• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

askerlik mevzusu...

taktak9293

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2017
399
250
53
kızlar evli olup eşi askere gidenler burada mı?
eşinizde askere gidip geldikten sonra olumlu bir değişim oldu mu? Olgunluk anlamında. Oradaki şartların zor oldugunu düşünüp sizin kıymetinizi daha iyi anladılar mı mesela?
ya da tam tersi oraya gidince psikolojisi mi bozuldu sogudu mu?

eşimin askerligini ertelemek için özel üni. yazılması gerekiyor. Bedellinin çıkacağından emin olsak. tecil ettireceğiz ama. Askerlik mevzusu hallolmadan ne bebek ne maddi olarak bi şey alıp kenara cekilip beklemek kolay olmuyor.

Bir yandan da üni. mezunu kısa dönem denk gelir 5.5 ayda yapıp gelir diyorum ama 7 aylık evliyiz.
Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

eşinizde askere gidip geldikten sonra olumlu bir değişim oldu mu? Olgunluk anlamında. Oradaki şartların zor oldugunu düşünüp sizin kıymetinizi daha iyi anladılar mı mesela?

eşimin askerligini ertelemek için özel üni. yazılması gerekiyor. Bedellinin çıkacağından emin olsak. tecil ettireceğiz ama. Askerlik mevzusu hallolmadan ne bebek ne maddi olarak bi şey alıp kenara cekilip beklemek kolay olmuyor.

Bir yandan da üni. mezunu kısa dönem denk gelir 5.5 ayda yapıp gelir diyorum ama 7 aylık evliyiz.

olgunluk anlamında bişey katmaz bence, askere gitsin adam olsun yanlış bir kanı toplumda...
zorluklar her zaman olgunluk getirmez

2,5 senelik evliyim eşim 2 aydır askerde ben 7 haftalık hamileyim.
Eşim zaten olgun birisiydi ama askerlik sivil hayatının değerini dolayısıyla benim ve ailemizin değerini daha çok anlamasını sağladı. Biz de yüksek lisansla 3 senedir uzatıyorduk tecili ama artık çocuk istediğimiz için aradan çıksın diye düşündük ve Rabbim bu sırada bir bebek nasip etti bize.

Askerlik ne kadar yapılmazsa o kadar ayak bağı oluyor, bedelli çıkacağını zannetmiyorum, ihtimal görsek benim eşim de gitmeyecekti. Dediğin gibi 5,5 ay ve 2 haftada bir evci çıkabiliyor terör bölgesinde değilse ben gidiyorum 2 haftada bir komutanlar sağolsun izin veriyor.

Durumunuzu bilmiyorum o sebeple gitsin/gitmesin gibi bir öneri veremem ama gerçekten her şeye engel askerlik her planda "ama askerlik var" deyip geri duruyorduk. Kasım'da gitti Nisan'ın ortasında gelecek inşaallah. Çok özlem oluyor, ama askerlik olmadan da hep bir şeylerden eksik kalmak durumunda kalıyorduk; ben eşim gittiği ve bu görevi tamamlayacağı için rahatlayacağımız için avunuyorum onu ne kadar özlesem de belirsizlik ortadan kalkacak.

ya bende gitmesini istiyoırum bir yandan. ama benm eşim cok hassas. askerde yapabileceğini bile düşünmüyorum. bir yandan ondan gitsin görsün hersey istedigimz gibi olmayablr görsün istiyorum. ama psikolojisi bozulup daha cok kötü olmasından korkuyorum.

bedelliyide bi cıkarmadılar.

Ben evli değilim henüz, sevgiliyiz. Fakat 11 aydır asker kendisi, son 26 günümüz kaldı. Askerlik 20li yaşların başındakilere kesinlikle olgunluk katıyor, ama 30unda gelen insanlar zaten yeterli tecrübeye ve yaşanmışlığa sahip olduğundan o konuda etki etmeyebiliyor. Benim sevgilim askerde daha çok ilgili oldu, daha çok kıymetimi anladı, kırmaktan çekindi. Fakat evli olan tertipleri var yanında, onlar çok zorluk çekiyor. Eşlerini ve evini çok özlüyorlar bu yüzden daha zor geçiyor onlara askerlik.. Doğuda çarşı izni vs olmayınca psikolojisi bozulan gerçekten çok.. Tabi bi şekilde yine de bitiyor. Kısacası askerlik duygu anlamında olumsuz bir şey asla katmaz. En zor yanı: hasretlik..

Oldu
Eşim askere 28 yaşında ve uzun dönem gitti
Adama orada ne yaptılarsa gelince kpss ye girip memur oldu
Olgunlaştırdı kesinlikle kendi de böyle söylüyor
Bana davranışlarında bişey değişmedi bol özlemli günlerdi
Zaten birbirimizi seviyorduk askerden önce de sonra da aynıydı

Evlendikten 1 sene sonra kisa donem gitti esim .Cok zorlandik her gun aglamali hickirikli gorusmeler .Yemin torenine gittik adamin elini tutamiyorum kisin ayazinda sabah 5 te ictima .Elleri fay hattı gibi catlamis kanamis .Ben bunu gorunce daha kotu oldum tabii yakin bir yerde askerlik yapti hizli trenle 2 saat uzaklikta ayda 1 kez yanina gitmeye basladim .Cani ne cektiyse yaptim yaptim goturdum hep moral verdim .Orasi farkli bir atmosfer saglam psikoloji istiyor gercekten .Genelde yemekleri begenmeyip dışardan yiyordu cok para gitti ama Allah in izniyle kimsenin 5 kurusuna muhtac olmadik .Dönünce de muhteşem bir duyguydu kafamizdan askerligin cikmasi rahat rahat planlar yapmak .Gittik kredi cektik araba aldik gezdik tozduk acisini cikardik .Simdi de cok sukur hamileyim. Ama cok zor bir surec erteledikce stres artiyor .Gidince zamsn gecmiyor ama oyle ya da boyle geciyor .Off ne yazmisim anilarim depresti:KK48:

Bebek gelmeden gidip gelse iyimiş aslında, bedelli çıkar mı çıkmaz mı belli olmaz. Eğer hamilelik sürecinde yalnız kalmayacaksan aradan çıkarsın bir an evvel

hiçbir şey değişmedi, kısa dönem eğitim çavuşu olarak yaptı zaten, 5.5 ay halı saha listesi tuttu diye karakteri değişecek değildi :)
zor koşullarda askerlik yapanlar için geçerlidir belki o değişimler.

Back
X