• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerlik Uzuyormuş! Şu an Askerde Olanları Etkiler mi?

benim yorumum mu kötü.
arkadaşın biri beddua edercesine yorum yapmış ama benim yorumum kötü oluyor öylemi..
ben derdimi anlatamıyorum sanırım..
ben herzaman daha önceki konularımda da yazılaırmda da hep eşitlikten yanaydım.
üstüne basa basa hep söyledim..
onlarda ana baba evladı 15 ay hayatlarından çok şey alıp götürüyor dedim..
hiç bir zaman üniversite mezunu ile olmayan arasında ayırım yapmadım bu konuda..
ama daha öncede belirttiğim gibi..
eğer bu yasa erkek arkadaşım askere gitmeden önce çıksaydı yine kendimi biraz olsun hazırlardım..
ama şimdiçıkması yada askerliğine 2 ay kala çıkması hem beni hemde onu çok kötü etkiler..

yasa keşke çıksa ama sadece uzun dönemler kısalsa keşke..
herşeye rağmen yasa çıkmasın uzunlarda kısalmasın demedim..
ama sadece kendini düşünen insanlar okadar çok ki toplumda..
kendi özlemlerinden,kendi sevgilerinden gözleri başka birşey görümüyor..
ben nekadar yazsamda yine de anlamıcaksınız biliyorum..
yazının içeriğine neyi savunduğuma bakmadan,
iki tane ağır kelime yazdığımı görenler hemen başlamış ahkam kesmeye..
önce bi kim haklı kim neyi savunuyor ona bakın !

Bencede sadece kendini düşünen insanlar kadar çok ki toplumda..

erkek arkadaşım askerde bu konuyu bayaaa araştırdım
eger ilk 6 aylarını bitirmişlerse etkilenmiceklermiş ama 6 ay bitmemişse yeni yasadan etkilenceklermiş..ama yasanın onaylanması çok kısa sürmeyeceqi söLenio:)
Yani aşkım paşa paşa 15 ay Yapıo:(

benim yorumum mu kötü.
arkadaşın biri beddua edercesine yorum yapmış ama benim yorumum kötü oluyor öylemi..
hiç bir zaman üniversite mezunu ile olmayan arasında ayırım yapmadım bu konuda..
eğer bu yasa erkek arkadaşım askere gitmeden önce çıksaydı yine kendimi biraz olsun hazırlardım..
ama şimdiçıkması yada askerliğine 2 ay kala çıkması hem beni hemde onu çok kötü etkiler..

benimde demek istedigim burda herkez duygularını en hat safhada yasıyor siz ne hissediyorsanız diger arkadaslarda onu hissediyor bende 15 ay bekledim üstelik benimki karstaydı ve 15 ay hiç izne gelemedi ulasım probleminden ucak yoktu kardan yollar kapalıydı. herkezin askerlik hikayeleri yaralayıcıdır herkezde özlem korkular hat safhadadır ama siz diger arkadasları cekememezlik fesatlık kıskanclıkla sucluyorsunuz yanlıs olan bu. ben seninde neler hissttiğini anlayabiliyorum ceken biliyor işte..
hepinizin ortak derdi bian önce kavusmak ama fesatlık agır kacmıs biraz...

evet..

ya tam ayrım yapılmalı;
yani 2 yıllık fakülte okuyanlarla lise mezunlarını ve ilköğretim mezunlarını da zaman olarak ayırmalılar..Sadece 4 yıllık okuyanları deil!!
(aslında açık öğretim mezunlarını da 4 yıllık okuyanlara dahil etmemeliler ya benceyerimseniben neyse bu da başka konu..)
yada....
tam adalet olmalı,HERKES EŞİT YAPMALI VATANİ GÖREVİNİ..

EŞİTLİK VE ADALET EN DOĞRUSUDURturkbayragi

Bu arada benim eşim 15 ay olarak ve Mardin'de yaptı askerlik görevini..
31 temmuzda tezkeresini aldı..
yeni bitti hasretimiz..
bizi etkilemedi tek tip askerlik olayı maalesef..
ama adalet olsun da,artık biran önce olsun diyorum

gözün aydın canım a.s.

bukadar bencil olmayın arkadaşlar
özellikle de keşke hemen kabul edilse ve herkes etkilense gibi yorumları çok bencilce buluyorum.
herşeye rağmen ben bukadar kötümser düşünemiyorum.
daha önceki yazımda da belirtmiştim
15 ay yapanlarada yazık onlar da ana baba evladı diye,
ama bu kısa dönem yapanları da bukadar kıskanmanızı anlamıyorum..
keşke kabul edlse herkes etkilense nasıl bencilce bir kelimedir ya..
burda bizlerde asker yolu bekliyoruz kısa dönem olsa da..
bukadar fesat bir düşünceyle bence hiç biryere varamazsınız!!
fesatlıkla ne alakası var bunun çok yanlış konuşmuşsunuzz..ayrıca 9 ay tam orta olmuo mu uzun dönemler 15 ay kısa dönemler 5 ay gidiolardıı ortası bulunmuş 9 ay denmiş..gayet mantıklı olur bencedee bir an öncee kabul edilmeli..Bu arada benim de nişanlım asker ve 67 günümüz kaldı,,9 ay çıksa bile bizi vurmucak yani,o zaman bizde kendimizi üzüp duralım 15 ay gitti diye,,ya da 18 ay gidenler de aynı şekildeee mi düşünsünler..kısmet sonuçta bu kime vurursa artık..

benim yorumum mu kötü.

Arkadaş herkes bencil vs. demiş ama sende sadece kendini düşünüyorsun.
Senin sevgilinin psikolojisi senin mutluluğun falan filan.
Ama benim askerim eğer askerlik 9 aya düşerse ne kadar sevinecek biliyormusun?
Şimdiden bunun heyecanıyla her telefonda soruyor bana.
Sen kndi askerini ve psikolojisini düşünüyorsan bende benimkini düşünüyorum.
Seviyorsan 4 ay daha beklersin..

Arkadaş herkes bencil vs. demiş ama sende sadece kendini düşünüyorsun.
Senin sevgilinin psikolojisi senin mutluluğun falan filan.
Ama benim askerim eğer askerlik 9 aya düşerse ne kadar sevinecek biliyormusun?
Şimdiden bunun heyecanıyla her telefonda soruyor bana.
Sen kndi askerini ve psikolojisini düşünüyorsan bende benimkini düşünüyorum.
Seviyorsan 4 ay daha beklersin..

:lepi::lepi:

Kızlar kısa dönemleri etkilemiyor çünkü yasa Nisanda anca yürürlüğe girer diye biliniyor onun tartışılması etmesi ... Ama uzun dönem askerleri belki etkileyebilir çünkü onlar nisandan baya sonrada askerdeler inşallah herkes için en hayırlısı olur fisfisfis

oooof of..
ne desem boş
kim ne anladıysa anlasın ...
boşa yazamam birdaha aynı şeyleri..
en iyisi herkes hakkında hayırlısı deyip kesitirip atmak ..şakkıdı

benim erkek arkadasımda uzun donem yapıyor olsaydı bende eşitlik diye bas bas bagirirdim..
veya kisa donem yapmış gelmiş olsaydı..
hadi dürüst olun biraz hanımlar;sizin esleriniz sevgilileriniz kardesleriniz de kısa donem yapıyor olsaydı yinede eşit olunsun dermiydiniz!?hiç sanmıyorum..
uzun dönemler kısalacak diye böyle konuşuyorsunuz..
bu da o zaman bencillik olmuyor mu?

yanlış anlamayın da böyle olması iyi oldu bence.kısa dönem yapanlar üzülecek uzun dönem yapacak olanlar ise sevinecek.en iyisi tek tip olması

Son düzenleme:
etkiLemesini geçtim yasanın ne zman gececegi belli mi?
ayy ne qüseL oLur izine bekLerken eLinde teskeresiyLe qeLir aşkımm:) Süper oLurdu Şahsen:)

fesatlık kıskanclık ayrı sey bencillik ayrı.. herkez tabikide kendini düşünür kendisi en iyi nasıl olcaksa onu ister ama fesatlık yapıyosunuz kıskanclık cekemezlik laflarından sonra bunca yorum yapıldı..
bu topikteki herkez bu konuda cok hassas cünkü herkez özlemin doruk noktasında bu topiğe ilk yazdıgım yorumumu yine söylüyorum kendinizi alıştırmayın askerlerinize yok öyle şey olmaz falan diyin sonraki hayal kırıklıgını anlatamam... olursada 15 aylıklar için süper kısalar için üzücü olur ama kimse kimse için fesatlanmaz.. dediğim gibi benimki gitti butun arkadasları 31 aralıkta askerlik 12 aya düscek diye aramaya basladırlar subat geldi ses yok.. sonra mayısta anneler günü süprizi yapılcak dendi gazetelerde
googleye aratırsanın iki sene üst üste genel kurmay baskanın annelere anneler gunu süprizi diye bi cok gazetenin internet sitesinde bu haber cıkıyor..
allah hepinize sabır versin şafaklarınız cok cabuk geçsin umarım busefer askerlik kısalır uzun dönemler için kısa dönemleride etkilemesin ama kendinizi bosu bosuna üzmeyin yada heveslenmeyin bi kabul edilsinde..

benim erkek arkadasımda uzun donem yapıyor olsaydı bende eşitlik diye bas bas bagirirdim..
veya kisa donem yapmış gelmiş olsaydı..
hadi dürüst olun biraz hanımlar;sizin esleriniz sevgilileriniz kardesleriniz de kısa donem yapıyor olsaydı yinede eşit olunsun dermiydiniz!?hiç sanmıyorum..
uzun dönemler kısalacak diye böyle konuşuyorsunuz..
bu da o zaman bencillik olmuyor mu?

Dürüst oluyorum derdim.. Dünya benim etrafımda dönmüyo çünkü herkesin bi özleyeni bekleyeni var .

Çok canımı sıkan bir durum her zaman eşitliği savunan ben bu sefer eşitliğin yanında olmayacağım.Adam 18 yaşında ünw bitirdikten askere gidip sonra hayata atılıyor ünw mezunu öyle mi 18-19 ünw.yi kazan 22-23 en geç 24 mezun ol sonra askerliğini yap yaşın olsun bilmem kaç :/ bir de bu açıdan bakın yokkkkkkkkk asla ünw mezunu ile lise mezununu bir tutamıyorum ve bu konuda eşitliğe karşıyım

Çok canımı sıkan bir durum her zaman eşitliği savunan ben bu sefer eşitliğin yanında olmayacağım.Adam 18 yaşında ünw bitirdikten askere gidip sonra hayata atılıyor ünw mezunu öyle mi 18-19 ünw.yi kazan 22-23 en geç 24 mezun ol sonra askerliğini yap yaşın olsun bilmem kaç :/ bir de bu açıdan bakın yokkkkkkkkk asla ünw mezunu ile lise mezununu bir tutamıyorum ve bu konuda eşitliğe karşıyım

Peki kaç liseli üni kazandığı halde durumları olmadığı içn ailesine katkı sağlıya bilmek içn
okulu bırakıp iş hayatına atılıo, kaç ilkokul mezunu askerde komandoluktan kazandığı 100,200 lirayı bile ailesine, eşine yolluyo bunu biliyomusuunn canım ???

Kaç üni mezunuu baba parası ile özel üniversitelerde 4 yıl boyunca yaptıkları tek şey
okul partilerinde bulunmak olup okuyaan sonra da 5,5 ay askerlik yapmayı bile
çok gören insanlarla dolu biliyomusun tatlımmm

Bunlara rağmeen haleen eşitliğe karşıysanızzz size sadecee
peeeessss ! diyebilirim....
:umursamaz:

Son düzenleme:
Back
X