Lavi bu konuya dikkat ettiğin için yazmadan edemedim
Yazmışlar yok kuzenim başka dinden biriyle evli herkes kendi dinini yaşıyor tarzı öncelikle islamiyette böyle birşey yok birazcık araştırırsan sonuca varirsin zaten herkes kendine göre yorumlamış ama müslüman bir kadın gayrimuslimle evlenmemeli aynı şekilde ateistlede..
kalpleri yalnızca Allah bilir o yüzden asla yapma diyemem ki zaten çok yolunuz var fakat forumu binlerce kişi okuyor yanlış bilgilendiriyolar insanları o yüzden yazmak istedim..Hakkında hayırlısı olsun
tesekkür ederim yorumun icin, Allah razi olsun
ben dinimizin böyle bir evlilige izin vermedigini biliyorum, cogu kez yorumlarimda da belirttim
kendilerinden ve cevrelerinden örnek vererek yorum yapan arkadaslar da sadece bu konuda ki positif tecrübelerini anlattilar
hic biri islamda böyle bi durum var demedi
insallah yanlis anlasilma olmamistir
bunun disinda sunu belirtmek istiyorum, merak edip okuyan arkadaslarim icin, ben hep mantigiyla hareket eden bir insan oldum.
hayatim boyunca bir saniye bile benim dinimden veya irkimdan olmayan birine kapilacagim gelmedi aklima. bu benim icin bir opsiyon degil di.
ben inancli bir insanim, kendim secmedim bu durumu.
iki adam girdi hayatima su ana kadar, ilkiyle evlendim zaten. ayni memleket, ikimizde almanyada bir birine cok yakin yerlerde dogup büyümüsüz. ama olmadi. hislerim yetmedi, gögüs geremedim
ikinci adam tam kendime uygun gördügüm profildeydi, dini vazifelerini yerine getirmeye calisan, hem ici hem disi güzel adam. cok iyi anlasiyorduk, espiri anlayisimiz ayniydi. yine mantik olacakti. sonuc itibariyle hic olmadi
simdi ben ciddi anlamda kapilmis durumdayim ve elimden hic birsey gelmiyor. her anlamda elim kolum bagli.
bir an olur diyorum neden olmasin, sonra bir den "ama belki hic bir zaman kocan in bayram namazindan dönmesini bekleyemeyeceksin" diye geciriyorum icimden
ve bu mübarek günler de yemin ediyorum ki su an gözlerim dolu dolu yaziyorum ...
ben hayatim boyunca böyle hissetmedim
belki benimde bu hayatda ki sinavim budur
Allah yolundan ayirmasin
iyi geceler