Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aşk mutfakta piser :) Farkli, cezbedici, hoş sunumlu lezzetler..
burada yeni sayilirim, bir arkadasimin tavsiyesi üzerine üye oldum. Iyikide olmusum :) cok sevdim burayi, civil civil :) cici bayanlar, anneler, ne kadar hossunuz ...
Yesil yesil pek cici pek güzel bir kek! Civil civil! Bakarmisin su güzellige!
Cok cok sevdim ben Ispanakli Keki! Heleki o müthis sunumunu :) Tadanlarin yüzündeki gülümsemeyi :) Esimin ve kücük kardesimin ispanagi antep fistigi zannetmesini :) Ispanak yemeyen kardesimin bu keke bayilmasini :) !
Mutluluk, gülümseme verdi bana / bizlere bu kek!
*ISPANAKLI KEK*
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 bucuk su bardagi seker
yarim su bardagi siviyag
1 su bardagi ilik su
2 dis dögülmüs damla sakizi (ben kullanmadim)
1 su bardagi dolusu kiyilmis ispanak
2 su bardagi (200ml) elenmis un
1 cay kasigi karbanot (ben kabartma tozu kullandim)
1 paket vanilya sekeri
HAZIRLANISI:
Blendirin icine ispanak, siviyag ve suyu alin, hic pütür kalmayacak sekilde cirpin ve ->> bu suyu bir su bardagina (200ml) doldurun, arta kalani dökün. Tekrar o ispanak suyunu blendira koyun ve yumurta, seker (ve damla sakizini ) ilave edip iyice cirpin.
Genis bir kaba unu, kabartma tozunu (veya karbonati) ve vanilya sekerini alip karistirin.
Ispanakli karisimi un karisimina yavas bosaltin ve bir spatul yardimi ile yavas yavas iyice karistirin.
Yagli kagit serdiginiz bir kek kabina hamuru dökün ve önceden isitilmis 150 derece firinda hafif hararetli pisirin. DIKKAT edin rengi solmasin! Bu sebebtende düsük derecede pisirilmesi gerekiyor!
Pisince firindan alin ve sogumaya birakin.
NOT:
Ben yarim ölcü kullandim.
Su bardagi yerine cay bardagi ve 2 adet yumurta kullandim.
Üzeri icin 1 bucuk cay bardagi pudra sekerini bir kaba alip 2-3 yemek kasigi su ekleyip iyice karistirip cirptim ve sogumus kekin üzerine gezdirdim. Ve kavrulmus file badem serptim.