• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerlik Uzuyormuş! Şu an Askerde Olanları Etkiler mi?

kivilcim

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
2.390
19
358
kızlar başlığı yanlış açtım..uzayan kısa dönem askerlik , 15 ay askerlik değil ..bilginize =)

askerlik uzaması yine gündemde..
genelkurmay başkanı bu sefer daha kararlı ve ciddi gibi..
erkek arkadaşım şuan kısa dönem askerlik yapıyor ve acemi birliği haftaya bitiyor.
ondan sonra dört ayı kalıcak..
şuan öyle bir yasa çıksa uzama gibi şuan kısa dönem yada uzun dönem askerlik yapanları etkilermi?
yani kısa dönemler uzayıp uzun dönem yapanlar 12 aya düşermi acaba?

Son düzenleme:
yok canım öyle değil..üniversite mezunları kısa dönem yapıyor ya işte o herkes için eşit olucak..
15 ay yapmak zorunda olanlar ve lisans mezunları yani herkes 12 ay yapacak..
bu durumda 15 ay yapanlar için kısalmış olucak ama diğerleri için uzamış oluyor..

ben sanmıyorum boyle bıseyın olacagını yada oyle umut edıyorum dıyım
hem nıye aynı yapıyolar anlamıs degılım 35 yasıdnamöı evlencez bız ya
ayrıca suan ulke bı mucadelede uzaması bence soz konusu olamaz

benim nisanlimin komutani, sizide etkileyebilir demis ama bence yasa yürürlüge girene kadar bizimkiler bitirmis olurlar askerligi..suan ülkedeki gündem cok farkli, referandum ve onun getirecegi sonuc derken bu karar 2011e kadar uzar..zaten bu sene yine cikmisti böyle bir söylenti ve kendileri 2010da olmiyacak dediler o yüzden simdiden panik yapmiyalim kisa dönemciler=)

askerlik uzaması yine gündemde..
genelkurmay başkanı bu sefer daha kararlı ve ciddi gibi..
erkek arkadaşım şuan kısa dönem askerlik yapıyor ve acemi birliği haftaya bitiyor.
ondan sonra dört ayı kalıcak..
şuan öyle bir yasa çıksa uzama gibi şuan kısa dönem yada uzun dönem askerlik yapanları etkilermi?
yani kısa dönemler uzayıp uzun dönem yapanlar 12 aya düşermi acaba?

12 ay değil 9 ay olması düşünülüyor.

eğer o sıra askerde iseler etkiler. kısa dönemlerin uzar, uzun dönemlerin kısalır.kafamçokkarıştı

Org. Işık Koşaner ilk işinin tek tip askerlik olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. :sm_confused:

Ben bu konuyu dünden beri araştırıyorum netten şu an benim nişanlımda askerde onlar sınava girip yedek subaylık mı kısa dönem mi belli olduğu için kazanılmış hak oluyormuş ve askerde olan kısa dönemleri etkilemiyormuş ama işte askeriye sonuçta herşey olabilir umarım bizimkileri etkilemez

askerlikte kazanılmış hak vs. işlemez.

yılını hatırlamıyorum ama geçmiş dönemde böyle bir şey yaşanmış ve askerlik yapanların askerlikleri uzamış.

daha derin bir araştırma yapmanı öneririm:bbo:

Uzamamış ındirilmiş herkes 9 ay yapacakmış

kısa dönemler için uzamış olacak canım insan ne diyeceğini şaşırıyor, uzun dönmeler için güzel bi haber ama 5,5 aya alıştırmışken kendini 3 ay daha fazla bekleme düşüncesi insanı gerçekten üzüyormafoldumben herşeyin hayırlısı diyelim..

benim erkek arkadaşımda dün konuşmuş komutanınla
sizi etkilemez diyormuş komutanları..
etkilemesi çok saçma olur tamamen psikolojileri bozulur ya..
gitmeden önce olsa neyse on akonsratre olup giderlerdi
düşünsenize tam 1 aykalmışken birden uzaması resmen yıkım olur onlar için de bizim içinde..
bence yasa çıkana kadar gelmiş olurlar..
yani umarım.. =(

başlık biraz garip olmuş,,uzamış deyince bende şaşırdım daha ne kadar uzun olabilir diye...uzaması ya da kısalması bütün askerleri kesinlikle etkiler 1 günü dahi kalsa,,,yasa çıkarsa tabiki..

benım eşim askerdeyken 15 aya düşmüstü onlar 18 ay yapıyordu 1 ay erken gelmıstı 17 ay yapmıştı...bence etkiler. suan kardeşim asker inş. bir an önce yasalaşır ve erken gelmiş olur...

aslında başlığı yanlış yazdım kızlar..
çünkü kısa dönem için uzarken uzun dönem için kısalıyor
ben direk kısa dönem için ele aldım konuyu sanırım =)
aslında etkilememesi lazım askerdekileri ya..
milletin iyice psikolojisini bozuyorlar..
teskeresine 1 ay kalmış olan bir askere hayır yasa çıktı askerliğin 5 ay daha uzadı denildiği zaman,
o kişi bir daha toparlanamz heralde..
uzunlar için kısalması güzel birşey ama kısalar için uzaması felaket olur..

valla uzun dönem askerlerimizin psikolojileride kısa dönemlerin şafağıyla zaten bozuluyordu.
İnşallah tez zamanda hayırlısıyla bu yasa çıkar.

uzun dönem yapacaklar için çok iyi ama kısa döneme gideceklerin ne günahı vardı bilmiyorumkismile
zaten yıllarca okuyolar 26 27 yaşından sonra askere gidiyolar bence bi fark olmalı
ki ben polis eşi olarak her gün askere gönderiyorum birde normal askere göndericem 9 ay akannehir
neyse biizmle ilgili tasarılarınıda uygulamaya soksalar bari
herkes için hayırlısı olsun

Back
X