Aşk'ın ömrü çocuk olana kadar mı?

İlk günkü aşkı aramayın derim..alızkanlık aileler sıkıntılarla evlilik yıpranıyor cocuk oluncada ilgi sevgi ikiye bölünüyor..

sizde çok güzel anlatiyosun..
zevkle okuyorum yazdıklarınızı..
dilerim hep böyle eglenceli bol kahkahali uzun yillariniz olsun:KK50:
çok güzel orneklersiniz bana
resmen okudukça ferahliyorum
Teşekkür ederim, amin cümlemizin ailesi evliliği mutlu huzurlu olsun inşallah♡♡

Olur mu tam tersi, daha az görülebiliyoruz, resmen aynı evde hasretlik çekiyoruz, bu yönüyle aşkı güçlendirdiği bile söylenebilir :)

Buradaki bir konuda @ema1 arkadaşımız 'Ama genel olarak aşkın büyüsü çocuktan sonra bozuluyor yani aşık olarak evlenende hayal kırıklığı yaşıyor' dedi
Etiketledim diye sorun etmez umarım.o_O
Bu sözleri bi çok kişiden duyuyoruz malesef
@limonlupasta06 ve ben evli , aşık henüz yeni çocuk düşünen arkadaşlarınız olarak sizlerin düşüncesi nedir bilmek istiyoruz
İnsan endişeleniyor :110:

Cocuk olunca haliyle oncelikler degisiyo. Ama daha bi aile gibi hisediyo insan. Hem cocuk guzel bir sey cogu aile tedavi goruyo yillarca olsun diye guzel olmasa herkez istemezdi diye dusunuyorum. Iki tane cocugum var. Tek basima bakiyorum. Tek cocuk cok rahat iki tane biraz daha zor. Benim cocuklarimda zor cocuklar uykuyu sevmeyen ve birbirlerini kiskanan aglayan cocuklar ama iyiki varlar evimin nesesi. Kocamlada eskisi kadar rahat deiliz evin icinde normal olarak ama bu surecin normal bir surec oldunun farkindayiz ve butun hayallerimiz 1yasindaki kiziminda buyumesiyle ilgili.o zaman daha rahat gezip dolasabilriz diye umut etmekteyiz :)

Benim 4 aylik bir kizim var,esimi cok severek evlendm,4 senedr beraberiz ama inan ilk 40 gun bosanmayi dusundm :) kadinin 40 i cikana kadqr derler ya. Bence durumnz musaitse bakici tutun ve kimseeen yardm beklemeyn,ben maalesef 2,ay tuttum simdi biraktm kendm daha ii bakiorum. Kayinvalideni dovesin gelicek :) en iisi icin bile herkes boyle oluor. Butun hayatn birden cocuk oluor. Bu arada lohusa depresyonu die bisii var bn hafif atlattim butun hayatn btms gbi gelior,bir de benm bebegm ilk 2 ay kolikti mahvoldk. Kisacasi esinin cok anlayisli olmasi lazim. Ancak oyle atlatirsin. Sonra ne mi oluor hersey cok gzl,esimi daha cok seviorm dunya tatlisi bir bebisimiz var. Fakat bas basa oldugunuz gnlerdeki gni bir beklentiniz olmasn onceliginiz o oluor ve senin cok yorulmaman gerekior. Gunduz ben,aksam ikimiz gecede esim bakior. Ben uyandmmi uyuyamiorm cnku. Hala bebegn odasinda uyuyor yataklarmz maalesef hala ayri :)ama her buldugumuz firsatta birbirimize sarilioruz. Dogurdugn ilk zmnlar birakabilecegn birileri olucakmi yaninda bu da cok onemli,cok fazla disari cikmak istiorm ve bnm bir arkadasmda oyle

Sadece konuyu okudum yorumları okumadım
8 yıllık evliyiz 6 yaşında ve 9 aylık 2 çocuğumuz var
Bence çocuktan sonra aşk daha fazla artıyor bizde öyle oldu daha fazla duskunuz birbirimize daha aşık daha mutlu bi evliligi guzellestiren ne varsa daha fazla yaşıyoruz bence
Hep bu şekilde olur inşallah canım:nazar:Böyle cevaplar almak şahane:KK50:

Kendimden ornek vereyim simdi; ben 3 yillik evliyim yeni bebegimiz oldu. Ilk iki yila bakarsak bu yil iliskimiz level atladi diyebilirim. Esim basindan beri cok romantik dusunceli daha kelimelere dokmeden icimden be gecirdigimi hisseder hemen yapar istediklerimi cocuk olunca dahada cok artti ilgisi ama sevgi ister istemez boyut degistiriyo sozlerle davranislarla degil artik goreviniz anne baba oldugu icinmidir nedir o yeni evlilikteki cilginlik gidiyo biraz oturakli bi hal aliyosunuz birde artik aranizdaki ettiniz sohbetin muhabbetin artik buyuk bolumu bebekle ilgili hersey bebekle ilgili hersey ona gore dusunulup ayarlandigi icin ister istemez eskisi gibi olmuyo hatta bazen tartismalar basliyo bebek yuzunden yok efendim sutunu boyle icir yok banyo yaptirma usur oteki der hayir banyo yaptircam falan diye rartismalar olur bizim aramizda normalde hic kavga etmeyiz biz ve her ikinizinde sevgisi bolunuyo artik dunyada en onemli sey ilk sirada bebeginiz geliyo falan ama bunlarda farkli duygular guzel duygular daha saglam duygular ask heycan biraz olsun sönüyo ama cok yogun doygun bi sevgi oluyo bu his daha guzel bence. Ve ben evliligimin bu yilini daha cok sevdim esimde olumsuz bi degisme olmadi birbirimizi cok seviyoruz dahada cok guveniyoruz her firsatta bana iyiki seninle evlenmisim demeye basladi.
Maşşallah eşinede sanada:nazar:Mutluluğunuz daim olsun:KK200:

ben söyle söyleyim biz çok aşık ve mutlu bir çiftiz evliliğimizn 4.yılı 2 bucuk aylık bebeğim var hamileliğim güzeldi yani eşimle hala aşık ve çokk mutlu gecirdik dopumdan sonra cok sıkıntı cektim bebeğe alısmak uykusuz geceler tabi zorlandık tartsmalarımızda oldu ama benim gerginliğimden dolayı benim çok psikolojim bozuldugu için eşime sardım ikimizde zor günler gecirdik tartstık bi ara beni sevmesiğini bile düşündüm dedim askımız bitti galiba artık.ama cok şükür düzeldik şimdi aşkımız 3kişilik oldu hayatımız değişti.şimdi tv izlerken sarılıp yatmıyoruzda kızımıza sarılıp oturuyoruz yani birlikte uaptıgımız cogu şeyi bebeğimize tasarlayıp yapıyoruz alışmak zaman aldı ama askımız boyut değiştirdi bence.yani bebek askın seklini degiştiryor sadece bitirmiyor.ama tabi önce esler birbirne doymalı iyi tanımalı güzel seyleri yasamalı önce ki doğumdan sonraki kaosu atlatabilsin.çoğu seyi yasamayıp birbirnizi iyi tanınayıp bebek yaparsanız cogu sey içinizde kalır ve tahammülünüz olmaz.bebek dünyaya getirmek gercekten kolay değil hele anne için cok büyük sorumluluk herseye yetmek zorundasın.bebeeğe eve eşe kendine.
Hayat içnde koşturmaya alışkınım , nöbetler sağolsun uykusuzluk benim işim:KK70:Bu durumda en önemli şey eşlerin anlayışlı olması sanırım
Siz zor dönemleri atlatmışsınız ne güzel
Hep mutlu olun inş:nazar:

Ema'dan sonra bende yazmıstım
ben 2. evlılıgımızı oglum 2.5 yasındayken asagı yukarı yapmıştım
esımın ılk evlılıgıydı
3.5 senedır evlıyız
masallah dıyebılırım
bız sızden hepınızden bır cogunuzdan daha yenık basladık , basbasa kalabıldıgımız zamanlardakı tek keyfımız Ege uyuduktan sonra balkonda ıctımız nescafe kadar kısa ve degerli.
birbirimizden hala etkileniyoruz , aşk filan bitti diyemicem.
Yani katılmıyorum
Bizden biri daha :KK50:Böyle düşünenler çoğalsın inş:KK200:

Herkes için geçerli değil bu. Benim eşim çocuğu kıskandı birsürü manyakca tavrı üzerine bu ihtimal hiç aklıma gelmedi ve kv bunu bana soyledi gerçekten öyle 2 yaşında falan bundan sıyrıldı. Birde 2 yıl ayrı uyuduk eşimle. Bubunda çok negatif etkisi oldu. Bi düzen değişiyor ama bunu çok olumlu yöne cevirebilen aşkına aşk katan çiftler de yok değil
Zor olmuştur neyseki atlatmışsınız canım bundan sonra hep güzel geçer inş:KK19:

Kişiden kişiye değişir herhalde bu durum. Ya da insanların gelecekten, evlilikten veya eşten beklentilerine göre. 13 aylık kızım var, ilk evlendiğim günden tutun, hamilelik sürecine kadar, lohusalıktan da bugüne kadar eşimle aramda duygusal anlamda bir değişim olmadı. Biz yine çılgınız, haydi Susurluk'a tost yemeye gidelim deyip yollara dökülüyoruz yine, ama bu sefer 3 kişiyiz, ya da gece yarısı canımız yine dürüm istiyor sipariş veriyoruz. Doğa yürüyüşlerine artık 3 kişi çıkıyoruz. Hayatımıza renk geldi kızımızla, mesela artık çocuk parklarına gidiyoruz, hep beraber salıncakta sallanıyoruz. Çarpışan arabalara biniyoruz, uçan balon alıyoruz parkta elimizde balonlarla koşuyoruz anne-baba-kız :)) Gelecek planlarımızda artık 3 kişilik.Hayatımızda ki önemli günlerin sayısı da arttı mesela. Şimdi bir de anneler-babalar gününü ve kızımızın doğum gününü kutluyoruz. Paylaşımlarımız, ortak hayallerimiz arttıkça evliliğimiz daha da keyifli oldu kısacası. Kızım uyuduktan sonra eşime ve kendime bol bol vaktim kalıyor, film izliyoruz, bazen birbirimize kitap okuyoru....vs.

Çocuk olduktan sonra takındığınız tavır belirler herşeyi. Hayatınızı sadece bebeğin üzerine inşa ederseniz olmaz. Ya da babayı hayatınızın dışına iterseniz...Doğum sonrası uzun zaman ayrı oda da yatmak, babaya güvenmeyip çocuğun bakımına hiç karıştırmamak, ay üşür evde oturalım sen çık, ayy hasta olur kimse gelmesin, ay ben onsuz yatamam derseniz sonuç hüsran olur. Doğum sonrası ilk günden itibaren eşimle yattım, bebeğimiz beşiğinde yanımızdaydı, sırası geldi eşimle beraber yıkadık, sırası geldi eşim altını değiştirdi, kıyafetini değiştirdi, eşim canım sıkıldı çıkalım dediğinde her an kapıda hazırdım, sırası geldi kızımı anneme bıraktım eşimle bir gece geçirdim.

Kadının işi zor, hele bir de çalışıyorsa. Bir çok kimliği ve görevi var altından kalkması zor da olsa imkansız değil. Dışarıda iş kadını, evde ev hanımı, çocuğunun annesi, eşinin karısı ve bir kadın herşeyden önce. Hayatınızda ki değişimleri keyifli hale getirmeyi başarabilir ve buna eşinizi de dahil edebilirseniz çocuk evliliği yormaz.
Sen ne şahane anlatmışsın ya yoğunluktan anca girebildim ben:KK30:
Yazdığın her satırı aklımın bi köşesine iliştirdim
Yorumların için çok teşekkür ederim :KK19:
Buralara bi yerlere bi kupa ekleselermiş senindi:KK50:

Çocuktan sonra aşk bitmez ,seven adam daha da bağlanır,
Aşkına aşk katar bunu daha çok sevgi ile bütünleştirir.
Fark sadece telaş ve zamanın az olması gibi şeylerle kısıtlanır,
İlgi bebeğe yoğunlaşır çünkü tamamen cennet kokar ve korumasızdır,
Zaten gerçek aşkı ondan sonra düşünürsün acaba bebek mi ?Eş mi diye :)
Görücez bakalım ilerde şuan sadece düşünce aşamasında:KK70:

ben buna katılmıyorum gercek sevgı varsa çocukla daha da katmerlenıyor, sadece karı koca olmanın dısında artık ıkı ebeveynde olundugundan ve sorumluluklar arttıgından ve en onemlısı sevgı bolundugunden bazen ınsanlar bunu aşkın bıtmesı olarak algılayabılıyor.
burada önemli olan kadının eş vasfını unutmadan annelik görevini yapması, babanında çocuğa yönelen sevgisi haricinde o çocuğu dünyaya getiren eşine gereken saygı ve sevgiyi göstermesi ve eşini ihmal etmeyip ona destek olmasıdır.
Sende bizdensin:KK50:Düşüncelerini değiştirecek hiç birşey yaşatmasın rabbim:KK19:

ben henuz evli degilim.
bana gorede ask sözlenince bitiyormus. sözlenmeden hersey çok guzeldi ne zaman sözlendik hersey degisti
Onun karakterinde sorun varmış canım
İnşallah hakkında hayırlı olacak seni mutlu edecek biriyle karşılaşırsın

Cocuk olunca haliyle oncelikler degisiyo. Ama daha bi aile gibi hisediyo insan. Hem cocuk guzel bir sey cogu aile tedavi goruyo yillarca olsun diye guzel olmasa herkez istemezdi diye dusunuyorum. Iki tane cocugum var. Tek basima bakiyorum. Tek cocuk cok rahat iki tane biraz daha zor. Benim cocuklarimda zor cocuklar uykuyu sevmeyen ve birbirlerini kiskanan aglayan cocuklar ama iyiki varlar evimin nesesi. Kocamlada eskisi kadar rahat deiliz evin icinde normal olarak ama bu surecin normal bir surec oldunun farkindayiz ve butun hayallerimiz 1yasindaki kiziminda buyumesiyle ilgili.o zaman daha rahat gezip dolasabilriz diye umut etmekteyiz :)
Tüm dilekleriniz olur inş
Güzelliklerinide Allah bağışlasın :nazar:

Bu dedigin icin ya kocamin degismesi lazim ya da kocamin, degismesi lazim :KK70:
Ayy ben ayrıldın sandım aşk bitti deyinceo_O
Utandım şimdi:KK35:
Densiz bir llina :KK70: Kusura bakma nolur:KK19:

Kesinlikle değişiyor kızımız 50 günlük beni en son 24 kasımda öptü o da öğretmenler günümü kutlarken :) oysa her gece öperdi...bana aşkım hatun vs seslenen adam bana nidoş demeye başladı(adım nida) yatak odasından bahsederken bizim o da derdi şimdi benim oda diyor...ev arkadaşı gibiyiz şu an ama cinsel birliktelik hamilelik ve logusaliktan dolayı uzun süre yaşamadik yaşayınca kendine gelir mi merak ediyorum :)
Gelir ya gelir bence o_O
Gelmeli yani:KK70:
Sen silkele bi ne olur ne olmaz :KK70:

Cocugunuz hayatinizda oyle guzel bir yer açıyor ki eskisinden de guzel oluyor
Onceden pazar gunleri cikmadigimizda trip atardim simdi cocuk hava alsin diye ugrasiyorum kendimizden gectik yani :)
Rabbim isteyen herjese nasip etsin
Amin canım

Eşimle flörtken nasılsa hala aynıyız. Yeni evliyiz ama beraberliğimizin dolu dolu geçirdiğimiz 9. yılında evlendik. Bende korkuyorum bazen, çocuk olunca her şey bitecek mi acaba diye? Şimdi sorumluluk yok rahatız, kafamıza göre takılıyoruz. Çocuk olunca öyle olmayacak, olamaz çünkü çocuk sana bağımlı herşeyiyle. 30 yaşıma kadar yolu var inşallah.

Eltim ve Kaynımdan örnek vermiştim. 3 çocukları var hala da aşıklar birbirlerine, şahsen bir gün çocuğum olursa onu dünya' nın merkezi yapmam. Bu önce onun kişisel gelişimi için zararlı, o senin parçan ama bir birey kendi hayatı, arkadaşları, zevkleri olacak. Her zaman seninle kalmayacak.

Bir psikolog' tan duymuştum. İnsanlar çocukları olduktan sonra dünya' nın merkezine çocuklarını koyup onlarsız hiç bir şey düşünmüyorlar. Diğer eltim ve kaynım kızı nerde okuyacak onlar oraya gideceklermiş, ayrılamazlarmış. En basit örneği, bu kadar çocuğa bağımlı yaşarsan, onsuz hiç bir şeyi kabullenemedeğin gibi, onun da hayatını mahvedersin.

Böyle düşünenen insanların nasıl aşkı çocuktan sonra da sürsün ki?
İdolsünüz:cool::KK50::KK19:

Back
X