• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askere gitmek istemeyipte bana bir dert daha ekleyen esim!!!

erteleyebildiği kadar ertelesin ne var bunda, ayrıca bedelli çıkmasa bile ne kadar yaşlı giderlerse o kadar rahat ediyorlar :ıslık:

erkeklik-askerlik konusu hep gündeme gelir ya, hatta bazıları askere gitmeden olgunlaşılamayacağını falan iddia eder. sanki bütün askerler dağda komando olarak yapıyor askerliğini...
eşim 6 ay boyunca halı saha çetelesi tutup, kitap okuyarak askerlik yaptı mesela, başka bir arkadaşım aylarca ot yoldu, ot yolarak mı erkek oluyor bu adamlar? bunca adam ot yolmak, kanal değiştirmek, patates soymak için askerlik adı altında aylarca beslenmese, onlara yapılacak masrafla gayet düzenli bir profesyonel ordu kurulamaz mı?
erkek olsam ben de gitmezdim askere, şehit olanlar can değil mi denmiş ama adalet zaten temelde yok ki, biri -30 derecede doğuda aylarca nöbet tutar (abim) biri eşinin olduğu şehirde haftasonu evci çıkıp, haftaiçi yatarak askerlik yapar (eşim) lafa gelince ikisi de askerlik yaptı, ikisi de erkek oldu...

D damdan

Kimse istemez acemi bir erin bu yuzden şehit duşmesini.Fakat dediginiz sistemin gelebilmesi icin uzun ugraslar verilmesi gerek.En donanimli asker bir bordo bereli 3 yilda yetisiyor.Suanki sistemi durdurup bunu hayata sokmak cok zor.Turkiyenin halini goruyorsunuz her yerde mucadele veriyoruz bu durumda askerlik konusunda bir degisiklik yapilacagini sanmiyorum.

Anayasanin 72. Maddesi 20 yaşini dolduran her Türk erkeginin vatan borcunu odemesini gerektigini soyluyor yani bu bir kanun.Bu birlik beraberlikle degistirilebilecek bir sey degil malesef.Taa ki meclis bu konuda bir degisiklige gidene kadar.

O Meclis her türlü değişikliği yapmaya muktedir amaaa

Meclis de bizim vekillerimiz yani bu şekilde talepte bulunanlar artar bu talepler Meclis'e ulaşırsa neden olmasın

Ama alternatifi düşünmeyip vatan borcu yapmayan Adam değil dersek tabii değiştirecek ortam olmaz

Back