Askerlik Dönemi..

GzDe35

Yanar yürek sessizce ağlar
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
362
15
48
Merhaba kızlar direk konuya gırmek ıstıyorum cünkü bırıyle konusmya ıhtıyacım var erkek arkadasımla yaklasık 2.5 yıldır tanımıslık ve bırlıktelıgımız var suan uni 3 sınıfta seneye okul bıtınce hemen askere gıdecek sorun su kı kısa dönem de olabılırken yedek subay olarak 1 yıl kalıp para alarak bırıktırmek ıstıyor geldıgınde nısan olayları ıcın.Fakat ben ıstemıyorum cünkü sınır bölgesıne verecekler büyük ihtimal öncelık yedek subaylıkta doktorları ve mühendisleri alıyorlar mühendis oldugu ıcın şansı çok yüksek isterse gidebilecek vereceklerı para çok ıyı aylık 2500 ve sınıra yakın olunca tavan yapıyor ben yıne de ıstemıyorum korkuyorum vazgeçirmek ıstıyorum hangısı doğru bilmiyorum ne yapmalıyım yardım edin ilgilenen arkadaşlara simdiden teşekkürler..​

Arkadasim gönlünü ferah.
Hep derim, sizede söyleyeyim lütfen negatif düsünerek, kötü olaylari cagarmayin.
Müstakbel esiniz eger istiyorsa gitsin, biliyorum demesi kolay ama demekki onunda hayatta planlari var.
Birde biliyorum korkuyoruz, biliyorum kalles sirtlan sürüsü kaplamip ülkenin dogu sinirlarini ama birileri gitmek zorunda, bizler koekarsak , eslerimiz, evlatlarimiz nasil gitsinler oaralara.
Aslinda konu derin, aci ve can SIKICI onun icin bukadarla kesiyorum.
Siz sadece iyi seyler düsünün.
Allah hayirlisi ile nisanizi, dügününüzü yapip biryastikta kocamayi nasip etsin.
Müstakbel esinizede hayirli teskereler olsun.

ay canım bizim de bir tanıdığımız öyle şu anda askerde o da para biriktirmek için çalışıyor

benım sevgilimde gitcek ama isterse 5000 lira versinler ben göndermem:19:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar direk konuya gırmek ıstıyorum cünkü bırıyle konusmya ıhtıyacım var erkek arkadasımla yaklasık 2.5 yıldır tanımıslık ve bırlıktelıgımız var suan uni 3 sınıfta seneye okul bıtınce hemen askere gıdecek sorun su kı kısa dönem de olabılırken yedek subay olarak 1 yıl kalıp para alarak bırıktırmek ıstıyor geldıgınde nısan olayları ıcın.Fakat ben ıstemıyorum cünkü sınır bölgesıne verecekler büyük ihtimal öncelık yedek subaylıkta doktorları ve mühendisleri alıyorlar mühendis oldugu ıcın şansı çok yüksek isterse gidebilecek vereceklerı para çok ıyı aylık 2500 ve sınıra yakın olunca tavan yapıyor ben yıne de ıstemıyorum korkuyorum vazgeçirmek ıstıyorum hangısı doğru bilmiyorum ne yapmalıyım yardım edin ilgilenen arkadaşlara simdiden teşekkürler..​

mantıklı düşünmek gerekirse,kısa dönem gittiğinde askerden döndükten sonra hemen iş bulabilecekmi?her ne kadar mesleğide olsa kolay kolay bulamaz bulsada istediği maaşı vermezler bence uzun dönem gidip maaş alması geleceğiniz için cok daha mantıklı duygusallıgı bir kenara bırakman gerek bence ....kötü düşünme sağ salim gider döner inşallah allah kavustursun

Sevgiliniz akıllı adammış.

Sınıra gideceğini nerden çıkardınız??

yani kusura bakmayın da
doğmamış çocuğa don biçmek denir buna

"ben 1 yıllık evliyim çocuğum yok hamile bile değilim çocuğumu hangi kreşe versem" gibi bir konu olmuş bu

üni bitti,askerlik geldi
yedek subay oldu
sınıra verildi.

sabırlı olun biraz..
her mühendis yedeksubay olsaydı ohoo..

Arkadaşlar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama çoğunlukla sınır bölgesıne gönderıyorlar tutturdu oraya gıtcem dıye para ıcın ben para ıstemıyorum ki sağ salim dönmesını ıstıyorum türkiyede çalışacak olmadı almanyaya da gidebilir ama birsey olsa para canını getir mi bunları düsünüyorum...

arkadaşım avukat İstanbulda yapıyor askerliği çatır çatır parasını alıyor yata yata. yani herkes sınıra gitcek diye bi ihtimal yok. başka bi arkadaşmda senin gibi istemiyodu sevgilisinin gitmesini oda illa gitcem para biriktircem dedi ama almadılar daha doğrusu sınavımı kazanamadı oyle birşey.
gönlünü ferah tut diyeceğim ama yerinde ben olsam bende istemezdim sonuçta bir ihtimal daha var malesef kötü bolgelere gitme ihtimali....

mühendisleri evet sınıra gönderiyorlar bu ara böyle

ama senın sevgilin daha 3 teymiş daha 4 var yanı o zamana kadar durumlar değişebilir.

bu ülke herşeyi varoluşsal yaşıyor yani yarının ne getireceği belli olmuyor canını sıkma bende mezun sandım orayı kaçırmışım

ama ben yıne de gitmesini istemezdım senı anlıyorum para onun canını geri getirmez...

yanımda olsun parasız olsun tek:16:

Kötü düşünmeki kötü olmasın.

Benim eşim Hakkari çukurcada uzun dönem (öğretmenlik mezunu) askerliğini yapmış.

Şimdi emniyet personeli yine Hakkaride şark görevinde, endişelerini çok iyi anlıyorum, her sabah korku ile uyanmak, gelen her telefonda içinin ürpermesi vs. bunlar üzücü şeyler ama bir arkadaşında dediği gibi birilerinin illaki oralarda çalışması lazım.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama çoğunlukla sınır bölgesıne gönderıyorlar tutturdu oraya gıtcem dıye para ıcın ben para ıstemıyorum ki sağ salim dönmesını ıstıyorum türkiyede çalışacak olmadı almanyaya da gidebilir ama birsey olsa para canını getir mi bunları düsünüyorum...

Ben endişelerine hak veriyorum, sağ salim dönse en ufak bir fiziksel hasar almasa bile, çatışma psikolojisi çok farklı birşey, senin yerinde olsam bende gönderdiğim adamı gönderdiğim gibi bulamamaktan korkardım, hem vatan, millet, sakarya vs. vs. iyi hoş, hepimiz vatanımızı seviyoruz ama içinde sevdiklerimiz olmadıktan sonra neye yarar ki vatan. Bu arada senin konunu okurken televizyonda gülümse anne'den ufak bir kısım çaldı, içim acıdı. Birileri hangi tarafta daha çok kan döküldüğü, kimin daha çok kan döktüğü üzerinden haklılık davası vermekten vazgeçse de bu kavga bitse. Artık bu kavga bitse de hepimiz rahat bir nefes alsak, deliler gibi sevdiğimiz eşlerimiz, sevgililerimiz, el bebek gül bebek büyüttüğümüz oğullarımız bir gün gider de dönemez diye korkmasak.

Son düzenleme:

sınıra gitse ne olacak orasıda vatan toprağı degılmı tamam kötü şeyler oluyor olmuyor degıl sen isteme ben istemiyim kim gidecek oralara...içini ferah tutmaktan başka birşey yapamazsın ki daha zamanıda var neler değişir bu ülkede 1 gecede ne kararlar alınıyo merak etme sen

Ya tabıkı de doğu da vatan toprağı üstteki arkadasın dediği gibi birsey olsa gözüm ne toprak ne vatan görecek ateş düştüğü yeri yakar demişler hergün sehit haberi görünce içim kötü oluyor üzülüp Allah sabır versın dıyoruz ama gidip görsek anası ne haldedir.Yaklasık 9 10 ay var ama zaman hemen geçiyor benım kararından vazgeçirmekten baska çarem yok inşallah kendısı de ıstemez o güne kadar bu dusunceleri korkuları yüreğimize veren teröristlere lanet okuyorum Allah yardımcımız olsun..​

Ölüm saati değişmez.

Ne bi saat geri,ne bi saat ileri.

Öleceği varsa yanınızda,dibinizdeyken de ölür.:4:

Adam hayt kurmak için mücadele veriyor,destek olun.:8:

kızlar valla beynım durdu resmen ne yapacagımı bılemıyorum kader böyle şeyler ama eğer birsey olursa da vicdan azabı cekecegım benım ıcın gıdıyor dıye :(

benim esimde muhendis.o da 12 ay yapim para biriktiririm diyodu:)) sonra arkadaslari 12 ay sirnak da falan yapmisti askerliklerini o aklina geldi vazgecti.simdi nerde askerlik yapio bilio musun??

hakkari cukurca.. yuce allah neyi hayirli gorduyse onu yapar.sen istedigin kadar ugras,hersey olacagina varir tatlim.rahat ol ve akisina birak.

benim esimde muhendis.o da 12 ay yapim para biriktiririm diyodu:)) sonra arkadaslari 12 ay sirnak da falan yapmisti askerliklerini o aklina geldi vazgecti.simdi nerde askerlik yapio bilio musun??

hakkari cukurca.. yuce allah neyi hayirli gorduyse onu yapar.sen istedigin kadar ugras,hersey olacagina varir tatlim.rahat ol ve akisina birak.

haklısın canım öyle de ınsan bılerek de tehlikeye atmak ıstemıyr sonucta para öyle veya böyle kazanılır diye düsünüyorsun ama diğer yandan allahın takdiri ne diyeyımkı Allah nasıl ısterse öyle yapsın hayırlısı olsun :)

sen daha şimdiden bu kadar kafana takacaksan bence gitmesin yoksa çekeceğiniz var ikinizinde:34:

tam benlik konu buldum galiba üzülerek sölüyorum benim sevgilimde 12 ay gidebilir

bugün itibariyle mezun oldu ve askerlik şubesine gidicek ağustos celbine yetişmek için ve kendisi mühendis ne yapcam ben die karar kara düşünüyorum günlermizi zindan edicem korku ve paniklerimle şimdiden şarkılarda ağlayasım geliyor naparım ben onsuz 1 yıl gideyim çok paramız olsun hemen evlenelim diyor, sınava girerim askerde istediğim illeti seçerim diyor korkuyorum ama ağustosta hep 1 senelik alım oluyor arkadaşları hep 12 ay gitti :18::18::18:hepsi doğuya gitti

napacağımı bilmemekle birlikte dua ediyorum en hayırlısı o olsun

konu sahibi arkadaşım daha 1 sene var bu kadar kafanda büyütme bak bana ağustosta gidiyor daha yeni idrak edip panikledim 1 seneyi güzelce geçirin

tam benlik konu buldum galiba üzülerek sölüyorum benim sevgilimde 12 ay gidebilir

bugün itibariyle mezun oldu ve askerlik şubesine gidicek ağustos celbine yetişmek için ve kendisi mühendis ne yapcam ben die karar kara düşünüyorum günlermizi zindan edicem korku ve paniklerimle şimdiden şarkılarda ağlayasım geliyor naparım ben onsuz 1 yıl gideyim çok paramız olsun hemen evlenelim diyor, sınava girerim askerde istediğim illeti seçerim diyor korkuyorum ama ağustosta hep 1 senelik alım oluyor arkadaşları hep 12 ay gitti :18::18::18:hepsi doğuya gitti

napacağımı bilmemekle birlikte dua ediyorum en hayırlısı o olsun

konu sahibi arkadaşım daha 1 sene var bu kadar kafanda büyütme bak bana ağustosta gidiyor daha yeni idrak edip panikledim 1 seneyi güzelce geçirin

evet ama 1 sene dediğin nedir ki göz açıp kapayınca geçer ama bu düsünce benım aklımdan cıksa bende rahat edıcem valla gidip gelsın bska brsey ıstemıyorm artık off off ne kötüymüş yaa

Back
X