Aşk'mı galip gelmeli mantık mı ?

baglacolanki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
1.750
3
0
İstanbul
selam bayanlar .. öncelikle size artık olmayan eski ilişkimi anlatayım .. internetten tanıştık uzun bi süre sadece telefon msn vs. tanımaya çalıştık birbirimizi .. buluştuk .. bi kaç ay sonra aramızda güvensizlik başladı ben ayrılmayı tercih ettim .. hergün bulundugum mekanlara geliyo hergün kapıda beni bekliyodu .. bi gün konuştum gözleri dolunca dayanamayıp kabul ettim .. herşeyin değişeceğine söz verdi .. ondan sonraki 6-7 ay harika bi beraberliğimiz oldu .. 1 gün görüşmesek deli gibi özlüyoduk birbirimizi ..
erkek arkadaşım çok kıskanç ve sanırım bunda eski güvensizlik büyük bi etken.. beni araştırmaya falan başlamış.. tamam bu normal ama eski erkek arkadaşlarıma sorarak araştırması bana açığı arıyo hissi uyandırdı .. bi gece bana bitti dedi bende tamam d edim .. 2 ay sonra başka biriyle görüşüyordum bunu en yakın arkadaşımdan öğrenmiş .. ayrı kaldıgımız sürede hep geri dön diyordu ama ah işte gurur beni zorlamalarıyla tehditleriyle tekrar onunla birlikte olmam için baskı yaptı .. bende kabul ettim ..
onu asla sevmeyeceğimi söylüyordum.. zaman geçtikçe eski hislerim canlandı baglanmaya başladım .. sürekli güvensiz eve kontrole gelmeler, 2dk msj atmasam küfürler hakaretler.. bagırmalar çağırmalar evden çıkamıyordum.. o aralar beni sözlenmek için çok sıkıştırıyordu emin olamadıgım için kabul etmiyordum.. zaman geçti yavaş yavaş düzelmeye başladı herşey.. bu kez evlilik konusu ortadan kalktı e haliyle buda beni rahatsız etti.. aramaları msjları kıskançlıkları bi anda yok oldu.. konuştugumda ''biz bişeyleri çok yogun yaşadık ve 2mizde yorulduk dedi.. bende bitirdim.. ayrılıgımız dostca oldu biraz o agladı ama beni tamamen kaybetmemk görüşmek istediğnii söyledi.. ben onu çok seviyorum gurursuzluk yapıp barışmayıda istemiyorum.. o şuan tek lafımla ailesiyle gelicek kapıma .. neden ayrıldıktan sonra değerleniyorum bilmiyorum.. evet onunla evlenmeyi bende istiyorum.. aramızda oldukça fark var.. ben üniversitede okuyorum ama o ilkokul mezunu .. ailem bu konuda ne der diye düşünüyorum .. sevdiğim için evlenmek istiyorum mantıklı olup düşününcede olmaz diyorum .. eminim bu konuda tecrübesi olanlar yada benimle aynı durumu yaşayanlar yaşamış olnalar vardır.. fikir öneri yaşanmışlık .. öneri-eleştirilerinizi bekliyorum .. şimdiden teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
2dk msj atmasam küfürler hakaretler.. bagırmalar çağırmalar evden çıkamıyordum..,cnm ya boyle olan bırıyle nasıl evlenmeyı dusunursun ınanamıyorum sana kendını harcatma ,bana cok dengesız brı gıbı geldı

Tabiki de mantık kullanmalısın. Yoluna devam etmelisin artık.

bence ilkokul mezunu vs. olması önemli dğl bu şeklde olup de evlenenler çok.. 2 dk msj atmayınca küfürler yağırmasına takıldım ben. ben de mantıktan yanayım..

bence hem aşk hem mantık insan aşık oldugunda tabi her iki taraf icin konuşuyorum sevdigini incitemeye kıyamaz ve böylece mutlu mesut yaşanır ama mantık konusuda genelde maddiyat yönünden oluyo ee taabi biraz oda olcak atık bu devirdeeeee

kimse kimse için değişmez. güzel umutlarınızı olası ihtimallere yaslayın.

mantıklı bir aşk dileğimle ..

kızlar kendinize nasıl insanları layık görüyorsunuz..Üniversite mezunu olupta küfredende var ..Eğitim insanı sadece eğitiyor ama nezaket doğuştan gelir veya aileden öğrenilir.Biz bayanlar adam beni kıskandı ondan küfretti sinirlenip ,adam beni sahipleniyor ondan tepki gösteriyor küfrediyor diyoruz..Oysaki ne olursa olsun kimse kimsenin mülkiyeti değil dir birde kaldıki seni sürekli kontrol ediyor bu bence kendine olan güvensizliği buna sürekli maruz kalabilirsin.. hakaret ettikçe ona olan sevginden eser kalmaz zamanla..yazdığın kadarıylada sürekli ayrılıp barışmalar var bu demektirki sizin çözülmeyen anlaşmazlıklarınız var bence buda kişilik uyuşmazlığı ...Eğer inceldiği yerden kopmasına izin vermezsen, gün gelir en sağlam yerinden kopar.. Canın yanar.. demişler ...Aşk da mantıkta denge olmalı..o olmadığında mantıklıca düşünürsen davranış şeklini sende sana uymayacağını anlarsın...hem sizin aşk veya mantıktan önce saygı probleminiz var bence ...

Öncelikle üni,ilkokul meselesinden giriyim ben üni okuyorum nişanlım lise mezunu bugüne kadar bu aramızda sorun olmadı olmazda olmamalıda. Aşk mı Mantık mı dediğinde de evlilikte her ikisi lazımdır bence aşk evliliği yapıyorum diyenler bile geleceğini düşünüp mantığıyla hareket ederler duygularını daha yoğun yaşarlar diye düşünüyorum.Bence sende ki de aşk değilde bi tutku olmuş gibi onsuz yapamam ona çok baglıyım gibisin ama ayrı kaldığınızda da zaman senin ilacın olacaktır ve ilerleyen zamanlar da şimdi ağladığın şeye güleceksin bile..Birde küfürler hakaretler evden çıkamamalar diyosun bunun bide evlenince olanını düşün bu kadar şeye dayanabilcek misin okulu da bıraktırır ... O yüzden bence üzülme hatta yol yakınken kurtulmana sevin

Ne aşk bir başına bişey ifade eder nede mantık bence önemli olan mantıklı aşık olmak :97:

Hakaret, küfür... ??? Ve bu adam seni seviyor öyle mi?
Takıntı ve sevgiyi karıştırmamak lazım.
Bir de ayrılınca kıymete biniyorum demişsin.
E o zaman elde edildiğin anda her şey bitecek, eski sorunları yine yaşayacaksın.
Bence uzaklaş demek yetersiz, kaç sen bu adamdan.
Mantığının çoktan devreye girmesi gerekiyordu ama çok normalmiş gibi hakaret ettiğini söyleyip sonra da beni seviyor diyorsun.
Gözler tamamen kapalı, biraz açmak lazım. :101::101:

arkadaşlara katılıyorum. aşk ında bir mantığı olmalı hem

kesinlikle katılıyorum ne kadar güzel ifade etmişsin..nezaket aileden karakterden görgüden gelir eğitimle kazanılacak birşey değildir...ve arkadaşm o açıdan değmez ha ama dersen ki seviyorum her haliyle normal geliyor ise bişey diyemeyz..

Bence konu başlığı "Aşk mı Mantık mı?" dan ziyade "Hayatım mı O mu?" falan olmalıydı.

Nasıl tanıştığınız vs. oraları geçiyorum. Ama ilişkinizin özetini çıkaracak olursak sen ayrılmışsın, o seni geri istemiş, sen dönmüşsün... Kısır döngü gibi aynı süreci tekrar tekrar yaşayıp durmuşsunuz. Bu sürecin tekrar tekrar yaşanmasının sebebi senin sevmen ama karşındakinin sevgisi değil, takıntısı. O kişi seni takıntı yapmış kafasında, bu yüzdendir o hakaretler, küfürler, kontroller vs. ler. Ve tabii en sonunda bu olanlardan sen de o da sıkılmışsınız...

İsterse o insan kapında paspas olsun yine de dönüp bakma. Çünkü şimdi tamam deyip dönersen aynı şeyler daha da şiddetli olarak tekrar yaşanacak ve bu süreçte söz vs. gibi hatalara girebilme ihtimalin de yüksek. Hayatından vazgeçmek olur bu bir nevi. Bu dünyaya bir kez geliyoruz ve kimse senden dhaa kıymetli değil. Eminim ki karşına çok daha iyileri çıkacak, seçimini ondan yana değil, hayatından yana kullan ve önüne bak.

kardesim seviyorsn cok iyi anliyorum seni.. ama soyle bisey var.. ilkokul mezunuyla uni mezununun arasinda baya fark var. birgun mutlaka sorn olacaktir.. lise mezunu desen daha farkli..cunki daha yakin sonucta. ama adam okuyamayipta kendni gelistirdiyse oyle birine diyecegim yok..ama oyleleri cok nadir kardesm.. simdi sorun olmasada ilerde mutlaka sorun olur.. ki daha simdiden bile sana kufurlerinden sorun oldugu belli gibi.. hakknda hayirlisi olsun kardesim..

Benim bitanecik minnoş nişanlıcığım da üniv. mezunu değil ama ben üniv. son senedeym. İnan bir an bile sorun olmadı, ben ondan bir günde onlarca şey öğreniyorum. Yani mantık derken bunu kastediyosan bu yönden bakma
Bana kalırsa ikiniz de biraz saplantı yapmışsınız. Bu aşk olamaz kesinlikle. Şimdiden bu şekilde davranan evlenince neler yapar Allah korusun. Mantığını burda devreye sok derim
uMarım yanlış bir karar verip hayatını sana deger vermeyen saygısız bi insanla geçirmek zorunda kalmazsın canikom.

erkek arkadasinizin neden internetten sevgili yaptigini anladim
gercek hayatta kimse boyle biriyle iliski kurmaz da o yuzden sanali tercih edip kizlari oradan bagliyor sanirim
size tavsiyem bu adamdan bir an once kurtulmaniz...

Neden baştan beri sana karşı güvensizlik var anlatmamışsın.Sanırım aynı zamanda başkalarıyla da konuşuyordun ve bu adamı ciddiye almamıştın.Adam sana musallat olmuş,peşini bırakmamış.Baskı karşısında razı olmuşsun.Bir ara ayrılmışsın,2 ay ayrı kalınca başkasıyla görüşmüşsün.Seni tehdit etmiş,ona dönmüşsün.Bu sefer eve kontrole gelmeler,küfürler,hakaretler başlamış.
Sonra kıskançlık bitmiş ama bu sefer kendisi bitirmek istemiş.
Şöyle bir baktım da,galiba adam başkasını bulmuş.Büyük ihtimalle şimdi onunla uğraşıyordur.Takipler,kapısında beklemeler,araştırmalar filan başkasına kaymıştır.Sen de ilgi üzerinden çekilince boşlukta kalmışsın.Aslında şükretmelisin,kurtulamayabilirdin.
Bu adam kimdir nedir,ne iş yapar ? İlkokul mezunu ama işi gücü de yok sanırım.Bu kadar takibe geçtiğine göre zamanı çok.Kendine güvenen,sağlam birisi olsaydı baskıyla ilişki kurmazdı.Bir de her ayrılıkta kız gibi ağlaması hiç normal değil.Zayıf karakterli ve kompleksli bir erkek.
İnternetten tanışmasaydın böyle birisiyle asla arkadaş olmazdın.

Canım senin bu muameleye katlanmak sevdiğin için yada sevdiğini düşünerek alışkanlıktan ve ondan kopamayacağını düşündüğün için olabilir..Bende yaşadım böyle bir ilişki çok kıskanç hastalık derecesinde kıskanç olan bir erkek arkadaşım vardı evdeyken bile başımı camdan çıkarsam olay yaratırdı,ailemle bile biyere gitsem burnumdan getirirdi,mesajlara geç cvp verince hakaret etmezdi ama geç cvp verdiğimede pişman ederdi..Bende çok sevdiğim için katlanıyodum ama sanırım oda bende takıntı olmuştu şimdi öyle düşünüyorum..Ayrılınca çok üzüldüm,çok ağladım fakat daha çok kendi yaptıklarıma neden bunlara katlandığıma kendi hayatımı mahvettiğime hayatımı esir ettiğime ve değmediğine ağladım..İnan dönse bile hiçbişey eskisi gibi olmaz bu durumu yaşamış biri olarak emin konuşuyorum..Üzülsende acıda çeksen kendini o kişiden koparmaya çalış yoksa ilerde çok daha fazla üzülürsün..Öyle birisiyle evlenirsen daha fazla üzülürsün hayatı sana zindan eder..Hatanın neresinden dönsen kardır canım ben 1 yılımı verdim ama sonunda sadece kendimi yıprattım..Acısı gecince sende yaptıklarına verdiğin özveriye üzüleceksin ve iyiki bitirmişim dediğin zamanlar bile olacak..
Yinede karar senin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…