• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın ailesi yuzunden yasadigimiz sorunlar

''ne bu dul kadın mı alıyoruz, tabii kına olacak'' ne kadar çirkin bir düşünce. İğreniyorum böyle insanlardan. Maalesef konu sahibi eşinin ailesinin hal ve tavırlarından nasıl bir zihniyete sahip oldukları belli. Kesinlikle görüşme. Sana da evliliğine de zarar verir bu tipler.

Esimle bunu gecen gun konustuk, esim de ailesinin ona deger vermedigini islerine geldikleri gibi davrandiklarini anladi. Bunu dile getiriyor ama bu durum onu fazlasiyla uzdugu icin hasta olmasindan endise ediyorum. Tamamen yıkılmıs durumda.
Merak etmeyin hiçbir şey olmaz. O gün ailesi size laf söz ederken bile kendini düşünmüş fenalaşır gibi davranmış. Yarın bir gün bir olay olur siz en kötüsü olursunuz. Eşinize karşı kayın ailenizi kötülemeyin sakın derim. Ve lütfen tekrar söylüyorum çocuk yapmayın bir süre🙏🏻

''ne bu dul kadın mı alıyoruz, tabii kına olacak'' ne kadar çirkin bir düşünce. İğreniyorum böyle insanlardan. Maalesef konu sahibi eşinin ailesinin hal ve tavırlarından nasıl bir zihniyete sahip oldukları belli. Kesinlikle görüşme. Sana da evliliğine de zarar verir bu tipler.
Bu cumle bana da cok dokunmuştu. Evliligimize zarar vereceklerini o zaman anlamalıymışım zaten. :(

Merak etmeyin hiçbir şey olmaz. O gün ailesi size laf söz ederken bile kendini düşünmüş fenalaşır gibi davranmış. Yarın bir gün bir olay olur siz en kötüsü olursunuz. Eşinize karşı kayın ailenizi kötülemeyin sakın derim. Ve lütfen tekrar söylüyorum çocuk yapmayın bir süre🙏🏻
Haklisiniz cocuk sureclerine hic girmiyoruz bu surecte. Zaten boyle bir ailesi yapisi icinde cocuk yapmak istemedigimi belirttim.

Kesinlikle haklisiniz bu yuzden tasinmaya da karar verdik, onlara olabildigince uzak olmak istiyoruz. Ayni sehirde bile olmak istemiyoruz su an. O derece bi haldeyiz.

O çözüm değil :D
Bu sefer de başımıza bir şey gelse arasak kaç saatte geleceksin diye ağlamaya başlıyorlar. <3
Sorunun bu adımdan önce çözülmesi gerekiyor.

Evet kesinlikle doğru. Benim babam 60'ından sonra anladı da, olan garip anama oldu.

Allah yardımcısı olsun annenin umarım huzura kavuşmuştur. 🥲

O çözüm değil :D
Bu sefer de başımıza bir şey gelse arasak kaç saatte geleceksin diye ağlamaya başlıyorlar. <3
Sorunun bu adımdan önce çözülmesi gerekiyor.

Allah yardımcısı olsun annenin umarım huzura kavuşmuştur. 🥲
Cozmeye calisinca da konularin ustunu kapatip hicbisey yok gibi davraniyolar. Hal ve tavırları degismiyor. Yuzume gulerken bir yardan saygisizca davranislari devam ediyor. Valla tasinmaktan baska cozum bulamadik. Her yolu denedik tekrar tekrar ama laftan anlamiyorlar. Tamamen uzaklasmadan cozemiyecegimize karar verdik.

Evlenmeden once alinan evi eşim aldı, kendi üzerine.
Anladım. O noktada hoşlarına gitmeyen bir sey mi oldu acaba demiştim de degilmis. Benden bir tavsiye; eşim mutsuz oluyor vay eşim üzülüyor falan diye tutup elinizle barıştırmaya zorlamayın. O kadar üzülsün bir şey olmaz. Başına kakmadan bu konu yokmuş gibi davranin. Mahcup olmasi gereken, idare etmesi gereken siz değilsiniz.

Hicbisey yokmus gibi hayatimiza devam etmeye calisiyoruz eşimle, bu sefer eşimi arayip bir hastalik haberi veriyorlar.

Anladım. O noktada hoşlarına gitmeyen bir sey mi oldu acaba demiştim de degilmis. Benden bir tavsiye; eşim mutsuz oluyor vay eşim üzülüyor falan diye tutup elinizle barıştırmaya zorlamayın. O kadar üzülsün bir şey olmaz. Başına kakmadan bu konu yokmuş gibi davranin. Mahcup olmasi gereken, idare etmesi gereken siz değilsiniz.
Bu arada evlenmeden once evliliğin tüm maddi yükünü de eşimle bölüstük. Eşim evi alirken ben de evin esyalarini vs aldim. Eşimin ailesi bu surecte hicbir destekde bulunmadi zaten. Fakat esimin erkek kardesi evlenirken destekte bulundular.

Öncelikle merhaba,
Benim 1 senelik bir evliliğim var ve bu süreç gerçekten bize zehir oldu diyebilirim. Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama lafı çok uzatmadan özet geçmek istiyorum. Eşimin ailesi ile evlenmeden öncesinden itibaren türlü sorunlar yaşıyoruz. Yaşadıklarımı sırayla anlatmak istiyorum, lütfen bu konuda düsüncelerinizi benimle paylaşın.
Evlenmeden önceki süreçde kına istemedigimi eşime belirttim, o da pek sevmez bu tarz şeyleri. Sen ne istersen o olacak dedi. Sonrasında bu süreçte eşimin annesinin kına icin israr ettigini, "ne bu dul kadin mi aliyoruz, kina olacak" diye tartismalarini ogrendim. Bu durumu ogrendigimde cok üzülmüştüm. Sonrasında eşim ailesini dinlemeyerek herseyi benim istedigim sekilde yapmaya devam etti. Devaminda evliliğe az bir sure kalmisti, biz de ev aldik. Yasayacagimiz evi temizlemek icin esimin ailesi ve benim ailem temizlige gittik. Esimin teyzesi yengesi falan da gelmisti. Annem de evliligimiz oncesi bir ameliyat gecirmisti, doktor hicbir sekilde is yapmamasini soylemisti ama beni yalniz birakmamak icin gelmisti. O gun esimin teyzesi annem is yapmiyor diye biton laf soylemis. Ayni sekilde annem o gun duyduklarini ben uzulmeyeyim diye bana soylememis. Ben bunu evlendikten aylar sonra esimden ogrendim. Esimin annesi annemden ozur bile dilememis veya bu durum icin benden ozur dilememisti.
Sonrasinda bizim evlilik surecimizde zaten esimin annesi ve kiz kardesi devamli agliyordu. Evlendigimiz gun de esimle eve gitmek icin yola cikacagimizda, esimi tutup sarılıp bagira cagira agladilar biz şok olmustuk.
Evlenip evimize yerlestik oh rahatladik diyecegiz ama sorunlar biter mi, bitmedi tabiki. Evlendikten sonra 1. Ay dolmadan esimin kiz kardesi evimize yatili misafirliğe geldi ve 1 hafta bizde kaldi. Sonrasinda da esimin ailesi yemege geldi zaten. Yemege geldiklerinde esimin erkek kardesi sorun cikarmaya basladi, kucuk bir cocuk gibi. Ben de biraz sitem ettim onlara. Sonrasinda sarpa saran olaylar yasadik. Esimin kiz kardesi her gittigimde evlerine saygisizliklar yapmaya basladi. Esimin erkek kardesi de evlilik surecine girmisti o sira. Esimin kiz kardesi ise biz onlara her gittigimizde beni assagilayacak laflar ediyor, davranislar sergiliyordu. Bunlardan bi tanesine ornek verecek olursam. Yeni bir canta almistim, herkes cok begenmisti ve o da durup gergin bir yuz ifadesiyle nesi guzel, cok ucuz ve dandik duruyor. Kalitesiz uc kurusluk biseye benziyor diyerek gelip cantami cekistirmeye baslamisti. Ben şok olarak izliyordum. Esim bunlar olurken ne yapiyodu diyecek olursaniz da , esime bunlari anlattikca uzulup bana haklisin neden boyle yapiyolar anlam veremiyorum diyordu. Sonrasinda bir gun gene evlerine ziyarete gitmistik. Erkek kardesi bizle sorun yasadigi icin bu sefer babasi baristirmak icin gelin sorunlarinizi konusup cozun diye cagirmisti. Erkek kardesi geldi ve yuzume karsi sen şunu yaptin bunu yaptin diyerek sacma sapan konusup durdu. Oysaki bu surecte hicbisey yapmiyordum. Sonrasında kalktim ayaga ve esime dönüp gidiyorum ben gelmek istiyorsan gel dedim. Esim de kalkti tam gidecekken bir yandan esimin erkek kardesi esimi tutmaya calisiyor, kiz kardesi de bagirip aglayarak cigliklar atarak "mahvetti ailemizi, ailemizin icine etti" dedi. Ben iyice kötü hissetmeye baslamistim.. Esimin de anksiyetesi var. O da bu duydugu cumleler karsisinda sok oldu ve sarsildi. O an kendi durumuma uzulmeyi biraktim ve esimi sakinlestirmeye calistim. Sonrasinda o evden hemen uzaklastik ve bir sure onlarla irtibati kestik. Sonrasinda aradan 1-2 ay gectikten sonra hatalarini belki anlamislardir diyerek tekrar gorusmeye basladik ama kardesi degismemis, hala bana karsi agresif tavirlar sergiliyordu. Esimin erkek kardesi bu sure icinde evlendi.
Evlenirkenki surecte de esimin arabasini gelin arabasi yapmak istediklerini soylediler , esim arabayi surecekmis ama ben baska bir arabada gidecekmisim. Esimin yanina baska bir kadini oturtmak istediklerini belirtmisler esime. Esim bu duruma kesinlikle karsi cikmis. Benim yanima sadece esim oturabilir. Benim oldugum arabada gidecek o da demis. O gun de tartismislar mesela. Gelinen surecte esimin erkek kardesinin esine hicbisey yapmiyorlardi. Ben de bu sure icinde bunu sorguladim kendi icimde.
Neden eşimin erkek kardesinin eşine hicbisey yapmiyolar da bunca davranis bana diye.
Benim eşim ben evlenmeden önce herseyini ailesine veren bir tipti. Kazanci ile kendine pek bisey almaz kardeslerine ve annesi harcarmis. Ailede gizli baba gorevi gormus buyurken. Yengesinin, annesinin kisaca ailesinin maddi manevi neye ihtiyaclari olsa esime kosarlarmis. Evlendikten sonra ise tamamen bu durum degisti. Esim maddi olarak destegi kesti. Artik her istediklerini alan, her ihtiyaclarina kosan bir ogullari yoktu. Belki de bunun sebebini benden bilip bana boyle davranmaya basladilar diye dusundum. Neticede hicbir zaman esimi doldurmadim, esim ailesinin bana davranislarini gordukce onlarin evine gitmek istemedikce ben gitmeye zorladim. Gitmezsen benden bilirler, iyice bana bilenirler lutfen boyle yapma bile dedim. Ama son gelinen noktada esimin kiz kardesi evlerine gittikce kapilari yuzumuze carpan biri haline geldi. Esimle bir karar aldik biz gitmeyelim bari arada sirada onlari davet edelim bize dedik. Onda da davetlerimize hic gelmediler. En sonunda ogrendik ki esimin kiz kardesi gelmek istemedigi icin esimin ailesi bizi yoksayiyor. Bu durumdan sonra da tamamen iletisimi kestim ben, esime de sen iletisim kurabilirsin ama beni dahil etme dedim.
Esimin annesi falan hicbisey olmamis gibi beni ariyor ama acmiyorum. Bu arada esimin annesi ne zaman oglu ondan uzaklassa bir hastalik uretiyor ve oglunu kendine cekmeye calisiyor. En son 1 aydir iletisim kurmuyoruz ve esimi arayarak acilmis gibi hastalik haberi verdi, sonrasinda ogrendik ki gene bisey yokmus.
Ek olarak evlenirkenki surecte esimle herseyi birlikte yaptik. Ne esimin ailesi ne de benim ailemi maddi sureclere karistirmadik. Herseyimizi kendimiz aldik. Esim ve ben maddi olarak iyi durumdayiz. Kazancimiz ortalama kazanclarin cok uzerinde. Esim babasinin arabasi yok diye onceden aldigi eski arabasini (bmw) babasina verdi. Ben de babadir buyuttu aile bu hakkidir diyerek hicbisey demedim. Lakin esimin erkek kardesi evlendikten sonra ogrendim ki, o arabayi erkek kardese vermis baba. Ben bu duruma cok icerledim şok oldum ve kizdim. Kisaca esim ailesine ne verirse erkek kardese veriliyor. Bu yuzden ben de esimin daha bisey vermemesini soyledim. Esim de saolsun bana saygi duyuyor ve dinliyor. Bu sebeple iste maddi olarak da esim onlara yardimi kesmis oldu. Ben de herseyin gunah kecisi oldum.
Bu durumun ülkemiz de bu kadar yaşanması o kadar üzüyor ki beni. Doğup büyüttüğün insan üzerinde bu kadar hak iddia etmek nedir? Neden rahat bırakmıyorlar anlamıyorum. Evliliğin ilk senesi benim için de oldukça zordu sınırları koymak için çok çabalamam gerekti ve şu an istediğim şekilde bir sınır oluşturdum. Size tavsiyem eşim hasta üzülür, manipüle olur şöyle olur demeden ailesini kötülemeden kendi sınırlarınızı net bir şekilde anlatıp kesinlikle bu sınırların aşılmaması gerektiğini izah edin.

Hatalarınız sunlar, en başında üç kuruş verip evi temizletecek profesyonel birini tutacaktınız insanları doluşturmayacaktınız oraya temizliğe.
Sonrasında inatla görüşüp durmanız bu ikinci büyük hata. Bir denenir iki denenir olmadığı belli zaten gerek yok zorlamaya. Siz üstüne bir de küstükten sonra barışıyorsunuz. İnsan 1 ayda değişir mi?
Üçüncü durumsa siz görüşmeme kararını kendi kendinize alıp duruyorsunuz belli ki çünkü telefonla aranmaya devam ediyorsunuz, hala net bir mesafeniz yok taşınacağız diyorsunuz ama siz suratlarına karşı bir duvar örmedikkten sonra isterseniz Mars’a taşının

Hatalarınız sunlar, en başında üç kuruş verip evi temizletecek profesyonel birini tutacaktınız insanları doluşturmayacaktınız oraya temizliğe.
Sonrasında inatla görüşüp durmanız bu ikinci büyük hata. Bir denenir iki denenir olmadığı belli zaten gerek yok zorlamaya. Siz üstüne bir de küstükten sonra barışıyorsunuz. İnsan 1 ayda değişir mi?
Üçüncü durumsa siz görüşmeme kararını kendi kendinize alıp duruyorsunuz belli ki çünkü telefonla aranmaya devam ediyorsunuz, hala net bir mesafeniz yok taşınacağız diyorsunuz ama siz suratlarına karşı bir duvar örmedikkten sonra isterseniz Mars’a taşının
Aslinda temizliğe birilerini ayarladim ama bu surecte annesi dahil olup, biz temizleriz ne gerek var dedi. Ben de usteleyip kirmak istemedim. Cocuklarinin evliligi icin bisey yapmak istiyorlar, onlari yok saymayayim dedim.
Her sorun oldugunda bi sure iletisimi kestik anlasinlar diye. Haklisiniz cok denedim ama esimi sevdigim icindi denemelerimde burada hata yaptim. Şöyle biz gorusmek istemedigimizi babasina ilettik aslinda. Ama annesi israrla anlamiyor ve ariyor evet.

Bu durumun ülkemiz de bu kadar yaşanması o kadar üzüyor ki beni. Doğup büyüttüğün insan üzerinde bu kadar hak iddia etmek nedir? Neden rahat bırakmıyorlar anlamıyorum. Evliliğin ilk senesi benim için de oldukça zordu sınırları koymak için çok çabalamam gerekti ve şu an istediğim şekilde bir sınır oluşturdum. Size tavsiyem eşim hasta üzülür, manipüle olur şöyle olur demeden ailesini kötülemeden kendi sınırlarınızı net bir şekilde anlatıp kesinlikle bu sınırların aşılmaması gerektiğini izah edin.
En son bu sınırın aşılmaması üzerine karar aldık zaten. Insallah hersey bizim icin guzel olur.

Hata sizde. Madem siz babaya araba veriyorsunuz kullansın diye o küçük oğluna veriyorsa ihtiyacı yok demektir. İnşallah araba eşinizin üzerinedir ve satarsınız.

Eşiniz evin her şeyini karşılayan, maddi destek veren cocuksa sizden nefret etme sebepleri budur. Ama ilk saygısızlık yaptıkların da eşiniz tepki koysaydı belkide geri adım atarladı. Bence siz alttan aldıkça şımarmışlar. Para ilişkini tamamen kesin, siz asla görüşmeyin.

Hata sizde. Madem siz babaya araba veriyorsunuz kullansın diye o küçük oğluna veriyorsa ihtiyacı yok demektir. İnşallah araba eşinizin üzerinedir ve satarsınız.

Eşiniz evin her şeyini karşılayan, maddi destek veren cocuksa sizden nefret etme sebepleri budur. Ama ilk saygısızlık yaptıkların da eşiniz tepki koysaydı belkide geri adım atarladı. Bence siz alttan aldıkça şımarmışlar. Para ilişkini tamamen kesin, siz asla görüşmeyin.
Esim her zaman tepki koydu, ama ailesi her defasinda hicbisey yokmus gibi geldi geri. Burada fazlaca hatamiz var haklisiniz. Benim yapici olmaya calisma hallerimin kiymetini bilemediler diyelim. Simdi istedikleri kadar yapici olmaya calisip gelseler de bizim tarzımız net olacak.

Hata siz ve eşinizde. Siz ilk baştan çok fazla yüz vermişsiniz, sadece eşiniz kırılmasın diye "dul kadın" laflarına susmuşsunuz. O zamandan cevap/tavır koysaydınız bu kadar azamazlardı. Diğer sorun da eşiniz, en az 25 yaşında olduğunu varsayarsak annesinin her "hastalanmasında" manipule olmaması gerektiğini öğrenmesi lazım. Ya da kız kardeşi evde kapı çarptığında, kolundan tutup hayırdır diyebilmesi lazım. Ya da erkek kardeşi hem sizi paylayıp hem de eşinizin parasıyla alınan arabayla geziyorsa eşinizin o adamın altından arabayı çekip alması lazım. Eşiniz çok pasif.

Back
X