Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sevgili konu sahibesi, genc yasta oldugun icin sen bu psikopatca davranislari aska baglamissin ama ask bu degil. Senin konun ask mi kariyer mi degil aslinda, cunku senin aslinda bir secim yapmana gerek yok. Hem guzelce mezun olabilir, hem de guzel bir iliski yasayabilirsin diger genc kizlar gibi, ikisinin bir arada olmamasi icin hicbir sebep yok.
Birini gercekten seviyorsan onu ne olursa olsun hayallerinde, hayatinda desteklersin, mutlulugu icin elinden geleni yaparsin.
Bu adam senin mutlulugunu istiyor mu sence? Kendi psikopatliklari icin senden okulu birakmani istiyor, sence bu sevgi mi? Sence bu adam seni dusunuyor mu? Bu adam seni eve kapatmaya calisiyor farkinda misin? Seni hayattan izole etmeye calisiyor. Yorulmani istemiyorum, cocuk istiyorum vs vs hepsi fasa fiso, senin kendi aklin yok mu? Yorulup yorulmayacagina kendin karar veremez misin? Daha 20 yasindasin, once bir hayatin , gencliginin tadini cikar, gez toz, calisma hayatina atil, kendi paranin olmasinin tadini cikar, ondan sonra tabi ki cocuk sahibi ol. Sence de 20 yas cocuk sahibi olmak ve eve kapanmak icin biraz genc degil mi?
Baska bir konu daha var, universite insanin civil civil, en mutlu oldugu yillaridir, neden bu adami cekerek bu yillari harciyorsun guzel kardesim? Gez, dolas, arkadaslarinla sosyalles, kafelere git, kluplere, degisik aktiviteler katil.Neden bu adamin en guzel yillarini kiskancligiyla karartmasina izin veriyorsun?
Biraz dusunursen adamin sacmaladigini sen de goreceksin, pek cok calisan anne var ve hepsi hem basarili, hem mutlu, hem de iyi "ev kadinlari". Yani okumus olmak evlenmeye ve mutlu olmaya engel degil, bilakis iyi egitimli ve guclu bir kadinsan karsina da senin gibi es adaylari gelecektir.
Daha genceciksin, sevgi bile olmayan bir sey icin okulunu birakmaya deger mi? Onunde uzun yillar var, okulunda, sonra is hayatinda mutlaka karsina birileri cikacaktir. Aile ozlemi duymani anliyorum ama bu yuzden yanlis adimlar atma kuzum, pisman olursun.
Baska deginmek istedigim bir sey daha var, hayatta insan sadece kendisine guvenmeli. Yani diyelim ki evlendiniz, mutlu degilsin (ki olacagini hic sanmiyorum boyle bir insanla) bosanmak istiyorsun, maddiyata ihtiyacin olacak. Diyelim ki evlendiniz, esinin basina bir seyler geldi ve hayatta tek basina kaldin, ne yapacaksin? Once guclu ve bagimsiz bir birey olmalisin ki hayatta kendini kotarabilmelisin, hayattaki en onemli sey bu. Ask, yuve vs sonra mutlaka zaten pesinden geliyor. Bu adama ya da herhangi bir adama maddiyat yuzunden kendini mecbur etme lutfen, o duruma kendini dusurme.
Lutfen bir adamin sozuyle okulu birakmak gibi sacma sapan bir dusunceye kapilma. Turkiye'de milyonlarca gencin hayali olan universiteye girmissin, lutfen bu sansi iyi degerlendir.
Umarim soylediklerimi ciddiye alirsin konu sahibesi....en dogru secimleri yapmani dilerim, hayatinda mutluluklar dilerim.
Merhaba kizlar,
Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.
3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..
Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..
Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?
Kesinlikle kariyer
yaşın çok genç belki herşey sana toz pembe görünüyor ama evlenince gerçek hayatla tanışıyorsun.bir erkek için geleceğinizi mahvetmeyin.okulunuzu bitirin,çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun sizi okulunuz için bırakacak erkek zaten sizi hiç sevmemiştir
Merhaba kizlar,
Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.
3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..
Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..
Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?
Soruna da cevap vereyim
hem aşk hem kariyer.
Adam sana aşıksa zaten senin fikirlerine saygı duyar.
Baskı yapmaz.
Ya ben ya okul demez.
Evlenince karun kadar bile zengin olsanız sana çalışma demez.
seni böyle seçim yapmak zorunda bırakmaz.
evlendikten sonra yüksek eğitimime devam etmeye karar verdim.
eşim de en büyük destekçim oldu.
o olmasa ben devam edemezdim belki de.
ama önümde fırsatlar varken değerlendirmemi istiyor.
bana "çalışmayacaksın" dediğini düşünemiyorum bile! ihtiyacımız var zaten. ama maddiyatımız çok iyi olsa bile okuyup okumama, çalışıp çalışmama benim kararımdır, öyle de olmalı.