Askerden gelen sevgili ?

Çocuk babana soyle dediğinde arkadaşın bunları tahmin etmeliydi sonuçta babasını tanıyan o. Yani bence de iş bulmadan tanışmak çok uygun değil.
İş ariyo çalışacak tabii falan desin
Sevgilisine de biraz mesafe koysun babam bulusmamizi istemiyor diye. Ama işe gir diye baskı yapmasın bence çocuk kendi farkedip cabalayip yapsın.
Askerde zaten 2 ay bunun tartismasini yapmislar ama sevgilisi geldigimde direk isimde gucumde olcam yuvamiz icin cirpinip cabalicam demis arkadasta en sonunda diyiverdim babama o kadar isrardan sonra diyo sevgilim cok gezmeye verdi bana dogru duzgun vakit dahi ayirmiyo gezmekten tozmaktan sabaha kadar gezme derdinde diyo

Bana oğlanın yaptığı yanlış geldi açıkçası, işte erkeklerin düşüncesizce hareket etmeleri böyle oluyor, kız arkadaşına babana bahset diye ısrar etmesi yanlış olmuş, askerden dönünce biraz kafa dinlemek isteyeceğini, hemen iş bulamayacağını, iş bulmanın öyle kolay olmayacağını hesap etmeliydi. Askerlik psikolojisiyle havalara girmiş dönünce evleneceğim ciddi adımlar atacağız diye ama. Ben burada babasına mahcup olmuş bir kız görüyorum.
Arkadasim kendisi suan aynen de oyle tum dusuncelerimi telafuz etmissiniz diyor babama mahcup dustum bana durmadan sordugu ve sevgilimi ogrendiginden 2 aydir geldiginden beri babam onu sorup duruyor bana diyo bende geziyo tozuyo baba diyemiyorum utaniyorum diyo askerde sevgiliside geldigimde isimde gucumde olcam yuvamiz icin cabalicam edicem demis boyle muhabbete duscemi bilseydim demezdim diyor

Askerlik sanki tatil yeri hemen geldiği gibi işe girmesini beklemiş , bıraksın kendine gelsin çocuk çalışmayacağım dememiş ki bunaltmasın bir zahmet arkadaşınız.
Babasının da acelesi neymiş zaten işe girince işler ciddiye girer, ne meraklı baba öyle.

Bence daha ortada net durum yokken söylemekle hata etmiş. Çünkü bir kere söyleyince aile de doğal olarak ilgileniyor ve aradan zaman geçince kızıni oyaliyor gibi düşünüyor. Fakat çocuk hakli is bulmak kolay değil hele sürekli isle ilgili konusmak baskı yapmak insanin canini sıkıyor bu konuyu hep acarsa çocuk uzaklasabilir. Arkadaşin hiç ustune dusmesin akisina biraksin 3-5 ay. Bu süre sonunda birşeyler oturmazsa adam akilli sevgilisiyle konuşur

Arkadasinin dibimi yanmış afedersin; çocuk bir kendine gelsin onca zamanın stresi var; ışte hemen cart diye dikilmiyo insanın karsisina ; arkadaşına şöyle çocuğun beynini yemesin ; anca koca bulam o çalışsın ben yiyim istikbal hayaline bak yaşlar kaç kuzum daha ; şimdikiler koca dedinmi koştur koştur ; at yarışı sanki; ( biliyorum kesin banlanirim ama oh be :halay:)

Ama gezmeninde cok dozunu cikartiyo diyo kendi evinde degil durmadan arkadaslarinda akrabalarinda felan kaliyomus az zaman ayiriyomus arkadasimada ve de babasi iliskilerini ogrendigi ve bildigi icinde arkadasima kizim ise girdi mk calisiyo mu diye kizina hep sorgu sual yapiyormus bi arada derede kaldim babamda diger yandan ustume geliyor diyo

Askerden gelmis adamin -heleki kisa donem degilse- gezip tozmasinin arkadasinda akrabasinda kalmasinin dozunu sevgilisi belirleyemez. Askerlik nasil bir psikoloji biliyor musunuz?
Rahatsiz oldugu bir durum varsa konussun
Ama babasi sıkıstırdıgı icin degil
Kendisi icin...
Cocugun meslegi egitimi ne? Belki de bulamiyor is. Ustune gitmek cok yersiz. Sanki 3 yildir bosta geziyor adam

Askerde sevgilisiyle 2 ay bu muhabbete tartismislar babana soyle diye tutturmus kendisi askerde sagdan soldan bi yerden duymasin simdi bizden duysun demis 2 ay basimin etini yedi diyo arkadasim askerden geldigimde direk isimde gucumde olcam yuvamiz icin cirpinip cabalicam demis boyle yapcagini bu duruma dusecegimizi bilseydim asla babama demezdim babam durmadan onu soruyo baska konu acmiyo bile artik bana diyo

askerlık psıkolojısıne gırmıs adam bellı orda oyle degısıyorlar
bır ozlem duygusu gelmıs

sımdıde hayallerden ote gercek yasamda herseyın okadar kolay olmadıgını anlamıs
dısarda iş kendısını mı beklıyordu kı kıza soyle dıye tutturdu

ıkısıde yanlıs yapmıs

ben olsam arkadasının yerınde , benı babama mahcup ettın bı bıldıgın var sandım guvendım lafınla hareket ettım sımdı elde var sıfır kusura bakma benım ıcın sozler cok onemlıdır guvenımı kırdın der mesafe koyardım

Arkadasim kendisi suan aynen de oyle tum dusuncelerimi telafuz etmissiniz diyor babama mahcup dustum bana durmadan sordugu ve sevgilimi ogrendiginden 2 aydir geldiginden beri babam onu sorup duruyor bana diyo bende geziyo tozuyo baba diyemiyorum utaniyorum diyo askerde sevgiliside geldigimde isimde gucumde olcam yuvamiz icin cabalicam edicem demis boyle muhabbete duscemi bilseydim demezdim diyor

Askerde iken gaza gelmiş erkek modeli işte askerlik bitince gevşemiş gönlünün yayları

Arkadaşınızın sürekli sorması bir fayda etmez artık o Da sormayı bıraksın Ne zaman iş bulacaksın ya da buldun mu diye, babasına da çaktırmasın yoğun bir şekilde iş arıyor bulamadı henüz desin

İşsiz insana isten bahsedildince gerilir. Benim erkek arkadaşımdan tiksinmeme sebep olan cümle iki günde bir (abartısız) iş başvurusu yaptın mı? Sorusuydu .
En son paylamıstim 'iş bulunca ilk sana söyleyeceğim zaten, neden bana bıkmadan bu soruyu soruyorsun? '
Bizim de onlarınkine pek benzemese de ilişkimizin aşama atlaması için iş bulmam gerekiyordu. Yani aslında ilişkimizin iyiliği için soruyordu, ama beni geriyordu... Skype'dan konuşurduk ..
bugün bir işin var mı?
yoooo aksam beste bilmemkimle bulusucam,yabi bütün gece senle konusabiliriz
Hee..akşam beşte, yani iş aramak için yedi saatin var
Falan gibi...
Neyse ki patlayınca sustu.
Ona göre de ben iş aramak yerine gezmeyi tozmayi seviyordum (ki doğru, suç mu yani?)
Bence kız arkadaşın dirdir etmeyi bıraksın yoksa çocuğu kendinden de evlilik fikrinden de uzaklaştırır. Askerden gelmiş bıraksın da birkaç ay daha kafa dağıtsin. Zaten bir süre sonra iş arama işini daha ciddiye alır, merak etmeyin

İyi de işi girdiği gün mü verecek kızı babası yani.Beklemeyecek mi iş durumu otursun diye.
Babasi tanimaya calisiyomus duzenini oturttugunda olacak tabiki diyomusta ise girip calisabiliyomu bi ordan cikip oraya mi giriyo caliskanmi ev gecindirebilecek mi diye takibe almis hep ise girdimi kizim calisiyomu kizim diye sorguya cekiyomus benimkide geziyo ben arada kaldim bunalima girdim diyo

Eee ne yapacaktı 12 aydir yok askerde tabi gezecek tozacak.cocugun kendi ailesi bile dinlen kafani dinle topla oglum diyordur eminim.arkadasinizn babasi kizini vermeye ne kadar merakli is buldu mu diye sormak bile ona düsmez esi degil birseyi degil.
2 ay olmuş suracikta birakin yahu.arkadasiniz calismiyorsa o calissin.karsi tarafta çalışan gelin istiyordur.yazmis zaten bunu bir arkadaş
Arkadasim zaten senelerdir calisiyo sekreter kendisi babam beni vermeye dunden razi degil tabikide babam beni hep sorguya cekiyor bende geziyo tozuyo diyemiyorum babama utaniyorum askerde babana soyle diye basimin etini yedi babamin sorgu sualinden bunaldim bi arada bi derede kaldim diyo kendiside madem boyle olacakti gezmeye verecekti kendisini neden babama dedirtti diyo

Arkadaşının yaşadığı durumun aynısını yaşıyorum. Üstelik bizim ki kısa dönemdi. Herkesin aksine düşünüyorum birebir yaşayan olarak arkadaşını çok iyi anlayabiliyorum. Askere giderken iş ve evlilik için engel kalksın diye gidiyorlar. Askerdeyken tek sözleri evlilik oluyor gelince hemen iş bulup evleniyoruz beklemiyoruz oluyor ama dönünce herşey tam tersine dönüyor ne iş ne evlilik kelimesini duymaya tahammülleri olmuyor. 7 ay geçti hala aynı değişeceğide benzemiyor. İnan yıpranan biz oluyoruz. Sağlığımdan oldum hem psikolojik, hem bedenen. Hiç düşünmesin çekerim diyorsa bu şekilde zamana bıraksın bekleyemem diyorsa açıkca söylesin ve yoluna baksın.

Erkek arkadasinin aklina uymayacakti..
Askerden donmesini bekleyip, isine girdiginde babasiyla konusmaliydi..
Hata etmis..
Baskilarina hayir demeliydi yani hayir demesini bilmeli..

Ve ayrica..
Arkadasiniz babasina olabildigince net olsun..
Baba askerden geldi , is basvurusunda bulundu geri donus yapilmasini bekliyor desin. Bunda kotu bir durum yok.
Cocugun 2 ayda ev gecindirmeye musait olup olmadigini veya isinde kalici olup olmayacagini anlamak imkansiz..
Hersey ev gecindirmek ile bitmiyor ne yazik ki.

Arkadasinin dibimi yanmış afedersin; çocuk bir kendine gelsin onca zamanın stresi var; ışte hemen cart diye dikilmiyo insanın karsisina ; arkadaşına şöyle çocuğun beynini yemesin ; anca koca bulam o çalışsın ben yiyim istikbal hayaline bak yaşlar kaç kuzum daha ; şimdikiler koca dedinmi koştur koştur ; at yarışı sanki; ( biliyorum kesin banlanirim ama oh be :halay:)
Ne bicim bi tâbir bu yanmak ? Sizde bi bayansiniz evlimisiniz degilmisiniz bilemem ama o zaman sizde yanmissiniz baya birde bayansiniz dediginizden utanin bayan bayana bunumu der yaziklar olsun .
Mune Mune ilgilenir misiniz?

Askerlik sanki tatil yeri hemen geldiği gibi işe girmesini beklemiş , bıraksın kendine gelsin çocuk çalışmayacağım dememiş ki bunaltmasın bir zahmet arkadaşınız.
Babasının da acelesi neymiş zaten işe girince işler ciddiye girer, ne meraklı baba öyle.
Kizini vermeye merakindan degil cocugu tanimaya calisiyormus caliskan mi gezenti mi diye

Bence daha ortada net durum yokken söylemekle hata etmiş. Çünkü bir kere söyleyince aile de doğal olarak ilgileniyor ve aradan zaman geçince kızıni oyaliyor gibi düşünüyor. Fakat çocuk hakli is bulmak kolay değil hele sürekli isle ilgili konusmak baskı yapmak insanin canini sıkıyor bu konuyu hep acarsa çocuk uzaklasabilir. Arkadaşin hiç ustune dusmesin akisina biraksin 3-5 ay. Bu süre sonunda birşeyler oturmazsa adam akilli sevgilisiyle konuşur
Aynen bende kendisine zamana birak dedimde babam sorup duruyo geziyo da diyemiyorum diyor boyle olacagini bilseydim babama sormazdim kurcalayip duruyo arada kaldim diyo oda hakli iste ne diyim ona bende bilemiyorum

Askerden gelmis adamin -heleki kisa donem degilse- gezip tozmasinin arkadasinda akrabasinda kalmasinin dozunu sevgilisi belirleyemez. Askerlik nasil bir psikoloji biliyor musunuz?
Rahatsiz oldugu bir durum varsa konussun
Ama babasi sıkıstırdıgı icin degil
Kendisi icin...
Cocugun meslegi egitimi ne? Belki de bulamiyor is. Ustune gitmek cok yersiz. Sanki 3 yildir bosta geziyor adam
Lise mezunuymus askerden oncede calismiyomus girsede ise duzenli calismamis hic cocuk 24 yasinda askere bu arada gec gitmis ertelemis kendiside is bulamiyorum kafama yatan is yok diyomus veya isleri begenmemezlik yapiyomus arkadasimda ustune gitmek istemiyorum ama babama dedirtti kurcaliyo ben sorguya cekiliyorum madem hemen calisip ise girmeyecekti babama neden dedirtti diyo ons sinirleniyo

İyi de madem Askerden geldikten sonra bir süre gezecekse ne diye diretmiş babana anlat diye?
Tamam 2 ay kısa bir süre ama ciddi düşünüyor evlenmek istiyormuş. O zaman bekleseymiş askerden gelince konuştursaymış. Bana da sanki askerdehken oyalasın diye bu konuşmayı yaptığını düşündürdü. Orda psikolojisi bozuldu kız beni bırakır diye düşünceye girmiş gibi ve bu yüzden de işi ciddiye bindirmek istedi. Yoksa Askerliği bitene kadar bekler öyle ciddiye bindirirdi. Şimdi bu durumda bana göre bir erkek her türlü işi yapar istedikten sonra.

İşsiz insana isten bahsedildince gerilir. Benim erkek arkadaşımdan tiksinmeme sebep olan cümle iki günde bir (abartısız) iş başvurusu yaptın mı? Sorusuydu .
En son paylamıstim 'iş bulunca ilk sana söyleyeceğim zaten, neden bana bıkmadan bu soruyu soruyorsun? '
Bizim de onlarınkine pek benzemese de ilişkimizin aşama atlaması için iş bulmam gerekiyordu. Yani aslında ilişkimizin iyiliği için soruyordu, ama beni geriyordu... Skype'dan konuşurduk ..
bugün bir işin var mı?
yoooo aksam beste bilmemkimle bulusucam,yabi bütün gece senle konusabiliriz
Hee..akşam beşte, yani iş aramak için yedi saatin var
Falan gibi...
Neyse ki patlayınca sustu.
Ona göre de ben iş aramak yerine gezmeyi tozmayi seviyordum (ki doğru, suç mu yani?)
Bence kız arkadaşın dirdir etmeyi bıraksın yoksa çocuğu kendinden de evlilik fikrinden de uzaklaştırır. Askerden gelmiş bıraksın da birkaç ay daha kafa dağıtsin. Zaten bir süre sonra iş arama işini daha ciddiye alır, merak etmeyin
Haklisiniz durmadan is buldunmu deyip baski yapmasi da yanlis ama baba diger yandan sordugundan oda baski yapiyomus gezmekten tozmaktan arkadasima da vakit ayirmiyomus kizda uzuluyo

Back
X