Asker eşi olan var mı?

Pembepusula

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2017
698
889
33
Merhaba kızlar,

yeni evliyim. Ben öğretmenim. Eşim astsubay. Bir kaç hafta sonra, haftasonu çay varmış. Askerler eşleriyle birlikte katılacakmış :KK43: gitmek mecburiymiş. Ama ben gitmek istemiyorum. Nasıl bir ortam olacak, ne giyicem, nasıl davranmam gerek bilmiyorum. Ne konuşulur orda, kime nasıl hitap etmem gerek? Aranızda bilen var mı? Üstelik o tarihte başka bir plan yapmıştık. İptal oldu. Emir vermiş komutanı ama emri ona vermiş yani ben asker değilim ben niye mecburum anlamadım. Eşim gitmezsek ben çok zor durumda kalırım diyor. Haklı mı yoksa abartıyor mu sizce? Sevgili asker eşleri bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.

Evet bazı komutanlar sorun ediyor bence gidin .benim eşim subay ve bazen bende katılıyorum masanın belirlenmiş oluyor aynı bolukteki asker eşleri aynı masaya oturuyor tanışıp sohbet ediyorsunuz kişilere gore değişir fakat çok eğlenceli olmasa da çok kasıntı bir ortamda olmuyor giyim olarakta normal giyiniyorsunbi kumaş pantolon gömlek veya etek elbise dışarda bir güne nasıl gidilirse oyle

Merhaba, eşim üsteğmen ve personel amiri. Senede bir kez yeni gelenlerle tanışmak açısınan böyle organizasyonlar düzenlenir ama katılmak mecburi diye hiç duymamıştım.

Nasıl bir organizasyon olacak eşinizin bölüğü mü ? Yoksa ordu komutanının katılacağı büyük bir organizasyon mu.

Eğer büyük bişeyse okulda giydiğiniz bir takım elbise uygun olur, diğer türlüsüne taytla bile geleni gördüm.

Bir de maalesef böyle organizasyonlarda oturma düzeni bile kıdem ve rütbeye göre yapılıyor. Biz bebek olduğu için sonda oturmuştuk geneli çavuştu ama yaşları büyüktü ben hanım diye hitap ettim herkese ama bana canım tatlım falan dediler :)

Merhaba, eşim üsteğmen ve personel amiri. Senede bir kez yeni gelenlerle tanışmak açısınan böyle organizasyonlar düzenlenir ama katılmak mecburi diye hiç duymamıştım.

Nasıl bir organizasyon olacak eşinizin bölüğü mü ? Yoksa ordu komutanının katılacağı büyük bir organizasyon mu.

Eğer büyük bişeyse okulda giydiğiniz bir takım elbise uygun olur, diğer türlüsüne taytla bile geleni gördüm.

Bir de maalesef böyle organizasyonlarda oturma düzeni bile kıdem ve rütbeye göre yapılıyor. Biz bebek olduğu için sonda oturmuştuk geneli çavuştu ama yaşları büyüktü ben hanım diye hitap ettim herkese ama bana canım tatlım falan dediler :)
Büyük bir organizasyon olacakmış, bize bir iki saat uzaklıkta olan başka bir şehre gidiyoruz. Demek ki takım elbise gibi bir şey giyicem

Evet bazı komutanlar sorun ediyor bence gidin .benim eşim subay ve bazen bende katılıyorum masanın belirlenmiş oluyor aynı bolukteki asker eşleri aynı masaya oturuyor tanışıp sohbet ediyorsunuz kişilere gore değişir fakat çok eğlenceli olmasa da çok kasıntı bir ortamda olmuyor giyim olarakta normal giyiniyorsunbi kumaş pantolon gömlek veya etek elbise dışarda bir güne nasıl gidilirse oyle
Teşekkür ederim

Merhaba kızlar,

yeni evliyim. Ben öğretmenim. Eşim astsubay. Bir kaç hafta sonra, haftasonu çay varmış. Askerler eşleriyle birlikte katılacakmış :KK43: gitmek mecburiymiş. Ama ben gitmek istemiyorum. Nasıl bir ortam olacak, ne giyicem, nasıl davranmam gerek bilmiyorum. Ne konuşulur orda, kime nasıl hitap etmem gerek? Aranızda bilen var mı? Üstelik o tarihte başka bir plan yapmıştık. İptal oldu. Emir vermiş komutanı ama emri ona vermiş yani ben asker değilim ben niye mecburum anlamadım. Eşim gitmezsek ben çok zor durumda kalırım diyor. Haklı mı yoksa abartıyor mu sizce? Sevgili asker eşleri bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.

Evet abartıyorsun. Asker eşi değilim ama eşim eşli meclislere katılacaksa yalnız bırakmıyorum. Klasik şık bir şekilde giyinmen yeterli

Katılıp katilmayacaginiz eşinize bağlı,bu güne kadar iki / üç etkinliğe gittim.Ben dışa donuk biri olarak bile sevmiyorum kasinti ortamları.Gider görürsünüz ,sonraki çay/çorba etkinliklerine katılıp katilmayacaginiza karar verirsiniz.

Merhaba kızlar,

canım bak askeriyede üstün sana git su iç gel dese emirdir emir verdi derken bunu kastetmiştir şöyle düşün okuldakiler eşli yemeğe gidecek sende boş bulundun geliriz dedin eşin banane ben geliriz demedim sen dedin tek git dese hoş olmaz dimi bu açıdan bak herkesin eşi olacak onu yalnız bırakma ne çok spor ne çok klasik ol normal bir misafirliğe gider gibi git kimseye hanım şu bu deme önce sadece siz diye hitap et sonra ortama göre insanlar nasıl hitap ediyor bakar ona göre yön verirsiniz

Eşim asker bizde bu tarz ortamlara katılıyoruz . Ben bu gibi durumlarda hiç kasılmıyorum açıkcası. Kasılacak birşey Yok zaten . Duruma göre giyiniyorum. Eğer Tugay komutanının filan katıldığı büyüklükte bir organizasyonsa gömlek altına şık bir pantolon giyiniyorum. Saçlarıma fön veya balerin Topuz’u yaparım kendim çok az makyaj yaparım allık açık renk ruj rimel kalem gibi. Bazende şık bir jeen gömlek gibi gibi . Önemli olan özenli görünmek temiz düzgün olsanız yeterli

Bende asker eşiyim.1kez gittim çaya.klasik etek, icine kolsuz bluz ve kumaş ceket ile kombine yaptım füme rengi ydi.şık bir botla ve siyah çantsyla tamamlamıştır.Gelen kişilere örnek Ahmet bey fatma hanım gibi hitap etmiştim.Sakin güleryüzlü olun.Yeterli diye düşünüyorum.

Asker esi degim fakat esimin de kurumunda buna benzer bir etkinlik yapilmisti ve sirf arkadasim gitmek zorunda ve onu yalniz birakmayim diye gitmis bulundum.
45 dk "hanfendi"leri bekledik. Kendilerine boyle hitap ediliyor. Ve salona girdiklerinde butun esler ayaga kalkti. Biz arkadasimla oturduk yanimiza merhabalasmaya gelince kalktik hafiften ve oturduk.
Sevmiyorum bu tarz resepsiyonlari. Yolda gorsem yuzune bakmayacagim insanlara sirf eş kontenjanlarindan dolayi saygi duymak zorunda olmayi da sevmiyorum.
Fakat madem ki esinizle birlikte gideceksiniz ve komutani da emretmis, cok takilmayin bence gidin ve proseduru yerine getirin.
Esiniz de zor durumda kalmis olmaz, siz de onu yalniz birakmamis olursunuz.
Okulunuz bir etkinlik duzenlese ve mudurunuz katilimi zorunlu tutsa bir yaziyla, muhakkak gideriz degil mi?

Merhaba kızlar,

hanımefendiden önce lafa atlama :)
önce o konuşuyormuş.
herkes eşinin rütbesine göre hareket ediyor sanırım
dayım asker yengem öyle anlatıyordu

Back
X