ask olsunmu.... ikilemde kaldim

Dinimden vazgeçmem diyorsunuz ama Müslüman olmayan bir erkek ile evlilik yapmak sizi zaten dinden çıkarır, biliyor olmalısınız.

Ben olsam ırk ayrımı yapmam ama dini farklı olan biri ile olmazdım.

Haydi hayırlısı...

tesekkür ederim
ama erkek müslüman kadinla evlenebiliyordu degilmi
ben kadin olarak müslüman bir erkek ile evlenirsem dinden cikmam, o okadar kolay degil

cözüm egitim diye düsünüyorum
Evet ve bir ulke halkinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için gerekli olan şeyde ekonominin yükselmesidir. Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile düşünün eğitim için gerekli olan maddi imkanı nasıl bulacak?şu anda insanlar iki kuruşu zor biraraya getirebiliyorBakin İsviçre dünya da refah bir hayat standartina sahip birinci ülke.
Türkiye ekonomik olarak bir yükselişe geçerse eğitim seviyesi de artar.böylece taciz tecavüz hırsızlık kadın cinayetleri vs de bu kadar çok olmaz..

tesekkür ederim
ama erkek müslüman kadinla evlenebiliyordu degilmi
ben kadin olarak müslüman bir erkek ile evlenirsem dinden cikmam, o okadar kolay degil
Müslüman erkek farklı bir dinden olan kadınla evlenebilir (ehli kitap din)
Müslüman kadın gayri müslim hiçbir erkekle evlenemez, aksi halde dinden çıkar.. Kolay mı zor mu,hangi dinin mensubusunuz bilemem. Ben gerçeği yazdım sadece ;)

Evet ve bir ulke halkinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için gerekli olan şeyde ekonominin yükselmesidir. Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile düşünün eğitim için gerekli olan maddi imkanı nasıl bulacak?şu anda insanlar iki kuruşu zor biraraya getirebiliyorBakin İsviçre dünya da refah bir hayat standartina sahip birinci ülke.
Türkiye ekonomik olarak bir yükselişe geçerse eğitim seviyesi de artar.böylece taciz tecavüz hırsızlık kadın cinayetleri vs de bu kadar çok olmaz..

her kelimenize bütün yürekle katiliyorum
bizim insanimiz kötü degil, sorun cehalet

Müslüman erkek farklı bir dinden olan kadınla evlenebilir (ehli kitap din)
Müslüman kadın gayri müslim hiçbir erkekle evlenemez, aksi halde dinden çıkar.. Kolay mı zor mu,hangi dinin mensubusunuz bilemem. Ben gerçeği yazdım sadece :KK66:

evet biliyorum, tepkim sahsiniza degildi kusura bakmayin yanlis anlasilma olduysa
ben biraz farkli düsünüyorum, belki dini kendi isine geldigi gibi yorma diye düsünen olacaktir

ama mantiken, bu devirde bir erkek nasil böyle bir durumda evlilik yaptiginda dinden cikmiyorsa kadinin da ayni sekilde cikmayacagini düsünüyorum

evet biliyorum, tepkim sahsiniza degildi kusura bakmayin yanlis anlasilma olduysa
ben biraz farkli düsünüyorum, belki dini kendi isine geldigi gibi yorma diye düsünen olacaktir

ama mantiken, bu devirde bir erkek nasil böyle bir durumda evlilik yaptiginda dinden cikmiyorsa kadinin da ayni sekilde cikmayacagini düsünüyorum
Sorun değil, ben de tepkili yaklaşmıyorum inanın..
Siz düşüncelerinizi söylüyorsunuz ama din "bu devirde, bence, ben şöyle düşünüyorum" gibi söylemleri kabul etmez, bu da bir gerçek.
Fazla dine dalmayalım ;)
Gönlünüze göre olsun herşey:KK54:

Sorun değil, ben de tepkili yaklaşmıyorum inanın..
Siz düşüncelerinizi söylüyorsunuz ama din "bu devirde, bence, ben şöyle düşünüyorum" gibi söylemleri kabul etmez, bu da bir gerçek.
Fazla dine dalmayalım :KK66:
Gönlünüze göre olsun herşey:KK54:

evet biliyorum denmez, din bu degil ama bazi seylerde var ki (bu evlilik konusu gibi) tartismaya acik olabiliyor

tesekkür ederim
kader kismet bakalim

tesekkür ederim, evet keske halk olarak daha bilgili ve hosgörülü davranabilsek
bu konuda egitim sart!!
digerine katilmiyorum, ülke gercegimiz bu degil
avrupada tecüvüzcü yokmu? cok üzücü bir olay ama bu herhangi baska bir ülkede olabilirdi, yunanistanda olabilirdi

yunanistanin kendi ülke olarak bu kadar sorunu varken, türkiyeye laf atma durumunda degil

ayrica siz yabanci olmayan biri olarak böyle düsünürseniz, elin yunan adami ne düsünecek...

konuyu politikaya cekmek istemiyorum

onun icin lütfen yunan olsam sunu derdim, bunu derdim gibi imalarda bulunarak ülkemizi kötülemesek?
cünkü konuyu acma nedenim bu degildi
Her zamanki gibi "eğitim şart"a bağladık yine..
Eğitim lazım evet. Ama ben durum tespiti yapıyorum zaten. Ulkenin durumu bu diyorum.

Hristiyan bir erkekle evlenmek sizi dinden cikarmayacak mi? Sonuçta madem islamda reform olmaz, 1500 yıl öncesinin kurallarına göre dinden çıkmanız lazım..

Ülkemizi kötülemeye hevesli ne çok insan varmış.
Bütün Avrupa muazzam güzellikte, her türlü pislik bizde değil mi?! Ne yazık.....
Avrupada da pislik var, burda da.

ama burda kadın avrupadaki gibi rahat değil. Dedigim bu. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Avrupada tecavüz sıfır demiyorum. Ama bu ülkede avrupadaki kadar rahat asla değiliz diyorum.

Her zamanki gibi "eğitim şart"a bağladık yine..
Eğitim lazım evet. Ama ben durum tespiti yapıyorum zaten. Ulkenin durumu bu diyorum.

Hristiyan bir erkekle evlenmek sizi dinden cikarmayacak mi? Sonuçta madem islamda reform olmaz, 1500 yıl öncesinin kurallarına göre dinden çıkmanız lazım..

rica ederim, düsüncelerimiz uyusmuyor diye acik aramayiniz
ben kendimde belirttim zaten, dinde böyle birsey olmadigimi ama BEN böyle düsündügümü

ama burda kadın avrupadaki gibi rahat değil. Dedigim bu. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Avrupada tecavüz sıfır demiyorum. Ama bu ülkede avrupadaki kadar rahat asla değiliz diyorum.

bazen ne dediginiz degilde, nasil dediginizdir mühim olan
bu yazdiklariniza katiliyorum, eger ailem zamaninda göc etmeye karar vermeselerdi kesinlikle bu kadar rahat bir yasantim olmayacakti, bununda farkindayim (maddi anlamda degil!)

ama ben bu konuyu gercekten masum düsüncelerle actim, düsüncelerimi paylasmak istedim
gercek hayatimda cok fazla hissiyatim hakkinda konusabilen bir karektere sahip degilim melesef, bu sekilde rahatlamak istedim
konuyu buralara cekmeniz yanlisdi biraz anlatabiliyormuyum, yersizdi

Oylemi diyorsunuz?fakat yanılıyorsunuz. .ben İngilterede yaşıyorum yaklaşık 20 yıldır. Ve burada gördüğüm taciz ve tecavüz olaylarını anlatmak bile istemem.18 aylık bir bebek bile tacize uğradı. Gece yarısı tek başına hiçbir kadın sokağa yalnız çıkmaya cesareti edemez.örnek vereyim en son arkadaslarla (hepimiz kadiniz)gece dışarı çıktığımızda sokaktaki bir çok erkek kibarca birlikte olmayı teklif edecek kadar cüretkarlar.çok kaba bir şekilde karşılık verirseniz saldırırlar. Her ülkede olduğu gibi buradada gideceğin mekana yada semte göre kıyafet belirlemesi yaparsin. Aksi halde birçok rahatsız edici bakışa yada söze maruz kalırsın. Kadın için dünyanın birçok ülkesinde yaşamak zordur.
Evet konu yine eğitime geldi..nasıl gelmesin ki?sizce bunun çözümü nedir?Ha dinde reform olsun hatta dinler yok olsun diyorsanız taciz eden bazı sapıkların ateist olduğunu bile söyleyebilirim.

Sabah tan beri anlatacagım bi türlü yazamadım
Yakın arkadaşım var, alman bir çoçuğa aşık olmuştu
Olur, olmaz, babası izin vermez derken evlendiler. Bir sene sonra adam kendi isteği ile müslüman oldu ve şuan 6 yaşında bir kızları var.
Hiç unutmam, bundan bir kac sene öncesinde kızları babaannesiyle dedesiyle parka gidiyorlar, kız alman diğer bir çoçukla oynarken alman çocuğa annesi sosis alıp yediriyor. Arkadasimin kız da dedesi ve nenesine gidip bende sosis yemek istiyorum diyor. Sen ondan yeme, gel seninle başka birşey yiyelim diyorlar. Çocuk domuz eti yemesin diye. Kız büyüdükten sonra bir kez domuz eti girmemistir alman kv ve kp nin evine...
Nerden geldiğin değil, ne olduğun önemli

Ben de 10 yıllık evliyim eşimin ailesinin yüzünden korkuyorum çocuk yapmaya

Buna kendiniz karar vermelisiniz. Cünkü onunla ömür geçirecek olan sizsiniz. Irk ayrimi aslinda çok onemli değil. Dininizde farklı dinden bir erkekle evlenmeniz yasak değilse de sorun olmaz herhalde. Bu şekilde evlenen ve mutlu olan çok. İslamiyette müslüman kadın başka dinden bir erkekle evlenemiyor sizin dininiz ne bilmiyorum ama dininizde sorun değilse birbirinizin inancina saygi duyarak yaşayabilirsiniz.

Back
X