askeriye hayatı?

vufra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
25
22
3
28
dünden beri açmak istedim istedim sonunda açtım. benim bir derdim var ya da ikilemde kaldım diyeyim.
2008'den beri pek çok karşılaşma ve tesadüfe rağmen 2012'de sonunda tam anlamıyla tanıştık ve biriyle sevgili olduk. kendisine bordo bereli demek istiyorum, çünkü kafayı sıyırmış askerle.
Ayrıl barış küs öpüş derken ikinci yılımızda ayrıldık ancak o zamandan sonra ikimizin de hayatına hiç kimse girmedi ve düzenli olarak görüşmeye devam ettik, sevgiliyken öldürüyoruz birbirimizi çünkü. Bu sırada ben liseyi bırakmak zorunda kaldım, o da benim ardımdan gaza geldi ve bıraktı. Kendimi parçalasam da döndüremedim, benim problemim okulla ve ailemleydi, açıktan daha iyi yaparım dedim ve yaptım. Ama o yapacak bir şey bulamayınca askere taktı kafayı, askere gideceğim askerde kalacağım falan.

Kağıdı geldikten sonra bu çıldırdı, tam asker moduna girdi, müzikler marşlar, adam 7/24 vatan millet sakarya modunda, benim de hoşuma gidiyor, severim öyle adamları, ama gözü bir kararmaya başladı bordo berelinin. Babası genç yaşta vefat etmiş, anneciği var bir tek. Annesi de ben de şehit haberleri alınca üzülüyoruz falan ama üzülmeyin, olacağına varır gibi bir bıkmışlık var adamda.

Henüz arkadaşken bir gün PCO olduğumu öğrenmiştim, çocuk falan da en büyük hayalimdir, cahil doktorum da bana çocuğun olmaz etmez düşürürsün işin zor gibi konuşunca ben ağla kıyamet. Ertesi gün okula gittim moral bozuk derken, ilk defa ona anlattım en yakın kız arkadaşlarımdan ziyade, ağlıyorum ediyorum derken bana sakın üzülme hem bak zilli kimse almazsa bana gelirsin falan demişti, bunun konusunu açtım makarasına.

Sen yurtdışına gitmek orda yaşamak istiyosun, hayat şartların daha yüksek olsun istiyosun, ben asker olucam, benimle evlenir misin ki hala diye bir soru sordu. Kiminle evleneceğim başka diyerek geçiştirdim bu konu üzerine konuştuk ancak iki üç gündür aklımda bir soru var, başlığı açmamı sağlayan soru.

Aranızda eşi askeriyede olan, asker eşi hayatı yaşayan, lojman, tören gibi bir hayat tarzına sahip olan ya da bilgisi olan var mı? Rahmetli halamın eşi, eniştem askerdi ben çocukken emekli oldu, arkadaşlarını falan bilirim ama hepsi kan kusturan tiplerdir. Eşleri de hiç memnun değildir, sizce gerçekten gidilebilecek bir yol mu?

Babam da askerdi ama bu şekilde yaşamadık. Biz istanbul'da kaldık, babam harekata falan giderdi sınıra ve sınır dışına, 2 ay sonra falan gelirdi. Sonra yine giderdi. Karakterine yansıttı mı dersen, dışarda son derece sert bi adamdı. Ama anneme ve bana karşı son derece yumuşak, güler yüzlü, şakacı bi insandır. Hiç disiplinli değil aksine çok rahttır. Kişiden kişiye değişir yapı meselesi. Babamın asker arkadaşlarının bazıları çocuğunu komando disipliniyle yetiştiriyordu.
Ama bununla birlikte çok yıpratıcı bir süreç. Babam bi gelirdi 55 kilo olmuş (boyu 1.88). Aile için zor. Ordayken yüreğimiz ağzımızda yaşardık.

Ah zormuş gerçekten, çekinmedim değil şimdi. Allah iyi sabır vermiş sizlere..

Dayım astsubaydı evde de aynı disiplini uygulardı.
Ben bir kere sarılıp öptüğümü hatırlamam.
Ne yalan söyleyeyim çok da sevmezdim.Dengesizdi hareketleri.
Ama bir arkadaşım var binbaşı dünya şekeri bir insan.
Görsen asker demezsin.Hatta biz tanıştıktan sonra askeriyede olduğunu söylemişti tabi ben şok :KK53::KK53:
Ama baba olarak, koca olarak ya da sevgili olarak nasıldır bilemem.

Pkoyu, askeri vs gec simdi.
Adamla sevgili olmayi beceremiyorsunuz ama evlenmeyi mi dusunuyorsunuz?
Allahim lutfen yanlis anlamis olayim.

Ek: 18 yasindaymissin. 2008de 10 yasinda degil miydin? Naptiniz ayni anda dondurmaniz mi yere dustu de tesaduf oldu?
2012de de 14 oluyor di mi? 14 yasindaki sevgilinin bu yasinda hayatinda isi ne?

Ek 2: adam bos belesin teki.

Niye bu kadar hizli yaşıyorsun? Yasina bakmasam 25 30 arasidir der mantiga oturtmaga calisirdim.

Ek: 18 yasindaymissin. 2008de 10 yasinda degil miydin? Naptiniz ayni anda dondurmaniz mi yere dustu de tesaduf oldu?

Niye bu kadar hizli yaşıyorsun? Yasina bakmasam 25 30 arasidir der mantiga oturtmaga calisirdim.
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Yazdiklarinin her tarafı mantıksız onlara deginmiyorum da, sen adamla zaten birbirini öldürüyorsun, bu adamla kavga gürültü kopunca askerliğine mi baglayacaksin? Eşim askeri pilot , şahane bi koca bana pamuk dışarıda sert bu işler eğitimle karakterle aile terbiyesiyle alakalı canım meslekle değil. Sen önce biraz oku büyü evlilik sonra.

O yaşı gelir şimdi şöyle acıklar. Yanlışlık oldu :KK14:
Hep forumun sucu :63:

Dayım astsubaydı evde de aynı disiplini uygulardı.
Ben bir kere sarılıp öptüğümü hatırlamam.
Ne yalan söyleyeyim çok da sevmezdim.Dengesizdi hareketleri.
Ama bir arkadaşım var binbaşı dünya şekeri bir insan.
Görsen asker demezsin.Hatta biz tanıştıktan sonra askeriyede olduğunu söylemişti tabi ben şok :KK53::KK53:
Ama baba olarak, koca olarak ya da sevgili olarak nasıldır bilemem.
Astsubaylar genelde öyle oluyo :/

profil fotondan konuya odaklanamadım bacım.
sori.

dünden beri açmak istedim istedim sonunda açtım. benim bir derdim var ya da ikilemde kaldım diyeyim.
2008'den beri pek çok karşılaşma ve tesadüfe rağmen 2012'de sonunda tam anlamıyla tanıştık ve biriyle sevgili olduk. kendisine bordo bereli demek istiyorum, çünkü kafayı sıyırmış askerle.
Ayrıl barış küs öpüş derken ikinci yılımızda ayrıldık ancak o zamandan sonra ikimizin de hayatına hiç kimse girmedi ve düzenli olarak görüşmeye devam ettik, sevgiliyken öldürüyoruz birbirimizi çünkü. Bu sırada ben liseyi bırakmak zorunda kaldım, o da benim ardımdan gaza geldi ve bıraktı. Kendimi parçalasam da döndüremedim, benim problemim okulla ve ailemleydi, açıktan daha iyi yaparım dedim ve yaptım. Ama o yapacak bir şey bulamayınca askere taktı kafayı, askere gideceğim askerde kalacağım falan.

Kağıdı geldikten sonra bu çıldırdı, tam asker moduna girdi, müzikler marşlar, adam 7/24 vatan millet sakarya modunda, benim de hoşuma gidiyor, severim öyle adamları, ama gözü bir kararmaya başladı bordo berelinin. Babası genç yaşta vefat etmiş, anneciği var bir tek. Annesi de ben de şehit haberleri alınca üzülüyoruz falan ama üzülmeyin, olacağına varır gibi bir bıkmışlık var adamda.

Henüz arkadaşken bir gün PCO olduğumu öğrenmiştim, çocuk falan da en büyük hayalimdir, cahil doktorum da bana çocuğun olmaz etmez düşürürsün işin zor gibi konuşunca ben ağla kıyamet. Ertesi gün okula gittim moral bozuk derken, ilk defa ona anlattım en yakın kız arkadaşlarımdan ziyade, ağlıyorum ediyorum derken bana sakın üzülme hem bak zilli kimse almazsa bana gelirsin falan demişti, bunun konusunu açtım makarasına.

Sen yurtdışına gitmek orda yaşamak istiyosun, hayat şartların daha yüksek olsun istiyosun, ben asker olucam, benimle evlenir misin ki hala diye bir soru sordu. Kiminle evleneceğim başka diyerek geçiştirdim bu konu üzerine konuştuk ancak iki üç gündür aklımda bir soru var, başlığı açmamı sağlayan soru.

Aranızda eşi askeriyede olan, asker eşi hayatı yaşayan, lojman, tören gibi bir hayat tarzına sahip olan ya da bilgisi olan var mı? Rahmetli halamın eşi, eniştem askerdi ben çocukken emekli oldu, arkadaşlarını falan bilirim ama hepsi kan kusturan tiplerdir. Eşleri de hiç memnun değildir, sizce gerçekten gidilebilecek bir yol mu?
Benim eşim de asker ister istemez psikolojileri bozuluyor farkediyorum eşimde de fakat sevdiğim için ona hep destek oluyorum o da aynı şekilde üzerime çok titrer askerler zorluk çektiklerinden bazen eve eşine çoluğuna çocuğuna hasret kaldığından biraz daha düşkün olurlar ailelerine

Okulu yarım bırakmış adam nasıl asker oluyor pardon? Kolay mı o kadar yahu...konu çok saçma ama dur bakalım...Ha bu arada doğunun güzel bir ilinden,içinde her imkânı olan bir askeri lojmandan ve bir astsubay eşinden günaydın sana...

ne tatlısın yaaa :KK19::KK48:

Back
X