Aşk mı ,sevgi mi ,alışkanlık mı,mecburiyet mi?

evlilikler zamanla oturuyor.önce aşkla seviyorsun tutku oluyor.sonra anlaşamama süreci içine giriyor.birbirini yemeye başlıyorsun kavgalar çekişmeler. bazı darbeler alıyorsun bu badireleri akıllıca sağduyuyla atlatabilmeyi başarabilmişseniz evlilikte aşk sevgiye dönüşüyor.çünkü birbirini iyice tanıyor ve sıırlarını iyi biliyorsun.karşındakinin alanlarına girmemeyi öğreniyorsun.paylaşımlar artıyor ,sevgi oluşuyor.

Benim evliliğimde de (benim tarafımdan ) aşk yok..
oğlum için varım onlayım..
Hep çocuğum için katlanıyorum kelimesi çok kızardımm..
ozamanlar çocuk sahibi değildim hep sölenirdim neden çocuk için katlanılırmı diye..
öyle bir katlanılıyor ki..
Baba kelimesinden onu mahrum etmemek için soğuduğum bir insanla evliliğimi hala herşeye rağmen devam ettirmeye çabalıyorum..
ve ortak hiç bi noktamız yok o ak ben kara okadar zıtız..

aşk, sevgi, dostluk, fedakarlık, şefkat, güven ... :nazar::nazar::nazar: 6 yıldır beraberiz, 10 aylık evliyiz, inş ömür boyu bunların hiçbirini kaybetmeyiz. tabi ki hepsi emek istiyor.

Merhaba arkadaşlar.Başlıktan da anlaşılacağı üzere ;evliliğiniz de bunlardan hangisini ya da hangilerini yaşıyorsunuz?Bu konuyu açmamın sebebi ;görücü usulü evlendiğim eşimin beni sadece mecburiyet ve tamamen ben ona saygılı olduğum için beni sevdiğini hissetmemdir.Mecburiyet dedim çünkü 1 çocuğumuz var ve artı hamileyim.Seviyor dedim çünkü ben ona saygısızlık yapmıyorum hatta fedakarlıklar yapıyorum.O da saolsun bana destek oluyor.Sorun yaşamıyoruz çok şükür.Acaba olumlu giden evliliklerde eşlerin araları da bizimki gibi mi merak ediyorum.Evlilikte aşk ,tutku yok mu gerçekten.Bizimkin de hiç olmadı.3 yıldır evliyim ikimiz de birbirimizin gözlerine uzun uzun bakamıyoruz,bakıp dalamıyoruz.Bu yeterli örnek olur sanırım aşk olmadığının.Önceden vardı şimdi bitti diyemem hiç olmadı ki....:(

Arkadaşım cidden meraktan soruyorum.
Mecburiyet olarak hissettiğiniz evliliğinizi neden sürdürüyorsunuz?
Hadi gidecek yeriniz yoktur anlarım.
Peki çocuk neden yapıyorsunuz ardarda?

Back
X