• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşksız evlilik olur mu?

canımm ortada fol yok yumurta yok
güvey yok alan yok satan yok
mantık evliliği yapıcam diyorsun
hele bir gelsin o günler o zaman karar verirsin ne evliliği yapacağına
bak bana
eşimden önce dalga geçerdim arkadaşlarımla 'aşk mı hepiniz salaksınız' derdim
zamanı gelince mantık evliliği yaparım diyordum
ne oldu ? aşık oldum deli divane kendimle savaştım hayır olmamalıyım diye
ama yok yandım tutuştum
yarını bilmeden kesin yargılar yapma
aşık olup olmayacağını sadece ALLAH bilir ama olurda aşık olamadın
o zaman düşünürsün ne yapacağını
ve duygusal olarak birşey hissetmeden kimseyle çıkmayarak
gerçekten doğru yol üzerindesin

benimde liseden ünv kdar süren ilk aşkım olmuştu tam 3 yıl.ilk elimi tutuş ilk öpüşme.sonra ayrıldık ben bitirdimm üzüldüm ykıldımm erkeklerden soğudum.kadın olduğumun farkına bile varmaz oldum.duygusuz merhametsiz.erkek mi ıyy uzak olsun.ne üzülürdüm hallerine ne farklı bişi hissederdim..dokunma düşüncesii iğrenç gelirdi.aradan 3 yıl geçti belkide 4 ve hissettimm sözlendim nişanlanıyorum..hee şunu arama oo ilk masumiyeti o ilk heyecanları oluyo tabi ama o kadar değil.kafndan çıkar önce..

hiç evlenme o zaman. evlenmek zorundamısın? üstelik 21 yaşındasın sen fikrine 10 kere daha değiştireceksin. o ilk aşkını da 2. 3. hepsini unutacaksn.

daha yaşın genç. benimle aynı yaştasın. bundan yaklaşık 3 yıl önce birisiyle çıktım hatta konu açtım onunla ilgili . onu unutacağımı asla düşünmüyordum. ne olursa olsun o benim için başka diyordum . ki buna inanıyordum. hatta bir kaç kişiyle denedim. şuan karşıma eski okul arkadaşım çıktı. mucize gibi bir şey . bildiğin gözüm başkasını görmüyor. sakın öyle aşksız evlilik yapmaya kalkma. sabret eminim rabbim karşına birisini çıkaracaktır. sabır ve dua çok önemli . Rabbim gönlüne göre versin canım

Son düzenleme:
21 yaşındayım canım 9 ay sürdü ilişkimiz.

9 aylık sevgilinimi unutamadın
boş kaldıgın zaman konuları kurcala
burda ne arkadaşlar 5 10 senelik sevgilisinde ayrılmak zorunda kaldı
kiminin yaşıda seninki kadar genç degildi

hanımlar şimdi benim bi sorunum var..

şöyle kii ben kimseye aşık olamıyorum yakınlık dahi duyamıyorum.

benim bi ilişkim oldu ilk aşkımdı her şeyin ilkiydi ilk öpüştüğüm kişi vs.

ama o beni terk etti. aylar geçti hala unutamadım ben onu ömrüm boyunca da unutacağımı sanmıyorum neyse bu ayrı konu.

şimdiyse erkeklerden soğudum. dünya üzerindeki hiç bi erkek çekici gelmiyo.

en yakışıklısı bile ilgimi çekmiyo.hepsi iğrenç bana göre.

ee eninde sonunda evlenicem ben napıyım artık mantık evliliği yapmayı düşünüyorum. kim aklıma en yatkınsa onunla hayatımı birleştirim artık.

kızlar yanlış anlamayın mesela birisi bana yaklaşsa teklif etse falan ona dokunduğumu öpüştüğümü falan düşünüyorum. inanın midem bulanıyo.

o yüzden yeni bi ilişkiye başlamıyorum kimsenin vebalini almamak için.

bana dünya üzerinde çekici gelen ,arzulayabildiğim tek erkek eski sevgilim. onun dışındaki tüm erkekler tu kaka bana göre.

1 yıla yakın bi süredir bu durum böyle. eskisiyle evlenme şansım olmadığına göre ben mantık evliliği yapıcam galiba.

ne düşünüyosunuz kızlar çok üzülüyorum bu durumuma.

Erkek arkadaşınızın size bir kötülük yaptığını düşündüm ilk önce. Erkeklerden nefret etmek ne kadar doğru? çevrenizde değişiklik yapın yeni alanlar yaratın. evlik için acele etmeyin doğru kişi mutlaka karşınıza çıkacak. aşık olmak lise .ağlarında oluyor. siz hayata mantıkla bakmaya başlayınca aşık olmak pek kolay olmuyor. o yüzden eş olarak seçmek için çok iyi anlaştığınız ortak şeylerde hem fikir olduğunuz birini değerlendirin. sevgi-aşk bu duygular zamanla insanları tanımakla oluyor. evlilik için sevgi şart ama aşk evliliklerinden %20 anca mutluluğu yakalıyor. evlilik saygı ve sevgi üzerine kurulmalı.

erkekler -kadınlar birbirlerine bazen nefretle bakıyor. zamanla geçer herkes bir değil. doğru dürüst bir beyfendi çok önemli olan karşınıza çıktında bunun farkına varmak.

benim tavsiyemde bir danışmanla-psikologla konuşmanız.

konuşmak anlatmakta bir terapidir. anlatın anlattıkça sorunun ne olduğunu çözersiniz. malesef biz hep aynı hatayı yapıyoruz ilk aşkım... ne olmuş ilk aşkınsa ... boşver ... ilkler her zaman çocukluktur. şimdi daha mantıkla daha düzgün birini seçeceksin ...
:6:

bunu ben de anladım canım ya keşke o acıyı geçirmenin de bi yolu olsa

öle birşey icat edilmedi .... çünkü hiç kırılmamış bir kalbi kırmak çok kolay ama tamir etmek çok zor .. bir vazoyu at yere parçalansın sonra parçaları yapıştır eskisi gibi olur mu asla olmaz . böle düşün . duygusal bir insansan unutman imkansız . ama tabi hayat telaşı başka biri çıkar onuda seversin ama yüreğinin bir köşesinde hep o kalır . hatırlayınca içerden birşey sızlar ...

21 yaşındayım canım 9 ay sürdü ilişkimiz.

Aşksız evlilik olmaz olur mu olur tabi ama bi bakmışsın 5 sene sonra çekip gitmek istiyor ne engelleyecek onu "aa dur bu mantığa aykırı gidemezsin" diyemezsin ya :34:
Hem henüz çok gençsin ilişkilerden sonra belki uzun bir süre bu duygu oluşuyo insanda bi daha asla kimseyi sevemeyeceğim onu hiç unutamayacağım vs vs ama öyle değil işte elbet bi gün geçecek ve yolun çok uzun daha inan yazıyı okuyunca dedimki 35 yaşında birisi yazıyor bunu.

1-2 sene gerçekten sevdiğin birini unutman için yeterli süre değil. ama sonra unutucaksın ve sende şaşıracaksın

ben sanA sunu söyleyeyim yaşın zaten cok genc bu yaşta mantık evliliği düşünmek olmaz zaten ki emin ol biraz zaman daha gecsin farklı ortamlara gir arkadas cevren degiştkce farklı insanlar dikkatini çekmeye başlayacak ve birgün öyle biriyle karsılascaksın ki eski iyi ki bitmiş çok şükür diyeceksin yaşayan biri olarak söylüyorum ben su an evliyim ve hayatımda karsılasabileceğim en mükemmel insanla beraberim eski iyiki bitmiş diyorum belki biraz şanslıyım ama inanmak lazım bnce

Back
X