin konu sahibesi....en dogru secimleri yapmani dilerim, hayatinda mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
Hiçbir erkek için okul/ iş hayatından vazgeçme / askıya dahi alma.

Aşk bitince dank etmesin sonra.

Almanya gibi biryerde okumadan/meslek yapmadan is bulmanin imkansiz gibi birsey oldugunu biliyorsun:19:
Allah korusun olurda yollariniz ayrilirsa cok pisman olursun.
Hem okulunu bitirdikten sonra calismazsin, o kadar istemiyorsa.
Ama okulunu bitirmelisin. Okumus bir Ev Hanimi olursun sende :34:
Bunu onunla konusmalisin. Kac yilin kaldi bitirmene ?

canım sakın kariyerinden o istiyo diye vazgeçme sende diret ben okuyacam iş sahibi olacam de onun için vazgeçersen yani onun her dediğini yaparsan vzgeçilmesi kolay biri olacaksın !!!
onun istekleri varsa seninde isteklerin var her şeyden önce sen bi bireysin kendi hayatın herşeyden önde olsun

çok affedersin ben öle bi aptallık yaptım çok sevdiğim bir adam var ayrıl barış 3 senemizi doldurduk ben bi, işte çalışıyodum huzurluydum orada erkek var çık ben sana haftalık 500 tl maaş verecem dedi olmaz dedim 3-4 gün beni ne aradı ne sordu çok sevdiğim için kahroldum sonunda tamam dedim çıktım
en ufak bir tartışmada döndü arkasını gitti .5 kuruşsuz kaldım ailemden aldığım para ancak arkadaşlarımla buluşmak için yola ve sigara parasına yetiyodu

5 ay ne aradı ne sordu kahrımdan her geçen gün öldüm
sonra vodafone merkezde mükemmel bi iş buldum
tekrar döndü bana ağladı sızlandı seviyorum ölüyorum bitiyorum dedi sevdiğim için tekrar döndüm telefon dökümlerine bi baktım ki benim ağlayarak geçirdiğim 5 ayda evli bi kadını gece gündüz defalarca aramış 5 ay boyunca yaşayacağını yaşamış hataydı şöleydi böyleydi dedi konuyu kapadı
yine geldik iş konusuna işten çık dedi tamam dedim ve yine işten çıktım.

3 ay sonra yine gitti

başka iş buldum 1 ay sonra yine döndü evlenelim cart curt ev bakmaya başladık ve yine işten çık dedi yoookkk ölsem çıkmam dedim bu sefer yani şimdi bu sebepten ayrıldık ben böle bi şerefsizi çok sevdim içim kan ağlıyo her allahın günü beddua ediyorum ama gel gelelim vaz geçemiyorum kafayı yemek üzereyim tadım huzurum hiç bişiyim yok
yinede ne olursa olsun işimden vazgeçmem artık
bence sende vazgeçme yarın ne yaşayacağımız belli deil herkes çiğ süt emmiş kimseye güven yok bu zamnda

hayatını evde tıkılı bi halde mi geçirmek istiyosun?
seni seven insanın senin isteklerine de saygı göstermesi gerekir?
bu kadar cıvıl cıvıl hayat dolusun isteklerin hayattan beklentilerin var
şimdi bu adama sevginden evet desen sadece sevgin uğruna isteklerini bastırmış olursun
evliliğinin ilk mutsuz anında da onun yüzünden vazgeçtiğin herşeye pişman ve mutsuz olursun

hayatta kimin nolacağı belli olmaz yarın bigün allah korusun ölse ya da paraları bitse batsalar vs
o zaman nolacak??

canım sakın kariyerinden o istiyo diye vazgeçme sende diret ben okuyacam iş sahibi olacam de onun için vazgeçersen yani onun her dediğini yaparsan vzgeçilmesi kolay biri olacaksın !!!
onun istekleri varsa seninde isteklerin var her şeyden önce sen bi bireysin kendi hayatın herşeyden önde olsun

çok affedersin ben öle bi aptallık yaptım çok sevdiğim bir adam var ayrıl barış 3 senemizi doldurduk ben bi, işte çalışıyodum huzurluydum orada erkek var çık ben sana haftalık 500 tl maaş verecem dedi olmaz dedim 3-4 gün beni ne aradı ne sordu çok sevdiğim için kahroldum sonunda tamam dedim çıktım
en ufak bir tartışmada döndü arkasını gitti .5 kuruşsuz kaldım ailemden aldığım para ancak arkadaşlarımla buluşmak için yola ve sigara parasına yetiyodu

5 ay ne aradı ne sordu kahrımdan her geçen gün öldüm
sonra vodafone merkezde mükemmel bi iş buldum
tekrar döndü bana ağladı sızlandı seviyorum ölüyorum bitiyorum dedi sevdiğim için tekrar döndüm telefon dökümlerine bi baktım ki benim ağlayarak geçirdiğim 5 ayda evli bi kadını gece gündüz defalarca aramış 5 ay boyunca yaşayacağını yaşamış hataydı şöleydi böyleydi dedi konuyu kapadı
yine geldik iş konusuna işten çık dedi tamam dedim ve yine işten çıktım.

3 ay sonra yine gitti

başka iş buldum 1 ay sonra yine döndü evlenelim cart curt ev bakmaya başladık ve yine işten çık dedi yoookkk ölsem çıkmam dedim bu sefer yani şimdi bu sebepten ayrıldık ben böle bi şerefsizi çok sevdim içim kan ağlıyo her allahın günü beddua ediyorum ama gel gelelim vaz geçemiyorum kafayı yemek üzereyim tadım huzurum hiç bişiyim yok
yinede ne olursa olsun işimden vazgeçmem artık
bence sende vazgeçme yarın ne yaşayacağımız belli deil herkes çiğ süt emmiş kimseye güven yok bu zamnda

sizle bu kadar oynamasına niye izin verdiniz

Vah vaahh pekde düşünceliymiş bonkör eniştemiz! Maddi olarak bonkör olsa kaç yazar yüreği öyle olmadıktan sonra..

Görmüyormusunuz aşk bu değil bu adamın size ve isteklerinize saygısı yok ne malum Allah göstermesin bi gün yarı yolda bırakıp gitmeyeceğii kariyer diyorum ben..

Sevgilinizin amacını bilemem ama şimdiden size bağırması hayra alamet değil
Bakın kısıtlaması kıskanması demiyorum bağırması diyorum
Saygı olmayan bir ilişkide sevgi fazla uzun süre idare edemez ortalığı...

Ayrıca sevgilinizin annesinin zamanı ile günümüz çok farklı
Ve sevgiliniz her ne kadar maddi anlamda düşünse de günümüzde bir kadının eğitimli olması illa çalışıp para kazanmak zorunda olduğu için değil sosyal ortamlarda kendine güveninin daha fazla olması, çocuklarına daha fazla şeyi öğretebilmesi/nasıl öğreteceğini bilmesi vs gibi şuanda algılamadığınız ama ileride keşke diyeceğiniz pek çok durumda gerekli olacaktır.
Dolayısıyla üzgünüm ama bir erkek eğer sevdiğinden(!) bir kadının eğitimini engelliyorsa o sevginin sağlıklı bir sevgi olduğundan ben kendi adıma şüphe duyarım :ssz::ssz::ssz:

sizle bu kadar oynamasına niye izin verdiniz

çok sevdim ben onu , onu kaybetmemek adına neyden vazgeçtiysem daha çok kaybettim
keyfi yerinde her akşam oraya buraya arkadaşlarıyla içmeye gidiyomuş
allah benimde canımı alsın ki hala dönsün istiyorum
bilmiyorum yaa bilmiyorum

Arkadaşım sakın!

Çok büyük hata edersin. Arkadaşlar yazmış zaten bir iki örnek. Benim de acı bir tecrübem var, inan anlatmaya üşeniyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum, sen okulunu bitir, okul bittikten sonra zaten o adamı istemeyeceksin. Vizyonun daha da gelişecek ve ne kadar aptalca şeyler istediğini anlayacaksın. Herşeyden önce kendin için yaşamalısın, yarın bir gün ortada kalmak, çaresizce başını duvarlara vurmak da var. Önce ayağını sağlam basmalısın.

Ayrıca bu çocuk seni gerçekten seviyor olsa idi, bu derece egoist beklentiler içine girmezdi. O alıştığı köle kadını görmek istiyor evin içinde, o ev saray olsa ne fayda. Senin cehennemin olabilir. Her şeye boyun eğmek zorunda kalırsın, dışarda bir bardak çay içecek kimsen kalmaz.

Sana ve senin mücadelene, isteklerine saygı duymayan bir adam zaten seni haketmiyor demektir.

Hep söylerim bir kadın her zaman dik ve asil olmalı. Canı isteyen yanında yürür, canı isteyen arkadan ağzını açarak bakar kalır.

Sevgiler :)

Almanya gibi biryerde okumadan/meslek yapmadan is bulmanin imkansiz gibi birsey oldugunu biliyorsun:19:
Allah korusun olurda yollariniz ayrilirsa cok pisman olursun.
Hem okulunu bitirdikten sonra calismazsin, o kadar istemiyorsa.
Ama okulunu bitirmelisin. Okumus bir Ev Hanimi olursun sende :34:
Bunu onunla konusmalisin. Kac yilin kaldi bitirmene ?

Bende öyle düsünüyorum ama öyle bur inatciki hergün kawga ediyoruz bu yüzden..
3 yilim kaldi..

Merhaba kizlar,

Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.

3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..

Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..

Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?

başlığa cevap veriyim. önce kariyer sonra aşk. belki kariyer tamamıyla insanı mutlu etmez ama zorunluluktur. insanın bir mesleği olması lazım. kimseye muhtaç olmaması lazım. aşk dediğin sonsuza kadar süreceği garanti bir şey mi?

ayrıca şu kısmı anlamadım. bencil her şeyin kendi istediği gibi olmasını isteyen yorulmanı istemiyorum bahanesiyle seni eve kapatmaya çalışan birini bırakırsan Allah seni niye cezalandırsın? niye böyle düşünüyorsun anlamadım.

Aşk mı kariyer mi sorusuna cevabım zaten kariyer ama ben sizin konunuzda aşk göremedim ki tercih et diyeyim.

Back
X