aşk mı ? mantık mı ?

Sonsuza-kadar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
13
2
1
Canimdan cok sevdigim bi adam var evi yok arabasi yok ama kocaman kalbi var ayni zamanda beni isteyen birileri var evi var durumlari iyi ve ailem cok baski yapiyo bu devirde evi olan birini bulmussun nasil kacirirsin diye. Simdi size sorum su evi olanla mantik evliligi mi yapardiniz yoksa evi olmasada beni sevsin yeter deyip ask evliligi mi

her türlü aşkı secerim.. aşkla yatılır, katlanılır, ama mantıkla yatılmaz
katlanılmaz.

anlamadığım canından çok sevdiğin biri varken, mantık evliliğini alternatif olarak kendi önüne sunman biraz tuhaf değilmi?
eğer mantığı seçersen hem kendine hemde seni sevene haksızlık etmiş olmuyormusun??

Simdi öncelikle sen bu kişiye gerçek anlamda aşık olmuş olsaydın ve karşına -atıyorum- ultra zengin iş adamı çıkmış olsa bile bakmaya tennzzul etmezdin.
Ha ben bakarım dersin orası ayrı ona bisey diyemem ama normal şartlarda aşık bi insanın gözü sevdiğinden başka hiçbir şeyi görmez.
Demem o ki sen sanırım seni çok seven o koca yürekli adama karşı pek de aşık sayılmazsın, yani en azından bana öyle geldi. Çünkü aşık olsaydın gerekirse aileni karşına alır yine de onunla olmayı tercih ederdin aşk bunu yaptırır ama sen kararsızsın ve bu da demektir ki duygularından emin değilsin. Bence iyi düşün ve bekle, hayatın için uygun olan doğru insanı..

ikisi de tek başına olmaz.
mantık ve aşkın harmanlanması lazım evlilik gibi ciddi bir işe girişmek için.
parasız pulsuz adamla aşk yaşansa ne olacak? maddiyat konusundaki sıkıntılar cicim aylarından sonra yakanıza yapıştığında o aşkı koruyabilecek misiniz acaba?
ya da sadece çok iyi geliri ve malı var diye midenizin kaldıramayacağı bir adamla aynı yatağa girmek, her halini görmek nasıl katlanılır olacak sizin için?
eğer aşık olduğunuz insanın mantıklı gelecek planları varsa ve bunun için çaba harcayan biriyse şans verilebilir belki.
kendini geliştirip iyi yerlere gelebilir.
ama sevmeden para için evlenmek hayatınızı karartmak olur.

Cevaplarınız için teşekkur ederim evet gelecegimiz ile ilgili planlari var ve bunun icin ugrasiyo bi arkadasimiz aklin karistiysa asik degilsin demis aslinda aklim karisik degil ben ne istedigimi biliyorum ama ailem uzerime baski kurdugu icin ister istemez dusunuyo insan acaba haklilik paylari var mi bu devirde ne yapmam lazim diye ama tabiki bu ona asik olmadigim anlaminada gelmiyo

zor bir durum. aşk gelecek yıllarda sönebilirde araya geçim sıkıntısı girdiğinde.
mantık evliliğine gelince bence mantık evlilikleri daha sağlam aşk evliliklerine göre.
amaaaa... ortada aşık olduğun birisi varken senin kalkıp mantık evliliği yapman imkansız birşey gibi. kaldı ki kendine de ona da acıdan başka birşey yaşatmazsın. bizlere değil de oturup ailen ile enine boyuna konuşmalısın. bence aile anne baba bizlerden çok daha ilerisini göre biliyorlar. iki ucu .oklu değnek gibi yani zor bir durumdasın yaşın kaç?

Aynen oyle ikimizede acidan baska bisey yasatmaz eger mantigimla hareket edersem ve aileler gercekten dedigin gibi ileriyi gorebiliyolar neler olabilecegini hissedebiliyolar ve bizim iyiligimizden baska bisey istemiyolar ama ben ikimizede bu aciyi yasatamam

bazen hayatta mantıklı düşünmek gerekiyor. onu yapmayıp da duygu peşinden gidince benim gibi ilerde pişmanlıkda yaşaya bilirsin, ama tam tersine çok mutluda olabilirsin. neticede herşey para değil, ama para çok şeyde!
dünya tuhaf bir dünya, parası olan bir gün parasız kalabilir, durumu olmayan da yüksele bilir. herşey bir sınav. diliyorum en doğru kararları herkes alır. ve seçimlerden pişman olunmaz. yine de aileni dinle derim. ben dinlemediğime pişmanım.

Cok ozel degilse senin durumun nasildi belki biraz yardimci olursun bana anlatmak istersen memnun olurum

Arkadaşım mantık evliliği yaptı şuan şartları daha iyi olmasına rağmen pişman.
Düşünsene evi var diye evleneceksin parasını kaybedip belki bir şeyi olmayacak ?
Bu durumda insan sevmediğine nasıl katlanır ?
Aşkı seçmelisin , mutsuz olsan da sarılırsın.

Valla ben de bir ara yasim geciyor diye mantik evliligi yapacaktim, dusunmedim degil. Ama yapamayacagima kanaat getirdim. Ask olmasa bile kalben birsey hissetmedigim birisiyle asla olamam. Bu sekilde evlenmektense hic evlenmem daha iyi. Artik bu sekil dusunuyorum. Allah o yoldan dondurdu sukur ki. Ben sevdigim insani secerdim. Beraberce ustesinden gelinemeyecek seyler degil ki ev araba. Duzenli bir isi varsa ne olacak sizde calisirsiniz, gecinir gidersiniz. Hakkinizda hayirlisi.

cicim ayları geçtıkden sonra maddi sıkntılara dusuceksnız evlılık cıddı uzun bır surec eger bu maddı sorunların ustesınden gelmekte zorluk cekıceksnız o ılıskınız yıpranablr , hayt şartları pahalı böyle bı durmda bıreylerden bırının evı olması luks degıl bence ıhtıyac ama dıger eş adayında ıse sadece para içinde adamın koynuna girmek ıstemem mıdesi almaz insanın.bunu iyi dusunun 2 nızde calısıp drumunuzu ıyı yapablecek potnsıyel varsa tbkıde sevdıgını seç eger olmcaksa olana kdr beklee bnce hemen evlenmemenden yanym ama dıger adamıda terch etme para ıcıjn .sen mal degılsın sonuctaa para karslıgında kendını satmak gıbı olr bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…