Aşk mutfakta piser :) Farkli, cezbedici, hoş sunumlu lezzetler..

myprince1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
12
0
36
Diğer
Herkese Merhabalar,

burada yeni sayilirim, bir arkadasimin tavsiyesi üzerine üye oldum. Iyikide olmusum :) cok sevdim burayi, civil civil :) cici bayanlar, anneler, ne kadar hossunuz ...

Evet "Aşk mutfakta piser "
Öyleyse hanimlar, haydi mutfaga :)

Evet dogru okudunuz kuru fasulye tatlisi! :)
farkli lezzetleri cok severim.. lezzet avcisiyimda denilebilir
sizde farkli degisik tatlar denemeyi tatmayi seviyormusunuz, öyleyse buyrun tarife :)

MALZEMELER:

1 paket rondodan gecirilmis kakaolu pötibör bisküvi

3 yemek kasigi eritilmis tereyag

1 su bardagi haslanmis kuru fasulye

8-9 yemek kasigi seker (seker miktarini arzuya göre ayarlayin)

1 paket vanilya sekeri

1 paket vanilya aromali pudding tozu

2 su bardagi süt

1 paket krema sertlestirici

1 paket kirmizi jöle

yarim kilo kadar cilek

üzeri icin: hindistan cevizi

HAZIRLANISI:

Bisküvilere tereyagini ilave edip iyice karistirin. Borcam veya kek kalibinin alt tabanina yerlestirin.

Kuru fasulyeye sekerleri ilave edin ve rondodan gecirin.

Kücük bir tencereye sütü alin, pudding tozunu ilave edip sürekli karistirarak kaynattin (gerekirse biraz daha süt ilave edin), hafif sogumaya birakin.

Puddingi kuru fasulye püresine, krema sertlestirici ile iyice karistirin. Arzuya göre seker ilave edin.

Hazirladiginiz puddingli kuru fasulye kremasini kaliba yelerstirin. Üzerine ikiye bölünmüs cilekler dizin.

Kirmizi jöleyi paketdeki tarife göre hazirlayin. Cileklerin üzerine gezdirin. Sogumaya birakin.

Tatlinin üzerine strec folyo sarin ve bir gece buzdolabinda bekletin.

Servis edeceginiz vakit üzerine kalan cilekleri dizin ve hindistan cevizi serpin.

AFIYET SEKER OLSUN

Yesil yesil pek cici pek güzel bir kek! Civil civil! Bakarmisin su güzellige!

Cok cok sevdim ben Ispanakli Keki! Heleki o müthis sunumunu :) Tadanlarin yüzündeki gülümsemeyi :) Esimin ve kücük kardesimin ispanagi antep fistigi zannetmesini :) Ispanak yemeyen kardesimin bu keke bayilmasini :) !

Mutluluk, gülümseme verdi bana / bizlere bu kek!

*ISPANAKLI KEK*

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 bucuk su bardagi seker
yarim su bardagi siviyag
1 su bardagi ilik su
2 dis dögülmüs damla sakizi (ben kullanmadim)
1 su bardagi dolusu kiyilmis ispanak
2 su bardagi (200ml) elenmis un
1 cay kasigi karbanot (ben kabartma tozu kullandim)
1 paket vanilya sekeri
HAZIRLANISI:

Blendirin icine ispanak, siviyag ve suyu alin, hic pütür kalmayacak sekilde cirpin ve ->> bu suyu bir su bardagina (200ml) doldurun, arta kalani dökün. Tekrar o ispanak suyunu blendira koyun ve yumurta, seker (ve damla sakizini ) ilave edip iyice cirpin.
Genis bir kaba unu, kabartma tozunu (veya karbonati) ve vanilya sekerini alip karistirin.
Ispanakli karisimi un karisimina yavas bosaltin ve bir spatul yardimi ile yavas yavas iyice karistirin.
Yagli kagit serdiginiz bir kek kabina hamuru dökün ve önceden isitilmis 150 derece firinda hafif hararetli pisirin. DIKKAT edin rengi solmasin! Bu sebebtende düsük derecede pisirilmesi gerekiyor!
Pisince firindan alin ve sogumaya birakin.

NOT:
Ben yarim ölcü kullandim.
Su bardagi yerine cay bardagi ve 2 adet yumurta kullandim.
Üzeri icin 1 bucuk cay bardagi pudra sekerini bir kaba alip 2-3 yemek kasigi su ekleyip iyice karistirip cirptim ve sogumus kekin üzerine gezdirdim. Ve kavrulmus file badem serptim.

AFIYETLER OLSUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…