• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı? Sevgi mi?

Sizce Aşk mı yoksa Sevgimi daha önemli

• Aşk mı

• Sevgi mi

• Her ikiside

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

handanww

Annesinin tek aşkı
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
500
308
53
Selam kızlar eşimle dünden beri bu konuları konusuyoruz gercekten aşk mı yoksa sevgimi daha önemli
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hadi bir anket yapalım
Bana göre aşk daha önemli insan kalbinin nerede oldugunu hissettiriyor. :KK60:

bilimsel olarak aşk 6 ay ile 3 yıl arası sürüyor diye biliyorum sonrasında sevgi ve bağlılıkla iliski devam ediyor. aşk sürecinde zaten bir nevi kör gibi oluyoruz hataları görmüyoruz denebilir. ama aşk yerini sevgiye bıraktığı zaman sevgimiz güclü değilse bir yerden sonra pes ederiz. bana göre onemli olan sevginin gücü, biz sevgi sayesinde iliskilerimizi yürütüyoruz diye düşünüyorum

Bana göre aşk ve sevgi aynı şeyler. Aşk kelimesi Arapça'dan dilimize geçmiş bir sözcükken sevgi kelimesi Türkçe kökenli bir sözcük.Dillerle çok iç içe olduğum için biliyorum,bizdeki gibi başka dillerde böyle iki ayrı kavram yok.
Mesela İngilizce'de 'love',Fransızca'da amour,İspanyolca'da amor....
O yüzden ikisinin ayrı şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Diğer soruya gelecek olursam,sevgi ile birlikte güven,sadakat ve bağlılık da önemli benim için. :) :)

benim için önce aşk ama düzgün olanından.kim ne derse desin aşk biyolojik çıkar şartları uyunca ortaya çıkıyo.o yüzden sonu ne olur kayıp.fakat düzgün bir aşk beraberinde sevgi,sevgi saygıyı, saygı da mutluluğu getirir.o yüzden çok aşık oluruz bayanlar olarak çoğu dangalak herifler çıkar,bu dangalak heriflerle süren aşk önce sevgiyi katleder sonra saygı ve mutluluk tükenir.kimi insanların bu duyguları çok karışıktır başkaları ile de kıyaslayıp aşk mı sevgi mi anlayamazlar.ve ben dahil bütün bayanlar aşk ve sevgi kavramlarına erkeklerin asıl yaklaşımlarını zamanla kabul ederler.mesela on senelik bir evlilikte kabul eder kadın kocasının bu konudaki bakış açısını.bir kadın kocasının tuhaf huylarını daha kabul eder ama aşk ve sevgiye bakış açısını çooook uzun zamanda.

Aşkla sevgiyi ayrı gibi düşünmüyorum bende ayrımını hiç anlamamışımdır insanlar nasıl yapıyor :confused:Her ikisi de diyorum çünkü ikisi de bana göre aynı şeyler 3 yıl süresi var falan hikaye bence aşkın ben aynıyım hiç değişmiyor duygular :KK53:

Aşkla sevgiyi ayrı gibi düşünmüyorum bende ayrımını hiç anlamamışımdır insanlar nasıl yapıyor :confused:Her ikisi de diyorum çünkü ikisi de bana göre aynı şeyler 3 yıl süresi var falan hikaye bence aşkın ben aynıyım hiç değişmiyor duygular :KK53:
Aslında ayrım degilde hangisinin daha baskın olması söz konusu bence mesela kadın aşık olur evlenir ama artık ilerleyen zaman da aşk degilde sevgiye dönüşür diye düşünüyorum.
Ben eşimle tanıştıkdan sonra aşkımız başladı yani insan hem görür görmez aşık olamıyor ki belli bir zaman geçmesi gerek bana göre:KK54:

Aslında ayrım degilde hangisinin daha baskın olması söz konusu bence mesela kadın aşık olur evlenir ama artık ilerleyen zaman da aşk degilde sevgiye dönüşür diye düşünüyorum.
Ben eşimle tanıştıkdan sonra aşkımız başladı yani insan hem görür görmez aşık olamıyor ki belli bir zaman geçmesi gerek bana göre:KK54:
Ben direk eşimi görür görmez etkilenmiştim 7 yılın içindeyken evlendik 2 aylık evliyiz belki evlilik için söylemek erken ama 7 yılda hala aşığım:nazar::KK200:Aşk sevgi kavramı bana ikisi de farklı şeyler gibi gelmiyor ikisini de yaşıyorum sanki kızdıgım yanlışı gördüğüm zamanlarda oluyor ama her gördüğümde heyecanlanıyor gözlerine gülerek bakabiliyorum da bunlar sevgide de var aşkta da bana göre :KK53:

Ben direk eşimi görür görmez etkilenmiştim 7 yılın içindeyken evlendik 2 aylık evliyiz belki evlilik için söylemek erken ama 7 yılda hala aşığım:nazar::KK200:Aşk sevgi kavramı bana ikisi de farklı şeyler gibi gelmiyor ikisini de yaşıyorum sanki kızdıgım yanlışı gördüğüm zamanlarda oluyor ama her gördüğümde heyecanlanıyor gözlerine gülerek bakabiliyorum da bunlar sevgide de var aşkta da bana göre :KK53:
Maşallah canım Allah mutlu mesut etsin ne güzel aşkla sevgiyle birine bakabilmek :KK68:

Maşallah canım Allah mutlu mesut etsin ne güzel aşkla sevgiyle birine bakabilmek :KK68:
Amin cümlemizi inşallah:KK68:Rabbim herkese nasip etsin :nazar:Bence yaşayarak görün siz de böyle yaşamadıktan sonra sorgulamak ön yargıyla yaklaşmak güzel olmuyor herkesin ilişkisi yaşayışı farklıdır herkeste aynı değildir bu durumlar :KK60:

Amin cümlemizi inşallah:KK68:Rabbim herkese nasip etsin :nazar:Bence yaşayarak görün siz de böyle yaşamadıktan sonra sorgulamak ön yargıyla yaklaşmak güzel olmuyor herkesin ilişkisi yaşayışı farklıdır herkeste aynı değildir bu durumlar :KK60:
Önyargılı deyilimki onuda nerden çıkardınız:KK64:
Elbette herkesin ilişki yaşayışı farklıdır.mesela ben 6 senelik evliyim ama eşime olan aşkım sadakati hiç eksilmedi sanki gün geçtikçede artıyor aşkım :KK68:

Önyargılı deyilimki onuda nerden çıkardınız:KK64:
Elbette herkesin ilişki yaşayışı farklıdır.mesela ben 6 senelik evliyim ama eşime olan aşkım sadakati hiç eksilmedi sanki gün geçtikçede artıyor aşkım :KK68:
Yoksa size önyargılısınız demedim genel olarak anlatıyorum aslında ben genelleme çok kullanırım:KK70:Maşallah size de Rabbim daim etsin:nazar:Aşk öyle bir şey herkes bitiyor bağlanmaya alışkanlığa bırakıyor diyor ama bakın 6 senedir devam ediyor geçici değil aşk kalıcı bir şey sevgi de alışkanlık haline gelmiş sıkılmış insanların seviyorum demesi bilmiyorum mantık evliliği yapanların genel söylemi diye düşünüyorum:KK68:

Yoksa size önyargılısınız demedim genel olarak anlatıyorum aslında ben genelleme çok kullanırım:KK70:Maşallah size de Rabbim daim etsin:nazar:Aşk öyle bir şey herkes bitiyor bağlanmaya alışkanlığa bırakıyor diyor ama bakın 6 senedir devam ediyor geçici değil aşk kalıcı bir şey sevgi de alışkanlık haline gelmiş sıkılmış insanların seviyorum demesi bilmiyorum mantık evliliği yapanların genel söylemi diye düşünüyorum:KK68:
Amin sağol canım
Bende nedense hem alındım :KK70:

aşk ile başlayıp sevgiye dönen şeyi seviyorum ben :KK22:
aşk ın geçici oldugunu hepimiz biliyoruz aşk çok güzel fakat aşk bitince araya sogukluk girmemesi lazım. araya sevgi girmesi lazım.
ikisi de olmalı bence.
aşk ile sevgiyi de ayırt etmek gerekiyor tabi :)

Back
X