Asker Hazılığı

yaz_yaz

♕ ♕ ♕ ♕ ♕
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
579
40
318
Sevgilim 4 haziranda asker olacak hayırlısıyla.. ama ondan önce doğum günü var.. bende doğum gününde asker ihtiyaçlarının bir kısmını almak ve doğum günü hediyesi olarak hazırlamak istiyorum.. İnternetten araştırdım bir sürü şey yazıyo ama acemi birliğinde herşeyi almıyolarmış içeri.. şimdilik terlik ve asker cüzdanı aldım.. yarında banyo ve yüz havlusu alacağım en yeşilinden yasak olmayan ve orda lazım olacaklar hakkında pek bilgim yok.. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.. :44:

bide iç çamaşırı ve çoraplar var tabi aklımda..

valla canım hiçbi fikrim yok ama ben ona not defterı ıle kalem almıstım kendısı ıstemıstı benden. nerde oturuosun bılmıorum ama mesela asker malzemelerı satan yerler var kadıkoyde var mesela ıstanbulda. bence onlar kesın bılır ne gerekyorsa. kıslık ıcın tabanlık almıstı benımkı mesela. cok da bısey goturmemıstı cunku nası bı yer oldugunu bılmıyorsun belkı cok tıtızlerse herseyı sokamıosun ya da tam tersı rahattır. zaten bazı seylerı orda zorunlu kılmıslardı mesela onları ordan almıstı. bence cok bısey alma derım. ama yanında goturebılecegı kucuk bı hedıye verebılırsın. kunye kolye sac tokası vs gıbı sana aıt olan ya da aranızda özel olan

cüzdanın içine ikimizin resimini koymak geldi aklıma ama sorun olmaz umarım orda..

cüzdanın içine ikimizin resimini koymak geldi aklıma ama sorun olmaz umarım orda..

koyma sakın. iğrenç insanlarda var orda. biri resmini görür pislik pislik konuşur. kavga çıkar ... bu konuda çok ciddiyim :)

terliği almazlar diye biliyorum.

uzun dönemse içlik alabilirsin, kışın çok işine yarar.

boxer kabul edilmiyor. klasik iç çamaşırı al

telefon kartı alabilirsin bolca. acemilikte ihtiyacı olacak.

Sigara içiyorsa sigara alabilirsin Benim eşim giderken bir karton almıştık baya iyi olmuştu

Öncelikle daha şimdiden Allah kavuştursun diyorum,bir solukta bitsin :)
Almayı düşündüğün hediyelerle ilgili birkaç şey oldu aklıma gelen,paylaşmak istedim. Renkler, kuvvetine göre değişiyor. Örneğin; kara ise iç çamaşır ve havlu renkleri yeşil iken, denizcilerde havlular mavi-lacivert ve çamaşırrlar beyaz oluyor. Karacılarda içlikleri bilmiyorum bir standart var mı ama denizciler istedikleri renkte giyebiliyorlar. Erkek arkadaşım denizci. Krem, yeşil, kamuflaj renklerde içlikler aldık, hepsini de sorunsuzca kullanabildi. Bu yüzden henüz daha belli olmadan alırsan kullanılamayabilir aldıkların. Ama tabanlık, ayakları yara olursa hızlıca iyileştiren özel bantlar, siyah çorap (denizcilerde yalnızca siyah giyilebiliyordu,kara-hava bilemiyorum), şampuan, diş fırçası vb. alabilirsin. Telefon kartı da, türk telekomun aile kartlarından alınırsa çok daha rahat oluyor, bitmiyor en azından konuşmanın ortasında. Ama birkaç tane de klasik telefon kartını yanında bulundurmasında fayda var tabi, bazen bakıma giriyor aile kart sistemi, kısa zamanlı da olsa sıkınıt yaşanabiliyor bu yüzden.
Hediyeler hayırlı olsun :)

Öncelikle daha şimdiden Allah kavuştursun diyorum,bir solukta bitsin :)
Almayı düşündüğün hediyelerle ilgili birkaç şey oldu aklıma gelen,paylaşmak istedim. Renkler, kuvvetine göre değişiyor. Örneğin; kara ise iç çamaşır ve havlu renkleri yeşil iken, denizcilerde havlular mavi-lacivert ve çamaşırrlar beyaz oluyor. Karacılarda içlikleri bilmiyorum bir standart var mı ama denizciler istedikleri renkte giyebiliyorlar. Erkek arkadaşım denizci. Krem, yeşil, kamuflaj renklerde içlikler aldık, hepsini de sorunsuzca kullanabildi. Bu yüzden henüz daha belli olmadan alırsan kullanılamayabilir aldıkların. Ama tabanlık, ayakları yara olursa hızlıca iyileştiren özel bantlar, siyah çorap (denizcilerde yalnızca siyah giyilebiliyordu,kara-hava bilemiyorum), şampuan, diş fırçası vb. alabilirsin. Telefon kartı da, türk telekomun aile kartlarından alınırsa çok daha rahat oluyor, bitmiyor en azından konuşmanın ortasında. Ama birkaç tane de klasik telefon kartını yanında bulundurmasında fayda var tabi, bazen bakıma giriyor aile kart sistemi, kısa zamanlı da olsa sıkınıt yaşanabiliyor bu yüzden.
Hediyeler hayırlı olsun :)

bizde doldurmuştuk orda yarısını boşalttırmışlar girerken

karacıysa boxer siyah alabilirsin ama enn enn bol alıcağın çorap olsun bizimki her çarşıda 5 çorap alır mutlaka siyah alıyo yeşil atlet kısa kollu (çamaşır satan yerlere de sorabilirsin yeşil olması şart)
terlik ordan, eşofman takımı ordan, havlu ordan.
haziranda gidicek diyosun sana en işine yarıcak şeyi söylim karacıysa nemlendirici kremler. dudak ve cilt için. biz yemin törenine gittiğimizde kulakları öyle kötüydü ki yanmaktan cildi falan mahvolmuştu ben tabi bakımını yaptım yanında olduğum süre zarfında ama yanına giderken nemlendiricileri doldurduk tabanlık alabilrsin bak o da çok çok işine yarar ennn işine yarıcakları söyledim şu an. tabi kontör kartları olmazsa olmazlardan benimde ekleyebilceklerim bunlar şu an

allah kavuştursun canm benim öncelikle biz kızlar hep ince düşünürüz zaten canım bi kutu hazırla içine öncelikle albümünüzü koy resimleriniz olsun orda hep bakar çorap mutlaka al lif koy havlu koy bi tane defter kalem koy tras için kolonya jeller var onlardan alabilirsin ve mutlaka nemlendirici al ve ver bencede kızların dediği gibi kontur kartı cok lazm olacaktır güzelce hazırla ve gitmeden ona bi mektup yaz ve ver askere gidince hediye yolarsın zaten cnm orda herseyi almıyorlar cünk,i alsan bile götüremeyecek şimdilik küçük şeyler yeter yardımcı olduysak ne mutlu bende asker yariyim allah sabır versin şimdiden tadını cıkarınnn

albümü hemde acemilikde nası saklıcak? yani resime bişey demiyolarmışda kurcalayan manyak çok orda :26:mektup desen acemilikde ortamı oturtana kadar okuyolar genelde bence o da riskli

albümü hemde acemilikde nası saklıcak? yani resime bişey demiyolarmışda kurcalayan manyak çok orda :26:mektup desen acemilikde ortamı oturtana kadar okuyolar genelde bence o da riskli

valla benimki götürdü bişey de olmadı orasını kendi bilir cnm kurcalayan olur haklısında mektubu iptal edelim ozmn

hepinize çoooooooook teşekkürler dünden beri aldıklarım
*asker cüzdanı (resim yeri var diye ikimizin resmini küçük ebatlarda bastırdım içine koydum)
*terlik
*banyo ve yüz havlusu
*5 çorap (ama daha çorap alıcam)
*cüzdan içine ankesörlü telefon için kart koydum
*aldığım ve hiç kullanmadığım spor çantam vardı onun içine koydum , öyle vericem..
alacaklarım
*yeşil iç çamaşırı ve 5 çorap daha
*nemlendirici
*sabun (orda verdikleri çok küçük oluyomuş, duşta düşerse bulsun bulabilirse dediler)
*yara bandı , pudra , tabanlık , uyku bandı
bide bilen varsa pijama ve eşofman ayrımı götürülüyo bilgilendirirmisiniz.. :44:

Şekerim benim nişanlım manisa kırkağaç'a gitmişti, acemi birliğinde...
Sadece bir sırt çantasıyla gitti..biz çantaya 3-4 takım iç çamaşırı, tıraş takımı, çorap bir takım pijama koyduk.
Pijamayı ilk gittiği gün eğer kıyafetlerini alamazsa bir gecelik onlarla yatar diye koyduk... (ki aynen böyle oldu ilk gittiği gün kıyafetlerini vermemişler bizim koyduğumuz pijamalarla yatmış ve ondan sonra daha hiç giyinmedi bizim pijamaları)

Askeriyeye gittiğinde herkesin çantasını almışlar depoya koymuşlar. içindekilerle beraber...
Taa ki acemi bitipte dağıtıma gelene kadar hiç daha almadı çantayı ve içindekileride kullanmadı.

Orda herşeyini veriyolar, kamuflajını, eşofman takımını, pijama takımını, spor ayakkabılarını, terliklerini, botlarını...herşeyi..
İçerdeki kantindende bizim burda aldığımızdan daha ucuza aldıkları tıraş takımlarını bot boyalarını çoraplarını iç çamaşırlarını bot kiltlerini falan alıyolar.

Yani uzun lafın kısası, biz burdan ne gönderdiysek depoda kaldı hiç kullanmadı.
Çarşıyada yemin töreninden sonra çıkmaya başlıyolar, biz yemin törenine gittiğimizde nişanlıma tişört kot falan götürmüştük. zaten ilk gittiği gün giydikleride vardı...

He birde, haziranda gideceğine göre sizin içlik almanıza gerek yok bence...
Bir takım asker yeşili alın yeter... ki kullanacağını sanmıyorum o sıcakta.. dağıtıma geldiğinde gideceği yere göre alırsınız zaten..
Mesela benim sevdiceğimin usta birliği kars olduğu için biz 3-5 takım içlik aldık...hemde termal içlik yani..

Artı olarak, ona lazım olabilecek telefon numaralrını bir kağıda yazın.. hatta bunu iki kağıt yapın.
ve onu hep kamuflajının cebinde yada asker cüzdanında taşısın...telefon kartı mutlaka alın..

Ve çok önemli bişeyde asker saati şu CASİO olanlar.. gerçi askeriyede satılıyo onlar, benimki ordan almıştı.. 5 lira falan bişey..

Bu saat..

Benimki acemi birliğinde 58 gün kaldı, iki tane kırdı bu saatten gelene kadar. gerçekten çok lazım oluyomuş canım haberin olsun.

Fotoğraf resim ve çok değerli bişey sakın gönderme.. Bizimki alyansımızı bile burda bırakıp gitti.
Dolaplarda kilit olamayabiliyo ve eşyaların ordan yürütülebilme riski %80...

Aklıma geldikçe buraya yazarım gitmeden...
Şimdiden hayırlı teskereler...

esra çook teşekkürler detaylı , pek güzel anlatmışsın.. resime gelince , ben cüzdana koydum resmi , boynunda asılı olacak sonuçta , sıkıntı olurmu ki..? :44:

esra çook teşekkürler detaylı , pek güzel anlatmışsın.. resime gelince , ben cüzdana koydum resmi , boynunda asılı olacak sonuçta , sıkıntı olurmu ki..? :44:

Sıkıntı olmaz aslında ama cüzdanını hiçbiryerde bırakmasın ozaman... Bizimki yemin törenine gittik, sadece duşta çıkarıyodu boynundan.
Uyurken bile boynundaydı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…